View Full Version : آیا ترمز ABS تندر 90 سیستم EBD هم دارد ؟
N_A_Hosseini
5 January 2009, 12:08 PM
آیا کسی می داند ترمز تندر 90 ای بی دی هم دارد یا فقط ای بی اس دارد ؟
mehdizadeh04
5 January 2009, 12:27 PM
آیا کسی می داند ترمز تندر 90 ای بی دی هم دارد یا فقط ای بی اس دارد ؟
باسلام خدمت شما دوست عزیز
اگر سوالتون رو در تاپیک ترمز ای بی اس مطرح میکردی از پراکندگی جلوگیری میشد.
در هر حال باید بگم که لوگان ترمز ای بی اس همراه با ای بی دی داره که فایل نحوه شناسایی آن که مربوط به ایران خ میباشد رو هم ضمیمه مطالب کردم.
http://rapidshare.com/files/179938293/abs.pdf.html
با تشکر
alex54
5 January 2009, 02:23 PM
البته در سایت پارس خودرو هم تیپ های مختلف تندر را با امکاناتشان توضیح داده شده است و دقیقا با توضیخات ایران خودرو همخوانی دارد .
میتوانید به آدرس زیر مراجعه کنید .
http://www.parskhodro.ir/parskhodro/L90Tip.pdf
SeriousSam
5 January 2009, 02:32 PM
:icon_exclبا سلام.
برای تستش می تونی سر پیچ یا 1 جای ناهموار بزنی ترمز...:icon_roll
البته چون ساخت داخل پیشنهاد نمی دم.:icon_sad:
alex54
5 January 2009, 02:46 PM
کارایی abs را که همه دوستان میدانند . ولی این EBD در سیستم ترمز چیکار میکنه؟
N_A_Hosseini
5 January 2009, 04:14 PM
از همه آقایونی که به این سوال پاسخ دادند خیلی تشکر می کنم و توضیح اینکه سیستم EBD سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز به هر چرخ به طور مجزا می باشد . :icon_cool
alex54
5 January 2009, 04:26 PM
از همه آقایونی که به این سوال پاسخ دادند خیلی تشکر می کنم و توضیح اینکه سیستم EBD سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز به هر چرخ به طور مجزا می باشد . :icon_cool
البته در فایل PDF ایران خودرو فکر کنم که EBD را بصورت ABD نوشته شده است ؟:lover:
pooyan.tt
5 January 2009, 04:48 PM
بحث ABS شد، یه سوال دارم
ABS چهار کاناله با دو کاناله چه فرقی داره؟
mafco
5 January 2009, 05:05 PM
بحث ABS شد، یه سوال دارم
ABS چهار کاناله با دو کاناله چه فرقی داره؟
چهار كانال . چهار سنسور . چهار سوپاپ. براي هر چرخ خودرو. كنترل هر يك از چهار چرخ خودرو به صورت مجزا از يكديگر. اين براي وقتي كه محيط فيزيكي زير هر كدام از چرخها تفاوت داشته باشد به كار خواهد آمد و منجر به انجام ترمزي صحيح تر و با درجه اطمينان بالا خواهد شد. مثلا سطح آسفالت خشك. آسفالت لغزنده (باران و برف و يخ) يا سطح خاك و گل و شل.
SeriousSam
5 January 2009, 11:00 PM
چهار كانال . چهار سنسور . چهار سوپاپ. براي هر چرخ خودرو. كنترل هر يك از چهار چرخ خودرو به صورت مجزا از يكديگر. اين براي وقتي كه محيط فيزيكي زير هر كدام از چرخها تفاوت داشته باشد به كار خواهد آمد و منجر به انجام ترمزي صحيح تر و با درجه اطمينان بالا خواهد شد. مثلا سطح آسفالت خشك. آسفالت لغزنده (باران و برف و يخ) يا سطح خاك و گل و شل.
:icon_excl با سلام.
با اجازه دوستان اضافه کنم:
یکی دیگر از عمده تفاوت های 2کانال با 4 کانال این هست که در 4 کانال مسافت ایستایی در حالت آناترمز نیز کمتر است که در 2 کانال بیشتر از حتی بدون ABSهست ولی انحراف و قفل شدن فرمان بدون ABS را ندارد.
BloodReza
6 January 2009, 08:53 AM
ماشینایی مثل سمند LX و همین تندر ترمزای عقبشون کاسه یی هست چطوری EBD دارن؟
آیا دو کناله هستن یا 4 کاناله ؟ و در عقب و جل با هم فرق دارن ؟
mortezagipsy
6 January 2009, 12:39 PM
هم LX و هم تندر 90 ABS به همراه EBD دارن و 4 کاناله هستن !
کاسه ای بودن ترمز عقب هم فک نکنم منافاتی با EBD داشته باشه.
مسعود زر
7 January 2009, 11:00 PM
با سلام
راه فهمیدن اینکه ماشینتون EBDداره خیلی ساده هست.شما وقتی که رینگ های جلوی ماشین رو در می آرید (مثلا هنگام تعویض لاستیک یا لنت ترمز ) دو تا شیلنگ میبینید که به بوستر ترمز وصل شده . شیلنگ بزرگتر مربوط به ABS هست . و شیلنگ باریکتر مربوط به سنسور EBD هست . خودتون میتونید رینگ ها رو در بارید تا مطمئن بشید . با تشکر ..
اگه رینگ ها رو در بیارید می تونید ببینید که دو تا لوله (شیلنگ) به بوستر ترمز وصل هست. لوله ضخیمتر مربوط به ABS هست و لوله باریکتر سنسور EBD هست . باتشکر ..
isp2000
10 January 2009, 02:02 PM
برای lx که مطمئنم فقط دو چرخ جلو abs داره ال 90 چطور؟
arman 321
10 January 2009, 02:51 PM
برای lx که مطمئنم فقط دو چرخ جلو abs داره ال 90 چطور؟
دوست عزيز اين قسمت مربوط به تندر هست وبحث در مورد بقيه خودرو ها رو در تاپيك خودشون ادامه بدين.
در مورد سمند lx هم همانطور كه دوستان فرمودن هر 4 چرخ abs و ebd دارد.
و من 2 ساله كه با سمند lx رانندگي ميكنم مطمِين هستم و بارها نيز تست كردم كه هر 4 چرخ بهرهمند از دو سيستم بالا هستند.
شما 206 تيپ 3 رو با سمند اشتباه گرفتين.
mrm1
10 January 2009, 07:56 PM
دوست عزيز اين قسمت مربوط به تندر هست وبحث در مورد بقيه خودرو ها رو در تاپيك خودشون ادامه بدين.
در مورد سمند lx هم همانطور كه دوستان فرمودن هر 4 چرخ abs و ebd دارد.
و من 2 ساله كه با سمند lx رانندگي ميكنم مطمِين هستم و بارها نيز تست كردم كه هر 4 چرخ بهرهمند از دو سيستم بالا هستند.
شما 206 تيپ 3 رو با سمند اشتباه گرفتين.
دوست عزیز !
ترمز ABS زمانی روی چهار چرخ اعمال میشه که همشون دیسکی باشن. بنابراین انواع سمند از معمولی تا سورن فقط دارای ترمز ABS در چرخهای جلو هستند.
از این بابت فرقی بین لوگان و سمند نیست چون هر دو فقط چرخهای جلوشون ترمز دیسکی داره و در عقب از ترمز کاسه ای استفاده شده. پس نمیتونه ABS و EBD داشته باشه و هر دوی اونا دو کاناله هستن.
دلیل عملکرد ABS فاصله بسیار نزدیک لنت با دیسک بوده مضاف بر اینکه ترمز دیسکی بدلیل قابلیت خنک شوندگی بالاتری نسبت به نوع کاسه ایست. به این دلیله که امکان استفاده از ABS روی ترمز کاسه ای وجود نداره.
به چنین ماشینهایی نیمه ABS یا ABS ناقص گفته میشه. چونکه در سرعتهای بالا نمیشه انتظار عملکرد خاصی ازشون داشت.
در چنین سرعتهایی ماشین مشابه انواعی که ترمز ساده دارن عمل میکنه.
موفق باشید
alirezamip
10 January 2009, 08:24 PM
دوست عزیز !
ترمز ABS زمانی روی چهار چرخ اعمال میشه که همشون دیسکی باشن. بنابراین انواع سمند از معمولی تا سورن فقط دارای ترمز ABS در چرخهای جلو هستند.
از این بابت فرقی بین لوگان و سمند نیست چون هر دو فقط چرخهای جلوشون ترمز دیسکی داره و در عقب از ترمز کاسه ای استفاده شده. پس نمیتونه ABS و EBD داشته باشه و هر دوی اونا دو کاناله هستن.
دلیل عملکرد ABS فاصله بسیار نزدیک لنت با دیسک بوده مضاف بر اینکه ترمز دیسکی بدلیل قابلیت خنک شوندگی بالاتری نسبت به نوع کاسه ایست. به این دلیله که امکان استفاده از ABS روی ترمز کاسه ای وجود نداره.
به چنین ماشینهایی نیمه ABS یا ABS ناقص گفته میشه. چونکه در سرعتهای بالا نمیشه انتظار عملکرد خاصی ازشون داشت.
در چنین سرعتهایی ماشین مشابه انواعی که ترمز ساده دارن عمل میکنه.
موفق باشید
دوست عزیز جک نگو!
اول برید چند تا تاپیک بخونید و بعد کمی تحقیق کنید و بعد مطالعه و بعد حرف بزنید!
برای بار صدم داره گفته میشه که EBD یک امکان نرم افزاری است که بواسطه چهار کاناله شدن پمپ ABS نصب میشه!
اگه سمند دیدی توی عمرت پس در اون کاپوت رو باز کن و لوله های متصل به پمپ رو بشمر و می بینی که 6 تا هست! یعنی 4 تا برای هر چرخ و 2 تا برای ورودی و خروجی روغن! و اگه در کاپوت زانتیا رو بزنی بالا می بینی که پمپ اش تنها 4 تا لوله داره و این یعنی فاقد EBD !
ترمز کاسه ای هم ربطی به ABS نداره!!! ترمز کاسه ای چون هزینه بیشتری داره روی سمند نصب نشده!
در ضمن اگر چرخ های عقب توی سرعت بالا نیروی بیشتری بهشون وارد بشه 100 در صد ماشین منحرف میشه! و وجود ABS به همین دلیله!
ماشین های بروزی هم داریم که ترمز های عقب کاسه ای هستن!
مثل سوزوکی!
در ضمن ال90 ترمز خوبی داره و این ثابت شده است!!
تنها راه فهمیدن این که EBD هست یا نه اینکه تعدار لوله های متصل به پمپ ABS 6 تا باشن ! چون توی ABS دو کاناله هم ما 4 تا سنسور رو روی هر چرخ داریم!
otol
10 January 2009, 08:44 PM
خوب حالا این لوله ها توی ال 90(lp) چند تاس؟و از کجا میشه شمرد بدون در اوردن رینگ و چرخ
alirezamip
10 January 2009, 08:55 PM
خوب حالا این لوله ها توی ال 90(lp) چند تاس؟و از کجا میشه شمرد بدون در اوردن رینگ و چرخ
مگه پمپ ABS پشت چرخه؟
توی ال 90 6 تاس! در کاپوت رو باز می کنید و پمپ ABS رو پیدا می کنید و لوله های متصل به اون رو می شمرید!
Abolfazl2006_p
10 January 2009, 09:21 PM
دوستان عزیز لطفا بحث های مربوط به ترمز ای بی اس در سمند را در تاپیک مربوطه (http://www.phalls.com/vbulletin/showthread.php?t=27285&page=6) ادامه دهید با تشکر
hesam90
10 January 2009, 09:35 PM
سلام
تندر90 سیستم ABS چهار کاناله هستش چون ما خودمون سنسورهای مربوط به اون رو میفروشیم
در مورد سیستم EBD اگه همون سیستم ضد بلوکه باشه باید بگم که 100در 100 داره و اگه EBD همون سیستم ضد بلوکه نباشه باید بگم که 100 در 100 نداره چون تو سیستم شرکت اسمی ازEBD نبرده اما از سیستم ضد بلوکه برده شده
دستگاه ABS هم درست سمت محفظه تایم موتور هست پشت نمدی حرارتی(نشونه دیگر پایین قمقمه آب پاش)
otol
10 January 2009, 10:13 PM
مگه پمپ ABS پشت چرخه؟
تو نوشته های قبل تو راه تشخیص گفته بودن
alirezamip
10 January 2009, 10:29 PM
دوستان عزیز لطفا بحث های مربوط به ترمز ای بی اس در سمند را در تاپیک مربوطه (http://www.phalls.com/vbulletin/showthread.php?t=27285&page=6) ادامه دهید با تشکر
من که درباره سمند توضیح ندادم فقط و کلی گفتم!
بازم از تذکرتون ممنون!
سلام
تندر90 سیستم ABS چهار کاناله هستش چون ما خودمون سنسورهای مربوط به اون رو میفروشیم
در مورد سیستم EBD اگه همون سیستم ضد بلوکه باشه باید بگم که 100در 100 داره و اگه EBD همون سیستم ضد بلوکه نباشه باید بگم که 100 در 100 نداره چون تو سیستم شرکت اسمی ازEBD نبرده اما از سیستم ضد بلوکه برده شده
دستگاه ABS هم درست سمت محفظه تایم موتور هست پشت نمدی حرارتی(نشونه دیگر پایین قمقمه آب پاش)
دوست عزیز ممنون از راهنمایی! ولی بازم می گم تعداد سنسور نشون دهنده EBD نیست ولی چهار کاناله بودن پمپ ABS نشان از EBD هست چون EBD یک نوع نرم افزار ABS هست و این یعنی چون 100 آید نود پیش است!
تو نوشته های قبل تو راه تشخیص گفته بودن
توی نوشته های قبلی راه تشخیص وجود سنسور نه پمپABS چون پمپ توی محفظه موتور هست و از اونجا کنترل تمامی چرخ ها رو داره!
مسعود زر
11 January 2009, 02:37 AM
با سلام خدمت شما دوستان
چیزی که شما در پشت چرخها مشاهده می کنید دو لوله هست که یکی لوله کوچکتر و یکی لوله بزرگتر هستش. لوله کوچکتر مربوط به سنسور حرکتی چرخ هست چرا که سیستم EBD که میزان نیروی فشار بر بوستر ترمزها را در شرایط متغیر رانندگی تعیین می کند نیاز به دانستن پارامتر هایی از قبیل سرعت دوران چرخ و میزان هرزگردی چرخ و ... دارد که این سنسور این اطلاعات را برای واحد EBD که خود زیر مجموعه ای از ABS هست رو ارسال می کند .که این لوله بخش سخت افزاری سیستم EBD هست . بخش نرم افزاری نیز وظیفه تقسیم نیروی ترمز روی چرخها , با توجه به اطلاعات ارسالی از بخش سخت افزاری رو به عهده می گیرد . و اما لوله بزرگتر همون لوله مربوط به ABS هست که کار اون ( همون جوری که دوستان استحضار دارند ) ایجاد ضربات متعدد و قطع و وصل های متوالی روی مجموعه ترمز جهت جلوگیری از قفل شدن چرخهاست. اگه اشتباهی دارم دوستان اصلاح کنند . با تشکر ....
مسعود زر
11 January 2009, 02:40 AM
ببخشید یه نکته رو یادم رفت بگم هر چند که تکراریه
محفظه ای رو که شما در زیر کاپوت ملاحظه میکنید که شش تا لوله از اون دراومده همون بخش اصلی کنترل کننده سیستم ABS هست که به مثابه مغز دستگاه عمل می کند ..
mrm1
11 January 2009, 02:49 AM
دوست عزیز جک نگو!
اول برید چند تا تاپیک بخونید و بعد کمی تحقیق کنید و بعد مطالعه و بعد حرف بزنید!
برای بار صدم داره گفته میشه که EBD یک امکان نرم افزاری است که بواسطه چهار کاناله شدن پمپ ABS نصب میشه!
اگه سمند دیدی توی عمرت پس در اون کاپوت رو باز کن و لوله های متصل به پمپ رو بشمر و می بینی که 6 تا هست! یعنی 4 تا برای هر چرخ و 2 تا برای ورودی و خروجی روغن! و اگه در کاپوت زانتیا رو بزنی بالا می بینی که پمپ اش تنها 4 تا لوله داره و این یعنی فاقد EBD !
ترمز کاسه ای هم ربطی به ABS نداره!!! ترمز کاسه ای چون هزینه بیشتری داره روی سمند نصب نشده!
در ضمن اگر چرخ های عقب توی سرعت بالا نیروی بیشتری بهشون وارد بشه 100 در صد ماشین منحرف میشه! و وجود ABS به همین دلیله!
ماشین های بروزی هم داریم که ترمز های عقب کاسه ای هستن!
مثل سوزوکی!
در ضمن ال90 ترمز خوبی داره و این ثابت شده است!!
تنها راه فهمیدن این که EBD هست یا نه اینکه تعدار لوله های متصل به پمپ ABS 6 تا باشن ! چون توی ABS دو کاناله هم ما 4 تا سنسور رو روی هر چرخ داریم!
دوست عزیز قبل از هر چیز با ادبیاتت غریبه ام .
اگه بناست با شیوه ای که شما برخورد میکنی، بحثو ادامه بدی ، ترجیح میدم همینجا تمومش کنم.
آخه قربونت برم! نهایتش اینه که من 100% اشتباه میکنم و شما درست میگی. باید این شکلی رفتار کنی؟
من اصلن کاری به بحثمون ندارم کلی میگم . کسی که تو یه بحث علمی هنوز شروع نشده از کوره در میره، نشون میده که چندان به قواعد کار آشنا نیست.
عزیز من فلسفه چنین فرومهایی اینه که من از شما یه چیزی یاد بگیرم نه این که تو سر و کله هم بزنیم.
من به شخصه وقتی اظهار نظر میکنم که نسبت به درستی اون مطلب ایمان داشته باشم وگرنه دلیلی واسه اظهار نظر وجود نداره. مگه این که ازم نظر بخان و تردید داشته باشم که در اون صورت یا نظر نمیدم یاباز هم اشاره میکنم که مطمئن نیستم.
اما در خصوص مطلبی که نوشتم ایمان دارم چون تو یکی از نشریات تخصصی خودرو خوندم . خواب نما که نشدم. درسته حق با شماست من تا بحال تعداد لوله های متصل به پمپ رو نشمردم چون سمند ندارم. دشمنی هم باهاش ندارم. در ضمن من نگفتم ترمز تندر خوب نیست. من گفتم ماشینهایی ( دقت کنین اطلاق کلیه نه یه ماشین خاص ) که چهار چرخشون دیسکس نیست ، ترمز نیمه abs محسوب میشن و تو سرعتای بالا نمیشه ازشون انتظار معجزه داشت.
من خواهش میکنم که شما یه بار متنی رو که نوشتین با دقت بخونین تا متوجه شین چقدر تناقض تو کلامتون هست. بعد اگه لازم دیدین ، من تموم این فروم رو میخونم. تناقض های کلام شما :
1. من بحثی از زانتیا یا امثالش نکردم که شما میخایین ثابت کنین سمند ایرانی با اون شناسنامه و تاریخ تولدش از زانتیای فرانسوی با اون مختصات منحصر بفردش بهتره.
2. نوشتین که ترمز کاسه ای ربطی به abs نداره که فکر میکنم سرعت تایپ باعث شده اشتباهی کلمات رو جابجا بنویسین . حتما منظورتون این بود که : abs ربطی به ترمز کاسه ای نداره.
دوست عزیز اساس عملکرد abs چیه ؟ آیا تماسهای مکرر لنت با دیسک در یه مدت زمان محدود نیست؟ چطور میتونه این سیستم روی ترمز کاسه ای کار کنه وقتی فاصله زیاده و امکان گرفتن و رها کردن مکرر وجود نداره ؟ اگه اشتباه نکنم ( اینو با تردید میگم ) در یه ثانیه باید این سیستم 16 بار عمل کنه تا ماشین لیز نخوره و منحرف نشه.
دلیل دیگه هم که گفتم بحث خنک شدن هست. زمانی که با این تعداد در یک ثانیه قرار باشه لنتها با دیسک در گیر شن، در ترمز کاسه ای این حرارت چه شکلی برداشت باید بشه؟
3. تو خودروهای روز دنیا این همه کارخونه و مارک و مدل هست اونوقت شما با استناد به یه کمپانی میخای چی رو توجیه کنی؟ وقتی راجع به برتری یه سیستم یا تکنولوژی یا هر چیزه دیگه ای بحث میشه اکثریت ملاکه نه این که بین خیل عظیم انبیای الهی شما انگشت رو جرجیس بذاری. راه دوری نمیرم و ملاک مقایسه رو دنیای غرب قرار نمیدم. تو همین ایران خودمون بین همین چند تا کمپانی که هستن چند درصدشون ترمزهای عقبشون کاسه ایه ؟ الان استفاده از ترمزهای کاسه ای در چرخهای عقب بکلی منسوخ شده و توی بعضی از کشورها اصلا چنین اجازه ای داده نمیشه. سوزوکی رو هم که شما مثال زدین فقط بدلیل ارزون تموم شدن ماشین چنین کاری کرده و توی کلاسهای دیگه همین سوزوکی شما ترمز کاسه ای نمی بینی . کاری که دقیقا تو ایران با من و شمای بی پناه انجام میدن و ترمز کاسه ای میبندن.
4. آخرین تناقض نوشتار شما که دوبل محسوب میشه : نوشتین < ترمز کاسه ای چون هزینه بیشتری داره روی سمند نصب نشده>. اولا ترمز کاسه ای از ترمز دیسکی به مراتب ارزونتره نه گرونتر و ثانیا ترمز کاسه ای متاسفانه روی سمند نصب شده.
قربونت برم . تعصب تو یه بحث علمی راه افزودن به معلومات انسان رو می بنده.
ایشالا خدا به همه ما سعه صدر بده تا رشد کنیم . چه اشکالی داره اگه من اشتباه کردم، دوستان بزرگی چون شما با توضیح علمی و مستدل منو روشن کنن؟ ما اینجایی که یه چیزی یاد بگیریم و یاد بدیم. موفق باشین.
mohammad1983
11 January 2009, 09:47 AM
دوست عزيز mrm1 (http://www.phalls.com/member.php?u=104843)
با اين اوصاف شما ترمز 4 كاناله در تندر رو زير سؤال ميبريد و ادعا ميكنيد 2 كاناله هست و در ترمز هاي شديد مثل ترمز عادي عمل ميكنند؟؟حال اينكه خود من با سرعت 80 تا در مصافتي معادل 14 متر ايستاده ام.
حرف شما رو قبول دارم كه حساسيت ترمز كاسه اي مثل ديسكي نيست.اما اين دليلي بر نبود ABS و EBD نيست.
در رابطه با تندر 90 هم سايت رنو پارس و سايت اختصاصي تندر 90 (http://www.tondar90.ir/) رو نگاه كنيد.(بخش ايمني)
در اونجا هم اشاره شده ABS پيشرفته مشابه اوني كه در مگان استفاده شده به همراه EBD
در رابطه با سمند Lx بخش ايمني در سايت ايران خودرو (http://www.ikco.com/persian/products/samandlx.aspx) رو نگاه كنيد.
اين كاتالوگ رو هم دانلود (http://www.2shared.com/file/4622985/6e5526ca/tondar1.html) كنيد.اون زماني كه لوگان هنوز نيامده بود من از كارخونه گرفتم.اينجا هم يكي از تجهيزات تندر ABS و EBD هست.
mehdizadeh04
11 January 2009, 04:41 PM
اگه بناست با شیوه ای که شما برخورد میکنی، بحثو ادامه بدی ، ترجیح میدم همینجا تمومش کنم.
آخه قربونت برم! نهایتش اینه که من 100% اشتباه میکنم و شما درست میگی. باید این شکلی رفتار کنی؟
من اصلن کاری به بحثمون ندارم کلی میگم . کسی که تو یه بحث علمی هنوز شروع نشده از کوره در میره، نشون میده که چندان به قواعد کار آشنا نیست.
عزیز من فلسفه چنین فرومهایی اینه که من از شما یه چیزی یاد بگیرم نه این که تو سر و کله هم بزنیم.
من به شخصه وقتی اظهار نظر میکنم که نسبت به درستی اون مطلب ایمان داشته باشم وگرنه دلیلی واسه اظهار نظر وجود نداره. مگه این که ازم نظر بخان و تردید داشته باشم که در اون صورت یا نظر نمیدم یاباز هم اشاره میکنم که مطمئن نیستم.
اما در خصوص مطلبی که نوشتم ایمان دارم چون تو یکی از نشریات تخصصی خودرو خوندم . خواب نما که نشدم. درسته حق با شماست من تا بحال تعداد لوله های متصل به پمپ رو نشمردم چون سمند ندارم. دشمنی هم باهاش ندارم. در ضمن من نگفتم ترمز تندر خوب نیست. من گفتم ماشینهایی ( دقت کنین اطلاق کلیه نه یه ماشین خاص ) که چهار چرخشون دیسکس نیست ، ترمز نیمه abs محسوب میشن و تو سرعتای بالا نمیشه ازشون انتظار معجزه داشت.
من خواهش میکنم که شما یه بار متنی رو که نوشتین با دقت بخونین تا متوجه شین چقدر تناقض تو کلامتون هست. بعد اگه لازم دیدین ، من تموم این فروم رو میخونم. تناقض های کلام شما :
1. من بحثی از زانتیا یا امثالش نکردم که شما میخایین ثابت کنین سمند ایرانی با اون شناسنامه و تاریخ تولدش از زانتیای فرانسوی با اون مختصات منحصر بفردش بهتره.
2. نوشتین که ترمز کاسه ای ربطی به abs نداره که فکر میکنم سرعت تایپ باعث شده اشتباهی کلمات رو جابجا بنویسین . حتما منظورتون این بود که : abs ربطی به ترمز کاسه ای نداره.
دوست عزیز اساس عملکرد abs چیه ؟ آیا تماسهای مکرر لنت با دیسک در یه مدت زمان محدود نیست؟ چطور میتونه این سیستم روی ترمز کاسه ای کار کنه وقتی فاصله زیاده و امکان گرفتن و رها کردن مکرر وجود نداره ؟ اگه اشتباه نکنم ( اینو با تردید میگم ) در یه ثانیه باید این سیستم 16 بار عمل کنه تا ماشین لیز نخوره و منحرف نشه.
دلیل دیگه هم که گفتم بحث خنک شدن هست. زمانی که با این تعداد در یک ثانیه قرار باشه لنتها با دیسک در گیر شن، در ترمز کاسه ای این حرارت چه شکلی برداشت باید بشه؟
3. تو خودروهای روز دنیا این همه کارخونه و مارک و مدل هست اونوقت شما با استناد به یه کمپانی میخای چی رو توجیه کنی؟ وقتی راجع به برتری یه سیستم یا تکنولوژی یا هر چیزه دیگه ای بحث میشه اکثریت ملاکه نه این که بین خیل عظیم انبیای الهی شما انگشت رو جرجیس بذاری. راه دوری نمیرم و ملاک مقایسه رو دنیای غرب قرار نمیدم. تو همین ایران خودمون بین همین چند تا کمپانی که هستن چند درصدشون ترمزهای عقبشون کاسه ایه ؟ الان استفاده از ترمزهای کاسه ای در چرخهای عقب بکلی منسوخ شده و توی بعضی از کشورها اصلا چنین اجازه ای داده نمیشه. سوزوکی رو هم که شما مثال زدین فقط بدلیل ارزون تموم شدن ماشین چنین کاری کرده و توی کلاسهای دیگه همین سوزوکی شما ترمز کاسه ای نمی بینی . کاری که دقیقا تو ایران با من و شمای بی پناه انجام میدن و ترمز کاسه ای میبندن.
4. آخرین تناقض نوشتار شما که دوبل محسوب میشه : نوشتین < ترمز کاسه ای چون هزینه بیشتری داره روی سمند نصب نشده>. اولا ترمز کاسه ای از ترمز دیسکی به مراتب ارزونتره نه گرونتر و ثانیا ترمز کاسه ای متاسفانه روی سمند نصب شده.
ایشالا خدا به همه ما سعه صدر بده تا رشد کنیم . چه اشکالی داره اگه من اشتباه کردم، دوستان بزرگی چون شما با توضیح علمی و مستدل منو روشن کنن؟ ما اینجایی که یه چیزی یاد بگیریم و یاد بدیم. موفق باشین.
باسلام خدمت شما دوست عزیز
اینجا تاپیک لوگانه و در مورد همین خودرو باید بحث بشه.
بحث خودرو های دیگه رو میتونین در تاپیک خودش دنبال کنید و در همون تاپیک به بحث بپردازید.
لطفا این تاپیک رو از پست های اول بخوانید و کاتالوگی که خود ایران خ در مورد نحوه شناسایی ترمز ای بی اس و ای بی دی در آن ذکر شده رو به دقت مطالعه فرمایید.
در صورت منحرف کردن تاپیک اخطار دریافت خواهید کرد.
با تشکر
RF51
11 January 2009, 05:52 PM
با سلام
تا حالا این بحٍث در جندین تاپیک انجام شده و متاسفانه اطلاعات نادرست توسط برخی نا اگهان یا مغرضان برای زیر سوال بردن تندر مطرح شده.
تندر های دارای ABS از سیستم ترمز BOSCH 8.0 استفاده میکنند که بصورت داخلی دارای سیستم
electronic Braking Distribution نیز هستند.
http://e.imagehost.org/0229/abs1.jpg
همانطور که در شکل دیده می شود اجزای ان شامل:
- سرو موتور ترمز
- پمپ هیدرولیک دارای هشت شیر برقی برای مدولاسیون نیروی ترمز (4 تا بصورت on/off برای تنظیم تعداد و زمان ترمز گیری و 4 تا بصورت تنظیم شونده برای تنظیم نیروی ترمزگیری )
- کامپیوتر یا ECU ترمز ضد قفل و حسگر های رولوکتانسی سرعت دوران 4 چرخ می باشد.
به هر چرخ 2 شلنگ متصل است. یکی برای خواندن اطلاعات حسگر ها و یکی هم برای وارد کردن نیروی ترمز. هرگاه سرعت دورانی هر چرخ از یک مقدار استانه کمتر شود ABS برای ان چرخ توسط ecu فعال میشود و با تنظیم باز و بسته شدن شیر های برقی مربوطه، نرخ تکرار ترمز و فشار هیدرولیک بطوری تنظیم می گردد که خودرو در کنترین زمان بایستد.
با پوزش از مدیران سایت بخاطر مطرح کردن موضوع غیر مرتبط، سمند LX درای ترمز ABS دو کاناله است و این مورد در سمند سورن به چهار کاناله با سیستم EBD ارتقا یافته است.
abaratian
11 January 2009, 06:30 PM
]
با پوزش از مدیران سایت بخاطر مطرح کردن موضوع غیر مرتبط، سمند LX درای ترمز ABS دو کاناله است و این مورد در سمند سورن به چهار کاناله با سیستم EBD ارتقا یافته است.[/RIGHT]
از شما که مطلب رو اینقدر خوب بیان کردید انتظار نمی رفت آخرش چرند بگید! سمند ال ایکس هم چهار کانال داره. عکسشم من توی تاپیک ای بی دی سمند گذاشتم. دقیقا همین دستگاه رو داره و 6 تا لوله هم بهش وصله.
mehdizadeh04
11 January 2009, 08:24 PM
با پوزش از مدیران سایت بخاطر مطرح کردن موضوع غیر مرتبط، سمند LX درای ترمز ABS دو کاناله است و این مورد در سمند سورن به چهار کاناله با سیستم EBD ارتقا یافته است.
باسلام
لطفا به بحث تاپیک بپردازید.اینجا تاپیک لوگان است نه سمند!!!!
از شما که مطلب رو اینقدر خوب بیان کردید انتظار نمی رفت آخرش چرند بگید! سمند ال ایکس هم چهار کانال داره. عکسشم من توی تاپیک ای بی دی سمند گذاشتم. دقیقا همین دستگاه رو داره و 6 تا لوله هم بهش وصله.
اینجا فرومی است عمومی که نگه داشتن احترام همه اعضا بر دیگران واجب است و هیچ کس در هیچ درجه ای حق توهین به شخصی رو نداره!!!!!
با تشکر
RF51
12 January 2009, 12:06 PM
سلام به abaratian (http://64.22.87.85/vbulletin/member.php?u=30909)!!!
با درود به سایر دوستان ، قابل توجه اینکه تعداد لوله ها اصلا دلیل وجود EBD نیست بلکه این موضوع تنها به قابلیت ECU ترمز و وجود شیرهای برقی به تعداد لازم برای کنترل نیرو و تعداد ترمز گیری ارتباط دارد. بنابراین اگر مطمئن شدید در سیستم ترمز شما به تعداد لازم سلونوئید وجود دارد و ECU ترمز قابلیت محاسبه و تنظیم نیرو دارد از وجود EBD مطمئن باشید.
RF51
12 January 2009, 02:21 PM
با سلام
برای توضیح کامل تر به شکل زیر دقت فرمائید
http://e.imagehost.org/0510/ebd.jpg
ecu ABS مقدار سرعت دورانی هر چرخ را از سنسورها دریافت میکند و با فشردن پدال ترمز ، با در نظر گرفتن سرعت و مقدار کم شدن سرعت (شیب سرعت) هر چرخ به شیر های برقی مربوط به ان چرخ در پمپ هیرولیک فرمان باز و بسته شدن میدهد.
در ABS دو کانال ، هر 4 چرخ دارای سنسور سرعت بوده ولی هر 2 چرخ با هم کنترل میشوند ( معمولا بصورت X است و چرخ جلو با چرخ قرینه عقب بصورت مشترک کنترل شده و شیر برقی موجود در پمپ هیدرولیک مشترک است) و ECU برای قطع و وصل هر مدار ترمز از مقدار برایند دو سنسور استفاده میکند. در 3 کانال هم 2 چرخ جلو جداگانه و 2 چرخ عقب با هم کنترل می شوند.
شماتیک یک سیستم 3 کانال در تصویر زیر دیده میشود.
http://e.imagehost.org/0149/abs-3ch.jpg
نکته مهم اینست که در این سیستم ها پمپ هیدرولیک و ecu بصورت کامپکت با اسامی تجاری به فروش میرسند و خودروسازان از سیستم های اماده استفاده می کنند. برای شناسائی و تشخیص خودروی دارای EBD کافیست شماره مشخصه ecu ترمز نصب شده را تعیین کرد و با مراجعه به سایت سازنده کلیه مشخصات ان در دسترس خواهد بود.
متاسفانه خودروسازان داخلی با قرار دادن مشخصات مربوط به خودروهای صادراتی در کاتالوگ محصولات خود که برای بازارهای روسیه طراحی شده اند و در داخل به فروش نمی رسد باعث گمراهی برخی افراد کم اطلاع گردیده اند.
mohammad1983
12 January 2009, 07:30 PM
امروز خدا رو شكر برفي زد و كوچه ما هم حسابي برفش كوبيده شد و آينه
با چند تا از همسايه ها كه بوديم گفتند كه ABS لوگان چه جوريه؟؟؟
ما هم براشون تست كرديم.كوچه شيب داره و من به سمت سرازيري حركت كردم و با سرعت 30 تا ترمز كردم.با توجه به اينكه كوچه به كناره ها هم شيب داره اما دريغ از 1 سانت انحراف.
خلاصه همه انگشت به دهن مونده بودند.:icon_arro
اما نكته اينكه تقريبا رو سرعت 5 تا 10 تا چرخ ها رو برف ليز مبخوره.آيا ABS از مثلا 10 كيلومتر به بالا فعال ميشه؟؟؟
hosseinabd
13 January 2009, 02:35 AM
برای 206 تیپ 5 هم من دیدم همینطوره.
دوستان گفتند که در همه حال فعاله ولی من فکر کنم از یک سرعت مثلا 10 به بالا فعال میشه.
RF51
13 January 2009, 10:07 AM
اما نكته اينكه تقريبا رو سرعت 5 تا 10 تا چرخ ها رو برف ليز مبخوره.آيا ABS از مثلا 10 كيلومتر به بالا فعال ميشه؟؟؟
برای 206 تیپ 5 هم من دیدم همینطوره.
دوستان گفتند که در همه حال فعاله ولی من فکر کنم از یک سرعت مثلا 10 به بالا فعال میشه.
سلام
لیز میخوره یعنی چقدر مسافت طی میکنه تا بایستاد؟
ترمز ضد قفل با استفاده از حسگرهای مغناطیسی سرعت چرخ ها را مونیتور میکند و هنگام ترمز اگر از یک حد استانه کمتر باشد ABS فعال می شود. برای مگان در زیر 6km/h ترمز ول میکند و پس از رسیدن سرعت چرخ به 12km/h دوباره ترمز میگیرد ( یک لوپ هیسترزیس). با توجه به مشابهت سیستم ترمز لوگان و مگان این اعداد برای لوگان هم باید در همین حدود باشد. این مقادیر پیش فرض خود سیستم بوده و با استفاده از دایاگ قابل تنظیم است. بنابراین در زیر سرعت 6km/h احتمال قفل شدن ترمز خواهد بود.
mohammad1983
13 January 2009, 12:33 PM
من هم فكر ميكنم سرعت حدود 6 تا بود.
حداكثر 30 سانت ليز خورد.
RF51
13 January 2009, 04:48 PM
سلام
به نظرم برای ترمز روی برف کوبیده شده 30 سانت قابل اغماض باشد. میشود با دیاگ سرعت استانه را تعریف کرد تا کمتر از این بشود ولی با توجه به سرعت پاسخ محدود شیر های برقی مکانیکی احتمالا برای سرعت های بالا که شتاب منفی خیلی زیاد است امکان سر خوردن بیشتر میشود
mohammad1983
13 January 2009, 05:55 PM
سلام
به نظرم برای ترمز روی برف کوبیده شده 30 سانت قابل اغماض باشد. میشود با دیاگ سرعت استانه را تعریف کرد تا کمتر از این بشود ولی با توجه به سرعت پاسخ محدود شیر های برقی مکانیکی احتمالا برای سرعت های بالا که شتاب منفی خیلی زیاد است امکان سر خوردن بیشتر میشود
البته همون طور كه گفتم من به سمت سرازيري هم بودم و اون هم مؤثر بود.
امروز هم تست كردم و چون از حجم برف كمي كاسته شده بود تا توقف كامل اصلا ليز نخورد.
داود م
15 January 2009, 08:32 PM
دوست عزيز سلام من اطلاع زيادي از سيستم ترمز ماشينها ندارم ولي جوري كه من شنيدم اينه . سيستم ترمز لوگان اي بي اس چهار كاناله است وقتي از اي بي اس نام ميبريم اين بدان معناست كه ترمز چهار چرخ فارغ از ديسكي و كاسه اي ضد بلوك يا به عبارتي ضد قفل است واين از قطع و وصل مقطعي روغن ترمز حاصل ميشود حالا به گفته شما اگر قرار باشد ترمز جلو ضد قفل باشد ولي ترمز عقب نه چرخهاي عقب موقع ترمز شديد قفل مي شود و حاصل آن چيزي جز بر هم خوردن تعادل ماشين نخواهد بود .و اما منظور از دو يا سه يا چهار كاناله بودن ترمز اي بي اس . در سيستم چهار كاناله كه لوگان به آن مجهز است در هر چرخ يك سنسور وجود دارد كه اطلاعات محيطي لازم براي قطع و وصل جريان روغن به چرخ را به سيستم مركزي اي بي اس ارسال ميكند و اي بي اس بر اساس آن براي هر چرخ بصورت مجزا تصميم ميگيرد در سيستم سه كاناله دو چرخ عقب با هم يك سنسور دارد و در سيستم دو كاناله فقط چرخهاي جلو سنسور دارند ولي اين به اين معنا نيست كه سيستم اي بي اس چرخهاي عقب كار نميكند بلكه بر اساس داده هاي سنسورهاي جلو عمل ميكند دوست عزيز من فكر ميكنم اشتباه شما در تعداد سنسورها باشد كه شما رو به ترديد انداخته براي مشاهده سنسورهاي چرخ عقب به داخل گلگير عقب نگاهي بيندازين يك قاب مشكي كوچك خواهيد ديد كه بصورت عمودي نصب شده اين قاب محافظ سيم سنسور عقب است. موفق باشيد
Raminium2001
16 January 2009, 05:11 PM
دوست خوبم، در سیستمهای دو و سه کاناله هم هر چهار چرخ سنسور دارند و تنها نحوه تصمیم گیری ECU با توجه به تعداد خروجیهای روغن متفاوت است. و البته در این سیستمها هم از قفل شدن چرخهای عقب کاسته میشود و میزان انحراف به حد اقل می رسد. ضمن اینکه ترمزهای کاسه ای به واسطه قدرت کمتر دیرتر قفل می شوند.
نحوه عملکرد این ترمز ها هم در پست 33 که توسط RF51 (http://www.phalls.com/member.php?u=40535) قرار داده شده مشخصه و میشه خصوصا با توجه به عکسها به نحوه کار اون پی برد.
داود م
17 January 2009, 06:08 PM
دوست خوبم، در سیستمهای دو و سه کاناله هم هر چهار چرخ سنسور دارند و تنها نحوه تصمیم گیری ECU با توجه به تعداد خروجیهای روغن متفاوت است. و البته در این سیستمها هم از قفل شدن چرخهای عقب کاسته میشود و میزان انحراف به حد اقل می رسد. ضمن اینکه ترمزهای کاسه ای به واسطه قدرت کمتر دیرتر قفل می شوند.
نحوه عملکرد این ترمز ها هم در پست 33 که توسط RF51 (http://www.phalls.com/member.php?u=40535) قرار داده شده مشخصه و میشه خصوصا با توجه به عکسها به نحوه کار اون پی برد.
سلام دوست عزيز بله حق با شماست از شما ممنونم:icon_cool
mnz logan
5 October 2010, 10:33 PM
سلام
در خصوص سیستم EBD در لوگان توضیح بدم که این سیستم در واقع یک نرم افزار است که در داخل ای سی یو ABS ریخته می شود. در واقع این سیستم با ABS یک پارچه بوده و با ایجاد فشار های مختلف به وسیله بلوک هیدرولیک سعی می کند سرعت 4 چرخ را با هم یکسان کند(چون سرعت چرخ ها هیچ وقت یکسان نیست.). این سیستم سخت افزاری نبوده و نباید انتظار دیدن پمپ های آن را در پشت چرخ یا کنار موتور داشته باشید.
RF51
6 October 2010, 10:50 AM
سلام
دوستان
ABD علاوه بر نیاز به امکان نرم افزاری برای محاسبه میزان نیروی متفاوت ترمز برای چرخ های مختلف ( باتوجه به سرعت هر چرخ و نرخ شتاب منفی انها)، احتیاج به 4 سلونوئید یا شیر برقی در درون ecu ترمز دارد تا این نیرو ها تنظیم و اعمال شود. این امکان سخت افزاری درون محفظه کامپیوتر ترمز بوده و قابل دیدن نیست و تنها با مراجعه به کاتالوگ راهنمای سازنده ترمز ( نه خودرو) میتوان پی به ان برد.
vBulletin v4.2.0, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.