PDA

View Full Version : جوجه ماشینی

Koosha_Raisi
18 July 2008, 08:59 PM
سلام دوستان این گفتگو مربوط به نحوه نگهداری از جوجه ماشینی و مشکلات آنهاست. هرکی هر چی میدونه در اینجا بنویسه. من خودم یه خرگوش دوتا جوجه و یک لاکپشت آکواریومی دارم هرکی سوالی داشت در این باره
میتونه این جا مطرح کنه.
موفق باشید

sima shadab
20 July 2008, 10:52 PM
سلام!
من بچه بودم جوجه ماشینی داشتم. به عبارتی اولین حیوونی بود که داشتم. دو تا بودند. ولی خیلی زود مریض میشن و از بین میرن. خیلی ضعیف هستند. انگار که کارخونه های جوجه کشی مریض هاشو وارد بازار می کنند.
تا حالا کسی بوده جوجه ماشینی رو نگه داره و بزرگ بشه و زنده بمونه؟

tabeta_03
21 July 2008, 12:09 AM
اگه منظورتون از جوجه ماشيني همين جوجه رنگي هاست بله اينا ضايعاته كه 99 درصد خروس هستن.در كل جوجه خوب بيرون نميدن اكثرا ضايعاته يه زماني جهاد چيز خوب بيرون ميداد نميدونم الانم ميده يا نه.

@nim
21 July 2008, 12:12 AM
سلام!
من بچه بودم جوجه ماشینی داشتم. به عبارتی اولین حیوونی بود که داشتم. دو تا بودند. ولی خیلی زود مریض میشن و از بین میرن. خیلی ضعیف هستند. انگار که کارخونه های جوجه کشی مریض هاشو وارد بازار می کنند.
تا حالا کسی بوده جوجه ماشینی رو نگه داره و بزرگ بشه و زنده بمونه؟
جوجه های یک روزه اکثرا ضعیف هستن ولی من خودم از یه مرغدازی 3 تا جوجه گرفتم از این هورمونی های بودن خیلی خوب بودن تنها جوجه هایی بودن که بالاخره بالغ شدن...!
در مورد جوجهای یک روزه رنگی هم باید بگم دلیل اینکه این جوجه ها میمیرن اینه که وقتی اینا رو دارن رنگی میکنن رنگ میره تو حلقشون و دوام نمیارن!

Koosha_Raisi
21 July 2008, 08:16 AM
سلام به همه. من خودم از یه فروشگاه مرغ دو تا جوجه خریدم رنگشونم هم رنگ جوجه معمولیه الان یه ماهه که دارمشون مشکلی برام پیش نیومده!!!

omkind
22 July 2008, 12:26 AM
حالا چرا از این رنگیا میگیرید.مگه رسمی چشه؟ تازه بزرگ میشه قشنگتره.به جوجه دونه بارس همون غذای مرغ مینا بدید تو رشدشون خیلی تاثیر میذاره.من 4تا رسمی گرفتم هر 4تاشون بزرگ شدن.

amir_foad
23 July 2008, 02:35 PM
منم می خوام یکی دو تا دونه بگیرم، خیلی نازن :icon_wink همشون خروسن؟! یعنی مرغ توشون پیدا نمیشه؟! منم دیدم غذای مرغ مینا رو بهشون میدن، ولی ارزن چی پس؟! :icon_ques امیدوارم که مال من نمیرن!

omkind
24 July 2008, 12:27 AM
منم می خوام یکی دو تا دونه بگیرم، خیلی نازن :icon_wink همشون خروسن؟! یعنی مرغ توشون پیدا نمیشه؟! منم دیدم غذای مرغ مینا رو بهشون میدن، ولی ارزن چی پس؟! :icon_ques امیدوارم که مال من نمیرن!
من شنیدم که ارزن خیلی ببخخشید جوجه رو به اسهال میندازه ونباید داد ولی بازم مطمئن نیستم.واسه خریدن جوجه هم من پیشنهاد میکنم جوجه هایی که یه ذره از این جوجه معمولیا بزرگترن رو بخرید چون مرغ و خروسیشون معلوم میشه.:icon_arro

amir_foad
24 July 2008, 10:46 AM
من پیشنهاد میکنم جوجه هایی که یه ذره از این جوجه معمولیا بزرگترن رو بخرید چون مرغ و خروسیشون معلوم میشه.:icon_arro

فکر کنم فهمیدن مرغ یا خروس بودنش راحت باشه. دو راه داره:
یکی اینکه وقتی نوکش رو می گیری و یه کمی از زمین بالا میاری اگه مرغ باشه هیچ کاری نمی کنه و آویزون می مونه، ولی اگه خروش باشه جفتک میزنه :icon_arro
دوم اینکه از روی بالهاش می فهمن که اینو من از توی تلویزیون که کازخونه ی جوجه کشی رو نشون میداد دیدم و یه کمی حرفه ای تره! :icon_surp

Koosha_Raisi
24 July 2008, 10:51 PM
سلام دوستان:icon_cry: یکی از جوجه های من مریض شد و مرد :icon_redf:icon_redf:icon_mad: ولی یه دونه دیگه خریدم که اون یکی تنها نباشه. :icon_razz

payam64
25 July 2008, 12:19 AM
یه تجربه شخصی
اگه میخواهید واسه تفریح جوجه بخرید و داشتن مرغ یا خروس واستون خیلی مهم نیست حتما جوجه اردک بخرید
وای که چقدر این موجود بامزست!!! و صداشم از جوجه مرغ کمتره و بعد از یکی دو روز هر جا برید مثل سگ دنبالتون راه میفته یه ظرف اب هم که واسش بذارید کلی دلقک بازی در میاره و مثل جوجه ماشنی هم 2روزه نمیمیره

chakeri
29 July 2008, 04:07 AM
البته همین جوجه اردک بزرگ که بشه بیچاره می شید
من یه بار 4 تا گرفتم 3 تاشون شدن از بس سر و صدا کردن بردمشون کلات نادری دادم به مردم خوب اونجا

اندازه موهاي سرم جوجه ماشيني بزرگ كردم. شايد از بين اونهمه 2 يا 3 تا مردن. نگهداري از جوجه ماشيني خيلي سخت نيست و ميتوني بعنوان غذا هم گندم پرك شده و ارزن و برنج پخته بدون روغن بهشون بدي.

براي تعيين جنسيت هم اگه موقع خريد دقت كني جوجه خروس ها بالهاي كوچكتر و جثه ريزتري دارند.

باتلاق
10 August 2008, 07:34 PM
جوجه ماشيني بزرگ شده ديدم كاملا بزرگ شده. فروشنده ها گويا مقداري صابون قاطي غذاي اين ها مي كنند.

اما در مورد جوجه اردك من با نظر پيام 64 موافقم. جوجه اردك واقعا با نمكه. البته اون هم احتمال مردنش كمتر از جوجه مرغ نيست ولي يك سال يكي داشتيم كه در طول 4 5 ماه خيلي بزرگ شد. چون نگهداريش سخت شده بود برديمش پارك نياوران. اونجا وقتي مي خواستيم بزاريمش قاطي بقيه صحنه اي پيش اومد كه همه دورمون جمع شده بودن. موضوع از اين قرار بود كه اين آقا (آقا اردك) به خواهر كوچك ترم عادت كرده بود و حاظر نبود اونجا قاطي بقيه وايسه. اينقدر شلوغ كاري و داد و فرياد كرد كه همه دورمون جمع شدن. حتي وقتي ولش كرديم و رفيتيم با داد و فرياد از لاي نرده هاي استخر اونجا خودشو كشيد بيرون و شروع كرد دنبال ما دويدن و جالب اينكه تا اون روز همچين سر و صدايي از اين موجود نشنيده بودم! يعني كاملا داشت اعتراض مي كرد... (خواهر كوچيكم و چند تا خانم و آقايي كه اونجا بودن با ديدن اين صحنه شروع كردن به گريه كردن) و بايد اعتراف كنم كه هر كس رو تحت تاثير قرار ميداد اين صحنه. خلاصه برش گردونديم خونه و بعدا برديمش شمال!

@nim
10 August 2008, 07:53 PM
فکر کنم غاز از همشون سگ جونتر باشه !!!!:icon_wink
البته این جوجه کاکلی ها هم چیزای خوبی هستن + جوجه ابریشمی

mnikzad
11 August 2008, 07:03 PM
بچه ها من خودم مرغدارم . جوجه هورمونی دیگه چیه . اصلا همچین چیزی نداریم. در ضمن در مورد غذا و نگهداری و بیماری هاش هم تا جایی که بتونم کمکتون میکنم.

mnikzad
12 August 2008, 02:52 PM
جوجه ها باید تا یک هفته در دمای 30 درجه سانتی گراد باشند و از سرما دوری شوند . غذای اونها هم مخلوط ذرت آردشده و سویا و قرص مولتی ویتامین و کمی نمک است تا کمی رشد کنند.:icon_sad:

khashayar shah
13 August 2008, 12:53 PM
اگه یه مرغ و یه خروس داشته باشی میشه ازشون جوجه کشید یا شرایط خاصی داره؟

amir_foad
13 August 2008, 01:26 PM

شرایط خیلی خاصی که نمی خواد، یه قفس توی باغچه ای، باغی چیزی و یه جایی که بتونه توش راحت تر تخم بذاره. راحت تخم میذاره مرغ.

mnikzad
13 August 2008, 10:09 PM
معمولا برای جوجه دار شدن اگه بتونید چند تا مرغ داشته باشید بهتره با یک خروس. که آقا خروسه زیاد حواسش به تخما نره و دنبال مرغا باشه ولی با یکی هم میشه. تغذیه خوب با پروتیین بالا مخصوصا سویا و سبزیجات بسیار موثرند. کربنات کلسیم هم برای سفت شدن پوسته تخم مرغ مفیده. موفق باشید:icon_cool

saadatmandi
14 August 2008, 05:05 PM
نژاد مرغ لاری واسه جوجه کشی خیلی خوبه .مرغ ما که سالی دو بار کورچ میشه الان هم یه دونه کورچ شده دیگه نمی خواهیم زیرش تخم بزاریم چون امسال حدود 30 تا جوجه در آومده تازه یکی دیگه از مرغا تا 10 روز دیگه فارغ میشه.اگر کسی تخم مرغ روسی یا هلندی داره بده بزارم زیر این مرغه جوجه هاش هم بعد از یک ماهگی نصف.

khashayar shah
20 August 2008, 02:50 AM
بچه ها از کجا بفهمیم تخمی که مرغ گذاشته نطفه داره یا نه ممکنه مرغ روش بخوابه یا نه؟
چون یکی از دوستام چند تا مرغ و خروس تازه گرفته برای باغش مرغا هر روز تخم میزارن البته میگه خروسه هم بیکار نیست :)
فقط نمیدونه این تخما نطفه دارن یا نه . هر روز تخمارو نیمرو میکنه میخوره.

dangerless
5 September 2008, 10:18 PM
بیشترین عمری که این حیوون میکنه چقدره ؟

mnikzad
6 September 2008, 02:02 AM
بیشترین عمری که این حیوون میکنه چقدره ؟
تو سالنهای مرغداری که از 40 - 55 روز بیشتر نمیمونن. ولی در طبیعت در صورت نگهداری صحیح چند سالی عمر میکنن و تخم هم میذارن.

kianaz
4 February 2009, 10:08 PM
من تا حالا چند تا جوجه ماشینی رو بزرگ کردم ولی کلا کار سختیه خیلی حیون های ضعیفی هستند

-[منوچهر]-
4 February 2009, 11:06 PM
جوجه ماشینی خیـلــــی باحاله :icon_arro
خیلی زود به صاحبش وابسته میشه :icon_neut
ولی فقط به درد افرادی میخوره که تو حیاط بزرگشون میکنن چون بزرگ که میشن حسابی اطرافشون رو کثیف میکنن :icon_cool

MorteZah
18 March 2009, 10:38 PM
سلام دوستان.
بنده هم از بچگی چندتا از این جوجه ماشینی ها بزرگ کردم.
یه دوسالیم هست رشتم شده همین گاو و گوسفند و مرغ و ... (بابا علوم دامی دیگه!)
الحق رشته ی پر تنوعی هست.
اگه اشکالی نداشته باشه، یکم در مورد این جوجه ماشینی ها بگم.
برای تولید مرغ تخمگذار (همینایی که از بیرون تخمش رو می خرید) یه تعداد جوجه یک روزه تولید می شه. حدود 51% اونها خروس هستند. و خروس هم که بدرد تخم گذاشتن نمی خوره.(!!!!) برای همین، بعد از تعیین جنسیت، یا توی چاه ریخته می شن و کشته میشن، یا به نمکیا و مغازه ها داده میشن. علت اینکه اکثر (تقریبا همه) این جوجه هایی که میخریم خروسه، همینه.
تشخیص نر و مادگی این جوجه ها توی کارخونه جوجه کشی، احتیاج به مهارت بالایی داره و آدمهای حرفه ای این کارو انجام میدن. چند تا راه داره. 1- از روی بال و حالت پرها و شاه پرها(فکر کنم 1تا 2 روزگی هم بشه تشخیص داد). 2- از روی مقعد (فقط 1 روزگی) 3- اون چیزی هم که دوستمون اشاره کردن اگه از نوک آویزون کنیم، جوجه مرغ آرومه و جوجه خروس جفتک می زنه هم درسته، اما بیشتر استفاده سنتی داره تا صنعتی ;-) (که تقریبا تا جوجه س می شه انجام داد و جنسیت رو فهمید)

راستی، از یک گله پرورش مرغ تخمگذار 2 ماهه، یه خروس و 3-4 تا مرغ برداشتم، که وقتی بزرگ شدن، خروسش عین همون خروسایی بودکه بچگی بزرگ کرده بودم. مرغ هاش هم که ماشالا، هم خوش تیپ، هم خوش تخم.
عکس هم بخواید می ذارم ;-)
نژادی که من دارم، Hyline-W36 هست.

اینم در آخر بگم، اون دوستمون که گفتن جوجه ها 40-45 روز بیشتر تو سالن نمی مونن، مربوط به مرغهای گوشتی بود.
متوسط سن گله برای تولید تخم مرغ در تخمگذار 4.5 ماه هست که به بلوغ می رسن. و حدود 2 سال یا کمتر هم تولید صنعتی دارند.
ببخشید زیاد شد، اما خواستم اطلاعاتم رو در اختیار سایر دوستان بذارم.

ferydoun
19 March 2009, 12:24 AM
کربنات کلسیم هم برای سفت شدن پوسته تخم مرغ مفیده. موفق باشید:icon_cool

با سلام
دوست عزیز در صورت دادن کربنات کلسیم امکان این وجود داره که پوسته تخم مرغ بیش از حد سفت بشه و جوجه ها نتونن از تخم دربیان.
موفق باشید

-[منوچهر]-
20 March 2009, 03:37 AM
پارسال درب ورودی مترو نواب یه پسر 15-16 ساله جوجه نژاد خارجی(!) میاورد میفروخت, چند روز بعدش دیدم یه پیرمرد داره باهاش دعوا میکنه.. رفتیم جلو متوجه شدیم یارو جوجه های ماشینی معمولی رو سشوار میزد موهاشون از هم باز میشد تا قشنگتر و بزرگتر نشون بدن و به عنوان خارجی بفروشه!!!!!!!!!!!!! :icon_sad:

Koosha_Raisi
20 March 2009, 09:10 AM
-;683055']پارسال درب ورودی مترو نواب یه پسر 15-16 ساله جوجه نژاد خارجی(!) میاورد میفروخت, چند روز بعدش دیدم یه پیرمرد داره باهاش دعوا میکنه.. رفتیم جلو متوجه شدیم یارو جوجه های ماشینی معمولی رو سشوار میزد موهاشون از هم باز میشد تا قشنگتر و بزرگتر نشون بدن و به عنوان خارجی بفروشه!!!!!!!!!!!!! :icon_sad:

چه زرنگ بوده!:icon_arro
من نمیدونم چرا هر جوجه ای که داشتم مرده...
تنها حیوونی که تونسته تو خونم دووم بیاره خرگوش بوده به مدت 6 ماه. البته نمرد بردمش دادم پارک پردیسان....
نمیدونم چرا همیشه جوجه هام می میرن...

amir_foad
20 March 2009, 05:57 PM
چه زرنگ بوده!:icon_arro
من نمیدونم چرا هر جوجه ای که داشتم مرده...
تنها حیوونی که تونسته تو خونم دووم بیاره خرگوش بوده به مدت 6 ماه. البته نمرد بردمش دادم پارک پردیسان....
نمیدونم چرا همیشه جوجه هام می میرن...

خب از بس که ضعیفن اینا آخه طفلیا :icon_idea

chicken
23 March 2009, 01:47 PM
خب از بس که ضعیفن اینا آخه طفلیا :icon_idea
سلام
انقدر هم که شما میگین ضعیف نیستن.من خودم چندتا داشتم که تا 3 ماهگی بزرگشون کردم بعد هم فروختم.البته جوجه های رسمی خیلی بهتر هستم هم قشنگ تر و مقاوم تر. اگر از اونا بخرید به احتمال زیاد مرغ و خروس میشن.

-[منوچهر]-
23 March 2009, 02:10 PM
اگه بهشون خوب برسید الکی که نمیمیرن , من خیلی داشتم و اکثرشون هم بالغ شدن.. جاشون باید اصلا سرد نباشه , در معرض مستقیم باد نباشن و خیلی چیز های دیگه..
بعضی ها به جوجه 2 روزه سبزی و برنج و.. میدن که خوب طبیعی هست جوجه ای که هنوز جون نگرفته بدنش ضعیف هست و اینطور غذا ها بهش نمیسازه!
"دون پارس" بهترین مکمل غذایی جوجه ها هست.. هم بدن جوجه رو مقاوم تر میکنه هم رشدش بسیار زیاد تر میشه! میتونین 2 تا جوجه رو امتحان کنید به یکی دون پارس بدید 1 ماه بخوره و به اون یکی هم غذای معمولی, بعد مدتی میبینید جثه اون جوجه که دون پارس خورده بزرگ تر هست!

chicken
23 March 2009, 07:35 PM
سلام
کاملا موافقم من هم از دون پارس استفاده کردم. واقعا تاثیر گذاره، چون مقداری ذزت داخلش داره.
علاوه بر این ها میشه ارزن رو در شیر ریخت تا نرم بشه بعد به جوجه داد.

zahra123
3 April 2009, 01:05 AM
بهترين راه براي نگهداري جوجه هاي ماشيني مراقبتهاي صحيحه! غذا آب داروي مناسب
غذا: براي جوجه ها چندهفته اول بهتره از مخلوط نرم شده ارزن و گندم وذرت استفاده كنين+سبزي+تخم مرغ آب پز(اندازه يه ناخن كافيه)
آب: ظرف آب بايد طوري باشه كه جوجه نره توش چون مريض ميشه اگه ظرف آب مناسب نداريد هر ساعتي ،دوساعتي يه بار بهش توي يه ظرف كوچك آب بديد
دارو: بهتره يكي دوقطره مولتي ويتامين به آب اضافه كنين.اگه سرما خورد هم ميتونين قرص سرما خوردگي رو به آبشون اضافه كنين منتها هيچ وقت دو دارو رو مخلوط نكنين
يادتون باشه جوجه نبايد زياد جلوي آفتاب بمونه هر چند كمي آفتاب براش لازمه.كاهو و نون خيس كرده قاتل مرغ و جوجه هستن كمش ايراد نداره اما زيادش بده همينطور برنج پخته .راستي گوشت هم ميتونين بهش بديد.هيچوقت جوجتون رو خيس نكنين اگه خيس شد سريع خشكش كنين

mohammad.1020315
14 April 2009, 04:55 AM
سلام
من خیلی تو اینترنت گشتم اما مفید ترین مطالب ذر رابطه با چگونگی پرورش این جوجه ها رو همین جا دیدم

حالا یه جمع بندی میکنم تا بتونم دو تا جوجه ای که دارم رو پرورش بدم

پس

1 - جوجه ها باید تا یک هفته در دمای 30 درجه سانتی گراد باشند و از سرما دوری شوند . غذای اونها هم مخلوط ذرت آردشده و سویا و قرص مولتی ویتامین و کمی نمک است تا کمی رشد کنند (mnikzad (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=91908))

2 - جاشون باید اصلا سرد نباشه , در معرض مستقیم باد نباشن و خیلی چیز های دیگه..
بعضی ها به جوجه 2 روزه سبزی و برنج و.. میدن که خوب طبیعی هست جوجه ای که هنوز جون نگرفته بدنش ضعیف هست و اینطور غذا ها بهش نمیسازه!
"دون پارس" بهترین مکمل غذایی جوجه ها هست.. هم بدن جوجه رو مقاوم تر میکنه هم رشدش بسیار زیاد تر میشه!
-[منوچهر] (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=97261)

3 - میشه ارزن رو در شیر ریخت تا نرم بشه بعد به جوجه داد

chicken (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=94195)

4 - غذا: براي جوجه ها چندهفته اول بهتره از مخلوط نرم شده ارزن و گندم وذرت استفاده كنين+سبزي+تخم مرغ آب پز(اندازه يه ناخن كافيه)
آب: ظرف آب بايد طوري باشه كه جوجه نره توش چون مريض ميشه اگه ظرف آب مناسب نداريد هر ساعتي ،دوساعتي يه بار بهش توي يه ظرف كوچك آب بديد
دارو: بهتره يكي دوقطره مولتي ويتامين به آب اضافه كنين.اگه سرما خورد هم ميتونين قرص سرما خوردگي رو به آبشون اضافه كنين منتها هيچ وقت دو دارو رو مخلوط نكنين
يادتون باشه جوجه نبايد زياد جلوي آفتاب بمونه هر چند كمي آفتاب براش لازمه.كاهو و نون خيس كرده قاتل مرغ و جوجه هستن كمش ايراد نداره اما زيادش بده همينطور برنج پخته .راستي گوشت هم ميتونين بهش بديد.هيچوقت جوجتون رو خيس نكنين اگه خيس شد سريع خشكش كنين
zahra123 (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=117209)

حالا

در رابطه با دما که همه یه چیز گفتن فقط (mnikzad (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=91908)) گفته 30 درجه

همینطور zahra123 (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=117209) گفته جوجه نبايد زياد جلوي آفتاب بمونه هر چند كمي آفتاب براش لازمه

که اگه لطف کنن بگن بر چه اساسی گفتن ممنونشون میشم.

در رابطه با غذا هم داریم

1 - مخلوط ذرت آردشده و سویا و قرص مولتی ویتامین و کمی نمک (mnikzad (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=91908))

2 - دون پارس (که من نمیدونم چیه حتما توضیح بدید)

3 - ارزن در شیر نرم شده chicken (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=94195)

4 - مخلوط نرم شده ارزن و گندم وذرت +سبزي+تخم مرغ آب پز(اندازه يه ناخن كافيه)zahra123 (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=117209)

که البته zahra123 (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=117209) میگن بهتره يكي دوقطره مولتي ويتامين به آب اضافه كنين

با این اوصاف میمونه 3 سوال:

1 - آیا این مخلوطی که میگم که همون مخلوط zahra123 (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=117209) هست به اضافه ( ارزن در شیر نرم شده chicken (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=94195) )و (سویا و کمی نمک mnikzad (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=91908) )خوب هست که درکنارش سبزي+تخم مرغ آب پز هم خواهم داد.

ذرت آردشده ، سویا ، ارزن نرم شده در شیر ، گندم و کمی نمک

حتما بگین دون پارس چیه که ببینم تو مخلوتی که گفتم بریزمش یا نه؟

2 - بالاخره قرص مولتی ویتامین رو تو آبش بریزم یا توی همون مخلوط بالا
(ذرت آردشده ، سویا ، ارزن نرم شده در شیر ، گندم و کمی نمک)

3 - در 24 ساعت چه مقدار ازآب و غذاهایی که گفتم رو باید به جوجو داد؟

سوال فرعی
1- آیا این موارد آب و غذا در مرغ یا خروس بودن جوجه فرغی خواهد کرد؟

zahra123
15 April 2009, 09:08 PM
1 - آیا این مخلوطی که میگم که همون مخلوط zahra123 (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=117209) هست به اضافه ( ارزن در شیر نرم شده chicken (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=94195) )و (سویا و کمی نمک mnikzad (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=91908) )خوب هست که درکنارش سبزي+تخم مرغ آب پز هم خواهم داد.

ببين غذاهارو به تفكيك و جدا به جوجه بينوا بده .دونه پارس يه جور مخلوطه كه شبيه گوشت چرخ كرده خشك شده است البته تركيب كاملا دانه اي آن پيداست كه با كمي آب خيسش ميكنيم و به جوجه ها ميديم همونطور كه خودت به تنوع غذايي علاقه داري جوجه ها و...هم همينطور.در ضمن گاهي كمي گوشت پخته و آشغال سبزي هم براش بريز

تو آب بريز در ضمن يادت باشه هميشه آب در جايي باشه كه سايه باشه و اون آب بايد چندساعت بعد عوض شه ها

در 24 ساعت چه مقدار ازآب و غذاهایی که گفتم رو باید به جوجو داد؟

اگه ظرف آب طوري نيست كه جوجه بتونه بره توش و خيس شه 24 ساعته! كه بهتره به اين حالت باشه

2-3 بار در روز براش غذا بذار اما بهتره هميشه كمي خوردني دم دست جوجو باشه .در ضمن ميتوني از ته گوجه و پياز و هر آنچه توي آشپزخانه بعنوان دور ريز شناخته ميشه استفاده كني البته هيچوقت غذاهاي چرب و پرادويه براش نذار...بهترين چيزها همون آشغال شبزي خيار و گوجه و بالاخص پيازه ...منتها در دادن پياز زياده روي نكن بخصوص اگه تنده
براي جوجه ها غذا فرق نميكنه اما براي مرغهاي تخم گذار حتما بايد مواد معدني بيشتري استفاده شه ...راستي يادت باشه خاك و شن بايد دم دست جوجو باشه ها!!!

mohammad.1020315
16 April 2009, 02:08 AM

ببين غذاهارو به تفكيك و جدا به جوجه بينوا بده .دونه پارس يه جور مخلوطه كه شبيه گوشت چرخ كرده خشك شده است البته تركيب كاملا دانه اي آن پيداست كه با كمي آب خيسش ميكنيم و به جوجه ها ميديم همونطور كه خودت به تنوع غذايي علاقه داري جوجه ها و...هم همينطور.در ضمن گاهي كمي گوشت پخته و آشغال سبزي هم براش بريز

تو آب بريز در ضمن يادت باشه هميشه آب در جايي باشه كه سايه باشه و اون آب بايد چندساعت بعد عوض شه ها

در 24 ساعت چه مقدار ازآب و غذاهایی که گفتم رو باید به جوجو داد؟

اگه ظرف آب طوري نيست كه جوجه بتونه بره توش و خيس شه 24 ساعته! كه بهتره به اين حالت باشه

2-3 بار در روز براش غذا بذار اما بهتره هميشه كمي خوردني دم دست جوجو باشه .در ضمن ميتوني از ته گوجه و پياز و هر آنچه توي آشپزخانه بعنوان دور ريز شناخته ميشه استفاده كني البته هيچوقت غذاهاي چرب و پرادويه براش نذار...بهترين چيزها همون آشغال شبزي خيار و گوجه و بالاخص پيازه ...منتها در دادن پياز زياده روي نكن بخصوص اگه تنده
براي جوجه ها غذا فرق نميكنه اما براي مرغهاي تخم گذار حتما بايد مواد معدني بيشتري استفاده شه ...راستي يادت باشه خاك و شن بايد دم دست جوجو باشه ها!!!

دست شما درد نکنه من هرچی گشتم دکمه تشکر پیدا نکردم

من دیرویز همه چی رو با هم مخلوط کردم و دادم بهشون به یه نسبت از همه غیر از نمک

( 5 قاشق چای خوری ذرت آردشده
5 قاشق چای خوری سویا (البته آردش کردم)
5 قاشق چای خوری ارزن (آردش کردم چون همینجوری نمیخوردند بزرگ بود دونه ها براشون)
5 قاشق چای خوری گندم (آرد شده)
نصف قاشق چای خوری نمک)

ولی نکته ی خوبی رو گفتین که جدا جدا براشون بذارم

بازم متشکر از شما

zahra123
16 April 2009, 09:34 PM
راستي دوست عزيز من هيچوقت به جوجه ها نمك ندادم....كسي ميدونه نمك واسه چي توصيه شده؟

MorteZah
18 April 2009, 03:30 PM
راستي دوست عزيز من هيچوقت به جوجه ها نمك ندادم....كسي ميدونه نمك واسه چي توصيه شده؟
نمک باعث خوش خوراکیه جیره می شه. سدیم موجود در اونم برای بدن جوجه ها لازمه.
البته در مرغداری ها صنعتی حداکثر 3درصد نمک به جیره اضافه می شه. (یعنی 3کیلو در تن)
البته 3% حداکثره. ممکنه ازین کمتر باشه یا حتی نباشه. (بسته به کسی هست که جیره رو می نویسه)
زیاد نمک دادن هم مشکلات زیادی رو ایجاد می کنه. یکیش باعث می شه جوجه تشنه بشه، و آب زیاد بخوره و ازون ور هم مدفوع آبکی دفع بشه. و این در صنعت برای رطوبت بستر بسیار بده.
حالا به این جوجه ماشینی ها هم خواستین، خیلی کم نمک بدید. (اگرم ندید چیزی نمیشه;-))
کلا دوتا جوجه نگه می دارید، پس نگرانی زیاد نداره.:icon_cool

mohammad.1020315
20 April 2009, 02:39 AM
سلام

تشکر از دوستان

این مخلوطی که با نظرهای مختلف دوستان و به ویژه خانم زهرا درست کردم خیلی خوبه و خوب از آب

در اومده خیلی سرحال هستن و شاید بشه گفت 3 برابر شیطون تر از قبل شدند کمی چاق تر و بال

هاشونم رشد کرده اول که آورده بودمشون از یه کارتون که 5 سانت ارتفاعش دیوارش بود نمیتونستند

بپرند اما حالا با اینکه کارتونشون رو عوض کردم و حدود 35 سانت ارتفاع داره مثل باقلوا از روش می

پرند به طوری که یه روز صبح که از خواب بیدار شدم دیدم کف اتافم دارند حوله میرند و همه جا هم

جیش کرده بودند الانم به زور روزنامه هایی که دور کارتونشون گذاشتم و ارتفاع رو به 50 رسوندم داگه

نمیان بیرون البته همه ی این اتفاقات در یک هفته افتاده یعنی فردا میشه 7 روز از روزی که خریدمشون

راستی اینا اینقدر می پرند براشون ضرر نداره ؟ البته هر وقت میرم پیششون تحریک میشن اما کلا زیاد میپرند

zahra123
20 April 2009, 09:46 PM
راستی اینا اینقدر می پرند براشون ضرر نداره ؟ البته هر وقت میرم پیششون تحریک میشن اما کلا زیاد میپرند

غالبا مشكلي درست نميكنه مگر اينكه از جايي بيفتن...يه بار يكي از جوجه هام از دست خواهرم افتاد و مرد.البته جوجه اي هم داشتم كه از پشت بام پريد هيچيش هم نشد...
بهتره جاشون رو طوري تعبيه كن كه بازي كنن ...موفق باشي!!!

mohammad.1020315
27 April 2009, 03:03 AM
سلام

میگم که من این مولتی ویتامینی که خانم زهرا گفته بودن بریز تو آب رو از داروخانه معمولی گرفتم یعنی مال انسان هستش اما دیشب تو تالار مرغ عشق میخوندم آقایی فکر کنم lovebird گفته بودن اگر سعی کنید از داروخانه های دامپزشکی تهیه کنید بهتره مثلا مولتی ویتامین مخصوص طیور

داستان به چه ترتیب است چه کنم برای این جوجه جوجه طلایی تا الان از همونا که مال انسان هست بشون دادم اگه واجب هستش از اونا بگیرم

در ضمن خانم زهرا و بقیه توی آب قرص کلسیوم نمیخواد بریزم؟
راستش دیشب تو تالار مرغ عشق دیدم مرغ عشق رو تا دو هفته توسط مولتی ویتامین و کلسیوم ویتامینه میکنند و بعد از اون هم هفته ای دوبار گویا این کار رو ادامه میدند گفتم ببینم این جوجو های مخملی ی ما کلسیوم به کارشون نمیاد (البته میدونم این دو پرنده فرق دارند اما گفتم حالا بپرسم)

راستی دوستان لطفا جواب به سوال قبلی ها نمیخوهین بدین این سوال رو حتما جواب بدید بخصوص آقای Mortezah
چون حس میکنم ایشون جواب سوال رو میدونه

می خواهم بدونم که توی مرغ داری ها چه میگذره؟ از جمله

2 سوال اصلی

1 - تغذیه جوجه ها در مرغداری چگونه می باشد ؟ از جمله:

نوع خوراک (یعنی آقا چی به اینا میدن بخورند اونجا)
مقدار خوراکی که در روز میخورنند (یعنی آقا چه قدر می خورند اونجا)

البته این خوراکی که میگم هرگونه آب یا هرگونه مایعات یا مکمل ها و خلاصه هر چیزی که در رژیم غذاییشون هست رو شامل میشه

2- شرایط نگهداری چگونه است ؟ از جمله:

دمای هوا
رطوبت
نور
مدت زمان بیداری و مدت زمان خواب (تایمر شب و روز)

و چند سوال متفرقه ولی مهم

1 - می خواهم چرخه ی تولید مرغ و تخم مرغ رو بدونم یعنی

از کجا شروع وکجا تموم میشه؟ مثلا

چه کارخانه جاتی تولید جوجه مرغ و خروس (که ابته خروسای بیچاره گویا خاطر خواهی ندارند و بعد تولد جدا شده و محکوک به مرگ هستند) میکنند حتی اینکه تخم های اولیه رو از کجا می آورند، (مراحل جوجه کشی رو نمیخوام بدونم) این جوجه ها چگونه و از کی به مرغ داری میروند، در چه سنی کشته می شوند؟

آیا ممکن است مرغداری ها خود کار جوجه کشی بکنند ؟ در ضمن در مرغ داری ها خرید جوجه و یا آوردن آن چگونه است یعنی ممکن است جوجه ها با سن های مختلف در مرغداری بروند یا نه و فقط مرغداری ها یک نوبت جوجه میگیرند؟

این جوجه رنگی ها که در واقع زایعات کارخونه هی جوجی کشی هست وقتی که من و شما می خریمشون چه مدت از تولدشون میگذره و کجا این جوجه ها رنگ شده و آماده فروش می شوند (آخه شنیدم این کار غیر قانونی هست این رو از توی آیین نامه ی مرغداری تو سایت دامپزشکی کل کشور خوندم)

kianaz
28 April 2009, 12:37 AM
من 4 تا جوجه ماشینی بزرگ کردم کلا چون خیلی ضعیفن یه کم سخته

MorteZah
28 April 2009, 08:46 AM
mohammad.1020315 عزیز، سولات شما کلی هستن. (http://phalls.com/member.php?u=118828)

من نمی دونم جواب سوالای شما رو برای مرغ های گوشتی بدم یا مرغ های تخم گذار.
چون از بعضی لحاظ، با هم تفاوت بسیار دارند. (مثل برنامه خاموشی، جیره یا ...)
به هر حال این جوابارو می دم، اگه بازم خواستید، بگید تا برای هر نژاد (گوشتی تا تخمگذار) جدا توضیح بدم.
اگه هم گیج شدید ببخشید. سعی کردم قابل درک توضیح بدم:
(راستی مثل اینکه علاقه⁠ی شما به این رشته زیاده ;-) )

1 - تغذیه جوجه ها در مرغداری چگونه می باشد ؟ از جمله:
نوع خوراک: نوع خوراک کاملا وابسته به اوضاع بازار و کسی که جیره رو می⁠نویسته هستش. معمولا ذرت، کنجاله سویا/کنجاله آفتابگردان و ... و مکمل⁠های مخصوص جیره رو تشکیل می⁠دن. (مکمل ویتامینه، مکمل مواد معدنی، نمک و ...)
مقدار خوراکی که در روز میخورنند: جوجه های گوشتی در یک دوره پرورش (که حدود 42 روز هست)، تقریباکمی بیشتر از 5 کیلوگرم غذا می خورند. از چند گرم در روزای اول شروع می شه و به چندصد گرم در روزای آخر می⁠رسه.

2- شرایط نگهداری:
دما: ابتدای ورود جوجه گوشتی به سالن حدود 31 درجه و طبق جدول خاصی کم می⁠شه تا به حدود 20 برسه.
رطوبت: ابتدای ورود جوجه به سالن باید حدود 65 تا 70 درصد رطوبت تو سالن باشه که با نزدیک شدن به آخر دوره، این روطوبتم کم می شه.
برنامه خاموشی: هر نژادی «تقریبا» یه برنامه خاموشی مخصوص به خودش رو داره.البته این برنامه ممکنه با توجه به وضعیت سالن، وضعیت گله یا خیلی چیزای دیگه توسط مدیر فارم تغییر کنه. البته اینو بگم در تولید صنعتی برنامه خاموشی برای مرغ⁠های تخم گذار خیلی خیلی خیلی مهمتراز مرغ های گوشتی هست. (علت ⁠هاشونم خیلی جالبه، اگه خواستید توضیح میدم)

می خواهم چرخه ی تولید مرغ و تخم مرغ رو بدونم
پروسه تولید جوجه: بیشتر مراکز دولتی (مخصوصا تو کشور ما) اینکار رو انجام می دن. اونجایی که گفتم جوجه خروس خاطر خواه نداره، مربوط به نژاد تخم گذاره (چون خروس که تخم نمی⁠ذاره، خواهراشون تخم می⁠ذارن). اما در صنعت گوشتی، اتفاقا خروس⁠ها بهترن و راندمان بهتری دارند. تا جاییکه تحقیقات دانشگاهی روی جوجه های گوشتی، معمولا روی خروس انجام میشه.

آیا ممکن است مرغداری ها خود کار جوجه کشی بکنند ؟
کلا بهتون بگم صنعت تولید تخم مرغ نطفه دار، جوجه درآوری و عرضه جوجه به مرغدارها، می⁠شه گفت دولتی هست. بعلت هزینه⁠های زیاد و عدم سود دهی مناسب برای بخش خصوصی و مشکلات خاص خودش.
پس خود مرغدار جوجه در نمیاره. مگه در خود مراکز دولتی که هم جوجه برای بازار تولید کنند هم برای سالن خودشون (اگه سالن داشته باشند)

جوجه⁠های رنگی:
این جوجه های رنگی که در اصل خروس⁠های نژاد تخم گذار هستند، وقتی بدست شما می رسن، نباید زیاد از تاریخ تولدشون گذشته باشه. حدود 1 یا 2 روز. (اینو مطمئن نیستم، اما از رو شواهد می گم)

ببخشید که زیاد شد. اما سعی کردم خلاصه جواب بدم.
مرسی از اینکه گوش دادید (خوندید:-D)
---------------------------
سوالی بود در خدمتم

sigma rainy
28 April 2009, 09:11 AM
سلام خدمت همه .

از اطلاعات خوبتون ممنونم ./

اگه دیده باشید افرادی که جوجه رنگی میفروشند جوجه ها را با کارتن
میارن . یه کارتن جوجه را به قیمت خیلی ارزونی میخرند . :icon_arro از کجا میشه یه کارتن جوجه خرید؟:icon_razz

mohammad.1020315
29 April 2009, 04:44 AM
سلام دوباره

آقای مرتضی دست شما درد نکنه جواب دادی

دیدید حسم درست بود !

اما راستش قسمت اصلی و مهم اون پست سوال یک و دو بود به بنا به این دلالیل:

راستش من اروزی که این چند تا جوجه رو خریدم دنبال این بودم که که یه جور مطمئنی بزگشون کنم واسه همین هم خیلی گشتم تو اینترنت ببینم طیف غذایی بهینه در مورد این جوجه ها اصلا چیه!!!

وقتی فکر کردم دیدم خوب مرغداری ها تنها جاهایی هستند که این موجودات رو علمی پرورش می دهند و قطعا پرورش در سطح کلان هم نیازمند علم هستش واسه همین خیلی خیلی کنجکاو شدم ببینم این جوجه ها توی مرغداری ها چگونه بزرگ میشن و سیر تغذیه در مرغداری ها از ابتدای ورود جوجه تا بزرگ شدنش چه جوری هست البته به اضافه شرایط نگهداری یعنی می خواستم از شرایط نگهداریشون هم مطلع بشم تا هردوی ان کارا رو برای این فسقلی ها انجام بدم واسه همینم تو پست قبلی هم راجع به تغذیه پرسیده بودم هم شرایط نگهداری

در واقع من در مساله ی تغذیه انتظار داشتم شما یه ترکیب غذایی با نسبت های مشخض برای من بنویسی تا منم همون رو اعمال کنم

اما.....!!!!!!! ؟؟؟؟؟ !!!!!! ؟؟؟؟؟

اما یه چند روز که تو اینترنت چرخ زدم به هر زوری شده بود یه چیزایی دستگیرم شد اونم این بود که در واقع تغذیه جوجه ها (هم گوشتی هم تخم گذار کلان میگم جوجه ها منظورم جفتشون هست) بسته به عوامل مختلف متغییر هست (در اینجا به بخشی از مقاله ای به نام پروش جوجه ی گوشتی به نقل از وبلاگ ghasem17.blogsky.com توجه کنید)

:رشد سریعطیور نیاز پروتئینی آنها را افزایش میدهد و در زمانی که رشد کاهش می یابد احتیاجاتپروتئینی آنها کاهش می یابد میزان پروتئین خوراک طیور به نوع طیور، سن و مرحلهتولید آنها وابسته است. میزان غذای مصرفی روزانه طیور به انرژی غذا، مواد مغذی آن،سن، زون بدن، حرارت محیط و میزان تولید آنها بستگی دارد اضافه چربی در خوراک طیور،سبب افزایش انرژی غذا و در نتیجه کاهش مصرف روزانه آن می شود در صورتیکه نسبت انرژیبه پروتئین در خوراک طیور در نظر گرفته نشود و نقداری چربی به غذا اضافه شود، میزانرشد طیور جوان بر اثر کاهش پروتئین مصرفی کاهش می یابد.ا
مواد تشکیل دهنده جیره طیور مختلف بسیار شبیه بهیکدیگر بوده و فقط نسبت مواد تشکیل دهند آن برای هر گروه از آنها متفاوت است.ا
احتیاجات کلسیم جوجه ها نسبتا پایین (1درصد) است کهباید با عناصر فسفر،‌ منگنز و روی نسبت مناسبی داشته باشد.ا

(که شما هم در صحبت هاتون اشاره ای کردید و البته در شرایط نگهداری هم باز همه چیز متغییر هست که شما نیز گفته اید

نقل قول:
نوع خوراک کاملا وابسته به اوضاع بازار و کسی که جیره رو می⁠نویسته هستش. معمولا ذرت، کنجاله سویا/کنجاله آفتابگردان و ... و مکمل⁠های مخصوص جیره رو تشکیل می⁠دن. (مکمل ویتامینه، مکمل مواد معدنی، نمک و ...)
مقدار خوراکی که در روز میخورنند: جوجه های گوشتی در یک دوره پرورش (که حدود 42 روز هست)، تقریباکمی بیشتر از 5 کیلوگرم غذا می خورند. از چند گرم در روزای اول شروع می شه و به چندصد گرم در روزای آخر می⁠رسه.

دما : ابتدای ورود جوجه گوشتی به سالن حدود 31 درجه و طبق جدول خاصی کم می⁠شه تا به حدود 20 برسه.
رطوبت : ابتدای ورود جوجه به سالن باید حدود 65 تا 70 درصد رطوبت تو سالن باشه که با نزدیک شدن به آخر دوره، این روطوبتم کم می شه.
برنامه خاموشی : هر نژادی «تقریبا» یه برنامه خاموشی مخصوص به خودش رو داره.البته این برنامه ممکنه با توجه به وضعیت سالن، وضعیت گله یا خیلی چیزای دیگه توسط مدیر فارم تغییر کنه. البته اینو بگم در تولید صنعتی برنامه خاموشی برای مرغ⁠های تخم گذار خیلی خیلی خیلی مهمتراز مرغ های گوشتی هست. (علت ⁠هاشونم خیلی جالبه، اگه خواستید توضیح میدم)

خلاصه که ما کلی گیج شدیم اولش فکر می کردیم یه مخلوط غذایی ساده هستش که با نسبتهای مشخص به جوجه ها می دهند و اونا هم مرام میزارن و بزرگ میشن اما دیدیم که اووووه داستان خیلی شبیه جاده چالوس هستش

تازه نکته ی بعد این که همه ی این فاکتور ها بین مرغ های گوشتی و تخم گذاز باز کلی فرق داره و روی ساعت ها هم حساب شده

راستی من یه لیست درست کردم از همه ی اقلامی که در تغذیه ی جوجه ها در مرغداری هاسهیم هست که البته من این اقلام رو در سایت ها و مقاله های مختلف دیدم
با اینکه خیلی هاشو نمیدونم چی هست اصلا :

سویا
گندم
جو
تخم پنبه (سطحی میدونم)
چاودار (نمیدونم)
پودر استخوان (سطحی میدونم)
پودر گوشت (سطحی میدونم)
پودر خون (نمیدونم)
پودر ماهی (سطحی میدونم)
سبوس گندم
سورگوم (نمیدونم)
آنزیمیت (نمیدونم)
پودر صدف (نمیدونم)
پودر چربی (نمیدونم)

نمیدونم DCP
مکمل ویتامینه
سنگ فسفات نمک و منگنز (نمیدونم)
Met(نمیدونم)

عجبا و عجیبا (البته کلان دنبال دونستن دقیق و تقریبا کامل اینا هستم و گرنه سطحی بیشترشو میدونم)

حالا :

به متن کامل مقاله ی پروش جوجه ی گوشتی به نقل از وبلاگ ghasem17.blogsky.com توجه کنید
تا ببینیم میشه یه جورایی یه جدول غذایی و بستری دقیق اما نه خیلی حرفه ای نوشت:

پرورش جوجه گوشتی (http://ghasem17.blogsky.com/1387/04/17/post-121/)
مقدمه:
پرورشطیور در مدتها قبل بصورت مجتع های کوچکی انجام می شد که از نظر اقتصادی حائز اهمیتنبود و این مراکز تولیدی کوچک هنوز در بسیاری از کشورهای در حال توسعه وجود داردامروزه واحدهای مرغداری بسیار بزرگی وجوددارد که از جنبه اقتصادی دارای اهمیت زیادیهستند در حال حاضر صنعت پرورش طیور به اندازه ای گسترش پیدا کرده که گاهی گله هایطیور موجود در یک واحد به مرز یک میلیون قطعه می رسد سرعت صنعتی شدن پرورش طیور درنیمه قرن اخیر به حدی است که شاید در آینده نزدیک، دیگر مراکز کوچک تولیدی حتی درکشورهای در حال توسعه هم دیده نشود از سال 1930 تا به حال، تولید تخم مرغ سالیانهبه ازای هر مرغ تقریبا دو برابر شده است. مرغهای امروزی نتیجه فعالیت و کوششمتخصصین ژنتیک با اصلاح نژاد، تغذیه و مدیریت هستند که اقتصادی بودن پرورش طیورراسبب شده اند.ا

مراحل انجام کار:

هنگام ورود جوجهمراقبتهای اولیه ضرورت دارد زیرا هیچ کاری مناسب تر از یک آغاز خوب نخواهدبود.ا

آب : جند ساعت قبل از ورود جوجه ها باید آبخوریها را پر از آب نمودد تا هنگام ورود جوجهاز سردی آن کاسته شده و دارای دمای مناسب باشد.ا

آب شکر:‌ اضافهنمودن شکر به میزان 8% به آب آشامیدنی طی 15 ساعت اول ورود جوجه ها باعث بهبود رشدخواهد شد. استفاده از آبخوری کله قندی: به نظر می رسد برای تامین آب در ساعاتاولیه، استفاده از آبخوری کله قندی بهترین روش باشد به ازاء هر 100 قطعه جوجه 2 عددآبخوری کله قندی مورد نیاز می باشد.ا

حرارت آب : ‌ حرارت آب در روزهای اولیه باید حدود 24درجه سانتیگراد بوده و پس از آن کاهش داده شود زیر آب خنک باعث افزایش مصرف دان وکاهش تلفات خواهد شد.اسه ساعت بعد از ورود جوجه ها داندر اختیار آنها گذارده شود بعداز آنکه جوجه ها بهمدت حدود 3 ساعت آب مصرف نمودند،دان آردی در داخل در پوشهای دانخوری ریخته شود برای جلوگیری از ریخت و پاش دان بهتراست سطح در تمام دانخوریها پایین باشد.ا

درجهحرارت سالن و تاثیر آن بر مصرف آب و دان جوجه های گوشتی بیش از 70 درصد بدن پرندگانگوشتی را آب تشکیل می د هد و پرنده برای حفظ این درصد آب بدن باید به مقدار کافیدسترسی به آب داشته باشد ولی در مواقعی که درجه حرارت محیط خیلی زیاد باشد میزاننیاز پرنده برای ثابت نگه داشتن درجه حرارت داخلی بدن بیش از این مقدار خواهدبود.ا

میزان شدتنور: میزان شدت نور به انداره ای باشد که جوجه های گوشتی فقط بتوانندحرکت نموده آ ب و دان مصرف نمایند تحرک باید به حداقل ممکن کاهش یابد میزان شدت نوردر سطح جوجه ها باید حدود 5/0-35/0 فوت کندل در نظر گرفته شود.ا

تغذیه: رشد سریعطیور نیاز پروتئینی آنها را افزایش میدهد و در زمانی که رشد کاهش می یابد احتیاجاتپروتئینی آنها کاهش می یابد میزان پروتئین خوراک طیور به نوع طیور، سن و مرحلهتولید آنها وابسته است. میزان غذای مصرفی روزانه طیور به انرژی غذا، مواد مغذی آن،سن، زون بدن، حرارت محیط و میزان تولید آنها بستگی دارد اضافه چربی در خوراک طیور،سبب افزایش انرژی غذا و در نتیجه کاهش مصرف روزانه آن می شود در صورتیکه نسبت انرژیبه پروتئین در خوراک طیور در نظر گرفته نشود و نقداری چربی به غذا اضافه شود، میزانرشد طیور جوان بر اثر کاهش پروتئین مصرفی کاهش می یابد.ا
مواد تشکیل دهنده جیره طیور مختلف بسیار شبیه بهیکدیگر بوده و فقط نسبت مواد تشکیل دهند آن برای هر گروه از آنها متفاوت است.ا
احتیاجات کلسیم جوجه ها نسبتا پایین (1درصد) است کهباید با عناصر فسفر،‌ منگنز و روی نسبت مناسبی داشته باشد.ا
جیره کلی مواد غذایی طیور:

پس دان جوجه های گوشتیروزه 20 تا 2 ماهه
پیش دان جوجه های گوشتی 0تا 20 روزگی
نوع مواد غذایی
مواد پروتئینی:
ا22%
ا22%
منشاء گیاهی: کنجاله، سویا، کنجاله کنجد، بادام زمینی، کنجاله تخم پنبه و دیگر دانه های روغنی

ا5%
ا10%
منشاء‌ حیوانی:‌ پودر ماهی،‌ پودر گوشت و غیره

غلات و مواد جنبی آن:ا

ا64%
ا58%
ذرت، ذرت خوشه ای، گندم،‌ برنج، برنج بدون سبوس و غیره

مواد معدنی:‌ا

ا3%
ا3%
سنگ آهک، پودر استخوان،‌ سنگ فسفات نمک و منگنز

ویتامین ها و مواد افزودنی:ا

ا6%
ا7%
ویتامین های سنتتیک، مکملهای ویتامینی، مخمرها، داروها، ملاس، پودر، پودر یونجه و پودر گیاهان دیگر

مهمترین بیماریهای طیور:

پیشگیری
نحوه درمان
انتقال بیماری
علائم بیماری
عامل بیماری
نام بیماری
ضدعفونیسالن و تست خونی جوجه های مشکوک
تجویزفورازولیدون
از طریقمدفوع وخوردن تخم مرغهای آلوده
اسهال سفید،کم اشتهایی، نامنظمی پرها و تنفس با زحمت
سالمونلاپلوروم
پلوروم
ریشه کنیطیور مبتلا در گله
تجویزتیفوئید
از طریقمدفوع و خرودن تخم مرغ های آلوده
بی نظمیپرها، فقدان اشتها و اسهال سبز رنگ
سالمونلاگالیناروم
تیفوئید
تزریقواکسن
سولفادیمتوکسین
از طریقدستگاه گوارش یا تنفس
تلفات زیاد واسهال خاکستری رنگ
باکتریگرم منفی
پاستورلمامولتوسیدا
وبایطیور
واکسیناسیون
دراوهایاکسی تتراسیکین و اریترومایسین و استرپتومایسین
آب آشامیدنی،با ترشحات عفوین هوای آلوده انسان
عطسه، ترشحاز چشم، تورم سینوسها و ترشح از بینی
هموفیلوسپاراگیناروم
کریزایعفونی
شستشویتمام وسایل و اتاقها با گاز فرم الدئید
آنتیبیوتیکها و نیتروفورانها
باکتریاییپوسته تخم مرغ و پنکه های تهویه
جوجه هاظاهری ضعیف و اسهال آبکی دارند
آلودگیسالن
عفونتناف
واکسیناسیون
-
آلودگی دان، انسان، پرندگان و حیوانات دیگر
ترشح بینی، تورم سینوسها و تنفس نامنظم
ویروسی
پرونشیت عفونی

ابزار مورد نیاز:ا

(آبخوری اولیه (برای جوجه های جوان که تقریبا کله قندی شکل می باشند
آبخوری ثانوی (برای جوجه های بزرگتر که 4 لیتری میباشد)
دانخوری اولیه (برای جوجه هایی که تازه متولدشده اند و معمولا کم عمق می باشند)
(دانخوری ثانوی (برای جوجه های بزگتر که میزان آن 1 گالن می باشدا
ترازروقپان (برای وزن کردن دانه های غذایی)ا
بخاری‌(برای گرم کردن سالن)
تهویه‌(برای سالم سازی محیط سالن)
تانکر (جهت ذخیره سوخت و آب)
هزینه های متفرقه (شامل دارو، سوخت و برق)

خوب اولین سوال این پست رو می پرسم منظور از پیش دان و پس دان جوجه های گوشتی چیست؟

خلاصه بگم آقا جون گیجم و گیجم مثل هویجم
دنبال غذا می گردم الان توی خلیجم
کمک کنید به بنده وگرنه خنگ و گیجم

به به

به به

به به

آفرین

صد آفرین

1248 آفرین

خوب دیگه بی معنی بازی بسته بریم سر اصل مطلب که خیر ایشالله

حالا واقعا یه جیره نوشتن همین قدری که من میگم سخته یا مثلا سخت تره یا شاید هم آسون تر
البته در نظر بگیرید اول اینا همش 7 8 تا جوجه هستند
تازه خیلی از ظریف کاری ها رو که شاید در نظر نگرفتنشون در سطح کلان میتونه خطرناک باشه اینجه میشه زیر سیبیلی رد کرد

اما یه مساله ی دیگه که هست اینه که بر فرض محال هم بشه یه جیر جیرکی نوشت بر مبنای بعضی مقاله ها و کتاب ها اما آخه اینا همش مال مرغ ها هستش چه گوشتی چه تخم سگ ای وای ببخشید تخم گذار پس خروس بیچاره چه میشه

البته توصحبتاتون یه چیزی بود راجع به پرورش خروس نمیدونم یه هم چین چیزی بزارید اسکرول بدم پست بالایی
چند لحظه......

آهان ایناهاش :
اما در صنعت گوشتی، اتفاقا خروس⁠ها بهترن و راندمان بهتری دارند. تا جاییکه تحقیقات دانشگاهی روی جوجه های گوشتی، معمولا روی خروس انجام میشه.

بیشتر توضیح بدین

اما اینا رو ولش کن آقا جیره جیرک رو چکار کنیم به نظر شما اصلا شدنیه؟

راستی این جدول رو هم در سایتی دیدم که البته اسمش یادم رفت و گرنه حتما می گفتم که نوشته برای ماه اول هستش
نظرتون چیه

http://upload.iranblog.com/2/1204267641.jpg

من چند سوال هم در رابطه با این جدول داشتم بعضی اصطلاحات و واحد های اندازه گیری رو نمیدونم مثل

%CP و مقدار CP

ME KCAL/KG و مقدار ME

%CA و مقدار CP

% M+S و مقدار % M+S

LYS% مقدار %LYS

این برنامه رو بیشتر اگه بتونین توضیح بدین ممنون میشم

و مطلب آخر

راجب آنزیمها هم کلی سوال برام بوجود اومده که خواندن یه مقاله باعث این سوالات شد

و حالا توجه کنید به مقاله ای از سایت itpoultry.com

آنزیمهای مورد استفاده در صنعت طیور (http://www.itpoultry.com/fa/content/%D8%A2%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%85%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%B7%DB%8C%D9%88%D8%B1)

گروه: تغذیه (http://www.itpoultry.com/fa/articles/%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87)
نام نویسنده/مترجم: مهندس وحيد حقي

آنزیمها،پروتئینهایی هستند که در واکنشهای شیمیایی بدن به عنوان کاتالیزور عمل می کنند و موجب انجام و سرعت بخشیدن به این واکنشها می شوند . عمکرد اصلی آنها در روده پرندگان عبارت از هیدرولیز است که مولکولهای بزرگ را به انواع کوچکتر قابل استفاده برای پرندگان می شکنند . نشاسته یکی از حاملهای مهم انرژی در گیاهان می باشد . سیستم آنزیمی پرندگان بطور معمول این مولکولها را به قندهای ساده ای می شکند که بعداً جذب می شوند . پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای (NSP) نقش ساختمانی دارند و در دیواره سلولهای گیاهی یافت می گردند . این گونه پلی ساکاریدها قابل هضم برای پرندگان نیستند و می توانند در هضم دیگر مواد مغذی موجود در جیره مداخله کنند . آنزیمها را می توان برای شکستن پلی ساکاریدهای دیواره سلولی مورد استفاده قرار داد تا آنها را به مولکولهای با وزن مولکولی کمتر تقسیم کرده و عمل جذب را برای پرندگان میسر سازند .
آنزیمها می توانند بصورت اختصاصی در مورد غلات عمل کنند و البته در دامنه دما،رطوبت و pH مناسبی فعالیت می کنند . طیور نه تنها،توانایی هضم فیبرو پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای را ندارند بلکه فاقد آنزیمهای ضروری برای شکستن این مولکولهای بزرگ پیچیده نیز هستند .
نشخوار کنندگان واجد میکروارگانیزمهایی هستند که آنزیمهای سلولاز سنتز می کنند و نشخوار کنندگان را قادر می سازند تا فیبر را با درجات مختلفی هضم سازند .
میزان پلی ساکاریدهای غیر نشاسته (NSP) معمولا وابسته به پوشش یا لایه خارجی در دانه داشته و نسبت عکس با سطح انرژی آن دارند . جیره های متشکل از ذرت – سویا دارای NSP اندکی می باشند و نظر بر آن است که دارای قابلیت هضم بالایی هستند لذا در خصوص آنها استفاده از آنزیم ضرورتی ندارد . به دلایل اقتصادی،سهم استفاده از دانه های ریز در جیره طیور رو به افزایش است و استفاده از آنها جاذبه ای را در خصوص نحوه کارکرد آنزیمها پدید آورده است .
آنزیمهایی که در جیره طیور مورد استفاده قرار می گیرند می توان به صورت زیر طبقه بندی کرد .

افزایش قابلیت هضم قسمتهایی مختلف کربوهیدارتی غلات و پروتئینهای گیاهی توجه بسیاری را معطوف به خود ساخته است . بالا بودن میزان فیبر در اقلام جیره باعث می‌شود تا پرنده بیشتر بخورد ،ضریب تبدیل خورک کاهش یابد و از بازده آن کاسته شود. . فیبر به دلیل وجود NSP در دیواره سلولی دارای یک بخش ضد تغذیه ای است . وجود این عامل باعث محدود شدن دریافت خوراک و هضم غذا و همچنین کاهش جذب مواد مغذی می گردد .آنزیمهای خوراکی باعث بهبود قابلیت دسترسی بهNSP آنزیمهای خوراکی باعث بهبود قابلیت دسترسی به NSP شده و اثرات منفی این باقیمانده های غیر قابل هضم را بر روی ویسکوزیته روده کاهش می دهند . آنزیمهای مورد استفاده کنونی به هضم غذا در جیره های حاوی گندم،جو و چاودار کمک می کنند و در خصوص آنها بهبود قابلیت هضم ماده خشک و ثبات مواد دفعی دیده شده است . اثرات مفیدآنزیم برخوراک طیور:

پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای (NSP) خود متشکل از همی سلولوز،پکتین و صمغ هستند که بخشهای صمغی نسبت به سلولوز محلولترند و با دیگر مواد مغذی در روده در تعامل (عمل متقابل) هستند و متاسفانه منجر به تولید یک واسطه با یک لایه ویسکوز یا چسبناک می باشند . جو و گندم دارای دیواره های سلولی حاوی بلوکها یا واحدهای ‌‌ساختمانی (بتا- گلوکانها و آرا بینوکسی لانها) هستند که آب و شیره گوارشی روده را به خود جذب می کنند و چسبناک یا شیره ای شکل می شوند .
در خلال عمل هضم طبیعی حرکت آنزیمها،سوبسترا و محصولات شیره گوارشی در روده به ویژه در نزدیکی دیواره روده که در آنجا عمل جذب مواد مغذی صورت می گیرد روان و آزاد است . اما با افزایش ویسکوزیته میزان انتشار کاهش یافته و از میزان هضم همه سوبسترا ها کاسته می گردد . مواد گوارشی چسبناک هضم نشده تبدیل به مدفوع بسیار چسبناکی می شوند که منجر به بروز مشکلاتی مربوط به مدفوع و مواد دفعی مرطوب وآبدار می گردد.
مشکلاتی که مواد گوارشی چسبناک در روده به بار می آورند :

بین کاهش ویسکوزیته و توانایی آنزیمها در هضم سوبستراهایی چون بتاگوکانها یک همبستگی وجود دارد . قسمت اعظم NSP در یولاف وجو . بتاگوکانها و در گندم و چاودار آرابینوکسی لانها هستند .
برای جیره های حاوی جو از آنزیم بتا – گلوکاناز و برای جیره های حاوی گندم از آنزیمهای گزیلاناز (زیلاناز) و آرابینوتیلاناز استفاده می شود . برخی از محصولات آنزیمی قابل دسترس ممکن است برای بهبود میزان هضم جیره حاوی بتا – گلوکاناز، سلولاز و گزیلاناز باشند . آنزیم فیتاز باعث بهبود استفاده از فسفر فیتات در مواد و خوراکهای گیاهی می شود . آنزیمهای فیتاز موجب آزاد شدن فسفر،کلسیم و دیگر عناصر معدنی از کمپلکس فیتات می شوند . در فرمولاسیون جیره باید این افزایش دسترسی به فسفر در نظر گرفته شود .
شمار باکتریها به هنگام استفاده از جیره های حاوی گندم،جو و چاودار نسبت به جیره های ذرت بیشتر است . زمان عبور کمتر مواد گوارشی مانع توقف مهمی در جمعیتهای باکتریایی می شود . مواد گوارشی چسبنده محیط پایدار و مساعدی برای رشد باکتریها فراهم کرده و تراوش روده ای امکان استقرار باکتریها را در قسمت فوقانی روده کوچک پدید می آورد . . جمعیتهای باکتریایی روده با از بین بردن پرزهای میکروسکوپی (micro villi) روده موجب ضخیم شدن و آسیب دیدن روده می شوند و از جذب مواد مغذی می کاهند .
جوجه های گوشتی از آنجا که نسبت به دیگر طیور میزان غذای مصرفی بیشتری دارند به تغذیه آنزیمی پاسخ خوبی داده اند . این نوع خوراک دهی توانایی جوجه های گوشتی را برای تولید آنزیمهای مناسب چه از بافت ترشحی خودشان و یا از فلور میکروبی روده محدود می سازد . آنزیمهای مورد استفاده در جیره های حاوی گندم و جو قابلیت حصول انرژی را بهبود بخشیده،استفاده از نیتروژن را بهتر ساخته و بطور معنی داری بر هضم پروتئین اثر کرده و بر آن می افزایند . (جیره های حاوی آنزیم به پروتئین خام کمتری نیاز دارند.) با افزودن 01% آنزیم به جیره پایه جو،میزان هزینه 5 تا 6 دلار در تن افزایش می یابد . علی ایحال از غذای کمتری (20 %) استفاده می شود و با مسائل مربوط به بستر مرطوب نیز روبرو نخواهیم بود .
مکمل آنزیمی دارای پتانسیل بهبود ارزش تغذیه ای مواد خوراکی است . آنزیم هنگام رسیدن به دستگاه گوارش باید به صورت بیولوژیک فعال شود تا ارزش تغذیه را بهبود بخشد . ساختمان آنزیم در خصوص فعالیت آن بسیار حساس است و در صورتیکه در معرض گرما pH شدید یا حلالهای آلی ویژه ای قرار گیرد ممکن است تغییر یابد :
ارزش خوراکی غلات یا دانه برای دستیابی به موارد ذیل باید در نظر گرفته شود :
.تعیین نوع آنزیم و مقدار آن جهت استفاده
.کمک به آسیاب ها و مخلوط غذا جهت تنظیم جیره های دقیقتر برای کاهش متعدد اقلام غذایی و کاهش هزینه های خوراک
.کمک به زارعین و کشاورزانی که کشتهای جدیدی از غلات را انجام می دهند و باعث بهبود ارزش خوراکی می شوند تا نیاز به مکملهای آنزیمی کاهش یابد .
آنزیمها را در خصوص موارد ذیل می توان بکار برد :

و سوال من اینه که با این تعیریف اگه آنزیم نباشه پروتئیین درست هضم و جذب نمیشه و کلان روی رشد تاثیر بدی می زاره

حالا اگه یکی بخواد از این آنزیم ها استفاده کنه باید چیکار کنه گویا تخصص می خواهد
چاره چیست؟ 7- بازده اقتصادی بهتر 1 – کربوهیدراز (تجزیه کننده کربوهیدراتها) 2 – پروتئاز (تجزیه کننده پروتئینها) 3 – لیپاز (تجزیه کننده چربیها) 1 – حذف فاکتورهای ضد تغذیه ای 2 – افزایش قابلیت هضم اقلام غذایی موجود 3 – افزایش قابلیت هضم NSP که بیشتر غیر قابل هضم برای طیور بودند 4 – تکمیل کمبود آنزیمهای طبیعی بدن پرنده 1 – کاهش توانایی روده در مخلوط کردن مواد محتوی آن 2 – ممانعت از رسیدن آنزیمها به سلولها جهت عمل تجزیه 3 – کاهش تماس مواد مغذی با دیواره روده 4 – کاهش جذب مواد مغذی به داخل خون 5 – خوراک هضم نشده و آب جذب شده و سپس از بدن پرنده خارج می شوند . 6 – رشد ضعیفتر (کاهش رشد) 7 – کاهش میزان تبدیل غذا 8 – مدفوع آبدار 9 – زمان عبور مواد گوارشی را زیاد و طولانی می کند و دریافت و مصرف غذا را کاهش می دهد . 1 – بهبود استفاده از مواد مغذی 2 – حفظ عملکرد جیره هایی که کیفیت پایینی دارند 3 – کاهش هزینه های فرمولاسیون 4 – وسعت بخشیدن به دامنه مواد خام 5 – فائق امدن بر عوامل ناسازگار و ضد تغذیه ایی مواد خام 6 – کاهش دفع مواد مغذی و آب

mehsad
29 April 2009, 11:12 PM
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/01.jpg (http://www.tehroon-online.com/)

http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/02.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/03.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/04.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/05.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/06.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/07.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/08.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/09.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/10.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/11.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/12.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/13.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/14.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/15.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/16.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/17.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/18.jpg (http://www.tehroon-online.com/)
http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/19.jpg (http://www.tehroon-online.com/)

Happy Birth Day Mis Morghi

http://mail.yimg.com/a/i/mesg/tsmileys2/39.gifhttp://mail.yimg.com/a/i/mesg/tsmileys2/35.gifhttp://mail.yimg.com/a/i/mesg/tsmileys2/29.gifhttp://mail.yimg.com/a/i/mesg/tsmileys2/39.gif

http://tehroon-online.com/Hamed/2009/04-28/20.jpg (http://www.tehroon-online.com/)

تصاویری از تخم مرغ تا جوجه

منبع : سایت تهرون ان لاین

mohammad.1020315
30 April 2009, 10:57 AM
سلام دوستان

ضمن اینکه می خواستم بگم جواب پست قبلی رو چرا نمی دید یه مشکلی برام پیش اومده :

نمی دونم یکی از جوجه هام چش شده بی حال و خسته است البته این جوجه تقریبا در 5 یا 6 روزگی هست و این اتفاق حدودا 24 ساعت پیش اقتاد که اولش اینقدر ناچیز بود نفهمیدم اما به تدریج این جوری شد همش کز کرده یه گوشه و می لرزه یه جیک جیک های آرومی هم میکنه اما وقتی جاش گرم گرم باشه خوابش می بره توی این 24 ساعت هر بار تو دست گرفتمش حدود 10 دقیقه تو دست من خوابید دیگه یه سری کارا رو نمیکنه مثل با نوک پرهاشو مرتب نمیکنه یا بال هاشو تکون نمیده بال هاش تقریبا یه حالت آویزون گرفته (البته نه خیلی آویزون اما به نظر می رسه حالشو نداره تکون بده) به غذا عکس العملی که تا دیروز نشون می داد رو نمیده خلاصه اعصابم خورده چیکار کنم اصلا هم کلا به نظر میرسه حال هیچ کاری رو نداره و انرژی نداره

من چیکار کنم حالا ؟ اصلا طاقتشو ندارم تلف شه اگه تلف شه بیشتر از دست خودم عصبانی میشم که عرضه نگهداریشو نداشتم

خواهشا کمک کنید زود جواب بدید و الی خیلی دیر میشه

MorteZah
3 May 2009, 11:27 AM
سلام. خواهش می⁠کنم. ببخشید دیر جواب می دم، چند روزی تو اینترنت نبودم...
فک می⁠کنم اینارو یه توضیحی بدم بد نباشه:

سویا: معمولا از باقی مانده سویا بعد از عمل روغن کشی استفاده می شه. که بهش می⁠گن کنجاله سویا. منبع پروتئینی.
گندم: خوب اینو که باید بدونید چیه. که معمولا زیاد تو جیره استفاده نمی⁠شه.
ذرت: جزء غلات هست دیگه. که پروتئین و چربی و چیزای دیگه داره.
جو: اینم می دونید
تخم پنبه: اینم مثل سویاست، از کنجاله تخم پنبه استفاده می شه (بعد از روغن کشی)
چاودار: اینجا (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%D8%A7%D9%88%D8%AF%D8%A7%D8%B1) رو بخونی متوجه می⁠شی.
پودر استخوان: استخوان پودر شده برای کلسیم و فسفر جیره.
پودر گوشت: برای پروتئین جیره.
پودر خون: برای پروتئین جیره
پودر ماهی: منبع غنی و خوب برای پروتئین.
سبوس گندم: مثل باقی غلات.
سورگوم: ذرت خوشه ای. بازم دست به دامن ویکی پدیا می شیم (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%88%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%85)
آنزیمیت: آنزیم. مثل آنزیم عمل می⁠کنه. همه جا نمی زنن تو جیره.
پودر صدف: برای کلسیم⁠ش.
پودر چربی: خود چربی؛ پودر چربی نیست. برای انرژی بالاش.
DCP: دی کلسیم فسفات. از اسمش معلومه برای تنظیم کلسیم فسفره جیره استفاده می⁠شه. و بطور صنعتی تولید میشه.
مکمل ویتامینه: اینم از اسمش معلومه
سنگ فسفات نمک و منگنز: اینا همه جزء مواد معدنی هستند.
Met: متیونین.یک اسید آمینه ضروری هست.
Lys: لایزین. که اینم یه اسیدآمینه ضروری هستش.

منظور از پیش دان و پس دان جوجه های گوشتی چیست؟ معمولا طول دوره گوشتی رو به دو یا سه قسمت تقسیم می کنن. که اگه دو قسمتی باشه: پیش دان و پس دان می⁠گن. اگه سه قسمتی باشه: پیش دان، دان میان دوره، دان پایان دوره می گن. البته اینا قانون نیست.
معمولا جیره های اول درصد پروئین بیشتر با انرژی بالاتری دارند. چون جوجه ها ضعیف هستند و قابلیت رشد بیشتری هم دارند. کم کم در جیره های دوم و سوم کمی این پروتئین و انرژی کم میشه، برای کاهش هزینه ها و جلوگیری از مشکلات بعدی. (مثلا اگه انرژی پایان دوره زیاد باشه، سکته توی گله زیاد میشه و تلفات رو دستت می مونه)

من چند سوال هم در رابطه با این جدول داشتم بعضی اصطلاحات و واحد های اندازه گیری رو نمیدونم مثل CP: پروتئین خام
ME: انرژی قابل متابولیسم
ME KCAL/KG: انرژی قابل متابولیسم (کیلو کالری بر کیلو گرم). مثلا انرژی این جیره 3000 کیلو کالری بر کیلو گرم هست. (توجه کنید که کل انرژی در 100 کیلو 300000 هست که برای هر کیلو جیره می شه 3000 کیلو کالری بر کیلوگرم)
M+C: متیونین+سیستئین (که هردو اسید آمینه هستند) چون بهم وابسته هستند، با هم می نویسند.
Lys: لایزین.اینم اسید آمینه هست.

این برنامه رو بیشتر اگه بتونین توضیح بدین ممنون میشم این جدول برای شما خیلی به جزیئات پرداخته. شما اگه بخواین از این استفاده کنید فقط به اولین ستون باید عمل کنید. بقیه ستون⁠ها چیزایی که تو طبیعیت وجود داره. مثلا:
خود ذرت: در هر 100 کیلو گرم از این جیره 49.3 کیلوگرم ذرت وجود داره. که هر مقدار ذرت 8.5 درصد پروتئین خام داره. که این 8.5 درصد توی 49.3 کیلویی که اولش گفته، میشه 4.19 کیلوگرم پروئین خام. یا بعدیش: یک کیلو ذرت3350 کیلو کالری انرژی قابل متابولیسم داره. یا هر مقداری ذرت 0.02 درصد کلسیم داره که در 49.3 کیلو گرم اولیه موجود در جیره چقد می⁠شه کلسیم؟0.009
برای %P هم همینطوره. البته P یعنی پروتئین. که با پروتئین خام فرق می کنه.
امیدوارم قضیه رو گرفته باشد.
یه نکته کلی: تمام چیزایی که % داره، مربوط به طبیعیت و ذات اون ماده هست. و از تجزیه⁠ش بدست اومده.
شما اگه خواستید این جیره رو بسازید، فقط از ستون مقدار (KG) باید استفاده کنید.

سوال من اینه که با این تعیریف اگه آنزیم نباشه پروتئیین درست هضم و جذب نمیشه و کلان روی رشد تاثیر بدی می زاره اگه خط هفتم مقاله ای رو که گذاشتی ببینی، نوشته:

جیره های متشکل از ذرت – سویا دارای NSP اندکی می باشند و نظر بر آن است که دارای قابلیت هضم بالایی هستند لذا در خصوص آنها استفاده از آنزیم ضرورتی ندارد الان تو مرغداری (لا اقل جایی که ما کار می کردیم) بیشتر جیره بر مبنای همین دوتا ست (سویا و ذرت). تقریبا 60% جیره ذرت و حدود 35% جیره هم سویا بود. (البته زیاد اقتصادی نیست که ما به این بحث⁠ش کار نداریم)

این مقاله گفته که استفاده از آنزیم⁠های افزودنی به جیره، می تونه بازدهی رو بهتر کنه. یعنی فرضا راندمان کار تا 20 درصد بهتر میشه. که علاوه بر اون مزایای دیگه ای هم داره که اخر مقاله نوشته.

zahra123
3 May 2009, 10:01 PM
سلام دوستان

ضمن اینکه می خواستم بگم جواب پست قبلی رو چرا نمی دید یه مشکلی برام پیش اومده :

نمی دونم یکی از جوجه هام چش شده بی حال و خسته است البته این جوجه تقریبا در 5 یا 6 روزگی هست و این اتفاق حدودا 24 ساعت پیش اقتاد که اولش اینقدر ناچیز بود نفهمیدم اما به تدریج این جوری شد همش کز کرده یه گوشه و می لرزه یه جیک جیک های آرومی هم میکنه اما وقتی جاش گرم گرم باشه خوابش می بره توی این 24 ساعت هر بار تو دست گرفتمش حدود 10 دقیقه تو دست من خوابید دیگه یه سری کارا رو نمیکنه مثل با نوک پرهاشو مرتب نمیکنه یا بال هاشو تکون نمیده بال هاش تقریبا یه حالت آویزون گرفته (البته نه خیلی آویزون اما به نظر می رسه حالشو نداره تکون بده) به غذا عکس العملی که تا دیروز نشون می داد رو نمیده خلاصه اعصابم خورده چیکار کنم اصلا هم کلا به نظر میرسه حال هیچ کاری رو نداره و انرژی نداره

من چیکار کنم حالا ؟ اصلا طاقتشو ندارم تلف شه اگه تلف شه بیشتر از دست خودم عصبانی میشم که عرضه نگهداریشو نداشتم

خواهشا کمک کنید زود جواب بدید و الی خیلی دیر میشه

سلام!!! گاهي كاري ديگه برنمياد...آب+مولتي ويتامين رو حتما براش فراهم كن.كمي هم غذاهاي مقوي ....گاهي ميمونن گاهي نه...اگه كسي راه بهتري بلده منم خوشحال ميشم بدونم

mohammad.1020315
4 May 2009, 02:59 AM
سلام!!! گاهي كاري ديگه برنمياد...آب+مولتي ويتامين رو حتما براش فراهم كن.كمي هم غذاهاي مقوي ....گاهي ميمونن گاهي نه...اگه كسي راه بهتري بلده منم خوشحال ميشم بدونم

آه سلام

این جوجه ای که راجع بهش پست زده بودم متاسفانه ..... تموم کرد

من عصر همون روزی که پست زدم دیدم جیک جیکی که میکنه از سرما ست و وقتی گرم میشه آروم می شه منم گذاشتمش توی لونه ی کارتونی که هم گرم تر بود هم وقتی شب میشد همه میومدن توش و گرم تر میشد و بعدش رفتم اسکندری مولتی ویتامین مخصوص طیور بگیرم تا برگشتم خونه شب شده بود لونه رو که نگاه کردم دیدم همه رفتهاند توش گفتم همه خوابند احتمالا و فردا به هش میدم صبح که بیدار شدم دیدم مثل یه تیکه سنگ شده بدنشم سرد شده بود مثل چوب خشک بود بقیه هم کنارش خواب بقیه رو بیرون کردم و درش آوردم اون روز جمعه بود می خواستم برم جمعه بازار دروازه غار با خودم بردمش تا یه رود خونه (جوب بزگ آب) دیدم و انداختمش اونجا

اما فرداش یکی دیگه از جوجه هام هم دقیقا رفتاری داشت مثل جوجه ی قبلی که تلف شده بود فهمیدم که این هم قراره همون اتفاق براش بیوفته خیلی عصبانی شدم از دست خودم آخه خیلی حسرت اون اشتباه قبلیم رو میخوردم (البته معلوم نبود جوجه قبلی با مولتی ویتامین خوب بشه اما بلاخره حداقل سعی خودم رو می کرده بودم) خلاصه منم بستمش به مولتی ویتامین غلیض و پودر ذرت و سویایی که تو آب حل شده بود و شیر و آب البته همه ی این ها رو با سرنگ به هش می دادم تا شب همون طور بود دیگه خیلی ضعیف شده بود حتی نمی تونست رو پاهاش وایسته و می افتاد یه جای گرم براش درست کردم و هر یه ساعت یه بار بهش سر میزدم اما همینجور ولو روی زمین بود و فقط قلب کوچیکش اورم می زد ساعت ها گذشت و بازی بارسلونا رئال هم تموم شده بود که یه ساعت بعدش که رفتم بهش سر بزنم دیدم دیگه نفس نمیکشه و بدنش سرد و خشک یه جا افتاده نمی ساعت داشتم به بدن بی جونش نگاه میکردم و حسرت می خوردم بعد چینه دونش رو فشار دادم دیدم بخشی از چیزهایی که بهش دادم رو بالا آوردبعد هم توی یه جعبه ی خالی پنیر گذاشتمش و کمی آب جوش روش ریختم تا کمی آروم شم پیش خودم فکر می کردم با اینکار هر آنچه باعث مرگش شده نیز خواهد مرد و روش رو با خاک پر کردم و دور تا دور جعبه ی پنیر رو چسب کارتون کشیدم و امروز هم انداختمش توی کانال آبی که از بلوار فردوس (بالای ایستگاه مترو صادقیه)

امروز همش با ترس و لرز بقیه جوجه ها رو تحت نظر داشتم تا الان که ساعت 3 بامداد هست به نظر سالم می آیند امیدوارم این اتفاق تلخ دیگه تکرار نشه

اون جوجه ی اولی شبی کامل رو با بقیه سپری کرد و تلف شد جوجه ی دومی هم باز تا حدودی کنار بقیه بود اما من مطمئنم که این مرض یا هرچی که هست ویروسی نیست چون حد اقل از جوجه های باقی مونده 5 تاشون سر حال سرحال هستند

پس این چه بیماری بوده اینها دچارش شدند

ممکنه از چسبندگی مقعد رنج می برده باشند؟
جوجه ی اولی رو من درست تحت نظر نداشتم اما دومی چندین بار در طول اون روز که مراقبش بودم و بهش غذا می دادم مدفوع کرد و مدفوعی آبکی که درش ذرات هضم نشده ی غذاهای که بهش داده بودم دیده می شد

کسی میدونه چه بیماری براشون بوجود اومده

mohammad.1020315
4 May 2009, 03:37 AM
سلام. خواهش می⁠کنم. ببخشید دیر جواب می دم، چند روزی تو اینترنت نبودم...
فک می⁠کنم اینارو یه توضیحی بدم بد نباشه:

سویا: معمولا از باقی مانده سویا بعد از عمل روغن کشی استفاده می شه. که بهش می⁠گن کنجاله سویا. منبع پروتئینی.
گندم: خوب اینو که باید بدونید چیه. که معمولا زیاد تو جیره استفاده نمی⁠شه.
ذرت: جزء غلات هست دیگه. که پروتئین و چربی و چیزای دیگه داره.
جو: اینم می دونید
تخم پنبه: اینم مثل سویاست، از کنجاله تخم پنبه استفاده می شه (بعد از روغن کشی)
چاودار: اینجا (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%D8%A7%D9%88%D8%AF%D8%A7%D8%B1) رو بخونی متوجه می⁠شی.
پودر استخوان: استخوان پودر شده برای کلسیم و فسفر جیره.
پودر گوشت: برای پروتئین جیره.
پودر خون: برای پروتئین جیره
پودر ماهی: منبع غنی و خوب برای پروتئین.
سبوس گندم: مثل باقی غلات.
سورگوم: ذرت خوشه ای. بازم دست به دامن ویکی پدیا می شیم (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%88%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%85)
آنزیمیت: آنزیم. مثل آنزیم عمل می⁠کنه. همه جا نمی زنن تو جیره.
پودر صدف: برای کلسیم⁠ش.
پودر چربی: خود چربی؛ پودر چربی نیست. برای انرژی بالاش.
DCP: دی کلسیم فسفات. از اسمش معلومه برای تنظیم کلسیم فسفره جیره استفاده می⁠شه. و بطور صنعتی تولید میشه.
مکمل ویتامینه: اینم از اسمش معلومه
سنگ فسفات نمک و منگنز: اینا همه جزء مواد معدنی هستند.
Met: متیونین.یک اسید آمینه ضروری هست.
Lys: لایزین. که اینم یه اسیدآمینه ضروری هستش.

معمولا طول دوره گوشتی رو به دو یا سه قسمت تقسیم می کنن. که اگه دو قسمتی باشه: پیش دان و پس دان می⁠گن. اگه سه قسمتی باشه: پیش دان، دان میان دوره، دان پایان دوره می گن. البته اینا قانون نیست.
معمولا جیره های اول درصد پروئین بیشتر با انرژی بالاتری دارند. چون جوجه ها ضعیف هستند و قابلیت رشد بیشتری هم دارند. کم کم در جیره های دوم و سوم کمی این پروتئین و انرژی کم میشه، برای کاهش هزینه ها و جلوگیری از مشکلات بعدی. (مثلا اگه انرژی پایان دوره زیاد باشه، سکته توی گله زیاد میشه و تلفات رو دستت می مونه)

CP: پروتئین خام
ME: انرژی قابل متابولیسم
ME KCAL/KG: انرژی قابل متابولیسم (کیلو کالری بر کیلو گرم). مثلا انرژی این جیره 3000 کیلو کالری بر کیلو گرم هست. (توجه کنید که کل انرژی در 100 کیلو 300000 هست که برای هر کیلو جیره می شه 3000 کیلو کالری بر کیلوگرم)
M+C: متیونین+سیستئین (که هردو اسید آمینه هستند) چون بهم وابسته هستند، با هم می نویسند.
Lys: لایزین.اینم اسید آمینه هست.

این جدول برای شما خیلی به جزیئات پرداخته. شما اگه بخواین از این استفاده کنید فقط به اولین ستون باید عمل کنید. بقیه ستون⁠ها چیزایی که تو طبیعیت وجود داره. مثلا:
خود ذرت: در هر 100 کیلو گرم از این جیره 49.3 کیلوگرم ذرت وجود داره. که هر مقدار ذرت 8.5 درصد پروتئین خام داره. که این 8.5 درصد توی 49.3 کیلویی که اولش گفته، میشه 4.19 کیلوگرم پروئین خام. یا بعدیش: یک کیلو ذرت3350 کیلو کالری انرژی قابل متابولیسم داره. یا هر مقداری ذرت 0.02 درصد کلسیم داره که در 49.3 کیلو گرم اولیه موجود در جیره چقد می⁠شه کلسیم؟0.009
برای %P هم همینطوره. البته P یعنی پروتئین. که با پروتئین خام فرق می کنه.
امیدوارم قضیه رو گرفته باشد.
یه نکته کلی: تمام چیزایی که % داره، مربوط به طبیعیت و ذات اون ماده هست. و از تجزیه⁠ش بدست اومده.
شما اگه خواستید این جیره رو بسازید، فقط از ستون مقدار (KG) باید استفاده کنید.

اگه خط هفتم مقاله ای رو که گذاشتی ببینی، نوشته:
الان تو مرغداری (لا اقل جایی که ما کار می کردیم) بیشتر جیره بر مبنای همین دوتا ست (سویا و ذرت). تقریبا 60% جیره ذرت و حدود 35% جیره هم سویا بود. (البته زیاد اقتصادی نیست که ما به این بحث⁠ش کار نداریم)

این مقاله گفته که استفاده از آنزیم⁠های افزودنی به جیره، می تونه بازدهی رو بهتر کنه. یعنی فرضا راندمان کار تا 20 درصد بهتر میشه. که علاوه بر اون مزایای دیگه ای هم داره که اخر مقاله نوشته.

سلام و تشکر ویژه که میشینین تمام این حرفهای طولانی و آماتوری بنده رو میخونین قبول دارم خیلی خسته کننده هستش

راستش چون کمی دیر جواب دادین در حال حاضر فارق از پست شما کمی بیشتر از پست قبلی می دانم که ان هم به مدد مطالعه در اینترنت است اما واقعا پدرم در اومد تا بفهمم دی کلسیوم فسفات چیست یا مثلا درصد پروتئینی که برای جیره لازم است از چه منابعی باید تامین شود کاش زودتر جواب داده بودید (شوخی)

اما
همه ی این سوال و پرسشهای من برای این بود که ببینم آیا میشه من خودم یه جیره بنویسم

ولی
من دیگه بی خال جیره کامل و پرفکت و عالی شدم

چون دیدم این کار خیلی وقت و مطالعه ی بیشتری می بره

تازه روزی که به اسکندری رفتم (در پست قبل ذکر شده برای تهیه مولتی ویتامین) دیدم که

موادی مثل:

کنجاله تخم پنبه ،
پودر ماهی ،
دی کلسیوم فسفات

و این چیز ها اصلا به این راحتی گیر نمی آد (به نقل از فروشنده )

مثلا فروشنده ها میگفتند دی کلسیوم فسفات که ما نداریم تازه اگر هم داشته باشیم کمترین مقداری که میدیم 25 کیلو هستش یا

برای پودر ماهی 500 کیلو که تازه می گفتند اینا رو اصلا ماها نداریم و چیز هایی هستش که معمولا در سطح تنی معامله میشه

(تازه من همین سویایی هم که میدم به این ها سویایی هست که بسته بندی شده برای انسان هست)

مگر این که کسی آشنا داشته باشه آدم تو مرغداری

راستش من پسر عمه ای دارم که دامپزشک هستش تقریبا 10 سال از فارق التحصیلیش می گذزه اما بیشتر تو کار دام هست ) ولی کلان دیدم دردسر زیاد داره تازه من به خاطر دانش کم نمیتونم در این حد دقیق باشم.

(اصلا ترازوی که بتونه گرمها رو دقیق نشون بده ندارم که حالا بیام 054% میتونین بذارم تو جیره)

تازه دیدم این جیره های دقیق برای کارهای تجارتی هستش که با لاشه و یا تخم حیوان کار دارند و به دلایلی ازجمله سر و کار داشتن با لاشه و یا تخم مرغ حیوان است که این محاسبات دقیق برای ریزترین قسمتها و ساعتهای زندگی جوجه از زمان ورود تا کشتارگاه ریخته می شود

اما من فقط میخوام جوجه ها زنده بمانند و سر حال باشند پس به این نتیجه رسیدم که تنظیم جیره ای به دقت جیره های تجاری نه در توان من است و نه به درد من میخورد

و خلاصه

دیدم همون ترکیب ذرت 60% و 35% شما خوب هستش

ابته این جیره ی قبلی هست که به کمک دوستان سایتی می دادم
پودر ذرت 5 قاشق چایخوری
پودر گندم 5 قاشق چایخوری
پودر ارزن 5 قاشق چایخوری
پودر سویا 5 قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
البته مشکلاتی نیز داشت
مدفوع خیلی آبکی(البته اگه مشکل به حساب بیاد)

حالا بگید این 5% درصد باقی مونده رو چی بریزیم

این ها موادی هست که در دسترس دارم چه کنم 5% باقی مونده رو؟؟؟؟
گندم؟
ارزن؟
نمک؟
پودر جو؟
سبوس گندم؟
دون پارس؟
شن؟

راستی این جیره ی کاملا پیشنهاد شماست ها اتفاقی افتاد مسئولی ها (شوخی)

zahra123
4 May 2009, 07:24 AM
آه سلام

......برم جمعه بازار دروازه غار با خودم بردمش تا یه رود خونه (جوب بزگ آب) دیدم و انداختمش اونجا

.....هم انداختمش توی کانال آبی که از بلوار فردوس (بالای ایستگاه مترو صادقیه)

کسی میدونه چه بیماری براشون بوجود اومده

اميدوارم بقيه جوجه هات سالم بمونن.اما دوست عزيز بهترين راه براي يه جوجه مرده دفن شدنه.و بدترينش سپرده شدن به آب جاري .شايد بگي دوتا جوجه كه مهم نيست ...اما هر كي بخواد اين فكرو بكنه همين ميشه كه الان هست!!! :icon_mrgr

MorteZah
4 May 2009, 02:01 PM
از تلف شدن جوجه ها تون متاسفم، ببخشید نتونستم کمکی انجام بدم. ان شا الله باقیشون سالم بمونن.

کاش زودتر جواب داده بودیدمن واقعا شرمندم. می خواستم در یک فرصت مناسب، به تک تک قسمت پستتون جواب بدم. نخواستم نصفه نیمه جواب بدم. برای همین کمی طول کشید.

همه ی این سوال و پرسشهای من برای این بود که ببینم آیا میشه من خودم یه جیره بنویسم ببین دوست من، برای 7-8 تا جوجه هیج وقت نمیان یه جیره به اون دقیقی رو بنویسن.(البته اگه بتونید فراهم کنید که چه بهتر، و گرنه مشکلی پیش نمیاد).
اینو تو پستای قبلی هم می خواستم بگم. که نشد.
شما با همون چیزایی که تو خونه دارید می تونید به جوجه هاتون برسید. فقط به این نکته توجه داشته باشید که از همه مواد خوارکی بشون بدید. مثلا هر روز بشون گندم ندید یا هر روز ذرت.
من همونطور که گفتم، 5تا مرغ و یه خروس از نژاد هایلاین (یکی از بهترین نژادهای تخمگذار) تو خونه دارم. از همه چی بشون می دم. هم گندم، هم یکم ذرت. پوست میوه، پوست سیب زمینی (که سرشار از نشاسته هست)، برنج های مونده ته سفره، استخون های کوچیک مونده از خورش. آشغال سبزی و پوست مرغی که از بیرون می خریم یا هرچی که بتونن بخورن.
تقریبا هم خوب بهم تخم می دن. لااقل نه چیزی از ته سفره اضافه میاد، نه اینکه دیگه از بیرون تخم مرغ می خرم. تخماشونم سفیده. عین اینایی که از بیرون می خرید.
اینون بگم اون مقدار دقیق مواد غذایی برای حداکثر رشد جوجه هاست. شما احتیاج نیست 0.054 گرم متیونین بشون بدید. توی همین غذاهایی که بشون میدید، متیونین، لایزین و تمام اسید آمینه های ضروری براشون موجوده. فقط سعی کنید تنوع داشته باشه.
این متیونین، برای بدن خود من و شما هم لازمه، اما شما متیونین خالص می خورید؟ نه. از تنوع غذایی بدست می آریم.
راستی، اگه خواستید بشون برنج بدید، سعی کنید چرب نباشه. اگه چرب بود، توی یه سبد بریزید و با آب داغ بشورید. عین ... ;-) می خورن. سعی کنید با آب نرم شه.

پس به این نتیجه رسیدم که تنظیم جیره ای به دقت جیره های تجاری نه در توان من است و نه به درد من میخورد منم باهات موافقم و از همون پست اول خواستم بهت بگم که تنظیم اونطور جیره برات مقدور نیست.

نمک نصف قاشق چای خوری!!!!!!!!!!!!!!دوست عزیز نمک زیاد می زنید. و فکر می کنم علت دفع مدفوع آبکی هم همین باشه.
ببینید، وقتی جوجه نمک زیاد بخوره، بیشتر تشنه می شه و بیشتر آب می خوره. از اونطرف هم بیشتر آبکی می ده بیرون:icon_razz
نمک رو اگه ندید هم مشکلی پیش نمیاد.

اما من فقط میخوام جوجه ها زنده بمانند و سر حال باشندچند تانکته برای سالم و سرحال موندن جوجه هاتون:

همون غذای متنوع رو که گفتم بدید حله.
سعی کنید هر روز (یا هر چند روز) توی خاک باغچه ولشون کنید. هم می تونن برای سنگدونشون سنگ جمع کنن. هم حموم خاک بگیرند، هم مواد معدنی مورد نیازشون رو از خاک بخورن.

به جوجه های مریضتون کمی سیر ماست درست کنید بدید. (سیر رو رنده و با ماست شیرین قاطی کنید) اما سیرش زیاد نباشه ها
البته این روش سنتی هست و ما قدیما که جوجه داشتیم، موقع مریضی بشون می دادیم.

راستی، همه دوستان توجه کنند که مولتی ویتامین زیاد (غلیظ) بشون نده. چون پدر جوجه رو در میاره.
یه بار به یه جوجه حذفی مولتی ویتامین با 10 برابر غلظت دادم و بنده خدا .....

mohammad.1020315
10 May 2009, 12:21 AM
سعی کنید هر روز (یا هر چند روز) توی خاک باغچه ولشون کنید. هم می تونن برای سنگدونشون سنگ جمع کنن. هم حموم خاک بگیرند، هم مواد معدنی مورد نیازشون رو از خاک بخورن.

با سلام

ای آقا از شما چه پنهون من با 2 نفر دیگه به صورت مجردی توی یک خونه ی 65 متری زندگی میکنم که بالکن هم نداره چه برسه به باغچه تازه من به غیر از این 8 9 تا جوجه دو تا مرغ عشق و دو تا خرگوشم دارم

آخ که اگه این باغچه ای که میگی رو داشتم چه کارا که نمی شد بکنم.

اما دوست عزيز بهترين راه براي يه جوجه مرده دفن شدنه.و بدترينش سپرده شدن به آب جاري .شايد بگي دوتا جوجه كه مهم نيست ...اما هر كي بخواد اين فكرو بكنه همين ميشه كه الان هست!!! :icon_mrgr

بله شما درست میگین

اما راستش من دسترسی به خاک نداشتم اما توی همون ظرف کوچیکی که گذاشتمشون خاک ریختم و توی اون مدفون شدند دورشم چسب زدم

ولی به هر حال باز این حرف ها بهونست

حرفتون رو قبول دارم

حسینی کیا
13 June 2009, 03:31 PM
:icon_surpسلام.میخواستم از شما بپرسم که آیا می شود جوجه را در آپارتمان نگه داری کرد؟چگونه؟

kou_jal
3 July 2009, 12:33 AM
:icon_surpسلام.میخواستم از شما بپرسم که آیا می شود جوجه را در آپارتمان نگه داری کرد؟چگونه؟

آره چرا نشه؟ولی خب باید توی طبیعت هم بگردونیش.مثلا پارک و....دوستان من میخوام جوجه بگیرم میگن این رسمی ها وحشین تن آدمو چنگ میزنن و....رسمی بگیرم یا رنگی؟قبلا هم رسمی داشتم اما از چنگ زدنشون چیزی یادم نیست.اما بزرگ شدن بهشون کاللباس میدادم وحشی شدن.بردم دادمشون مرغدونی اونجا مرغ های دیگه رو زده بودن

benyamilan
3 July 2009, 01:47 AM
دست شما درد نکنه من هرچی گشتم دکمه تشکر پیدا نکردم

من دیرویز همه چی رو با هم مخلوط کردم و دادم بهشون به یه نسبت از همه غیر از نمک

( 5 قاشق چای خوری ذرت آردشده
5 قاشق چای خوری سویا (البته آردش کردم)
5 قاشق چای خوری ارزن (آردش کردم چون همینجوری نمیخوردند بزرگ بود دونه ها براشون)
5 قاشق چای خوری گندم (آرد شده)
نصف قاشق چای خوری نمک)

ولی نکته ی خوبی رو گفتین که جدا جدا براشون بذارم

بازم متشکر از شما
حالا اینا رو تو آب مخلوط میکنین یا همینطوری میدین میخورن ؟

kou_jal
3 July 2009, 04:40 AM
دوستان یه سوال دارم:
اگه جوجه رو توی قفس بذارم توی حیات ممکنه گربه بخورتشون؟قبلا دوتا رسمی داشتم توی قفس نبودن توی باغچه میخوابیدن یه بار گربه رفت کنارشون نشست جوجه از خواب پرید نوک زد به گربه.گربه هم سریع در رفت.حالا این رنگی ها چی؟رنگی هارو میخوره گربه؟

moh@mm@d reza
3 July 2009, 11:25 AM
دوستان یه سوال دارم:
اگه جوجه رو توی قفس بذارم توی حیات ممکنه گربه بخورتشون؟قبلا دوتا رسمی داشتم توی قفس نبودن توی باغچه میخوابیدن یه بار گربه رفت کنارشون نشست جوجه از خواب پرید نوک زد به گربه.گربه هم سریع در رفت.حالا این رنگی ها چی؟رنگی هارو میخوره گربه؟
احتمالا اون گربه هم گرسنه نبوده وگرنه از جوجه نمی گذره براشم فرقی نمی کنه رسمی باشه یا ماشینی!
اگه قفس برا گربه قابل نفوذ نباشه (چون در قفس رو باز می کنه بی شرف!) برا جوجه هم مشکلی پیش نمیاد. پیشنهاد می کنم قفس رو جایی ثابت کنید تا گربه نتونه اونو تکون بده.می تونید روش چندتا سنگ بذارید

sina811hamedan
11 September 2009, 04:58 PM
سلام دوستان ميخواستم بدونم براي هچ شدن بايد پوسته رو خودمون بشكنيم يا نه؟

nima777
3 November 2009, 02:12 PM
چه موضوع جالبي فكر نميكردم اينجا كسي به جوجه علاقه جدي نشون بده :)بچه ها مرغ ها كلآ 3 دسته هستن 1. گوشتي ( كه 45 روزه ميشن يه مرغ كامل و ميان سر سفره غذايي من و شما )2. تخم گزار3. اجداد يا مادرراجع به بيماري هاشونم بايد بگم عمدتآ 2 دسته بيماري بيشتر ندارن يا علت بيماري ميكروبي هست يا ويروسي كه ميكروبي ها قابل علاج و ويروسي ها قابل پيشگيري هستن حالا اگه كسي سوالي داشت بپرسه من خودم مرغداري دارم :)راستي تو جيره غذايي جوجه هاتون سعي كنيد گندم يا آرد گندم يا نون و... حداقل تا سن 30 روز به بالا نريزيد چون توي گندم ماده اي هست كه باعث چسبندگي روده هاش ميشه بهترين غذا مخلوط دو قسمت ذرت با يك قسمت سويا و مقدار كمي نمك هست توي آبش هم ميتونيد مولتي ويتامين بريزيد يه جوجه گوشتي تا بخواد 45 روزش تمام بشه و حداقل 3 كيلو بشه بايد حدود 6كيلو نيم تا 7 كيلو ذرت و سويا موفق باشيد

Saliary
2 January 2010, 05:17 PM
جوجه ماشینی حیوونه خیلی ضعیفیه منم کوچیک بودم 2 بار خریدم زود مردن ولی سومی از همون اول هم خیلی زرنگ

بود بزرگ که شد یه خروس هیکلی شد ولی بویه خیلی بدی داشت و با خروسهای محلی دعوا میکرد. خیلی جالب بود

BloodReza
20 June 2010, 07:02 AM
ما بعد تعطیلی عید دو تا جوجه رنگی برا بچه ها گرفتیم و امروز که آخر خرداد هست تقریبن دو سه هفته ای میشه که یکیشون قوقو لی قوقو!!! میکنه. هر دو کاملن سفید و بزرگ شدن.(اون یکی هم تقریبن هم اندازه این یکی هت ولی نمیدونم چرا صداش در نمیاد)
روز 10 12 بار هم با هم میجنگن

mahdippc
22 June 2010, 01:07 PM
یه مرغ بگیر بزار کنارشون

Hamed
22 June 2010, 04:44 PM
یه مرغ کناره دو تا خروس ؟
فکر نکنم این راه حله جالبی باشه.خروس حیوان غیرتیه

mahdippc
23 June 2010, 12:13 PM
اگه می تونی یه خروس رو با یه مرغ عوض کن ...چون 2تا خروس سودی نداره فقط می خوره و میخوابه

BloodReza
25 June 2010, 01:32 AM
فعلن با این وضعی که راه انداختن شاید جفتشون رو بدیم برن. از ساعت 5 صبح شروع میکنن تا 6.30 که هوا روشن میشه تا بیاریشمون بیرون. طول روز هم 5 6 باری وقت و بی وقت میزنه زیر آواز. از طرفی کاراشون هم با مزس که میگم تا آخرای تابستون نگهشون داریم.

راستی اینا اصلن گندم و این جور چیزا نمیخورن. یا برنج براشون میریزیم یا سنگک و ماست.

Imanhjp
2 July 2010, 01:28 AM
يه روش براي تشخيص مرغ يا خروس بودن جوجه رسمي (چون ماشيني ها همه خروس هستند و مرغ ها ميره مرغداري)
زير کتف جوجه يک استخوان A مانند هست. آرام روي آن دست بکشيد اگر تيز باشد خروس و در غير اين صورت مرغ است . البته يه کم تجربه ميخواد

sina_nick
19 February 2011, 04:23 PM
یادش بخیر من یه جوجه رنگی گرفتم و اسمش رو گزاشتم قوقولی فکر می کردم می میمیره چون که قبلا هر چی خریده بودم مرده بود ، اما ایندفعه نمرد. بزرگ شدو شد یه خروس سفید باهال. همه گربه ها ازش میترسیدن . بالای درخت زرد آلو میشست. به نظر من اگه که به جوجه زیاد دست بزنی و دست مالیش کنی میمیره. غزا هم نون رو تو اسیاب برقی خورد میکردم بهش میدادم وفتی کوچیک بود. خروس که شده بود همه چی می خورد.:icon_cool

sina_nick
19 February 2011, 04:24 PM
یادش بخیر من یه جوجه رنگی گرفتم و اسمش رو گزاشتم قوقولی فکر می کردم می میمیره چون که قبلا هر چی خریده بودم مرده بود ، اما ایندفعه نمرد. بزرگ شدو شد یه خروس سفید باهال. همه گربه ها ازش میترسیدن . بالای درخت زرد آلو میشست. به نظر من اگه که به جوجه زیاد دست بزنی و دست مالیش کنی میمیره. غزا هم نون رو تو اسیاب برقی خورد میکردم بهش میدادم وفتی کوچیک بود. خروس که شده بود همه چی می خورد.:icon_cool ( راستی این ماله 10 سال پیش تر بود)

mohammad.1020315
13 June 2011, 04:47 AM
آخی این تاپیکه

یادش بخیر یه جوجو داشتم بزرگ شد خروس شد

arash_2ti
13 June 2011, 08:36 AM
منم هر سال جوجه مي خريدم و حداقل 10 تا خروش تحويل جامعه دادم. واقعا حيووون بامزه و جالبيه اين جوجه ماشيني

navid lord
13 June 2011, 10:53 AM
نکته جالب در مورد جوجه ماشینیا اینه که 90% جنس نر هستن
قبلا من یه عکسی دیدم که بیشتر این جوجه هارو مرغداریا میریزن یه گودال که بمیرن:icon_cry:
و موضوعه جالب اینکه کارکناشون اونارو بر میدارن و میفروشن

shervin_bamaze
13 June 2011, 11:18 AM
منم 3تا داشتم.یادش بخیر یه شب گربه خوردشون :icon_cry: صبح که پاشدم پاهاشون تو حیاط افتاده بود مثل فیلم اره بود:icon_neut

enginer03
13 June 2011, 11:16 PM
دوستان این جوجه پنبه ای ها بزرگ میشن یا همین قدی هستن؟
تازه به دنیا اومدن اینقدر ریزن که نمیتونند غذا بخورن مجبورم کندم خورد کنم دونه دونه هر صبح میزارم تو دهنشون آبشون هم همین طور