PDA

View Full Version : کنترل و اضافه کردن آب رادیاتور و ضد یخ/ضد جوش

saeedco
18 May 2009, 12:30 PM
با سلام
امروز آب رادیات ماشینو که چک کردم گیج آبش خشک بود یعنی تو قمقمه آب نبود
چطور باید آب اضافه کنم ؟
همینطور آب بریزم تو قمقمه که برسه به max یا قلق داره؟

arash_2006
18 May 2009, 07:20 PM
نه دوست عزیز هیچ قلق خاصی نداره و شما با ریختن آب تو همون قسمتی که اشاره کردید میتونید اونو پر آب کنید البته من الان با حدود 15500 کیلومتر کارکرد ماشین و گذراندن یک تابستون و البته الانم چندوقتی هست که کولر رو روشن میکنم حتی یک قطره آب هم بهش اضافه نکردم چون هروقت که چک میکنم پر هست و حتی یک ذره هم ازش کم نشده
اینم از مزایای خیلی خوب ریو هست:icon_excl

gh45kl
18 May 2009, 08:46 PM
در ضمن به نظر من هر سال یکبار مایع خنک کننده موتور را به طور کامل عوض کنید. برای این کار شیر

تخلیه رادیاتور را باز کرده و پس از تخلیه کامل و شستشوی رادیاتور با آب شیر تخلیه را بسته و

3 لیتر ضد یخ و 3 لیتر آب رادیاتور اضافه کنید. (اگر نسبت آب و ضد یخ 50 به 50 باشد تا دمای 37-

درجه زیر صفر در مقابل یخ زدگی مقاوم است)

همیشه به خاطر بسپارید

ضد یخ = ضد جوش + ضد زنگ + ضد یخ

در تمام فصول سال و در هر آب و هوایی باید درون رادیاتور و به طور کلی در مدار سیستم

خنک کننده هر اتومبیل باید محلولی از ضد یخ و آب موجود باشد. http://phalls.com/images/icons/icon7.gif

kiyantop
19 May 2009, 10:17 PM
واسه عوض کردن آب ، باید از در رادیات آب بریزیم یا از قمقمه آب اضافه کنیم ؟
پیچ تخلیه دقیقا کجاست؟ اگه ممکنه یه گرا بدید

mohammad1983
19 May 2009, 10:50 PM
امروز آب رادیات و مخزن رو بعد از مدت ها چک کردم.جالب هست که بعد از این 16 ماهی که ماشین داره کار میکنه حتی نیم سانت از آب رادیات و مخزن پایین نرفته و من که خیلی حال کردم.

A-Ahmadi
20 May 2009, 01:11 PM
با سلام خدمت دوستان

در مورد تعویض آب رادیاتور باید عرض کنم:
توصیه شده تا آب رادیاتور صرفا از طریق درب محفظه رادیاتور که در قسمت بالای رادیاتور قرار دارد و زمانی که شما درب کاپوت را باز میکنید مشاهده میگردد استفاده شود.
البته در نظر داشته باشید که:
سیستم خنک کننده و مایع رادیاتور :

ابتدا باید قویا در نظر گرفته شود تا به هیچ عنوان از آب تنها به عنوان مایع خنک کننده رادیاتور استفاده نگردد و در تمام فصول سال حده اقل ترکیب 35 درصد ضد یخ در مایع خنک کننده استفاده شده در رادیاتور رعایت گردد.

1 - بازه زمانی تعویض مایع خنک کننده : 2 سال
2- بازه سیکل کارکرد تعویض : 30000 کیلومتر

برای تعویض هم همانطور که دوست خوبم gh45kl (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=57168) فرمودند از طریق پیچ تخلیه که در پایین محفظه رادیاتور قرار دارد ( اگر درجلوی ماشین زانو بزنید مشاهده میکنید ) نسبت به تخلیه مایع خنک کننده اقدام نمایید.

یه سری مطالب دیگه هم بنده در اینجا قرار دادم که دوستان جهت اطلاع میتونند مشاهده کنند:

http://www.phalls.com/vbulletin/showthread.php?t=47288&page=4

شاد باشید ... :icon_evil

kiyantop
20 May 2009, 11:55 PM
با سلام
من واسه عوض کردن آب 206 اینطور عمل میکردم :
پیچ تخلیه رو باز میکردم تا مایع قبلی خارج شه ، بعد همانطور که پیج تخلیه باز بود تو قمقمه آب میریختم (آخه در رادیات نداشت) تا هوای رادیات خارج بشه و وقتی هواگیری شد پیچ تخلیه رو میبستم و آب قمقمه را به متوسط میرسوندم
بعد دو روز بعد که چند دوری با ماشین تابیدم و مطمئن شدم هوا نداره یکم از آبو توسط پیچ تخلیه خالی میکردم و ضدیخ بجاش میریختم.

ببخشید که این چیزارو اینجا مطرح کردم ، ولی این فوت کوزه گری 206 بود که با تجربه بدست آوردم و دلیل اینکه اینجا مطرح کردم اینه که نمیدونم ریو همجین قلقائی واسه تعویض اب رادیاتش داره یا نه ، و اگه کسی تاحالا اینکاروکرده واسه ناشی هائی مثل من با جزئیاتش مطرح کنه لطفا

arminve
22 January 2010, 02:55 PM
تو ریو مثل ماشینهای دیگه نیست که قمقمه جلوی چشم باشه و آدم ببینه که آیا ضد یخ داره یا نه.من الان از کجا بدونم ماشینم اصلا ضد یخ داره یا نه؟

persia
22 January 2010, 03:21 PM
تو ریو مثل ماشینهای دیگه نیست که قمقمه جلوی چشم باشه و آدم ببینه که آیا ضد یخ داره یا نه.من الان از کجا بدونم ماشینم اصلا ضد یخ داره یا نه؟
گیج مخزن ذخیره رو که بکشید، بصورت مدرج هست و نشون میده که سطح مایه در مخزن ذخیره چقدر هست. باید بین علامت Min و Max باشه. (ترجیحا نزدیک به Max)

?!...sia
22 January 2010, 04:39 PM
گیج مخزن ذخیره رو که بکشید، بصورت مدرج هست و نشون میده که سطح مایه در مخزن ذخیره چقدر هست. باید بین علامت Min و Max باشه. (ترجیحا نزدیک به Max)

فکر میکنم منظور دوستمون این بود که ببینه ضد یخ داره یا نه...

A-Ahmadi
22 January 2010, 05:02 PM

arminve
22 January 2010, 06:10 PM
دقیقا منم منظورم داشتن یا نداشتن ضد یخه نه اندازه سطح مایع

arash_2006
22 January 2010, 09:30 PM
کارکرد ماشین شما چقدره؟ منظور مدل چه سالی؟ خودروهای تحویل کارخانه مطمئنا ضد یخ دارند و اگر در مدت استفاده تابحال آب رادیات رو تخلیه یا تعویض نکرده باشید هنوز ضد یخ داره و البته بهتره بعد از دوسال استفاده آب رادیات رو تعویض و مجدد از ضدیخ استفاده کنید
در ضمن از رنگ آب منبع هم تا حدودی میشه تشخیص داد
موفق باشید

saeedco
22 January 2010, 11:53 PM
میتونید در رادیاتورو وقتی موتور سرده باز کنید و از رنگ و غلظت آب متوجه بشید

ms61542004
23 January 2010, 10:43 PM
دقیقا منم منظورم داشتن یا نداشتن ضد یخه نه اندازه سطح مایع
برای این کار می تونید موقعی که ماشین سرده درب رادیاتور رو باز کنید و با یه سرنگ کوچک چند سی سی از آب نمونه بردارید و تو فریزر بزارید ببینید یخ می زنه یا نه ؟

arminve
29 January 2010, 02:25 PM
آیا ضد یخی که کارخونه واسه ریو میریزه زرده؟ چون من به رادیات نگاه کردم آبش سبز نبود ،زرد بود.

kamil81
29 January 2010, 05:42 PM
اتفاقا آب رادیاتور ماشین من کاملا قرمز است. قرمز شفافی هم هست.

اینها فکر کنم مایع رادیاتور هست نه ضد یخ.

arminve
29 January 2010, 10:08 PM

حالا این مایع رادیاتور کار ضد یخ و ضد زنگ رو انجام میده یا باید خودمون بهش اضافه کنیم؟

kamil81
29 January 2010, 11:04 PM
مایع رادیاتور اصلا کار ضد یخ را انجام نمی دهد و فقط بجای آب از آن استفاده می شود.

مزیت این مایع اینست که مانند آب معمولی از خودش رسوبات به جا نمی گذارد. دیگه الان کسی از آب معمولی برای رادیاتور استفاده نمی کند .

برای تست دارا بودن ضد یخ در رادیاتور بهترین کار گذاشتن مقداری از آن در فریزر است.

r_yan_p
31 January 2010, 11:57 AM
دوستان سلام
دو هفته پیش ماشین رو بردم یکی از نمایندگیها، چون بوقش قطع شده بود (البته به خاطر تصادف .....) و تعمیرکار یرای دسترسی به دسته سیم اصلی مجموعه رادیاتور را باز کرده بود. وقتی ماشینو تحویل گرفتم یه مقدار بوی ضدیخ میومد که توجهی نکردم....چند روز پیش که هوا سرد شده بود به فکرم زد که نکنه ضدیخ توش نریختن!!! درب رادیاتور رو باز کردم دیدم هیچ خبری از رنگ سبز همیشگی نیست !!!!! ( و کلی ناسزا به نمایندگی.... خدا ببخشه)... با یه سرنگ از رادیاتور کشیدم و دیدم رنگش صورتی کم رنگه و حدس زدم که از همین مایع رادیاتورهاست و برای دو روز گذاشتم تو فریزر ( 25-) ........... ولی یخ نزد !!!!!!!!
حالا موندم این ضدیخه؟؟؟ اگه هست چرا صورتیش کردن ؟؟؟؟ مگه سبز فسفری چش بود ؟؟؟؟
لطفا دوستانی که تجربه دارن نظر بدن که چی کار کنم؟ همین طوری بذارم باشه یا ببرم ضدیخ بریزم؟

alex1
31 January 2010, 12:13 PM
فکر کنم ضد یخ توتال هم بی رنگ باشه
فکر می کنم این رنگ مثل رنگ بنزین سوپر باشه که فقط نشونه تفاوت هست

arminve
5 February 2010, 03:23 PM
من با سرنگ آب رادیات رو کشیدم کرم رنگ بود.3 روز هم تو فریزر بود یخ نزد.

reza engine
26 June 2010, 01:18 PM
امروز بعد از مدت ها آب رادباتور رو از طریق گیج مخصوصش چک کردم. ریو های قدیمی آب رادیاتورشون قرمز رنگ بود و به راحتی روی گیج محلش مشخص بود. ولی الان آب رادیاتور من شفاف هست. اثر ضد یخ در حد سبز بسیار بسیار رقیق هست. و به خاطر همین روی گیج محل آب زیاد مشخص نیست و با لمس کردن باید متوجه شد که سطح آب کجاست. وقتی سرد بود درب رادیاتور رو هم باز کردم که تا بالای پره ها آب داشت.
ولی سطحی که من روی گیج متوجه شدم پایین تر از low بود.

حالا به نظرتون برای اضافه کردنش چه کار کنم؟
1- آیا از اون مایع های قرمز رنگ رادیاتور میشه گیر آورد؟ ( یکی از دوستان میگفت نمایندگی های کیا (اطلس خودرو) آب مخصوص رادیاتور در رنگ قرمز دارند) کسی در این زمینه اطلاعاتی داره؟ و اگر بخوام از این استفاده کنم به نظرتون کل آب سیستم رو خالی کنم و از این پر کنم؟

نمایندگی سایپا یدک هم رفتم چیزی به عنوان آب رادیاتور که سایپا توزیع کرده باشه ندارند؟

2- یه کم ضد یخ معمولی بخرم و بهش اضافه کنم؟

ضمنا با کولر تو گرما و سر بالایی و با سرنشین هم آمپر از جاش تکون نخورده تا حالا.

kamil81
26 June 2010, 08:05 PM
رضا جان ریو قبلی من آب رادیاتش سبز روشن بود و من از مایع رادیاتور که سبز رنگ بود استفاده می کردم. در کل فکر نمی کنم این مایع ها تفاوتی با هم داشته باشد فقط رنگشان فرق می کند.

amirut
23 November 2010, 05:32 PM
سلام به همه
آقا ماشين من مدل 85 هست و تا حالا آب رادياتورش رو عوض نكردم
آيا لازمه حتما عوض بشه؟
خودم انجام بدم يا بدم بيرون؟
هواگيريش چجوريه؟
اگه كسي اينگارو كرده ممنون ميشم يه توضيحي بده

alireza_sos
23 November 2010, 05:48 PM
امروز بعد از مدت ها آب رادباتور رو از طریق گیج مخصوصش چک کردم. ریو های قدیمی آب رادیاتورشون قرمز رنگ بود و به راحتی روی گیج محلش مشخص بود. ولی الان آب رادیاتور من شفاف هست. اثر ضد یخ در حد سبز بسیار بسیار رقیق هست. و به خاطر همین روی گیج محل آب زیاد مشخص نیست و با لمس کردن باید متوجه شد که سطح آب کجاست. وقتی سرد بود درب رادیاتور رو هم باز کردم که تا بالای پره ها آب داشت.

1- آیا از اون مایع های قرمز رنگ رادیاتور میشه گیر آورد؟ ( یکی از دوستان میگفت نمایندگی های کیا (اطلس خودرو) آب مخصوص رادیاتور در رنگ قرمز دارند) کسی در این زمینه اطلاعاتی داره؟ و اگر بخوام از این استفاده کنم به نظرتون کل آب سیستم رو خالی کنم و از این پر کنم؟

نمایندگی سایپا یدک هم رفتم چیزی به عنوان آب رادیاتور که سایپا توزیع کرده باشه ندارند؟

ضمنا با کولر تو گرما و سر بالایی و با سرنشین هم آمپر از جاش تکون نخورده تا حالا.
رضا جان اول باید ببینی که چرا آب کم کرده نباید به این زودی آب کم میکرد

بعد در رادیاتور رو نباید باز میکردید

فقط از طریق اون قمقمه باید چک کنید و همیشه هم کمرنگ و مایل به سبز هستش

در مورد آب هم از این اب مقطر ها تو بازار هست که به آب رادیاتور معروفه میتونید بگیرید و اضافه کنید

A-Ahmadi
23 November 2010, 07:06 PM
سلام به همه
آقا ماشين من مدل 85 هست و تا حالا آب رادياتورش رو عوض نكردم
آيا لازمه حتما عوض بشه؟
خودم انجام بدم يا بدم بيرون؟
هواگيريش چجوريه؟
اگه كسي اينگارو كرده ممنون ميشم يه توضيحي بده

با سلام به شما
در دفترچه بازدیدهای دوره ای ماشین توصیه شده تا آب رادیاتور بعد از یک دوره 3 ساله کلا عوض بشه.
ابتدا درب رادیاتور را از بالا باز کنید (مراقب باشید که موتور ماشین حتما سرد باشه تا مشکلی پیش نیاید)
یه بسط زیر رادیاتور (مجرای تخلیه ) وجود داره که با باز کردن اون، آب رادیاتور خالی میشود
مطمئن شوید که آب کاملا تخلیه شده و به قمقه هم توجه کنید که آب اون هم خالی شده باشه و کلا در مدار رادیاتور آبی نباشد.
سپس بست رو در پایین ببندید و بعد از مخلوط کردن مناسب آب و ضد یخ، اون رو از درب بالایی رادیاتور به داخل رادیاتور بریزید.
مقدار مخلوط آب و ضدیخ را تا جایی که بیشترین میزان درجه نشان میدهد اضافه کنید و سپس موتور را روشن کرده و اجازه دهید به آرامی کار کند اما درب بالای رادیاتور را نبندید.
تغییرات سطح آب رو دنبال کنید تا در صورت کاهش میزان از حد مینیمم از طریق همان دریچه بالای رادیاتور، آب و ضد یخ اضافه کنید.
بعد از حدود 5 دقیقه کارکرد آرام موتور، حالا میتونید با اطمینان درب رادیاتور را ببندید.
البته کمی بسط زیر رادیاتور - مجرای تخلیه - بد دست هست که اگر بر روی جک یا چاله اینکار رو بکنید راحتر خواهید بود.

رضا جان اول باید ببینی که چرا آب کم کرده نباید به این زودی آب کم میکرد

بعد در رادیاتور رو نباید باز میکردید

فقط از طریق اون قمقمه باید چک کنید و همیشه هم کمرنگ و مایل به سبز هستش

در مورد آب هم از این اب مقطر ها تو بازار هست که به آب رادیاتور معروفه میتونید بگیرید و اضافه کنید

با سلام و احترام به نظرات علی آقای گل
اما من تصور میکنم، هیچ اشکالی پیش نمیاد اگر از طریق همان دریچه بالای رادیاتور به حجم آب اضافه شود.
اتفاقا در دفترچه فنی خودرو ذکر شده که جهت اضافه کردن محلول رادیاتور از طریق همان دریچه بالایی و برای چک کردن میزان حجم محلول از طریق نشانه قمقه اقدام گردد.

با سلام
من پیشنهاد میکنم، صرفا کمی ضد یخ، بدون مخلوط کردن اون با آب از طریق همان دریچه بالایی رادیاتور اضافه کنید تا سطح آب بین کمترین و بیشترین در قمقه قرار گیرد.
فقط مراقب باشید که موتور سرد باشه.

شاد باشید ... :icon_evil

alireza_sos
23 November 2010, 07:27 PM
A-Ahmadi (http://www.phalls.com/member.php?u=111110) دوست عزیزم با تشکر از توضیحات کامل شما

در دفترچه هم گفته شده که اگه آب رادیاتور رو کامل خالی کردیم میتونیم از درب رادیاتور برای اضافه کردن آب استفاده کنیم

در موارد دیگه که آب کم شده باید از همون قمقمه برای اضافه کردن آب استفاده کنیم دلیلشم فکر کنم هواگیری

رادیاتور هستش که باعث آسیب به سیستم خنک کننده میشه

t.A.T.u
26 November 2010, 03:22 AM
دوستانی که تا به حال اقدام به تخلیه آب رادیاتور ریو نکردن پیچ از جلو تقریبا انتهای سمت چپ فن زیر رادیاتور قرار داره ( 1 پیچ پلاستیکی مشکی ) برای راحتی کار میتونید از جک استفاده کنید اما بدون جک هم دراز بکشید حتما پیداش میکنید , برای تخلیه آب قمقمه هم میتونید شلنگ اونو یا از پایین در بیاورید یا اگه براتون سخت بود شیلنگ اون رو از بالا از رادیاتور جدا کرده و پایین بندازید تا اب اونهم تخلیه شه ...

برای آب رادیاتور هم از مخلوط 50 % آب مقطر و 50 % ضد یخ و یا حداقل 2 لیتر ضد یخ و 4 لیتر آب مقطر استفاده کنید البته میتونید از مایع رادیاتور به جای آب مقطر استفاده کنید اما آب مقطر مطمئن تر هستش ( آب مقطر رو در گالن های 4 لیتری میتونید از باتری سازها تهیه کنید )

آب مقطر 4 لیتری : 800 - 1500 تومن
ضد یخ ایساکو : 2500 تومن - 1 لیتری

whiterio
27 November 2010, 08:21 AM
دوستانی که تا به حال اقدام به تخلیه آب رادیاتور ریو نکردن پیچ از جلو تقریبا انتهای سمت چپ فن زیر رادیاتور قرار داره ( 1 پیچ پلاستیکی مشکی ) برای راحتی کار میتونید از جک استفاده کنید اما بدون جک هم دراز بکشید حتما پیداش میکنید , برای تخلیه آب قمقمه هم میتونید شلنگ اونو یا از پایین در بیاورید یا اگه براتون سخت بود شیلنگ اون رو از بالا از رادیاتور جدا کرده و پایین بندازید تا اب اونهم تخلیه شه ...

برای آب رادیاتور هم از مخلوط 50 % آب مقطر و 50 % ضد یخ و یا حداقل 2 لیتر ضد یخ و 4 لیتر آب مقطر استفاده کنید البته میتونید از مایع رادیاتور به جای آب مقطر استفاده کنید اما آب مقطر مطمئن تر هستش ( آب مقطر رو در گالن های 4 لیتری میتونید از باتری سازها تهیه کنید )

آب مقطر 4 لیتری : 800 - 1500 تومن
ضد یخ ایساکو : 2500 تومن - 1 لیتری

سلام
دوست عزیز برای هواگیری چه کار باید انجام داد ، اصلا لازم هست یا خیر ؟

amirut
27 November 2010, 10:46 AM
ممنون از همه دوستان براي توضيحات كاملشون

whiterio
8 January 2011, 12:29 PM
سلام
من میخواستم برای تعویض مایع خنک کننده رادیاتور پیچ تخلیه اونو باز کنم که به خاطر پلاستیکی بودن پیچ و محکم بودن، درون پیچ (جای پیچ گشتی) خورده شد و دیگه باز نشد . نمیدونم چه کار کنم البته یه فکری کردم که پیچ گشتی رو داغ کنم و بعد وارد پیچ کنم ولی چون هنوز یدکی اونو نخریدم این کارو نکردم ، حالا یدکیش پیدا میشه؟

sm1385
5 February 2011, 01:21 AM
فن رادیاتور ماشین من هر 2 دقیقه یکبار کار میکنه یعنی درجه متور وقتی به 95 میرسه روشن میشه و در 87 درجه خاموش میشه واینکار مرتبا تکرار میشه و بازه تکرارش هم دودقیقه است . ولی آمپر ماشین اصلا از جاش تکون نیمیخوره میخواستم بدونم این خاصیت تمامی ریوهست یا مال من اینطوریه . اینم بگم که ترموستات و سنسور آبشم عوض کردم ولی فرقی نکرد.

Mostafa United
5 February 2011, 01:49 AM

دوستان سلام
دو هفته پیش ماشین رو بردم یکی از نمایندگیها، چون بوقش قطع شده بود (البته به خاطر تصادف .....) و تعمیرکار یرای دسترسی به دسته سیم اصلی مجموعه رادیاتور را باز کرده بود. وقتی ماشینو تحویل گرفتم یه مقدار بوی ضدیخ میومد که توجهی نکردم....چند روز پیش که هوا سرد شده بود به فکرم زد که نکنه ضدیخ توش نریختن!!! درب رادیاتور رو باز کردم دیدم هیچ خبری از رنگ سبز همیشگی نیست !!!!! ( و کلی ناسزا به نمایندگی.... خدا ببخشه)... با یه سرنگ از رادیاتور کشیدم و دیدم رنگش صورتی کم رنگه و حدس زدم که از همین مایع رادیاتورهاست و برای دو روز گذاشتم تو فریزر ( 25-) ........... ولی یخ نزد !!!!!!!!
حالا موندم این ضدیخه؟؟؟ اگه هست چرا صورتیش کردن ؟؟؟؟ مگه سبز فسفری چش بود ؟؟؟؟
لطفا دوستانی که تجربه دارن نظر بدن که چی کار کنم؟ همین طوری بذارم باشه یا ببرم ضدیخ بریزم؟

رنگ آب رادیاتور منم همین رنگه

whiterio
8 June 2011, 02:04 PM
سلام
لطفا بفرمایید ترموستات رادیاتور دقیقا کجاست ؟

alireza_sos
8 June 2011, 03:01 PM
سلام
لطفا بفرمایید ترموستات رادیاتور دقیقا کجاست ؟

محل دقیق ترموستات

http://up.iranblog.com/images/v1l0j12fmjshhk4yf8y.jpg
http://up.iranblog.com/images/7hjwb6gspvcfjfmnbpg5.jpg

reza engine
27 July 2012, 08:01 PM
ریو من 40 هزار کیلومتر رو رد کرده و قصد دارم که مایع خنک کننده رادیاتور رو عوض کنم. تمام پست های قبلی رو هم خوندم.
سوال من این هست که پایین ترین قسمت در مدار خنک کننده همون پیچ تخلیه رادیاتور هست؟ با باز کردن اون پیچ آیا آب موجود در موتور و قمقمه هم خارج میشه؟
و اینکه بهتره که وقتی که اب رادیاتور خالی شد اول با فشار آب سعی در تمیز کردن و یا خارج کردن آب باقیمانده بگیرم؟ برای افزودن آب به ضد یخ، آب خروجی از کولر گازی خوبه؟

saeed-ge
29 July 2012, 12:51 PM
سلام دوستان
ماشين من تحويل شهريور 89 هست و تا الان 21000 كيلومتر كار كرده. تا الان هم آب رادياتور آنرا عوض نكرده ام فقط يكي دو بار به مقدار كمي در قمقه آب ريخته ام . امسال با توجه به اينكه در دفترچه ذكر شده هر 2 سال يكبار يا 40000 كيلومتر آب رادياتور بايد عوض شود خواستم آب رادياتور را عوض كنم كه مكانيكي كه پيش او رفته بودم و كارش را قبول دارم هرچه اصرار كردم گفت دست به آب رادياتور نزن فقط در زمستان اگر لازم باشد كمي ضد يخ با مارك خوب به آن اضافه كن. اون گفت كه كيفيت ضد يخ هاي ايراني خوب نيست و با مال كارخانه كلي فرق ميكند و همين ضد يخ هاي ايراني مي توانند موجب پوسيدگي سرسيلندرهاي آلومينيومي ماشين شوند. در نهايت يك ضد يخ را معرفي كرد كه مي گفت اگر گير بياورم ليتري حدود 11-12 هزار تومان باشد و مال ستروئن است. حالا به نظر شما من ماشين را ببرم در نمايندگي و كل آب رادياتور را عوض كنم يااينكه امسال را باريختن ضد يخ در قمقمه طي كنم و سال بعد كل آب را عوض كنم. راستش مكانيكه خيلي من را ترساند و گفت عوض كردن آب رادياتور اول دردسر است (چراش رو نگفت؟؟!!) و گفت كه ضد يخ روي ماشين در اين دوسال خراب نمي شود. با توجه به اينكه من در يك شهر سردسير هستم و در زمستان دماي هوا به زير 30 درجه هم ممكن است برسد و در چنين هوايي ماشين ممكن است خارج از پاركنيگ هم باشد حالا خواستم نظر شما دوستان را كه تجربه بيشتري داريد بدانم. آيا كل آب رادياتور را در نمايندگي عوض كنم يا امسال ضد يخ خود ماشين جواب مي دهد و فقط كمي ضديخ خوب روي آن اضافه كنم بهتر است؟

saeed-ge
30 July 2012, 08:49 AM
سلام
من امروز رفتم و يك قوطي 2 ليتري ضد يخ سيتروئن از سايپا يدك خريدم 12 هزار تومان. ظاهرا مخصوص زانتياست و برچسب سايپا روش هست و از بلژيك وارد شده. توي يك قوطي سفيد رنگ و اسم خاصي هم نداره و فقط آرم و اسم ستروئن روش هست. مايع داخلش هم آبي رنگه. نميدونم كسي از شما از اين مارك استفاده كرده يا نه. حالا چند تا سوال دارم:
1- آيا ضد يخ-ضدخوردگي زانتيا براي ريو هم مناسب است؟ (چون در دفترچه نوشته بايد ضد يخي استفاده شود كه بر پايه اتيلن گليكول ساخته شده باشد ولي هيچ چيزي درخصوص تركيب مايع داخل بطري روي آن درج نشده و ننوشته كه آيا بر پايه چه چيزي ساخته شده اما فروشنده و مكانيكم ميگفتند براي ريو هم ميشود استفاده كرد و اصلا همانطور كه قبلا گفتم برحسب پيشنهاد مكانيك آنرا گرفتم ولي هنوز استفاده نكرده ام)
2- با توجه به اينكه ضد يخ داخل ماشين سبز بسيار كم رنگ است ريختن نوع ديگري از ضد يخ روي آن كار درستي است يا باعث خرابي موتور مي شود؟
3- آيا باتوجه به اينكه 2 سال است ماشين را از كارخانه گرفته ام ببرم آب رادياتور را بطور كامل در نمايندگي عوض كنم و يا فقط در زمستان كمي ضد يخ اضافه كنم كافي است؟ (مكانيك مرا از دردسر عوض كردن آب رادياتور ترسانده و گفته كيفيت ضد يخ بيرون با كارخانه يكي نمي شود)
4- آيا اگر صلاح است كل آب عوض شود با همين ضد يخ سيتروئن آنرا پر كنم يا نه در نمايندگي هر ضديخي پيشنهاد دادند همان بهتر است هرچند حتما ايراني خواهد بود. ضمنا روي قوطي ضد يخ نوشته تا 35- درجه محافظت مي كند و آب اضافه نشود و طبق توصيه كارخانه سازنده خودرو مصرف شود در حاليكه در دفترچه خودرو نوشته اگر 50درصد آب 50 درصد ضد يخ مصرف شود تا 35- محافظت مي شود و گفته بيش از 60درصد و كمتر از 30 درصد ضد يخ استفاده نشود. من كه ديگر گيج شده ام . بدبختي كلي هم پول ضد يخ دادم 0تازه مكانيك ميگفت اين ضد يخ اگر زمستان گير بيايد ديگر با اين قيمت نخواهد بود) لطفا دوستان نظرات تخصصي خودشان را بيان كنند و مرا راهنمايي نمايند.

saeed-ge
18 October 2012, 08:50 AM
باز هم سلام
آقا من تا حالا دلم نيومده از زد يخ سيتروئن استفاده كنم. آيا كسي تا بحال از اين زد يخ تو ريو ريخته؟ ميدونيد تركيبش براي موتور ريو مناسبه يا نه؟(تركيبش بر پايه اتيلن گليكوله يا نه؟) بعد هم چون روش نوشته بدون افزودن آب استفاده بشه و دماي حفاظت 35- هست آيا اگه خالص بريزيم به موتور ريو آسيب نميزنه؟ (آخه حداكثر ميشه 60% ضد يخ تو رادياتور ريو ريخت) يعني اين ضد يخه تو خود كارخونه تا 40-50 درصد آب بهش اضافه شده كه نوشته آب اضافه نشه يا خالصه؟ راستش من ميخوام اين دو ليتر را به رادياتور اضافه كنم ولي چون تو شهري هستم كه تو زمستان دما راحت زير 30 درجه ميشه و ممكنه اون روز ماشين تو پاركينگ نباشه خيلي نگرانم اگه آب اضافه كنم ضد يخه يخ بزنه. به نظرتون چون 2 ساله ماشين را خريدم اين ضد يخ را اضافه كنم يا بدم كل آب رادياتور را تو نمايندگي عوض كنند؟ البته موقع ارزوني دلار اين را خريده بودم 12 هزار تومن كه الان فكر نكنم زير 25هزار تومن باشه لطفا اگه كسي اطلاعاتي راجع بع اين ضد يخ داره سريعتر راهنماييم كنه (من اين عكس ها را نتوانستم اينجا آپلود كنم شاهي كم دارم -حالا نميدونم شاهي از كجا بيارم!!!!!!) لينك عكس ها:
http://uplod.ir/yf0ihhylv8qo/20120729840.jpg.htm
http://uplod.ir/by91bf5v1hvl/20120729842.jpg.htm

saeed-ge
13 November 2012, 09:39 AM
سلام
با توجه به اينكه هيچ كس جواب من را نداد بالاخره با توجه به سرد شدن هوا ديروز رفتم و ضد يخي را كه خريده بودم دادم ريختن تو رادياتور. تعميركاره كارش تميزه و كلا خودش پاي كار بود و 2 ليتر آب رادياتور را از پيچ پايين رادياتور تخليه كرد و 2ليتري را كه من خريده بودم به آن اضافه كرد بعد هم راياتور را هواگيري كرد (البته زياد لازم نبود ولي خودش وسواس داشت) بعد از اين همه كار هم فقط 2هزار تومان دستمزد گرفت. يه نكته ديگه اينكه رو چند تا ماشين كه من اونجا ديدم يه ضد يخ آلماني (البته توليد ايران) اگه اشتباه نكنم پروفي كار ميريخت كه 4 ليترش 20 هزار تومنه و با نسبت 60 درصد ضد يخ و 40 درصد آب دماي 37- را تحمل ميكنه. پايه اتيلن گليكول هم بود.
تعميركاره به من گفت همين ضد يخي كه من گرفتم الان شده 25 تومن گير هم نمياد (حالا با توجه به اينكه اين ضد يخ ميكس هم هست و نبايد با آب مخلوط بشه فرض كن كسي بخواد 6 ليتر رادياتور را با اين پر كنه بايد 75 تومن پياده بشه!!) البته بازهم نگرانم چون روش ننوشته بود پايه چي هست و از طرفي چون كل آب رادياتور را عوض نكردم اگه كيفيت ضد يخ تو اين 2 سال پايين اومده باشه ممكنه خوب نتونه از قطعات موتور حفاظت كنه. ولي چون ديگه اين ضد يخ را خريده بودم ريختم دتو راديات. البته اكثرا كل آب رادياتور را تعميركارها خالي نمي كنند و سر آن مي ريزند. بالاخره خدا كنه اتفاق بدي نيافته

Vakilzadeh
13 November 2012, 10:37 AM
دوست عزیز مشکلی که پیش نمیاد ولی بهتر بود کامل مایع خنک کننده رو تخلیه میکردید و بعد با نسبت 50-50 اب و ضد یخ میریختید