View Full Version : آيين نامه جديد واردات خودرو به ايران
kickerboy
9 June 2006, 11:21 AM
دولت آيين نامه جديدی برای واردات خودرو تهيه کرده که براساس آن هر ايرانی می تواند بدون دريافت مجوز، سالانه يک دستگاه خودروی خارجی از ۱۵ شرکت بزرگ خودرو سازی جهان وارد کند.
بر اساس اين آيين نامه، که از سوی وزارتخانه های بازرگانی و صنايع و معادن انتشار يافته، اشخاص حقيقی و حقوقی می توانند سالی يک دستگاه خودرو وارد کنند مشروط بر آنکه دارای استاندارد يورو دو بوده، در کشورهای اروپايی شماره گذاری شده باشد و بيش از يک سال از زمان ساخت آن نگذشته باشد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران - ايسنا - بر اساس اين آيين نامه واردات خودرو از ۱۵ کارخانه بزرگ خودرو سازی جهان مجاز است که شرکت های تويوتا، بی ام و، بنز، نيسان، متسوبيشی، هوندا، فورد، جی ام، پژو، مزدا، رنو و سيتروئن از آن جمله اند.به نظر می رسد که مفاد اين آيين نامه مغاير بخشی از ضوابط واردات خودرو است که به تصويب دولت رسيده است. در اين آيين نامه برای وارد کردن خودرو، نيازی نيست که شرکت سازنده به ايجاد نمايندگی در کشور و ارايه خدمات پس از فروش نيست در حاليکه مصوبات قبلی دولت اين موارد از برای خودروهای وارداتی لازم دانسته بود.در مصوبات قبلی، شرط اصلی واردات خودرو خارجی از سوی واردکنندگان عمده، ايجاد نمايندگی خدمات پس از فروش ذکر شده بود.در ضوابط واردات خودرو، واردکنندگان موظفند از موسسه استاندارد، سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت بازرگانی مجوز دريافت کنند اما با اجرای اين آئين نامه، وارد کننده از گرفتن مجوز بی نياز است.
eminem_l2
9 June 2006, 01:14 PM
اقا یه سوال گمرک چند درصد میگیره برای این قانون جدید 90% یا ....؟؟
ATOS
9 June 2006, 01:59 PM
اقا یه سوال گمرک چند درصد میگیره برای این قانون جدید 90% یا ....؟؟
در واقع اين سوال اصليه:icon_mrgr
sajjadnegaresh
9 June 2006, 02:15 PM
پس كاديلاك چي شد ؟
XELTEK
9 June 2006, 07:46 PM
یه کم کامل تر توضیح بدین !!!
یعنی بدون گمرکی ورداریم ماشینو بیاریم ؟:icon_sad:
ali_zzr
9 June 2006, 10:25 PM
اين احتمالش ضعيفه !!!! فکر نمي کنم شرکتهاي آمريکايي شامل اين قانون بشوند.همانظور که تا حالا کسي نتمونسته ماشين امريکايي پلاک کنه !!! اگه کرده پارتي کلفت داشته (خيلي کلفت)
آریو
10 June 2006, 12:15 AM
راست می گه ولی اگه می شد چی می شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:icon_wink
اگه اطلاعات بیشتری دارین بدین لطفا
PAYAM
10 June 2006, 01:59 AM
اين قانون خيلي چيز خاصي نيست! قبلا فقط ماشينهايي رو ميتونستيد وارد كنيد كه توي ايران نمايندگي داشتند. مثلا آئودي TT به همين علت وارداتش يه خورده دير و كم انجام شد ولي مثلا بنز و بيامدبليو و تويوتا به راحتي وارد كشور ميشن. با اين قانون ديگه احتياجي به نمايندگي نيست ولي كماكان گمركي و عوارض و ساير مسايل سرجاي خودش باقي هست!
ضمنا دوستاني كه در مورد ماشينهاي امريكايي پرسيده بودند در متن پست اول هر دو كمپاني بزرگ خودروسازي امريكا يعني فورد و GM ذكر شدهاند، پس مشكلي در واردات آنها نيست!
salar68
10 June 2006, 11:01 AM
همین الانش یه قطعه ماشین که خراب بشه کلی باید وقت صرف بشه ت اسفارش بدهند و وارد کنند
حالا که دیگه بدون نمانیدگی هم می گذارند وارد کنند وای با حال ماشینی که یه تصادف ساده بکنه یا لنت بخواد عوض کنه !!!!!
salar68
17 June 2006, 06:48 PM
سلام
8 سیلندر هم می گذارند وارد کنند ؟
مثلا" یه BMW سواری 8 سیلندر ؟
meslehichkas
18 June 2006, 11:51 PM
دوستان نرخ گمركي چقدر هست ؟
z_qz54
19 June 2006, 12:00 AM
دوستان نرخ گمركی چقدر هست ؟
90%
eastern
17 August 2006, 10:58 AM
واردات خودروهاي هشت سيلندر به ايران آغاز شد
واردات خودروهاي هشت سيلندر كه سالها ورودشان به ايران ممنوع بود، آغاز شد.
به گزارش خبرنگار صنعت خودرو ايسنا، بر همين اساس نخستين خودروهاي هشت سيلندر شامل بي.ام.و740 با موتور 4 ليتري پس از كسب استاداردهاي موجود ثبت سفارش و وارد ايران شد.
پس از واردات اين خودروها توسط نمايندگي بي.ام.و در ايران، تويوتا نيز قصد دارد خودروهاي لندكروز خود با موتور هشت سيلندر كه پيشبيني ميشود متقاضي زيادي در ايران خواهد داشت را وارد كند.
http://64.40.99.49/Multimedia/pics/1384/7/Economy/202.jpg
گفتني است، پيش از اين واردات خودروهاي هشت سيلندر به دليل مصرف بالاي آن ممنوع بود، اما با توجه به اينكه بسياري از اين خودروها با موتور هشت سيلندر مصرف كمتري نسبت به خودروهاي داخلي دارند، واردات اين خودروها دوباره آزاد شد.
گفته ميشود قيمت بي.ام.و 740 در حدود 150 ميليون تومان است.
همچنين شركت بي.ام.و قصد دارد امسال حدود 3 هزار دستگاه خودرو وارد ايران كند كه با برداشته شدن محدوديت واردات خودروهاي هشت سيلندر ميتواند خودروهاي بيشتري وارد ايران كند. از طرفي شركت تويوتا پس از آزاد شدن واردات خودرو در سال 1383 بارها سعي كرد مدل لنكروز را ثبت سفارش كند، اما با مخالفت سازمان بهينهسازي مصرف سوخت روبرو شد.
z_qz54
17 August 2006, 07:59 PM
واردات خودروهاي هشت سيلندر به ايران آغاز شد
واردات خودروهاي هشت سيلندر كه سالها ورودشان به ايران ممنوع بود، آغاز شد.
.
خبر خوبی بود. الان دیگه به صورت انفرادی هم میشه خودرو وارد کرد با پرداخت تعرفه دیگه دسته ؟
parti3000
18 August 2006, 01:05 PM
هر شخص میتونه واسه خودش ماشین وارد کنه البته با در نظر گرفتن شرایط
میزان عوارض یا تعرفه کمرکی هم با افزایش قیمت خودرو (طبق پرایس لیست گمرک) افزایش پیدا میکنه تا 5000 دلار اول یک تعرفه داره و بعد از اون به ازای هر2000 دلار درصدی به تعرفه اضافه میشه و همین طور به حالت صعودی
گمرگ شهر ما ( خرمشهر ) جزء گمرکات مجاز به ورود خودرو هست اگه کسی خواست ماشین وارد کنه میتونم براش دقیقترش رو بپرسم .
Foad
3 October 2006, 12:52 PM
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
گمرك جمهوري اسلامي ايران در گزارشي تحليلي به وضعيت صادرات و واردات خودرو در ايران پرداخته است كه اين گزارش در زير ميآيد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) بر اساس ماده يك آييننامه ضوابط فني واردات خودرو، واردات اين كالا (به استثناي مواردي كه به تصويب هيأت وزيران ميرسد) منوط به وجود نمايندگي رسمي خدمات پس از فروش در ايران است كه تعيين ضوابط مربوط به تأييد نمايندگيها و نظارت بر فعاليت آنها برعهده وزارت بازرگاني است. همچنين تنظيم و نظارت بر اين ضوابط بايد با هماهنگي و همكاري وزارت صنايع و معادن صورت پذيرد.
ماده 2 اين آييننامه نيز شركتهاي واردكننده خودرو را ملزم كرد هنگام ثبت سفارش در وزارت بازرگاني متعهد گردند ضوابط خدمات پس از فروش و تأمين قطعات يدكي موضوع ماده يك و همچنين الزامات مواد 3، 4 و 5 اين آئيننامه را رعايت كند.
براساس ماده 3 بايد خودروهاي وارداتي از نظر آلايندگيهاي محيط زيست با استانداردهاي مورد تصويب هيأت وزيران و شوراي عالي حفاظت محيط زيست انطباق داشته باشد. مسئوليت نظارت بر اين امر به عهده سازمان حفاظت محيط زيست است.
ماده 4 اين آييننامه نيز ملزم كرده است خودروهاي وارداتي از نظر استانداردهاي ايمني و كيفيت بايد با استانداردهاي اجباري كشور انطباق داشته و مسئوليت نظارت بر آن برعهده مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران است.
همچنين طبق ماده 5 آييننامه ضوابط فني واردات خودرو، خودروهاي وارداتي بايد با معيارهاي مصرف سوخت مورد تصويب كميته موضوع ماده 121 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و يا مرجع ديگري كه براساس قانون تعيين ميشود انطباق داشته و مسئوليت نظارت بر اين امر به عهده مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران است.هماكنون گواهي مربوط به معيارهاي مصرف سوخت از سوي سازمان بهينهسازي مصرف سوخت كشور كه زيرمجموعه وزارت نفت است، صادر ميشود.
ماده 7 آييننامه ضوابط فني واردات خودرو ورود انواع خودروهاي سواري كه از تاريخ توليد آنها بيش از يك سال گذشته باشد را ممنوع كرده است.
در ماده 8 اين آييننامه آمده است، واردات خودروهاي نو با قدمت تا دو سال از زمان ساخت، صرفاً براي كاربري تاكسي بلامانع است. همچنين براساس ماده 11 مارك، مدل و مشخصات اصلي خودروهاي قابل ورود در چارچوب الزامات ماده 2 توسط وزارت صنايع و معادن با همكاري وزارتخانههاي نفت، بازرگاني، سازمان حفاظت محيط زيست و مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران اعلام و هر شش ماه يك بار بازنگري خواهد شد.
مواد 6، 9 و 10 اين آييننامه به موضوع واردات كاميون و اتوبوس، ماشينآلات راهسازي و معدني نو و يا كار كرده و سود بازرگاني خودروهاي گازسوز و دوگانهسوز پرداخته است.
به گزارش روابط عمومي گمرك، آييننامه ضوابط فني واردات خودرو در تاريخ يكم تيرماه 1382 به استناد اصل يكصد و سي و هشتم قانون اساسي به تصويب هيأت وزيران رسيد و آييننامه اجرايي آن در 11 ماده از تاريخ 10 تيرماه 1382 به گمرك ايران جهت اجرا ابلاغ شد.
گمرك ايران به استناد اين مصوبه و آييننامه 11 مادهاي آن و براساس مقررات صادرات و واردات و قانون امور گمركي به نحوه واردات خودرو نظارت و قوانين مرتبط با آن را در اين خصوص اعمال ميكند.
براساس اين مصوبه و آييننامه 11 مادهاي آن واردكنندگان خودرو ملزم به اخذ گواهيهاي چهارگانه شامل، مجوز نمايندگي رسمي خدمات پس از فروش در ايران از وزارت بازرگاني، استانداردهاي آلايندگيهاي محيط زيست از سازمان حفاظت محيط زيست، استانداردهاي ايمني و كيفيت از مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران، معيارهاي مصرف سوخت از سازمان بهينهسازي و مصرف سوخت هستند.
همچنين براي اخذ مجوز فعاليت نمايندگيهاي مجاز خدمات پس از فروش خودروهاي وارداتي از وزارت بازرگاني لازم است متقاضي گواهيهاي مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران، سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان بهينهسازي مصرف سوخت را اخذ كند. بنابراين واردكنندگان خودرو موظفند جهت اخذ نمايندگيهاي مجاز خدمات پس از فروش گواهيهاي سهگانه ذكر شده را از سازمانهاي مربوطه اخذ و در زمان ثبت سفارش به وزارت بازرگاني ارائه كند.
لازم به توضيح است، طبق ماده 2 آييننامه ضوابط فني واردات خودرو، شركتهاي واردكننده خودرو بايد هنگام ثبت سفارش متعهد گردند موضوع مواد (1)، (3)، (4) و (5) اين آييننامه به ترتيب مربوط به خدمات پس از فروش، محيط زيست، استانداردهاي ايمني و كيفيت و مصرف سوخت را رعايت نمايند. بنابراين از نظر گمرك ايران هرگونه ثبت سفارش خودرو در وزارت بازرگاني و ارائه مجوز ثبت سفارش بازرگاني به گمرك نشاندهنده اخذ گواهيهاي چهارگانه واردات خودرو است.
موارد موردنظر در واردات خودرو
يك دستگاه خودرو به صورت بدون انتقال ارز و بدون داشتن كارت بازرگاني و به منظور مصرف شخصي به نام ايرانياني كه داراي اهليت قانوني (ايرانيالاصل) ميباشند براي يك بار با رعايت ساير مقررات قابل ثبت سفارش ميباشد. اشخاص جهت وارد كردن خودرو به منظور مصرف شخصي ابتدا ميبايست مجوز وزارت بازرگاني (ثبت سفارش) را اخذ كند.
فقط خودروهايي اجازه ورود از سوي اشخاص فوق را دارند كه گواهيهاي چهارگانه شامل مجوز نمايندگي خدمات پس از فروش در ايران، استاندارد محيط زيست، ايمني و كيفيت موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي و سازمان بهينهسازي مصرف سوخت اين خودروها قبلاً از سوي نمايندگي شركتهاي سازنده اخذ شده باشد. باتوجه به توضيحات ارائه شده براي ورود يك دستگاه خودرو داشتن كارت بازرگاني ضرورت ندارد اما واردات بيش از يك دستگاه خودرو تجاري محسوب شده و فقط از طريق ثبت سفارش، ارائه كارت بازرگاني معتبر و از طريق گشايش اعتبار اسنادي (LC) و يا واردات در مقابل صادرات امكانپذير است.
ثبت سفارش خودرو در وزارت بازرگاني و اخذ مجوز ثبت سفارش وزارت بازرگاني براي واردات خودرو از سوي اشخاص حقيقي و حقوقي و ارائه آن به گمرك، نشاندهنده اخذ گواهيهاي چهارگانه واردات خودروست.
اسناد مورد نياز در گمرك براي واردات خودرو
1) مجوز وزارت بازرگاني (منظور از اين مجوز ثبت سفارش خودرو يا خودروهاي وارداتي در وزارت بازرگاني است. ثبت سفارش خودرو در وزارت بازرگاني فقط با ارائه مجوزهاي چهارگانه كه قبلاً توضيح داده شد، انجام ميگيرد).
2) كارت بازرگاني (براي واردات يك دستگاه خودرو داشتن كارت بازرگاني ضرورت ندارد)
3) اظهارنامه واردات تنظيم شده
4) قبض انبار
5) بارنامه
6) فاكتور (سياهه خريد)
7) اعلاميه ارز (در صورت اعتباري بودن از طريق سيستم بانكي)
8) بيمهنامه
9) پروفرما (پيشفاكتور)
10) كاتالوگ – بروشور (حسب مورد)
11) مجوزهاي چهارگانه ضوابط فني واردات خودرو (قبلاً توضيح داده شد)
12) وكالتنامه رسمي، كارت حقالعملكاري و يا كارت 382 آئيننامه اجرايي قانون امور گمركي (حسب مورد)
گمركات مجاز براي واردات خودرو
در حال حاضر 15 گمرك شامل گمركات چابهار، شهيد رجائي بندرعباس، بوشهر، خرمشهر، انزلي، سهلان، شهريار، غرب و جنوب تهران، شهيد باهنر، بندر امام خميني، اروميه، نوشهر، اصفهان و مشهد مجاز به انجام تشريفات گمركي خودروهاي سبك و سنگين هستند.
تعرفه خودرو و موارد مرتبط با آن
براساس كتاب مقررات صادرات و واردات و تصويبنامه هيأت وزيران تا ابتداي سال 1382 و تا زمان قانون تجميع عوارض نرخهاي حقوق ورودي و ماليات بر خودرو براساس قانون خودرو تعيين ميگرديد. در سال 1382 نرخ حقوق ورودي خودرو سواري تا ارزش سيف 44 ميليون ريال 170 درصد و به ازاء هر 22 ميليون ريال مازاد بر 44 ميليون ريال ارزش سيف 10 واحد به درصد حقوق ورودي اضافه ميشد. سال 1383 نيز باتوجه به حجم موتور خودروهاي سواري، تعرفه واردات خودرو از 130 درصد تا 150 درصد در نوسان بود. در سال 1384 تعرفه واردات خودرو 100 درصد تعيين گرديد. در سال جاري نيز براساس كتاب مقررات صادرات و واردات 1385 تعرفه واردات خودرو 90 درصد تعيين شده و براساس قانون توسط گمركات اجرايي از واردكنندگان خودرو اين ميزان حقوق ورودي اخذ ميشود.
درخصوص حقوق ورودي و سود بازرگاني واردات خودرو در سالهاي اخير مجلس شوراي اسلامي رأساً تصميم ميگيرد.
نحوه تعيين ارزش خودروهاي وارداتي
ارزش هر يك از خودروهاي وارداتي باتوجه به مدل، تيپ، حجم موتور و مارك خودرو با همكاري نمايندگي شركت سازنده خودرو در ايران توسط دفتر تعيين ارزش گمرك ايران تعيين ميگردد. دفتر تعيين ارزش انواع خودروهاي وارداتي را در ليست ارزش (Price List) جمعآوري و به گمركات اجرايي جهت اجرا ابلاغ ميكند.
واردات خودرو در سال 1384
در سال 1384 تعداد 11 هزار و 440 دستگاه انواع خودرو وارد كشور شد. ارزش واردات خودرو در سال گذشته 274 ميليون و 184 هزار و 605 دلار بود. بيشترين ميزان واردات خودرو در سال گذشته به لحاظ ارزش به مهرماه اختصاص دارد. در اين ماه از سال يك هزار و 801 دستگاه خودرو به ارزش 40 ميليون و 16 هزار دلار خودرو وارد كشور شد.
كمترين ميزان واردات خودرو نيز به فروردين ماه اختصاص دارد. در فروردين ماه سال گذشته تعداد 55 دستگاه خودرو به ارزش يك ميليون و 701 هزار دلار وارد كشور شد.
واردات خودرو در سال 1384 به تفكيك ماه به ماه
ماه ـ تعداد (دستگاه) ـ ارزش دلاري
فروردين ـ 55 ـ 1701443
ارديبهشت ـ 147 ـ 4998017
خرداد ـ 472 ـ 14603951
تير ـ 860 ـ 21604090
مرداد ـ 1288 ـ 30348296
شهريور ـ 1088 ـ 25195559
مهر ـ 1801 ـ 40015514
آبان ـ 878 ـ 18819149
آذر ـ 1398 ـ 30471848
دي ـ 1374 ـ 30695361
بهمن ـ 849 ـ 24770989
اسفند ـ 1233 ـ 30960388
جمع كل سال 1384 ـ 11440 ـ 274184605
عمدهترين كشورهاي صادركننده خودرو به ايران در سال 1384
2/41 درصد از خودروهاي وارداتي در سال 1384 از كشور امارات به ايران وارد شد. كشور امارات سال گذشته تعداد چهار هزار و 723 دستگاه خودرو به ارزش 118 ميليون و 231 هزار دلار به ايران صادر كرد. پس از امارات رتبه دوم به كشور ژاپن اختصاص دارد. ژاپن تعداد 2 هزار و 600 دستگاه خودرو به ارزش 54 ميليون و 897 هزار دلار در سال 1384 به ايران صادر كرد. سهم اين كشور از كل واردات خودرو ايران در سال گذشته 7/22 درصد است. آلمان در رتبه سوم قرار دارد. سهم اين كشور از كل واردات خودرو ايران در سال گذشته يك هزار و 107 دستگاه و به ارزش 38 ميليون و 468 هزار دلار بود.
عمدهترين كشورهاي صادركننده خودرو به ايران در سال 1384
نام كشور ـ تعداد ـ ارزش دلاري ـ سهم درصدي (تعداد)
امارات متحده ـ 4723 ـ 118230576 ـ 2/41 درصد
ژاپن ـ 2600 ـ 54897808 ـ 7/22 درصد
آلمان ـ 1107 ـ 38468283 ـ 6/9 درصد
استراليا ـ 894 ـ 15221655 ـ 8/7 درصد
كويت ـ 876 ـ 19610273 ـ 7/7 درصد
جمهوري كره ـ 706 ـ 12380543 ـ 2/6 درصد
بحرين ـ 260 ـ 4427985 ـ 3/2 درصد
عمان ـ 51 ـ 868019 ـ 4/0 درصد
قطر ـ 20 ـ 493816 ـ 2/0 درصد
عربستان سعودي ـ 18 ـ 458968 ـ 2/0 درصد
جمع كل ـ 11255 ـ 265057926 ـ 3/98 درصد
جمع كل واردات سال 1384 ـ 11440 ـ 274184605 ـ 100 درصد
سال گذشته استراليا 894 دستگاه خودرو به ارزش 15 ميليون و 222 هزار دلار به ايران صادر كرد. استراليا نيز رتبه چهارم عمدهترين كشورهاي صادركننده خودرو به ايران را در سال 1384 به خود اختصاص داد. ايران سال گذشته 876 دستگاه خودرو به ارزش 19 ميليون و 610 هزار دلار از كشور كويت وارد كرد كه به لحاظ تعداد خودروهاي وارداتي ايران رتبه پنجم را به خود اختصاص داد. كشورهاي جمهوري كره با 706 دستگاه خودرو، بحرين با 260 دستگاه، عمان با 51 دستگاه، قطر با 20 دستگاه و عربستان سعودي با 18 دستگاه رتبههاي ششم تا دهم عمدهترين كشورهاي صادركننده خودرو به ايران را در سال گذشته به خود اختصاص دادند.لازم به ذكر است سال گذشته تنها 12 دستگاه خودرو از كشور چين به ارزش 147 هزار و 162 دلار وارد كشور شد.
در مجموع 3/98 درصد از كل واردات خودرو كشور در سال گذشته از 10 كشور عمده وارد شد.
واردات خودرو در پنج ماهه اول سال 1384
در پنج ماهه اول سال 1384 تعداد دو هزار و 822 دستگاه خودرو به كشور وارد شد. ارزش كل واردات خودرو در پنج ماهه اول سال گذشته 73 ميليون و 256 هزار دلار بود.
بيشترين ميزان واردات خودرو در اين مدت طي مردادماه صورت گرفت. در مردادماه سال گذشته 1288 دستگاه خودرو وارد كشور شد. ارزش اين ميزان واردات خودرو 30 ميليون و 348 هزار دلار بود. كمترين ميزان واردات خودرو نيز به فروردين ماه اختصاص دارد.
در اولين ماه از سال 1384 تعداد 55 دستگاه خودرو به ارزش يك ميليون و 701 هزار دلار وارد كشور شد.
واردات خودرو در پنج ماهه اول سال 1384 به تفكيك ماه به ماه
ماه ـ تعداد ـ ارزش دلاري
فروردين ـ 55 ـ 1701443
ارديبهشت ـ 147 ـ 4998017
خرداد ـ 472 ـ 14603951
تير ـ 860 ـ 21604090
مرداد ـ 1288 ـ 30348296
جمع كل پنج ماهه 84 ـ 2822 ـ 73255797
جمع كل سال 1384 ـ 11440 ـ 274184605
واردات خودرو در پنج ماهه اول سال 1385
در پنج ماهه اول سال جاري تعداد هفت هزار و 15 دستگاه خودرو وارد كشور شد. ارزش اين تعداد واردات خودرو 131 ميليون و 207 هزار دلار بود. اين ميزان واردات در مقايسه با پنج ماهه اول سال گذشته به لحاظ تعداد 6/148 درصد افزايش و به لحاظ ارزش 79 درصد افزايش داشته است.
در پنج ماهه اول سال گذشته تعداد دو هزار و 822 دستگاه خودرو به ارزش 73 ميليون و 256 هزار دلار وارد كشور شد. در سال جاري بيشترين تعداد واردات خودرو در مردادماه صورت گرفت. مردادماه سال جاري تعداد دو هزار و 280 دستگاه خودرو به ارزش 40 ميليون و 170 هزار دلار وارد كشور شد. در خردادماه سال جاري نيز تعداد يك هزار و 357 دستگاه خودرو به ارزش 246 ميليون و 744 هزار دلار وارد كشور شد.
كمترين ميزان نيز به فروردين اختصاص دارد. در فروردين ماه سال جاري تعداد 289 دستگاه خودرو به ارزش شش ميليون و 214 هزار دلار وارد كشور شد.
واردات خودرو در پنج ماهه اول سال 1385 به تفكيك ماه به ماه
ماه ـ تعداد ـ ارزش دلاري
فروردين ـ 289 ـ 6214469
ارديبهشت ـ 1525 ـ 28913060
خرداد ـ 1357 ـ 26744466
تير ـ 1564 ـ 29165695
مرداد ـ 2280 ـ 40169771
جمع كل پنجماهه سال 1385 ـ 7015 ـ 131207462
عمدهترين صادركنندگان خودرو به ايران در پنج ماهه اول سال جاري
4/55 درصد از كل واردات خودرو ايران در پنج ماهه اول سال جاري به كشور امارات اختصاص دارد. در اين مدت تعداد سه هزار و 856 دستگاه خودرو به ارزش 72 ميليون و 718 هزار دلار از كشور امارات متحده عربي به كشور وارد شد.
كويت دومين صادركننده خودرو به كشورمان در پنج ماهه سال 1385 بود. كويت با صادرات 14 ميليون و 444 هزار دلار خودرو به ايران 11 درصد از ارزش كل خودروهاي وارداتي كشورمان را در پنج ماهه اول سال جاري به خود اختصاص داد. همچنين ارزش خودروهاي وارداتي كشورمان از كشور آلمان نيز در اين مدت 13 ميليون و 99 هزار دلار بود.
كشور آلمان تعداد 377 دستگاه خودرو در پنج ماهه اول سال جاري به ايران صادر كرد. سهم آلمان از كل خودروهاي وارداتي كشورمان در اين مدت 10 درصد بود. استراليا نيز با صادرات 502 دستگاه خودرو به ارزش هشت ميليون و 135 هزار دلار از عمدهترين صادركنندگان خودرو به ايران در اين مدت بود.
استراليا در پنج ماهه اول سال جاري 3/6 درصد از كل ارزش خودروهاي وارداتي ايران را به خود اختصاص داد. در پنج ماهه اول سال جاري كشورهاي ژاپن با صادرات 625 دستگاه، بحرين 204 دستگاه، فرانسه 263 دستگاه، عمان 224 دستگاه، جمهوري كره 52 دستگاه و ايتاليا 30 دستگاه عمدهترين صادركنندگان خودرو به ايران بودند. واردات خودرو ايران از كشور چين در پنج ماهه اول سال جاري تعداد سه دستگاه و به ارزش 47 هزار و 851 دلار بود. در مجموع 98 درصد از كل واردات خودرو در پنج ماهه اول سال جاري از طريق ده كشور امارات متحده عربي، كويت، آلمان، استراليا، ژاپن، بحرين، فرانسه، عمان، جمهوري كره و ايتاليا وارد كشورمان شده است.
عمدهترين صادركنندگان خودرو به ايران در پنج ماهه اول سال 1385
نام كشور ـ تعداد ـ ارزش دلاري ـ سهم درصدي (ارزش)
امارات متحده عربي ـ 3856 ـ 72718493 ـ 4/55 درصد
كويت ـ 737 ـ 14444357 ـ 11 درصد
آلمان ـ 377 ـ 13098538 ـ 10 درصد
استراليا ـ 502 ـ 8134938 ـ 3/6 درصد
ژاپن ـ 625 ـ 7996142 ـ 2/6 درصد
بحرين ـ 204 ـ 3838927 ـ 9/2 درصد
فرانسه ـ 263 ـ 3471961 ـ 2/6 درصد
عمان ـ 224 ـ 3345936 ـ 5/2 درصد
جمهوري كره ـ 52 ـ 801993 ـ 6/0 درصد
ايتاليا ـ 30 ـ 768972 ـ 5/0 درصد
جمع كل ـ 6870 ـ 129620257 ـ 98 درصد
جمع كل پنج ماهه 1385 ـ 7015 ـ 131207462 ـ 100 درصد
عمدهترين سازندگان خودروهاي وارداتي به ايران
بيشترين تعداد از خودروهاي وارداتي به لحاظ كشور سازنده به كشور ژاپن اختصاص دارد. تعداد دو هزار و 369 دستگاه از خودروهاي وارداتي به كشورمان در پنج ماهه 1385 ساخت كشور ژاپن است. اين در حالي است كه تنها 625 دستگاه خودرو از كل هفت هزار و 15 دستگاه خودروي وارداتي به كشورمان در اين مدت از مبداء كشور ژاپن وارد ايران شده است. در واقع مبداء ورود سه هزار و 856 دستگاه خودرو از كشور امارات متحده عربي بوده است در حالي كه سهم امارات به لحاظ كشور سازنده از كل واردات خودروي كشورمان در 5 ماهه 1385 تنها 12 دستگاه بوده است.
عمدهترين سازندگان خودروهاي وارداتي به ايران
نام كشور ـ تعداد ـ ارزش دلاري
ژاپن ـ 2369 ـ 45010142
استراليا ـ 1795 ـ 27954065
جمهوري كره ـ 1236 ـ 16779266
آلمان ـ 812 ـ 28946326
تايلند ـ 308 ـ 4095154
تركيه ـ 252 ـ 3283649
اتريش ـ 55 ـ 1806597
فرانسه ـ 46 ـ 735136
عمان ـ 39 ـ 712306
بلژيك ـ 30 ـ 768972
عمدهترين واردكنندگان خودرو در پنج ماهه سال 1385
8/43 درصد از كل واردات خودرو در پنج ماهه 1385 به 10 فرد حقيقي و حقوقي اختصاص دارد. در مجموع سه هزار و 76 دستگاه از خودروهاي وارداتي از سوي 10 فرد حقيقي و حقوقي وارد كشور شده است. بيشترين تعداد واردات خودرو به شركت ا.ت اختصاص دارد. در پنج ماهه 1385 تعداد يك هزار و 147 دستگاه خودرو از سوي شركت ا.ت وارد كشور شد.
اسامي عمدهترين واردكنندگان خودرو در پنج ماهه اول سال 1385
نام صاحب كالا ـ تعداد ـ سهم از كل واردات خودرو
ا.ت ـ 1147 ـ 3/16 درصد
ل.ي ـ 396 ـ 6/5 درصد
ب.ج ـ 298 ـ 2/4 درصد
ع.م ـ 289 ـ 1/4 درصد
پ.خ ـ 252 ـ 6/3 درصد
ع.ن ـ 220 ـ 1/3 درصد
آ.خ ـ 200 ـ 9/2 درصد
ك.ن ـ 102 ـ 5/1 درصد
ح.ع ـ 95 ـ 4/1 درصد
ع.ش ـ 77 ـ 1/1 درصد
جمع كل ـ 3076 ـ 8/43 درصد
جمع كل واردات خودرو در 5 ماهه 1385 ـ 7015 ـ 100 درصد
ارزانترين خودروهاي وارداتي به ايران
خودروي گلف پاناما مدل 2006 ارزانترين خودروي وارداتي به كشور در 5 ماهه 1385 بود. ارزش اين خودرو 4 هزار و 85 دلار بود. ارزانترين خودروي وارداتي در اين مدت از كشور ژاپن به ايران وارد شده و از طريق گمرك بوشهر ترخيص شد.
ارزانترين خودروهاي وارداتي در پنج ماهه اول 1385
رديف ـ نام تجاري ـ كشور مبدأ ـ گمرك ترخيص ـ نام صاحب كالا ـ تعداد ـ ارزش دلاري
1 ـ گلف پاناما مدل 2006 ـ ژاپن ـ بوشهر ـ ع.ش ـ 1 ـ 4085
2 ـ هيونداي سوناتا رنگ نقرهاي مدل 2006 ـ كره جنوبي ـ شهيد باهنر ـ ا.ط ـ 1 ـ 6011
3 ـ هيونداي سوناتا رنگ نقرهاي مدل 2006 ـ كره جنوبي ـ شهيد باهنر ـ ف.ا ـ 1 ـ 6011
4 ـ هيونداي سوناتا رنگ مشكي مدل 2006 ـ كره جنوبي ـ شهيد باهنر ـ آ.م ـ 1 ـ 6011
5 ـ هيونداي سوناتا رنگ مشكي مدل 2006 ـ كره جنوبي ـ شهيد باهنر ـ ش.ن ـ 1 ـ 6011
گرانترين خودروي وارداتي
خودروي سواري بنز رنگ نقرهاي متاليك با مدل 350S ساخت سال 2006 گرانترين خودروي وارداتي بود.
ارزش گرانترين خودروي وارداتي به كشور در 5 ماهه سال جاري 105 هزار و 429 دلار بود. اين خودرو از كشور آلمان به ايران وارد شده و از طريق گمرك جنوب تهران ترخيص شده است. صاحب اين خودرو شخصي به نام «م.ر» است.
sajjadnegaresh
9 October 2006, 08:55 AM
گلف پاناما مدل 2006 ـ ژاپن ـ بوشهر ـ ع.ش ـ 4085 دلار
من تو سايت فولكس واگن اصلي و فولكس واگن ژاپن چنين خودرويي با اين نام پيدا نكردم ،دوستان چنين خودرويي رو مي شناسن ؟
http://www.vw.com
http://www.volkswagen.co.jp/index2.html
sajjadnegaresh
9 October 2006, 04:23 PM
گلف پاناما مدل 2006 ـ ژاپن ـ بوشهر ـ ع.ش ـ 4085 دلار
دوستان اگه ليست خودروهاي ارزان قيمتي مثل اين مدلي كه با اين قيمت وارد گمرك شده رو دارن بزارن تو پست هاي بعدي ، چون با اين قيمت واقعا ارزش داره كه يه فولكس واگن وارد كنم! اونم خارجي نه داخلي
shahram2006_m
9 October 2006, 04:58 PM
برام عجیبه چجوری قیمت سوناتا میتونه 6 هزار دلار باشه:icon_sad:
sajjadnegaresh
9 October 2006, 10:16 PM
از دوستاني كه در گمركات مجاز به ورود خودرو فعاليت مي كنن ، خواهش مي كنم در صورتي كه به Price list گمرك مبني بر قيمت ماشين هاي وارداتي دسترسي دارند اونو تو تاپيك بزارن كه بتونيم استفاده كنيم .
Foad
15 October 2006, 12:36 PM
خبرگزاري فارس: خودروي گلف پاناما 4 هزار و 85 دلاري ارزانترين و سواري بنزمدل 350S رنگ نقرهاي متاليك 105 هزار و 429 دلاري، گرانترين خوروي وارداتي 2006 به كشور بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، خودروي گلف پاناما مدل 2006 ارزانترين خودروي وارداتي به كشور در 5 ماهه 1385 بود. ارزش اين خودرو 4 هزار و 85 دلار بود. ارزانترين خودروي وارداتي در اين مدت از كشور ژاپن به ايران وارد و از طريق گمرك بوشهر ترخيص شد.
خودروي سواري بنز رنگ نقرهاي متاليك با مدل 350S ساخت سال 2006 گرانترين خودروي وارداتي بود.
براساس آمار گمرك، ارزش گرانترين خودروي وارداتي به كشور در 5 ماهه سال جاري 105 هزار و 429 دلار بود. اين خودرو از كشور آلمان به ايران وارد و از طريق گمرك جنوب تهران ترخيص شده است.
براساس كتاب مقررات صادرات و واردات و تصويبنامه هيأت وزيران تا ابتداي سال 1382 و تا زمان قانون تجميع عوارض نرخهاي حقوق ورودي و ماليات بر خودرو براساس قانون خودرو تعيين ميگرديد. در سال 1382 نرخ حقوق ورودي خودرو سواري تا ارزش سيف 44 ميليون ريال 170 درصد و به ازاء هر 22 ميليون ريال مازاد بر 44 ميليون ريال ارزش سيف 10 واحد به درصد حقوق ورودي اضافه ميشد. سال 1383 نيز باتوجه به حجم موتور خودروهاي سواري، تعرفه واردات خودرو از 130 درصد تا 150 درصد در نوسان بود. در سال 1384 تعرفه واردات خودرو 100 درصد تعيين گرديد. در سال جاري نيز براساس كتاب مقررات صادرات و واردات 1385 تعرفه واردات خودرو 90 درصد تعيين شده و براساس قانون توسط گمركات اجرايي از واردكنندگان خودرو اين ميزان حقوق ورودي اخذ ميگردد.
لازم به توضيح است كه درخصوص حقوق ورودي و سود بازرگاني واردات خودرو در سالهاي اخير مجلس شوراي اسلامي رأساً تصميم ميگيرد.
به گزارش فارس، شركت ايران خودرو بزرگترين صادركننده خودرو در 5 ماهه سال 1385 بود. اين شركت در اين مدت تعداد 5 هزار و 20 دستگاه خودرو به ارزش 33 ميليون و 129 هزار دلار به خارج از كشور صادر كرد.
3/87 درصد از كل صادرات خودرو در 5 ماهه 1385 به شركت ايران خودرو اختصاص دارد. در اين مدت شركت سايپا تعداد 658 دستگاه خودرو به ارزش 3 ميليون و 249 هزار دلار و شركت پارس خودرو تعداد 53 دستگاه به ارزش 224 هزار دلار به خارج از كشور صادر كرد.
انتهاي پيام/
sajjadnegaresh
16 October 2006, 08:29 AM
خبرگزاري فارس: خودروي گلف پاناما 4 هزار و 85 دلاري ارزانترين و سواري بنزمدل 350S رنگ نقرهاي متاليك 105 هزار و 429 دلاري، گرانترين خوروي وارداتي 2006 به كشور بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، خودروي گلف پاناما مدل 2006 ارزانترين خودروي وارداتي به كشور در 5 ماهه 1385 بود. ارزش اين خودرو 4 هزار و 85 دلار بود. ارزانترين خودروي وارداتي در اين مدت از كشور ژاپن به ايران وارد و از طريق گمرك بوشهر ترخيص شد.
/
دوستان ، من دنبال اين خودرو ارزان قيمت هستم ، اگه ازش اطلاعات بيشتري داريد روي تاپيك بزاريد. ممكنه ديگران هم مثل من بخوان اين ماشين رو وارد كنن.
ممنون
hessam.dev
24 October 2006, 06:51 PM
ببخشید دوستان این درست هست که میگن فقط خودرویی رو میشه وارد کرد که توی ایران نمایندگی داشته باشه ؟؟؟؟ مثلا خودروهایی مثل پونتیاک و آلفا و ... رو نمیشه وارد کرد ؟؟؟
amir_CLK500
26 October 2006, 11:16 PM
لامبورگینی هم وارداتیه و پلاک هم شده.پس چرا اونو ننوشتن گرونترین؟؟؟؟یا مرسدس اس ال آر که مجوز پلاکش اومده و 1 ملیارد تومن هم قیمتشه؟؟؟
Foad
26 October 2006, 11:22 PM
لامبورگینی هم وارداتیه و پلاک هم شده.پس چرا اونو ننوشتن گرونترین؟؟؟؟یا مرسدس اس ال آر که مجوز پلاکش اومده و 1 ملیارد تومن هم قیمتشه؟؟؟
آمار مال 5 ماهه اول امساله
احتمالا این ماشینایی که شما گفتین قبل یا بعدش وارد شدن
Hamed
27 October 2006, 12:06 AM
آیا سواری دیزل هم به ایران می آید؟
Mr.Sina
27 October 2006, 11:33 AM
من بعید می دونم قیمت سوناتا 6000 دلار باشه!
MerDaX
27 October 2006, 11:53 AM
آمار مال 5 ماهه اول امساله
احتمالا این ماشینایی که شما گفتین قبل یا بعدش وارد شدن
فكر كنم اين ماشينا رو با مشخصات واقعيشون وارد نكردن:icon_mrgr
پس توي ليست هم نخاهند بود
Foad
27 October 2006, 01:10 PM
فكر كنم اين ماشينا رو با مشخصات واقعيشون وارد نكردن:icon_mrgr
پس توي ليست هم نخاهند بود
هیچ بعید نیست
راحت سر گمرکو کلاه میزارن.من میشناسم کسی رو که ماشینیو با نصف قیمت واقعیش به گمرک داده و تونسته سزشونو کلاه بزاره و ترخیصش کنه. این زرنگیا از ویژگیهای ایرانیاس :icon_mrgr
amir_CLK500
27 October 2006, 01:20 PM
آمار مال 5 ماهه اول امساله
احتمالا این ماشینایی که شما گفتین قبل یا بعدش وارد شدن
نه!!!:icon_evil لامبورگینی گالاردو زرد رنگ به شماره ل97
از عید تو ایران بوده.مورسه لگو های زرد و قرمز که هر دو ماله یک پسر 19 ساله است هر دو پلاک شدند اونم در بهار.
آمار خیلی دقیق نیست یا شاید هم لامبورگینی ها پلاک الکی وصل کردند:lover:
shei2nak
19 November 2006, 01:30 AM
باسلام
عزيزان پسر عمو من عاشق ماشيناي آمريكايه و ميخواد يه موستانگ بگيره آيا ميشه چنين كاري كرد
راستي اگه اطلاعاتي از اين جيگر داريد ازتون ممنون ميشم
با تشكر:lover:
Hossein WV
19 November 2006, 10:48 PM
باسلام
عزيزان پسر عمو من عاشق ماشيناي آمريكايه و ميخواد يه موستانگ بگيره آيا ميشه چنين كاري كرد
راستي اگه اطلاعاتي از اين جيگر داريد ازتون ممنون ميشم
با تشكر:lover:
سلام
دوست عزیز ماشینای آمریکایی حالش به قدیمی بودنشه من نمیدونم شما چه مدلی مد نظرت هست ولی اگه موستانگ دهه 70 میخوای تو ایران بگردی تمیزشو پیدا میکنی یه موستانگ 77 سراغ دادم اگه بخوای میگه 13 تومن ولی در حد هویلاست :icon_razz
shahrokh_al
18 December 2006, 02:03 PM
من شنیدم تعرفه 70 درصد شده. آیا صحت داره؟
Abolfazl2006_p
19 December 2006, 11:33 PM
http://www.aftab.ir/news/2006/dec/19/images/07e7724bf8acaf8efd65058bb2238efc.jpg
با وجود اعمال نظام تعرفه ای برای حمایت از صنایع خودروسازی داخلی ، طی سال های گذشته روند واردات خودروهای خارجی افزایش یافته است.
گرچه علاوه بر نقش واردات در تحقق درآمدهای پیش بینی شده دولت، ورود این خودروها می تواند در شكل گیری رقابت و افزایش قدرت انتخاب مصرف كنندگان مؤثر باشد اما آنچه تا كنون به عنوان معضلی در روند واردات خودرو نمود پیدا كرده است قیمت و كیفیت ارائه خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی است.
این درحالی است كه بر اساس دستورالعمل وزارت صنایع برای واردات خودرو، ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی از الزامات است. اما با وجود این الزامات تامین قطعات، ارائه خدمات پس از فروش و قیمت خودروهای وارداتی از موضوعاتی است كه نگرانی مصرف كنندگان این خودروها را به دنبال داشته است. از سوی دیگر گرچه وزارت بازرگانی وظیفه ارائه مجوز برای واردات خودروهای ساخته شده را بر عهده داشته و وزارت صنایع مجوز قطعات منفصله خودرو را صادر می كند اما به نظر می رسد نظارت، كنترل، بررسی قیمت و ارائه خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی نیازمند بازنگری مجدد در وزارتخانه های ذیربط است.
از جمله مشكلات كنونی خودروهای وارداتی، قیمت غیرواقعی و ضعف در ارائه خدمات پس از فروش بوده است. طی سال های گذشته برخی خودروهای خارجی در مدت كوتاهی به كشور وارد شده و با قطع واردات این خودروها، مصرف كنندگان داخلی با مشكلاتی در زمینه تأمین قطعات یدكی، سرویس و خدمات پس از فروش مواجه شده اند.
به نظر می رسد طی سال های گذشته قوانین و مقررات اجرایی كارآمدی برای نظارت بر روند واردات اینگونه خودروها وجود نداشته و در صورت وجود چنین مقرراتی نیز دستگاه های ذی ربط نسبت به اجرای دقیق این قوانین، نظارت و كنترل كافی اعمال نكرده اند.
حتی آنچه اخیراً در زمینه ممنوعیت واردات خودرو مگان توسط وزارت صنایع و معادن مورد توجه قرار گرفته و ممنوعیت این خودرو به دلیل ضعف ارائه خدمات پس از فروش و مشكلاتی كه در زمینه گارانتی وجود دارد اعلام شده نیز در واقع به منظور حمایت از حقوق مصرف كنندگان داخلی نبوده بلكه به گفته برخی مسئولین امر، آنچه واردات این خودرو به كشور را با مشكل مواجه كرده است جلوگیری از واردات سمند به تركیه به دلیل آنچه مقامات ترك مشكلات خدمات پس از فروش عنوان كرده و وزارت صنایع آن را ایرادات واهی قلمداد می كند، بوده است.
از آنجا كه مقرر بوده تا قبل از آغاز تولید و مونتاژ این خودرو در ایران ۳هزار خودرو مگان از شركت اویاك رونو در تركیه به ایران وارد شود، مسئولین ذی ربط با ممنوعیت واردات این خودرو به كشور در واقع نوعی مقابله به مثل برای تحت فشار قرار دادن طرف تركیه ای به پذیرش و رفع موانع واردات سمند به تركیه را مد نظر قرار داده اند.
به نظر می رسد اگر مسئولین وزراتخانه های صنایع و معادن و بازرگانی در روند تصمیم گیری های واردات خودرو حداقل هایی برای حمایت از مصرف كنندگان خودرو در مقابل آنچه برای خودروسازان اعمال می كنند را مورد توجه قرار می دادند شاید بسیاری از مشكلات كنونی موجود در زمینه قیمت و ارائه خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی وجود نداشت. دیدگاه های برخی از دست اندركاران صنعت خودرو كشور در زمینه مشكلات خودروهای وارداتی و شیوه های رفع این موانع، مورد بررسی قرار می گیرد.
● آشفتگی تصمیم گیری در وزارت صنایع
رئیس كمیته صنعت كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملكرد وزارتخانه های صنایع و بازرگانی در زمینه واردات خودرو می گوید: وزارت صنایع باید پیش از واردات خودرو با به كارگیری ابزارها ، وسایل و اختیارات قانونی خود بررسی نماید كه خودروهای وارداتی دارای خدمات پس از فروش مناسب بوده وبا استانداردهای كشور همخوانی داشته باشد. همچنین این وزارتخانه ملزم به كنترل قیمت خودروهای وارداتی است.
محمود ابطحی می افزاید: شیوه عملكرد كنونی وزارتخانه های ذیربط ذهن مردم را مشوش می نماید در حالی كه این وزارتخانه با ابزارهای بعضا حتی غیر قانونی در مسایل همه شركتها پیگیری می كند ، چگونه است كه نظارت كافی بر قیمت گذاری و شیوه ارایه خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی ندارد.
وی می گوید: احساس می كنم وزارت صنایع دچار نوعی آشفتگی در تصمیم گیری است و این موضوع در مباحثی مانند واردات گوشی تلفن همراه و یا قرارداد ال ۹۰ به خوبی مشهود است . در این قرارداد نقاط بسیار مبهمی وجود دارد كه هنوز مرتفع نشده است .این گونه حركتها در وزارت صنایع را تایید نمی كنم و معتقدم باید كنترل و بررسیهای لازم برای صدور مجوز واردات پیش از واردات صورت گیرد.
● شرایط نابرابر در ارایه خدمات پس از فروش
معاون خدمات پس از فروش ایران خودرو نیز با اشاره به ضوابط ارایه خدمات پس از فروش برای خودروهای داخلی و وارداتی می گوید: برای خودروهای ساخت داخل از سوی وزارت صنایع حداقل ضوابطی در نظر گرفته شده كه خودروسازان ملزم به رعایت این ضوابط هستند.
از جمله سرفصل های این ضوابط حداقل گارانتی یك سال و نیم یا ۳۰ هزار كیلومتر است. همه خودروسازهای داخلی ملزم به رعایت این ضوابط هستند.محمد خاكی می افزاید: این در حالی است كه شرایط مذكور برای واردات تویوتا یك سال و ۲۰ هزار كیلومتر است.
از سوی دیگر، اكنون برای واردات خودرو می توان با داشتن یك نمایندگی اقدام كرد، اما برای خودروهای داخلی این تعداد نباید حداقل كمتر از ۴۰ نمایندگی در سراسر كشور باشد. وی می گوید: همچنین در زمینه تامین قطعات خودروهای وارداتی مشكلات بیشتری در مقایسه با خودروهای داخلی وجود دارد. بیشتر خودروهای وارداتی برای مدت محدودی وارد شده و سپس واردات آن قطع می گردد، این در حالی است كه هزینه های خدمات پس از فروش با قیمت تمام شده مرتبط است.
معاون فروش و خدمات پس از فروش ایران خودرو می افزاید: باید حداقل شرایط شركت های داخلی و خارجی برای ارائه خدمات پس از فروش یكسان باشد. این در حالی است كه شركت های داخلی تحت پوشش وزارت صنایع بوده و خودروهای وارداتی با مجوز وزارت بازرگانی صورت می گیرد و ضوابط برای خودروهای داخلی و خارجی یكسان نیست.
● ضرورت بازنگری در سیاست های واردات خودرو
از سوی دیگر، رئیس كمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است اكنون بیشتر خودروهای كلاس A+ یا B+ كه خودروهای لوكس و كمك دار هستند به كشور وارد می شوند. بر این اساس، وقتی اجازه ورود خودرویی به كشور داده می شود باید ابتدا مشكل خدمات پس از فروش حل شده و در صورتی كه خودروی مذكور حداقل شرایط را برای واردات داشت مجوز واردات داده شود.
سید حسین هاشمی می افزاید: نظارت بر قیمت و خدمات پس از فروش خودرو از وظایف وزارتخانه های بازرگانی و صنایع و معادن است و باید پیش از واردات خودرو تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شود. گرچه خودروهای وارداتی روز دنیا در چند سال اولیه مشكلات چندانی ندارند اما باید خدمات پس از فروش این خودروها برای جلوگیری از تضییع حقوق مصرف كنندگان خودرو ارائه شود. همچنین معتقدم نباید وزارت صنایع در مورد خودروی خاصی اظهارنظر كند، چرا كه ورود این دستگاه به اینگونه مسائل جای سوال دارد و باعث ایجاد تنش در جامعه می شود.
وی می افزاید: بر این اساس باید فرآیند واردات و قیمت گذاری خودروهای وارداتی در وزارت صنایع مورد بازنگری قرار گیرد و این وزارتخانه چارچوب و مانیفست واردات خودرو را تهیه و به خودروسازان و واردكنندگان خودرو اعم از خصوصی و دولتی ارائه كند. اما اینكه پس از واردات، سیاست های حمایت از حقوق مصر ف كننده و ارائه خدمات پس از فروش مورد توجه قرار گیرد، شیوه درستی نخواهد بود.
● جلوگیری از تضییع حقوق مصرف كنندگان و كنترل قیمت ها
این در حالی است كه معاون اقتصادی وزارت صنایع و معادن با اشاره به اینكه این وزارتخانه تعهدی برای قیمت گذاری خودروهای وارداتی ندارد می گوید: با این وجود قصد داریم در آینده قیمت این خودروها را نیز كنترل كنیم. این وزارتخانه برای جلوگیری از اجحاف به مصرف كنندگان قطعا برنامه كنترل قیمت خودروهای وارداتی را در نظر دارد و استدلال های واردكنندگان برای قیمت خودروهای وارداتی را پس از بررسی تایید می كند.
محسن شاطرزاده می افزاید: همه واردكنندگان موظف هستند به دستورالعمل وزارت صنایع برای واردات خودرو عمل كنند. بر اساس این دستورالعمل كه دو سال پیش به تصویب رسید ارائه خدمات گارانتی و سرویس پس از فروش، وجود نمایندگی های مجاز و لوازم یدكی حداقل برای مدت ۱۰ سال از شرایط واردات خودرو است. وی می افزاید: تطبیق شرایط واردات با آیین نامه موجود با وزارت صنایع است اما صدور مجوز واردات را وزارت بازرگانی بر عهده دارد. كنترل لازم برای خدمات پس از فروش توسط واردكنندگان خودرو از سوی وزارت بازرگانی صورت گرفته و سپس مجوز واردات داده می شود.
● كمیسیون صنایع بررسی می كند
از سوی دیگر، مخبر كمیسیون صنایع می افزاید: در زمینه قیمت تمام شده خودروها در تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی بخشی به این موضوع اختصاص یافته است و در مورد خودروهای وارداتی نیز موضوع را پیگیری خواهیم كرد.
ولی ملكی می افزاید: در سال گذشته شركت تویوتا خودرویی را كه در امارات به قیمت ۱۱ میلیون تومان به فروش می رسید به صورت پیش فروش به قیمت ۲۵ میلیون تومان در ایران عرضه كرد و كسی هم پیگیر این موضوع نشد.
وی می افزاید: این حساسیت ها در زمینه شركت های خودروسازی وجود دارد و كمیسیون صنایع قیمت، خدمات پس از فروش و زمان و چگونگی واردات برخی خودروها را پیگیری نموده و در صورت وجود تخلفات احتمالی نسبت به اقدامات انجام شده واكنش نشان خواهد داد.
MerDaX
19 December 2006, 11:51 PM
امروز داشتم مجله TOP GEAR مال ماه مارچ رو ميخوندم...آخرش خيلي جالب بود
شركتهايي هستند به صورت ليزينگي مثلا" بنز اس ال كا350 رو ميفروشن هفته اي مثلا" 230 پوند...تازه اين خيلي گرونشه...
مثلا" مگان هفته اي 70 پوند.....آلفا رومئو مدل 147 هفته اي 75 پوند...
اينا رو نميشه رفت مثلا" دوبي به همين صورت ليزينگي خريد ولي آورد و توي ايران استتفاده كرد؟
منظورن اينه كه نميشه ما ليزينگي از يه شركتي توي دوبي مثلا" يه ماشين بخريم...بياريمش ايران و استتفاده كنيم....هر هفته يا ماه(بسته به نوع اون قسط) پولشون رو پرداخت كنيم؟
shahram2006_m
3 February 2007, 10:02 PM
کاهش 10 درصدی تعرفه واردات خودرو برای سال 86
محمود ابطحی نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از پیشنهاد کاهش 10 درصدی تعرفه واردات خودرو برای سال 86 به این کمیسیون خبر داد و گفت: تعرفه واردات خودرو از 90 درصد فعلی باید به 80 درصد در سال آینده کاهش یابد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن درگفتگو با مهر درخصوص کاهش تعرفه واردات خودرو در سال 86 ، گفت: تعرفه 90 درصدی واردات خودرو برای سال جاری بسیارمناسب بود اما این تعرفه برای سال آینده باید کاهش یابد.
محود ابطحی از پیشنهاد کاهش 10 درصدی تعرفه واردات خودروبه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خبر داد و افزود: میزان تعرفه باید از 90 درصد به 80 درصد برای سال آینده کاهش یابد.
وی تعرفه واردات خودرو را به عنوان ابزارکنترلی دانست و تصریح کرد: این ابزار در برنامه پجساله پنجم دراختیار دولت قرار گرفته است که از یک سو برای حمایت از تولید داخل و از سوی دیگر با متعادل کردن قیمت ها در بازار داخل ابزاری برای حمایت از مصرف کننده محسوب می شود.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان این که مجلس ازسال 82 به صورت شفاف وارد موضوع تعرفه واردات خودروشده است، خاطرنشان کرد: به گونه ای که تعرفه واردات خودرو طی سال های گذشته از 130 درصد به 90 درصد فعلی کاهش یافته است.
به گفته وی، برای ورود به سازمان جهانی و جهانی شدن اقتصاد کشورباید موانع تعرفه ای برداشته شود، زیرا در غیر این صورت ضربه و شوک بزرگی به تولید داخل وارد خواهد شد.
ابطحی با اشاره به این که حمایت های ویژه ای طی سال های گذشته از صنعت خودروی کشور صورت گرفته است، گفت: هم اکنون وقت آن رسیده تا این حمایت ها به شکل منطقی برداشته شود تا صنعت خودروی کشور از چارچوب بازارداخلی پا را فراتر گذاشته و بتواند محصول رقابتی تولید کند.
Foad
5 March 2007, 05:52 PM
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
مخبر كميسيون صنايع و معادن در مخالفت با كاهش 9 درصدي تعرفه SKD و كاهش 15 درصدي تعرفه CKD، موضع كميسيون مطبوعش را دفاع از صنعت داخلي ارزيابي و تصريح كرد: مصوبات اشتباه يا تصميمات غيرمعمول كميسيون تلفيق به طور حتم در صحن علني اصلاح ميشود.
ولي ملكي در گفتوگو با خبرنگار مجلس ايسنا، نسبت به كاهش تعرفه واردات قطعات بزرگ صنعت ابراز تاسف كرد و افزود: كميسيون تلفيق به دليل ضيق وقت در روند بررسي لايحه بودجه اقدام به حذف كميتههاي تخصصي خود كرد، بنابراين ناپختگيهاي مصوبات كميسيون نشات گرفته از حذف كميتههاي تخصصي است.
او با بيان اينكه اگر عضوي از اعضاي كميسيون صنايع در جلسات كميسيون تلفيق حضور داشت قطعا نسبت به كاهش 9 درصدي تعرفه SKD واكنش نشان ميداد، اظهار كرد: مجلس و كميسيون صنايع با اين مصوبه كميسيون تلفيق مخالفت خواهند كرد.
نماينده مشكينشهر با استقبال از كاهش تعرفه قطعات كوچك بكار گرفته شده در صنعت كشور، خاطرنشان كرد: ورود هر دستگاه خودروي مونتاژ شده چه به صورت SKD و چه به صورت CBU رشد اشتغالزايي در بخش صنعت را بيش از گذشته معكوس ميكند؛ بنابراين بايد قطعات كوچك را چه قطعات خودرو و چه قطعات الكترونيكي را به صورت CKD وارد كرد؛ حتي بايد تعرفه واردات اين قطعات را كاهش داد تا توليد به صرفهتر و نرخ اشتغال افزايش يابد، در مقابل تعرفه قطعات بزرگ را بايد افزايش داد.
ملكي با يادآوري ارائه پيشنهاد وضع تعرفه 60 درصدي براي واردات خودرو و رد آن در كميسيون صنايع، گفت: اگرچه پيشنهادات متعددي به كميسيون صنايع براي كاهش تعرفه واردات حتي در پايه 60 درصد داشتيم، ولي تصميم گرفتيم تعرفه 90 درصدي SKD و CBU براي سال 86 نيز ثابت بماند. استدلالمان نيز اين بود كه كاهش بيش از 90 درصدي تعرفه واردات خودرو موجب بياثر شدن سرمايهگذاري گسترده سرمايهگذاران و اشتغالزايي بالاي قطعهسازي و كاهش قدرت رقابتپذيري صنعت خودروسازي كشور خواهد شد.
او با اشاره به حمايت رييسجمهور از توليد موتور ملي با پايه گازسوز و انتقاد ايشان از مونتاژكاري خودروهاي خارجي، گفت: مگر غير از اين است كه بايد براي نيروي بيكار كشور اشتغال ايجاد كرد، پس چرا مصوبهاي به تصويب ميرسد كه نيروي شاغل بيكار شود؟
مخبر كميسيون صنايع با پيشبيني افزايش قيمت خودرو در سال 86 ميزان رشد قيمت را در پايه 10 درصد ارزيابي و تصريح كرد: مصوبات ناپخته كميسيون تلفيق و افزايش پنج درصدي عوارض خودروهاي داخلي موجب افزايش قيمت خودرو در سال آتي خواهد شد. آثار تورمي تصميم كميسيون تلفيق نيز بر ساير كالاهاي صنعتي اثر منفي خواهد گذاشت.
نماينده مشكينشهر ياد آور شد: با اينكه سال گذشته اجازه نداديم عوارض و ماليات 9 درصدي بر صنعت خودروسازي اعمال شود ولي با اين وجود قيمت خودرو به طور نسبي از سوي خودروسازان افزايش يافت.
web
6 March 2007, 11:10 PM
امروز داشتم مجله TOP GEAR مال ماه مارچ رو ميخوندم...آخرش خيلي جالب بود
شركتهايي هستند به صورت ليزينگي مثلا" بنز اس ال كا350 رو ميفروشن هفته اي مثلا" 230 پوند...تازه اين خيلي گرونشه...
مثلا" مگان هفته اي 70 پوند.....آلفا رومئو مدل 147 هفته اي 75 پوند...
اينا رو نميشه رفت مثلا" دوبي به همين صورت ليزينگي خريد ولي آورد و توي ايران استتفاده كرد؟
منظورن اينه كه نميشه ما ليزينگي از يه شركتي توي دوبي مثلا" يه ماشين بخريم...بياريمش ايران و استتفاده كنيم....هر هفته يا ماه(بسته به نوع اون قسط) پولشون رو پرداخت كنيم؟
مرداكس گرامي
بدون اغراق شما به اين منظور بايد از هفت خان رستم رد بشيد.
اول از هرچيز نياز به گشايش اعتبار (LC) هست. براي اينكه شما بتونين از خدمات يك شركت ليزينگ در دبي استفاده كنين بايد يك بانك در دبي شما رو سوييچ كنه (اعتبارتونو تائيد كنه) و براي گشايش اعتبار در يك بانك دبي بايد در يك بانك داخلي ايران گشايش اعتبار كنين تا اين بانك اعتبار شما رو براي بانك دبي سوييچ كنه. براي گشايش اعتبار در يك بانك داخلي بايد يك شركت به ثبت رسيده داشته باشيد و مشتري خوبي براي اين بانك باشيد. همچنين بايد حساب در گردش قابل قبولي داشته باشيد و در كنار تمام اين موارد وجود يك يا چند وثيقه بسته به اعتباري كه ميخواين بگيرين لازمه. (در اين مورد شخصي يك وثيقه فكر مي كنم كافي باشه). با رعايت اين شرايط و خيلي شرايط ديگه كه الان خاطرم نيست شما ميتونين بعد از 2-1 سال در بانك داخلي LC بگيريد تا بتونين بعد از مدتي در بانك دبي هم داراي LC بشيد و بعد به اون شركت سوييچ بشين. تازه بعد از همه اين مشكلات بايد ببينيد واردات خودروي موردنظرتون و شماره گذاري اون و موارد مشابه اصلا در قانون سخت واردات ما مي گنجه يا نه؟ تردد خودرو به چه صورت خواهد بود؟ وضعيت گارانتي و خدمات پس از فروشش؟ خداي نكرده اگر خودرو به مشكلي بربخوره؟ و..و ..و
پس ميبينيد كه مراحل خيلي سخت و طاقت فرساست و به نظر من اصلا نمي ارزه.
از اين گذشته رقمي مانند 70 پوند در هفته لااقل براي من اصلا رقم كمي نيست.
موفق باشيد
Foad
14 March 2007, 07:59 PM
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
واردات خودرو در سال 85 بيش از 150 درصد نسبت به سال گذشته افزايش يافت و به بيش از 26 هزار دستگاه رسيد؛ حال آنكه اين عدد در سال گذشته در حدود 10 هزار دستگاه بود.
به گزارش خبرنگار صنعت خودرو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، امسال واردات خودروهاي هشت سيلندر كه سالها ورودشان به ايران ممنوع بود، آغاز شد واين عامل سبب شد كه وارات خودرو بهويژه خودروهاي با موتورهاي پرقدرت و دو ديفرانسيل افزايش يابد.
بر اساس اطلاعات موجود، امسال شركتهاي تويوتا و هيوندايي در واردات پيشتاز بودند و مدلهاي هيوندايي سوناتا و تويوتا كمري بيش از 70 درصد خودروهاي وارداتي به ايران را تشكيل ميدهند. البته در اين ميان بنز و بي.ام.و چندان در واردات خودرو موفق نبودهاند؛ اما به تازگي شركت بنز نيز از طريق نماينده خود در حال افزايش واردات خودرو به ايران است. شركت بي.ام.و نيز بخش فروش خود را در ايران با اعزام برخي كارشناسان خود به ايران فعال كرده است.
امسال واردات آنچنان وسوسه کننده شده بود که سايپا و کرمان خودرو اقدام به واردات مگان و سيتروئن C5 و هيوندايي سوناتا كردند و ايران خودرو هم قصد دارد در سال 86 مدلهايي از پژو از جمله 407 را وارد بازار ايران کند.
از طرفي برخي شركتهاي چيني ماند چري نيز قصد دارند خودرو به ايران وارد كنند. شركت كيا موتورز و سوبارو نيز در سال آينده صادرات خود به ايران را آغاز خواهند كرد.
با آنكه پيشبيني ميشود ظرفيت خودروهاي وارداتي در ايران در حدود 30 هزار دستگاه باشد، با تغيير نكردن تعرفه خودروهاي وارداتي و باقيماندن آن در همان سطح90درصد براي سال 86 پيشبيني ميشود كه در سال آينده شركتهاي بيشتري به دنبال به دست آوردن بازار يكديگر باشند تا ايجاد بازارهاي جديد. البته با توجه به بودجه 86 و تخفيفات گمركي براي خودروهاي كم مصرف و گازسوز، پيشبيني ميشود كه در سال آينده ورود خودروهاي كم مصرف و گاز سوز هم افزايش يابد.
shahram2006_m
15 April 2007, 12:47 PM
واردات اكثر خودروهاي خارجي ممنوع شد
مسئول ثبت سفارش سازمان بازرگاني استان تهران گفت: ثبت سفارش واردات انواع خودروهاي سواري خارجي به جز دو مدل ون و يك مدل پاژرو از ابتداي سال جاري ممنوع شده است.
ساسان خدايي در گفت وگو با فارس اظهار داشت: ثبت سفارش انواع خودروهاي سواري خارجي به جز دو مدل ون و يك مدل پاژرو ممنوع شده است.
وي افزود: عدم ثبت سفارش خودروهاي خارجي به اين علت است كه نمايندگي هاي اين خودروها تمديد نشده و سه مجوز لازم براي واردات خودرو را از سازمان بهينه سازي مصرف سوخت، سازمان محيط زيست و موسسه استاندارد دريافت نكرده اند.
خدايي تصريح كرد: ورود اين خودروها طبيعتا تا زماني كه مجوزهاي لازم را دريافت نكرده اند معلق است.
مسئول ثبت سفارش سازمان بازرگاني استان تهران گفت: خودروي جديدي اجازه ورود ندارد تا مجوزهاي لازم را دريافت كند.
kevin_m_bb
15 April 2007, 10:59 PM
واردات اكثر خودروهاي خارجي ممنوع شد
عدم ثبت سفارش خودروهاي خارجي به اين علت است كه نمايندگي هاي اين خودروها تمديد نشده و سه مجوز لازم براي واردات خودرو را از سازمان بهينه سازي مصرف سوخت، سازمان محيط زيست و موسسه استاندارد دريافت نكرده اند.
.
خدا كنه مشكلشون همينا باشه!!!!
XELTEK
16 April 2007, 12:36 AM
اینا بهانه است
مشکل اصلی همون اصل کاریه که نرسیده بهشون اینا هم واردات رو قطع کردن
kevin_m_bb
16 April 2007, 05:09 PM
من شنيدم اين ممنوعيت تا 1 سال ادامه داره؟؟
به نظر شما 1 سال همينطوري ميمونه؟؟يا قانونشون عوض مي شه؟؟
YasharX
16 April 2007, 06:08 PM
:icon_cool
واردات اكثر خودروهاي خارجي ممنوع شد
مسئول ثبت سفارش سازمان بازرگاني استان تهران گفت: ثبت سفارش واردات انواع خودروهاي سواري خارجي به جز دو مدل ون و يك مدل پاژرو از ابتداي سال جاري ممنوع شده است.
ساسان خدايي در گفت وگو با فارس اظهار داشت: ثبت سفارش انواع خودروهاي سواري خارجي به جز دو مدل ون و يك مدل پاژرو ممنوع شده است.
وي افزود: عدم ثبت سفارش خودروهاي خارجي به اين علت است كه نمايندگي هاي اين خودروها تمديد نشده و سه مجوز لازم براي واردات خودرو را از سازمان بهينه سازي مصرف سوخت، سازمان محيط زيست و موسسه استاندارد دريافت نكرده اند.
.
واقعا آدم خندش میگیره بهینه سازی مصرف سوخت و محیط زیست !!!!!! من نمیدونم مردم مریضن میرن بیش از 60 میلیون پول ماشین خارجی میدن که مصرفش بالاست و آلوده کننده هوا و طبیعت ما خوب برن ار دی یا پراید بخرن که مشکل نداره :icon_cool
12 - 13 سال واردات ماشین ممنوع بود که چی ؟ حمایت از تولیدات داخلی یا حمایت از جیب یکسری دزد ؟! پراید سال 72 مستقیم از کره ( با هزینه حمل راه و .... ) یک میلون و سیصد و یا 405 فرانسه 2 میلیون دویست بشه 7 و 12 میلیون با توجه به اینکه ماشین وارداتی نیستند ؟!؟! ( معاف از مالیات 90 درصدی )
و همه قطعات ساخت داخل !!!!
بعد از 13 - 14 سال همون 405 با همون تکنولوژی ایرادی به این بزرگی پیدا کنه ؟!؟!
حمایت همچین صنعتی واقعا خیانت هست و بس ........
ar1358
17 April 2007, 03:33 AM
دستور جديد به خودروسازان ايراني
تكذيب ممنوعيت واردات خودروي خارجي
دنياي اقتصاد- شوراي نمايندگان ويژه رييسجمهور ممنوعيت توليد خودروهاي بنزينسوز را از اول تيرماه سال 86 به تصويب رساند و جدي بودن اين تصميمبراي همگان مشخص شد. خودروسازها رفتهرفته خود را براي اجراي اين دستور آماده ميكنند.
ممنوعيت ورود خودروهاي خارجي تكذيب شد
گروه خودرو- دوشنبه گذشته مسوول ثبت سفارش سازمان بازرگاني استان تهران طي مصاحبهاي از ممنوعيت واردات خودروهاي خارجي به كشور خبر داد.
وي در اين مصاحبه اعلام كرده بود كه عدم ثبت سفارش خودروهاي خارجي به اين علت است كه نمايندگيهاي مجاز در ايران طي سالجاري نسبت به تمديد نمايندگي خود اقدام نكرده و سه مجوز لازم براي واردات خودرو را از سازمان بهينهسازي مصرف سوخت، سازمان محيطزيست و موسسه استاندارد دريافت نكردند.
با اعلام ممنوعيت واردات خودروهاي خارجي بلافاصله سيدعباس حسيني مديركل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ضمن تكذيب اين خبر، عنوان كرد كه در مواقعي ممكن است زمان قرارداد نمايندگي يكي از خودروهاي وارداتي پايان يافته باشد و يا خودرو وارداتي يكي از مجوزهاي شركت بهينهسازي مصرف سوخت، سازمان محيطزيست و يا موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران را نداشته باشد كه در اين موارد بايد براي دريافت مجوزهاي لازم منتظر ماند.
وي تاكيد كرد كه زمان اين انتظار به معناي ممنوعيت ورود خودروهاي سواري خارجي به كشور نيست و ممكن است تجديد اين قراردادها به چند روز زمان نياز داشته باشد.
حسيني در همين حال با اشاره به ثبت سفارش بيش از 250دستگاه انواع خودروي سبك خارجي طي سالجاري عنوان كرده است كه سال گذشته حدود 45هزار انواع خودرو سواري بيامو، آئودي، تويوتا، هيوندا، بنز، رنو، پروتون، ون و سوزوكي از شركتهاي توليد كننده وارد كشور شده است.
از سويي ديگر عباس حسيني به مصوبه كميسيون ماده يك وزارت بازرگاني نيز اشاره و اعلام كرد كه واردات حداكثر 5خودروي شخصي بدون گشايش اعتبار اسنادي مجاز است.
وي در گفتوگويي با خبرگزاري فارس تاكيد كرده است كه مصوبه كميسيون ماده يك وزارت بازرگاني در خصوص مجاز بودن واردات خودرو به كشور تا پنج دستگاه بدون انتقال ارز و گشايش اعتبار اسنادي هنوز برقرار است.
وي افزود: براساس مصوبه اين كميسيون، خودروهاي شخصي كه وارد كشور ميشود، بدون گشايش اعتبار اسنادي ثبت سفارش ميشود و ديگر نيازي به رعايت ضوابط فني زيستمحيطي، سوخت و ضوابط وزارت صنايع ندارد و البته از زمان ساخت اين خودروها نبايد بيش از يك سال گذشته باشد.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=39162
kevin_m_bb
17 April 2007, 02:06 PM
آخرش ممنوعه يا آزاده؟؟
Mr.Sina
18 April 2007, 06:30 PM
آخرش ممنوعه يا آزاده؟؟
kevin جان
کاملا ازاده و اصلا ممنوع هم نشده بوده...:icon_cool
XELTEK
20 April 2007, 09:34 PM
چرا شده بود
بودجه رسید فعلا" سه ماه این مصوبه منع ورود رو عقب انداختن
tower-crane
10 August 2007, 11:50 AM
دیروز از چند نفر در گیر مسائل واردات خودرویی شنیدم که از پری روز واردات خودرو ممنوع شده و وضع بد جوری به هم خورده.
خبر درسته؟!
nojex
11 August 2007, 06:27 PM
به نظر قراره برای خودروهایی که بیشتر از 6 لیتر مصرف می کنند تعرفه واردات %5 اضافه شود و در ضمن یک خودروی فرسوده اسقاط بشه . اما هنوز آیین نامش نیمده
shahram2006_m
11 August 2007, 06:58 PM
البته من موضوع دیگری شنیدم که هنوز تایید نشده:
این که واردات خودروهای دوگانه سوز بدون تعرفه گمرکی انجام خواهد شد.
ar1358
11 August 2007, 08:41 PM
مگه تو خارج خودروهای دوگانه سوز هست؟
GHAHRAMAN
12 August 2007, 01:39 AM
شاید می خوان محصولات دو گانه سوز تولیدی کارخانجات عظیم خودروسازی ایران خودرو و سایپا(همگام با خودرو سازان جهانی) رو که به کشورهای دوست و برادر و همسایه (سوریه,آذربایجان, ونزوئلا و کشورهای آفریقای جنوبی)صادر شدن رو بدون تعرفه دوباره وارد کنن!:icon_smil
shahram2006_m
12 August 2007, 11:11 AM
شاید می خوان محصولات دو گانه سوز تولیدی کارخانجات عظیم خودروسازی ایران خودرو و سایپا(همگام با خودرو سازان جهانی) رو که به کشورهای دوست و برادر و همسایه (سوریه,آذربایجان, ونزوئلا و کشورهای آفریقای جنوبی)صادر شدن رو بدون تعرفه دوباره وارد کنن!:icon_smil
این رو دقت داشته باشید که منظور خودروهای پایه گازسوز هست.البته این طرح فعلا در مجلس مطرح شده .
مگه تو خارج خودروهای دوگانه سوز هست؟
اینطور که من شنیدم کمپانی هوندا خودروهای دوگانه سوز با گاز طبیعی تولید میکنه ،اما در این مورد تحقیق می کنم.
ar1358
13 September 2007, 10:44 AM
هشدار به خريداران خودروهاي وارداتی
تهران - خبرگزاری اقتصادی ایران
اکونیوز: خريداران خودروهاي وارداتي بايد به تاريخ ترخيص مندرج در پروانه ترخيص گمركي و مدارك واحد شماره گذاري نيروي انتظامي توجه كنند.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ، اتحاديه صنف دارندگان نمايشگاهها و فروشندگان خودروي تهران در اطلاعيه اي با تاكيد براين مطلب آورده است: در صورتي كه تاريخ ترخيص بعد از اول مرداد امسال باشد و طبق قبوض بانكي عوارض 10درصدي موضوع مواد 1 و 5 آيين نامه اجرايي بند الف تبصره 13 قانون بودجه سال 1386 كل كشور را پرداخت كرده باشند مشمول افزايش قيمت فقط تا ميزان مبلغ واريزي مرقوم هستند.
در اين اطلاعيه آمده است: خودروهاي ترخيصي قبل از اول مرداد امسال از اين قاعده مستثني هستند و هرگونه افزايش قيمت اين قبيل خودروها در بازار غيرموجه به نظر مي رسد.
ar1358
12 November 2007, 05:46 AM
اگر سمند با موتور 206 را از تركيه وارد كنيم حق گمركش چقدره؟
GHAHRAMAN
12 November 2007, 06:26 AM
چون شما ملیت ایرانی دارید و این خودرو هم تولید ایران هست هزینه ای مابین یک تا یک و نیم میلیون تومن داره.
البته اگر قانونش از 2 ماه پیش تا حالا تغییر نکرده باشه.
ar1358
30 November 2007, 08:32 AM
اطلاعات مورد نياز جهت ارزيابي مصرف سوخت خودروهاي وارداتي
خودروهاي نيمه سنگين، سنگين و ماشين آلات راهسازي
کاتالوگ ها، مدارک و مستندات ارسالي براي تمامي خودروها و مدل هاي درخواستي بايد شامل اطلاعات زير باشند:
1. درج نام دقيق و كامل مدل خودرو ، مدل موتور نصب شده روي آن در متن نامه درخواستي و تطابق مدارك پيوست شده با موارد درخواستي.
2. درج نام دقيق مدل خودرو، مدل موتور نصب شده درآن و نوع سوخت مصرفي در کاتالوگ خودرو يا مدارك ارسالي تاييد شده توسط شركت سازنده مادر و شركت نمايندگي داخلي.
3. درج مشخصات فني موتور مشتمل بر حجم جابجايي موتور، حداکثر توان و دور موتور متناظر با آن، حداکثر گشتاور و دور موتور متناظر با آن و در صورت امکان مقادير مصرف سوخت ويژه ترمزي متناظر با نقاط حداکثر توان و حداکثر گشتاور در کاتالوگ خودرو.
4. منحني هاي تست عملکرد موتور مشتمل بر سه منحني گشتاور، توان و مصرف سوخت تاييد شده توسط شرکت سازنده مادر يا يک مرکز تست معتبر (Accredited Test Center).
لازم به توضيح است نام مدل موتور درج شده در برگه نتايج تست عملکرد موتور بايد با نام مدل موتور درج شده در کاتالوگ خودرو مطابقت داشته باشد. همچنين تمامي صفحات كاتالوگ بايد توسط نماينده داخلي و شركت مادر خارجي مهر و امضا (تاييد) گردد.
5. در صورتي که موتور خودروي مورد نظر داراي استاندارد آلايندگي Euro I يا Euro II باشد، مقتضي است کليه مدارک و مستندات تست آلايندگي و مصرف سوخت موتور که مطابق با سيکل آزمون استاندارد ECE-R.49 انجام گرفته و به تاييد شرکت سازنده مادر يا يک مرکز آزمون معتبر رسيده باشد ارسال گردد (در صورت وجود).
6.برطبق مصوبه مورخ 15/12/85 كميته واردات خودرو مستقر در اداره كل مقررات صادرات و واردات بازرگاني، كليه اشخاص حقوقي و حقيقي متقاضي واردات خودرو مي بايست علاوه بر موارد فوق، نسبت به تكميل فرم زير و ارائه آن به مراجع سه گانه (بهينه سازي، محيط زيست و استاندارد) جهت ارزيابي فني اقدام لازم صورت دهند.
دريافت فرم تكميلي اطلاعات خودروهاي وارداتي
تمامي مدارك فوق مي بايست طي يك نامه رسمي كه در آن شركت نمايندگي داخلي مسئوليت صحت تمامي مدارك را برعهده گرفته باشد به شركت بهينه سازي مصرف سوخت ارسال شوند.
جهت بررسي نهايي مدارك مصرف سوخت خودروهاي وارداتي ، ارسال نامه استعلام توسط دفتر صادرات و واردات وزارت بازرگاني در خصوص مدل هاي درخواستي شركت هاي وارد كننده به اين شركت، الزامي مي باشد.
بالاي صفحه
خودروهاي سواري، ون، استيشن، دو ديفرانسيل، آمبولانس و وانت ها
کاتالوگ ها، مدارک و مستندات ارسالي براي تمامي خودروها و مدلهاي درخواستي بايد شامل اطلاعات زير باشند:
1. درج نام دقيق و كامل مدل خودرو ، مدل موتور نصب شده روي آن در متن نامه درخواستي و تطابق مدارك پيوست شده با موارد درخواستي.
2. درج نام دقيق مدل و مدل سال خودرو، مدل موتور نصب شده درآن و نوع سوخت مصرفي در کاتالوگ خودرو.
3. درج مشخصات فني موتور مشتمل بر حجم جابجايي موتور، حداکثر توان و دور موتور متناظر با آن، حداکثر گشتاور و دور موتور متناظر با آن در کاتالوگ خودرو.
4. درج مشخصات اندازه و وزن خودرو شامل (طول، عرض، ارتفاع، فاصله بين دو محور، وزن خالص و ناخالص) در کاتالوگ خودرو.
5. ارسال مشخصات ابعادي و هندسي خودرو مطابق جدول زير که به تاييد شرکت سازنده مادر و نمايندگي داخلي رسيده باشد (در صورت وجود).
TABLE: Measurement required for calculate interior volume
Vehicles®
Measurements¯
ISO 4131 (1999) or SAE J1100 (1998) Seated Dimensions
L34 Effective Leg Room- Front
H95 Head Room –Front
W3 Shoulder Room –Front
W5 Hip Room- Front
L51 Effective Leg Room Second
H96 Head Room Second
W4 Shoulder Room Second
W6 Hip Room Second
ISO 3832 Luggage Volumes
V210 Reference Volume (determined with liter blocks)
V211 Reference Volume (Liter blocks - vehicles with hatch)
SAE J1100 (1998) Luggage Volumes
V1 Luggage Capacity (determined with luggage blocks)
Interior Volume (m3 or ft3)
6. نتايج آزمون مصرف سوخت به تفکيک در سه چرخه رانندگي شهري (Urban)، برون شهري يا جاده اي (Extra Urban) و ترکيبي ( Combined) که مطابق با سيکل آزمون اتحاديه اروپا ECE-R.83 انجام شده و توسط شرکت سازنده مادر يا يک مرکز آزمون معتبر (Accredited Test Center) تاييد شده باشد. لازم به توضيح است نام مدل و مدل سال خودرو و موتور درج شده در برگه نتايج آزمون مصرف سوخت بايد با نام مدل و مدل سال خودرو و موتور درج شده در کاتالوگ خودرو مطابقت داشته باشد. همچنين تمامي صفحات كاتالوگ و مدارك مصرف سوخت ارسالي بايد توسط نماينده داخلي و شركت مادر خارجي مهر و امضا (تاييد) گردد.
7.برطبق مصوبه مورخ 15/12/85 كميته واردات خودرو مستقر در اداره كل مقررات صادرات و واردات بازرگاني، كليه اشخاص حقوقي و حقيقي متقاضي واردات خودرو مي¬بايست علاوه بر موارد فوق، نسبت به تكميل فرم زير و ارائه آن به مراجع سه¬گانه (بهينه سازي، محيط زيست و استاندارد) جهت ارزيابي فني اقدام لازم صورت دهند.
دريافت فرم تكميلي اطلاعات خودروهاي وارداتي
تمامي مدارك فوق مي بايست طي يك نامه رسمي كه در آن شركت نمايندگي داخلي مسئوليت صحت تمامي مدارك را برعهده گرفته باشد به شركت ارسال شوند.
جهت بررسي نهايي مدارك مصرف سوخت خودروهاي وارداتي ارسال نامه استعلام توسط دفتر صادرات و واردات وزارت بازرگاني در خصوص مدلهاي درخواستي شركت هاي وارد كننده به اين شركت، الزامي مي باشد.
Abolfazl2006_p
21 January 2008, 08:24 PM
واردات خودرو با شناسنامه اجارهاي رواج يافته است
خبرگزاري فارس: با واردات شناسنامهاي خودرو، رشد صنعت خودرو كشور و توسعه شبكه خدمات پس از فروش تحت شعاع قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، اجازه ورود پنج دستگاه خودرو توسط هر شخص حقيقي يا حقوقي براي يك بار در قانون واردات خودرو موجب شده است كه برخي نمايشگاه داران اتومبيل و اشخاص حقيقي از اين مسئله سوء استفاده كنند و مشكلات عديده اي را براي كشور بوجود آورند.
برخي نمايشگاه داران و اشخاص حقيقي شناسنامه افراد را براي دو تا سه هفته با مبالغ گوناگون از 100 تا 300 هزار تومان قرض مي گيرند و در اين فاصله پنج دستگاه خودروي مورد نظر را ثبت سفارش كرده و اقدام به واردات آن مي كنند.
براساس اين گزارش با توجه به اينكه فروش خودرو در كوتاه مدت سودآور است و نرخ بازگشت خوبي دارد شاهد واردات خودرو از همسايگان حوزه خليج فارس به كشور هستيم كه بعضا هم مشاهده مي شود اين خودروها داراي مشكل است.
دست دوم بودن برخي خودروهاي وارداتي، ايراد در رنگ خودرو و نبود برخي آپشن ها و ... مهمترين مشكلات خودروهاي وارداتي از طريق اشخاص به كشور است.
در خصوص تبعات اين گونه واردات كه به واسطه خلاء قانوني انجام مي شود بايد به برخي تخلفات گمركي، فروش خودروهاي وارداتي با هر قيمتي در كشور و عدم نظارت بر آن، برخي مشكلات قانوني براي افرادي كه بي خبر از همه جا شناسنامه خود را قرض داده اند و عدم پرداخت ماليات و عوارض به دليل نامشخص بودن واردكننده خودرو و ... اشاره كرد.
جالب تر اينكه اشخاص حقيقي كه اقدام به واردات پنج دستگاه خودرو مي كنند در آپارتمان خود نشسته اند و لااقل مانند نمايشگاه داران داراي ملك و يا واحد تجاري نيستند!
چنانچه در شرايط فعلي براي اين سياست و قانون واردات چاره اي انديشيده نشود سودهاي هنگفتي نصيب اعراب خواهد شد و آنها را به دليل افزايش فروش خودروها بيش از گذشته در نزد سازندگان اصلي آن خودروها چاق كرده ايم و كميسيون و اعتبار بيشتري عايدشان مي شود.
يكي از كارشناسان ارشد حوزه خودرو، در اين خصوص به خبرنگار فارس گفت: حداقل 50 درصد واردات سالجاري خودرو به كشور از طريق برخي نمايشگاه داران و اينگونه اشخاص حقيقي و با سوء استفاده از شناسنامه هاي افراد انجام شده است.
به گفته وي؛ اين گونه واردات خودرو موجب شده است كه توسعه و گسترش شبكه هاي خدمات پس از فروش تحت شعاع قرار گيرد و ديگر رغبتي براي ايجاد نمايندگي از سوي بخش خصوصي نباشد.
اين كارشناس خودرو در ادامه خاطرنشان كرد: وزارت بازرگاني نمايندگي هاي مجاز خدمات پس از فروش را ملزم به ارائه خدمات به خودروهاي وارداتي مي داند در حاليكه سازمان حمايت از مصرف كننده و توليدكننده آنها را از ارائه هر گونه خدمات به خودروهاي وارداتي منع مي كند.
براساس قانون واردات مصوبه هيات وزيران كه در هشتم شهريورماه امسال ابلاغ شده به منظور واردات خودروي خارجي آمده است كه فقط شركت هاي داراي نمايندگي و خدمات پس از فروش مجاز به واردات هستند. در بند 2 اين مصوبه نيز اجازه واردات پنج دستگاه خودرو براي يك بار توسط اشخاص حقيقي و حقوقي مشروط بر وجود نمايندگي محصول وارداتي نيز گنجانده شده است.
**شرايط عمومي واردات خودرو
به استناد تصويب نامه هياًت محترم وزيران مورخ 21/06/1386 مقرر شد:
1- تمامي اشخاص حقيقي مالك خودرو در خارج از كشور مجازند با مراجعه به مرزهاي گمركي و پس از ثبت سفارش و پرداخت حقوق ورودي نسبت به واردات خودرو متعلق به خود اقدام كنند.
2- تمامي اشخاص حقيقي و حقوقي مي توانند علاوه بر استفاده از روش گشايش اعتبار اسنادي از طريق حواله اي توسط سيستم بانكي نيز حداكثر تا سقف پنج خودرو اقدام به واردات خودرو كنند.
3- واردات تجاري خودرو طبق مقررات جاري صرفا" از طريق گشايش اعتبار اسنادي امكان پذير است.
بر پايه تصويب نامه مذكور واردات خودروهاي خارجي به كشور آزاد شد بطوريكه روند واردات خودرو از حدود 600 دستگاه در سال 1383 به حدود 49500 دستگاه تا پايان سال 1385 انجاميد.
به منظور ارائه مجوز واردات به خودروهاي وارداتي لازم است شركت هاي رسمي و ثبت شده در كشور نمايندگي رسمي فروش و خدمات پس از فروش را عهده دار باشند تا به خودروهاي وارداتي هر برند اجازه واردات داده شود. به بيان ديگر، ورود خودروها علاوه بر ضرورت احراز استاندارد هاي 51 گانه خودرو، مجوزهاي سازمان بهينه سازي مصرف سوخت و محيط زيست، نيازمند وجود يك شركت ارائه دهنده خدمات پس از فروش و دارا بودن شبكه نمايندگي فروش و خدمات پس از فروش در كشور است.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8611010032
ar1358
27 January 2008, 01:01 PM
معافیت گمرکی واردكنندگان خودروهاي كم مصرف چاپ ارسال به رفقا
*
* 1
(0 توصیه)
۰۷ بهمن ۱۳۸۶
رييس مركزشمارهگذاري راهنمايي ورانندگي ناجا گفت: واردكنندگان خودروهاي كم مصرف از پرداخت عوارض گمركي و هزينه اسقاط خودروي فرسوده معاف ميشوند.
سرهنگ "محمدرضاغلامي" روزيكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به تشويق دولت براي واردات خودروهايي كه كمتراز شش ليتر در ۱۰۰كيلومتر مصرف ميكنند، افزود: واردكنندگان خودروهايي كه مصرف بنزين آنان زير شش ليتر در ۱۰۰كيلومتر باشد از پرداخت عوارض گمركي معاف خواهند شد.
وي يادآور شد : سياست اتخاذ شده در مورد خودروها در كشور به سمت گاز سوز شدن و يا ترويج استفاده از خودروهايي است كه مصرف شش ليتر در ۱۰۰ كيلومتر داشته باشند.
رييس مركز شمارهگذاري راهور با اشاره به شرط سن ساخت خودروهاي وارداتي براي شمارهگذاري گفت كه به خودروهايي كه سال ساخت آنها از پنج سال بيشتر باشد به هيچ عنوان پلاك تعلق نخواهد گرفت .
غلامي افزود : بيش از ۹۰درصد خودروهاي شمارهگذاري شده ساخت داخل است و ۱۰درصد خودروهاي خارجي كه بهايران وارد و شمارهگذاري ميشوند ، ساخت كشورهاي چين،مالزي ،فرانسه،ايتاليا،آمريكا، كره و آلمان است.
وي افزود: باتوجه به آخرين تصميمات تبصره ۱۳به ازاي هر خودروي وارداتي بايد ۱۰درصد عوارض گمركي پرداخت شود و يك دستگاه خودروي فرسوده اسقاط شود.
رييس مركز شمارهگذاري راهور، هزينه شمارهگذاري براي تمامي خودروها را مبلغ ۲۵۰هزارريال اعلام كرد.
http://www.alef.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=21361&Itemid=85
Raminium2001
27 January 2008, 04:43 PM
10% عوارض گمرکی یعنی چی :icon_twis ستاد تبصره 13 اضافه بر تعرفه این رو می گیره یا اشتباه چاپیه!
ماشین زیر 6 لیتر چی داریم تو دنیا؟ ماشینهای هیبریدی هم حسابن؟ این عوارضی که حذف میشه کل عوارضه یا کلی کرم می کنند 10% رو میندازند؟
ar1358
29 January 2008, 10:12 PM
كاهش تعرفه واردات خودرو
مفتح افزود: رقم مالیات بر واردات كالا و خدمات در كمیسیون رقم یك میلیارد و 463 هزار میلیارد تومان به تصویب رسید.
شبکه خبر: محمد مهدی مفتح مخبر كمیسیون تلفیق گفت : براساس مصوبه كمیسیون ، در سال آینده تعرفه واردات خودروی سواری از 90 درصد كنونی به 75 درصد تقلیل خواهد یافت.
مفتح همچنین اظهار داشت : براساس مصوبه كمیسیون مالیات بر واردات ، در سال آینده رقم 5 هزار و 372 میلیارد تومان تصویب شد.
وی با بیان اینكه رقم حقوق ورودی مالیات از 500 میلیارد تومان پیش بینی شده در لایحه بودجه دولت در كمیسیون تلفیق به 517 میلیارد و 500 میلیون تومان افزایش یافت گفت : بر اساس مصوبه كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی حقوق گمركی و سود بازرگانی وزارتخانه ها 65 میلیارد تومان در سال آینده پیش بینی و تصویب شد.
مفتح افزود: رقم مالیات بر واردات كالا و خدمات در كمیسیون رقم یك میلیارد و 463 هزار میلیارد تومان به تصویب رسید.
مخبر كمسیون تلفیق گفت : بنابراین رقم كلی مالیات غیرمستقیم در سال آینده 6 هزار و 835 و نیم میلیارد تومان خواهد بود كه این رقم نسبت به امسال 67 و نیم میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی افزود : دولت در سال آینده اجازه دارد برای مصارف هزینه ای خود از محل فروش نفت خام 15 میلیارد و 792 میلیون دلار برداشت كند.
مفتح گفت : بر اساس مصوبه كمسیون سوخت هواپیما مانند سال 86 بدون یارانه و به قیمت آزاد تحویل می شود.
Senator
29 January 2008, 10:58 PM
كاهش تعرفه واردات خودرو
مفتح افزود: رقم مالیات بر واردات كالا و خدمات در كمیسیون رقم یك میلیارد و 463 هزار میلیارد تومان به تصویب رسید.
شبکه خبر: محمد مهدی مفتح مخبر كمیسیون تلفیق گفت : براساس مصوبه كمیسیون ، در سال آینده تعرفه واردات خودروی سواری از 90 درصد كنونی به 75 درصد تقلیل خواهد یافت.
مفتح همچنین اظهار داشت : براساس مصوبه كمیسیون مالیات بر واردات ، در سال آینده رقم 5 هزار و 372 میلیارد تومان تصویب شد.
وی با بیان اینكه رقم حقوق ورودی مالیات از 500 میلیارد تومان پیش بینی شده در لایحه بودجه دولت در كمیسیون تلفیق به 517 میلیارد و 500 میلیون تومان افزایش یافت گفت : بر اساس مصوبه كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی حقوق گمركی و سود بازرگانی وزارتخانه ها 65 میلیارد تومان در سال آینده پیش بینی و تصویب شد.
مفتح افزود: رقم مالیات بر واردات كالا و خدمات در كمیسیون رقم یك میلیارد و 463 هزار میلیارد تومان به تصویب رسید.
مخبر كمسیون تلفیق گفت : بنابراین رقم كلی مالیات غیرمستقیم در سال آینده 6 هزار و 835 و نیم میلیارد تومان خواهد بود كه این رقم نسبت به امسال 67 و نیم میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی افزود : دولت در سال آینده اجازه دارد برای مصارف هزینه ای خود از محل فروش نفت خام 15 میلیارد و 792 میلیون دلار برداشت كند.
مفتح گفت : بر اساس مصوبه كمسیون سوخت هواپیما مانند سال 86 بدون یارانه و به قیمت آزاد تحویل می شود.
آره مثل اينكه تعرفه داره ميشه 75 درصد!! نظرتون چيه؟!
ar1358
30 January 2008, 12:14 AM
كاهش تعرفه واردات به 75درصد
خودروي وارداتي ارزان ميشود
دنياي اقتصاد- در جلسه روز دوم كميسيون تلفيق، پس از رد پيشنهاد محمدرضا باهنر مبني بر كاهش تعرفه واردات خودرو از 90درصد به 60درصد، پيشنهاد ديگري براي تعيين تعرفه 75درصدي مطرح شد كه پس از استدلال موافقان و مخالفان به تصويب نهايي رسيد. انتظار ميرود با تعرفه جديد، قيمت تمام شده خودروي وارداتي 15درصد ارزانتر شود.
با تصويب كميسيون تلفيق بودجه مجلس
تعرفه واردات خودرو از 90 به 75درصد كاهش يافت
دنياي اقتصاد- كميسيون تلفيق بودجه مجلس، تعرفه واردات خودرو به صورت كامل (CBU) را از 90 به 75درصد كاهش داد.
اين كميسيون كه روز دوشنبه جهت بررسي برخي از بندهاي لايحه بودجه تشكيل جلسه داد، موضوع كاهش تعرفه واردات خودرو را نيز مورد بررسي قرار داده و پس از ارائه پيشنهادهاي مربوطه در اين زمينه، تعديل تعرفه از 90 به 75درصد را تصويب كرد.
اين كاهش تعرفه در حالي است كه از سال 72 تا 82 به مدت 10سال، واردات خودرو ممنوع بود كه در اين سال بنا به مصوبه مجلس ششم، واردات دوباره آزاد و تعرفه 170درصدي براي آن در نظر گرفته شد.
اين ميزان تعرفه سبب شده بود تا واردات خودرو، طي سال 82 به طور محدود صورت گيرد كه در پي آن، با كاهش 60درصدي، تعرفه سال 83 به 120درصد كاهش يافت. اين ميزان در سال 84، 20درصد ديگر هم تعديل شده و به 100درصد رسيد. نهايتا نيز براي سالهاي 85 و 86، رقم تعرفه واردات خودرو به 90درصد كاهش يافت كه اين موضوع افزايش چشمگير ورود محصولات خارجي را به كشور در پي داشت. به نحوي كه تا پايان آذر ماه سالجاري 27هزار و 309دستگاه انواع خودرو به ارزش 514ميليارد و 884ميليون و 480هزار تومان و ارزش ارزي 553ميليون و 550هزار و 296دلار وارد كشور شد.
هماكنون نيز كه تعرفه 75درصدي به تصويب كميسيون-تلفيق مجلس رسيده است، به طور قطع با روند رو به رشدتري در اين زمينه مواجه خواهيم شد.
البته در جلسه دوشنبه، ابتدا به پيشنهاد محمدرضا باهنر، نايبرييس مجلس هفتم تعرفه 60درصدي مطرح شد كه مخالفت نمايندگان را در پي داشت و درنهايت پيشنهاد حميدرضا فولادگر نماينده اصفهان كه تعرفه 75درصدي را مطرح كرد، راي آورد.
كاهش تعرفه واردات خودرو موافقان و مخالفان خاص خود را در جلسه روز گذشته داشت.
مخالفان معتقد بودند اين امر، موجب روان شدن انواع خودرو به داخل ميشود كه صنعت خودروي كشور قدرت رقابت با آن را نداشته و ضربه خواهد ديد. موافقان نيز افزايش رقابت در داخل و بالا رفتن كيفيت محصولات داخلي را از نتايج كاهش تعرفه عنوان كردند.
eCom2001
30 January 2008, 09:41 AM
دوستان با احتساب اینکه تعرفه به 75 درصد کاهش یافته، به نظرتون تو سر قیمت ها در بازار می خوره؟
salar68
30 January 2008, 11:55 AM
افت قیمت اساسی اگر اتفاق خاصی نیوفته و همین تعرفه تصویب بشه در ماه های تیر و خرداد تا زمان عملی شدن تعرفه امکان پذیره !!
Senator
30 January 2008, 12:26 PM
من كه بعيد ميدونم. فكر كنم از طريق راه هاي ديگه قيمتو ثابت مكنن.مثل امسال با تبصره ي 13!!! شما هنوز نشناختيد اينارو...!
ali206-5
31 January 2008, 12:25 AM
با نگاهي به كاهش تعرفه واردات خودرو در كميسيون تلفيق بودجه
صداي مخالفان بيشتر شنيده ميشود
گروه خودرو – كميسيون تلفيق بودجه مجلس طبق روال سالهاي گذشته بار ديگر رقمي را براي تعرفه واردات خودرو در نظر گرفته كه مشخص نيست، اين رقم در صحن علني مجلس نيز راي نهايي را كسب كند يا خير؟</B>
تعرفه 75درصدي براي واردات خودرو هر چند مورد توافق تمامي اعضاي كميسيون تلفيق بودجه بوده، اما تجربه سالهاي گذشته نشان داده كه رقم تعرفه به خصوص براي واردات خودرو تا رسيدن به صحن علني مجلس و تصويب نهايي بندهاي بودجه، دچار تغيير و تحولات اساسي ميشود.
در اين فاصله كوتاه افراد موثر و همچنان ذينفعان و متضررين از كاهش تعرفه به طور حتم ساكت نخواهند بود و لابيگري خود را براي كاهش يا ثبات رقم مذكور به كار خواهند گرفت. اما افراد موثري كه موافق افزايش تعرفه واردات خودرو هستند، در اين بين تلاش وافري براي ثبات تعرفه 90درصدي و عدم كاهش آن خواهند كرد.
از جمله خودروسازها كه به ظاهر هميشه طرفدار كاهش تعرفه واردات هستند و تواناييهاي خود را به رخ عالم و آدم ميكشند، اما در عمل توجيهي براي كاهش نميبينند.
حال كميسيون تلفيق بودجه مجلس، تعرفه واردات خودرو را از 90 به 75درصد تغيير داده است.
هر چند نظر نايب رييس مجلس هفتم تعرفه 60درصدي بوده، اما به هر حال كميسيون تلفيق به كاهش تعرفه تا 75درصد راي مثبت داد. اين در حالي است كه سال گذشته نيز اين كميسيون رقم 85درصد را در نظر داشت كه در صحن علني مجلس همان تعرفه سال 84 به تصويب رسيد. ظاهرا در سال گذشته نيز خودروسازها از مخالفان اصلي كاهش تعرفه واردات خودرو بودند اما خبر كاهش تعرفه واردات خودرو هميشه با اظهار نظر مخالفان و موافقاني همراه است كه ظاهرا صداي مخالفان بيشتر شنيده ميشود.
موافقان كاهش تعرفه واردات خودرو نيز تنها درخواستشان اين است كه مسوولان با نگاهي به كشورهاي همسايه مزاياي كاهش تعرفه را نصيب كشور ما نيز كنند. همچون كشور تركيه كه با استفاده از ابزار بازار آزاد، صادرات خودرو را از مرز 20ميليارد دلار گذراندند. اين در حالي است كه صادرات خودرو در كشور ما با وجود حمايتهاي قطعي و فراوان دولت از اين صنعت حتي از مرز 300ميليون دلار نيز فراتر نرفته است. </B>
Abolfazl2006_p
31 January 2008, 01:32 PM
ضوابط لازم براي تشويق واردات خودروهاي كلاس متوسط پيشبيني شود
خبرگزاري فارس- عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس گفت: همزمان با كاهش تعرفه واردات خودرو از 90 به 75درصد وزارت صنايع و معادن و وزارت بازرگاني براي واردات خودروهاي داراي قيمت متوسط برنامهريزي كنند.
سيد محمود ابطحي درخصوص كاهش تعرفه واردات خودرو گفت: انحصاري كردن بازار اتومبيل در كشور نه به نفع توليدكننده است و نه به نفع مصرفكننده.
وي تصريح كرد: تعرفه بالاي واردات خودرو، توليدكننده را در حاشيه امني قرار ميدهد، به گونهاي كه خودروساز ديگر به دنبال بهبود كيفيت، خدمات پس از فروش، دادن سرويسهاي مناسب و به موقع به مشتري نيست و مشتري نيز قدرت انتخاب آنچه ميخواهد را ندارد.
وي افزود: كاهش تعرفه واردات بهخصوص براي اتومبيلهاي كلاس C و B كه بتواند بازار رقابتي داخلي را گرم كند، كاري بسيار اصولي است.
ابطحي يادآور شد: واردات اين اتومبيلها سبب خواهد شد خودروسازان داخلي كه از رانتهاي پنهان و آشكار دولتي بسياري برخوردارند، به فعاليتهاي خود تحرك بخشيده و وارد عرصه رقابت شوند. وي تاكيد كرد: لازم است با يك شيب ملايم در جهت كاهش تعرفه واردات خودرو حركت كرده و تعرفه را به حد متعادل برسانيم.
عضو كميسيون صنايع و معادن گفت: اگر امروز ناگهان تصميم گرفته شود تعرفه واردات اتومبيل حذف شود، صنعتي كه فاقد مزيت نسبي است، قيمت تمام شدهاش بالاست و كيفيت در آن با مشكل مواجه است به شدت دچار آسيب خواهد شد همينطور مجبور است زيانهاي غيرقابل تصوري را بپذيرد و چه بسا دچار توقف شود.
وي بر اين اساس كاهش نرخ تعرفه را مثبت ارزيابي كرد و افزود: تعرفه واردات خودرو بايد به حدي برسد كه اگر روزي ايران به سازمان تجارت جهاني پيوست، صنعت دچار مشكل نشود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا مجلس با خودروسازان براي كاهش تعرفه مذاكرهاي داشته است يا خير اظهار داشت: خودروسازان نه تنها با كاهش تعرفه موافق نيستند كه به شدت افزايش تعرفه را دنبال ميكنند زيرا مايلند در حاشيهاي امن هر طور كه ميخواهند، توليدكنند.
وي با تاكيد بر اين كه مجلس بايد حقوق مصرفكننده را در كنار توليدكننده در نظر بگيرد، يادآور شد: پيشنهاد نمايندگان براي كاهش تعرفه، رساندن اين نرخ به 60درصد بوده است اما در مذاكرات كميسيون تلفيق تعرفه به 75درصد رسيد.
عضو كميسيون صنايع در عين حال ابراز اميدواري كرد نرخ تعرفه در صحن علني مجلس همان 60درصد به تصويب برسد.
ابطحي در پاسخ به اين پرسش كه كاهش تعرفه همواره با واردات خودروهاي لوكس همراه بوده است، گفت: وزارت بازرگاني با حمايت وزارت صنايع ضوابطي را اتخاذ كنند كه ورود اتومبيل به سمت واردات خودروهاي داراي رنج قيمتي متوسط برود.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=87910
Raminium2001
1 February 2008, 09:22 AM
البته تنها مسئله دخیل در قیمتهای غیر قابل تصور خودروهای خارجی این تعرفه نیست. میشه دوستان قیمت سانتافه رو توجیه کنند؟ اگه اشتباه نکنم با این آپشنها زیر 20 هزار دلار بود. حالا با تعرفه 90 درصدی و خارج کردن خودروی فرسوده، چطور به این قیمت می رسه؟ البته برای ماشینهای 4 سیلندر هم همین وضعیت صادق هست.
Senator
1 February 2008, 05:20 PM
البته تنها مسئله دخیل در قیمتهای غیر قابل تصور خودروهای خارجی این تعرفه نیست. میشه دوستان قیمت سانتافه رو توجیه کنند؟ اگه اشتباه نکنم با این آپشنها زیر 20 هزار دلار بود. حالا با تعرفه 90 درصدی و خارج کردن خودروی فرسوده، چطور به این قیمت می رسه؟ البته برای ماشینهای 4 سیلندر هم همین وضعیت صادق هست.
مثل اينكه ماشين تا بخواد به اينجا برسه بايد 100تا زير ميزي و... البته فكر كنم هزينه ي شماره گذاري زياد شده. اينو مطمئن باشيد اگر دولت نخواد و اجازه نده هيچ وقت قيمتا زياد نميشدن.آخه دلالا مگه چقدر زورشون ميرسه؟!!!
ar1358
2 February 2008, 12:23 AM
كارشناسان درمورد كاهش تعرفه واردات خودرو عنوان كردند:
خـيلي خوب، خـيلي بد
حميدرضا بهداد
كميسيون تلفيق بودجه مجلس در حالي راي به كاهش تعرفه واردات خودرو طي سال آينده داد كه برخلاف سالهاي گذشته، امسال دولت پيشنهاد خاصي را مبني بر تعديل تعرفه ارائه نداده و ظاهرا ميل به پايداري همان تعرفه 90درصدي سالهاي 85 و 86 همچنان وجود دارد.
معمولا دولت در لايحه بودجه پيشنهادي به مجلس، نظر خود را نسبت به ميزان ايجاد تغييرات در نرخ تعرفه واردات خودرو ارائه كرده كه ابتدا از صافي كميسيون ماده يك وزارت بازرگاني عبور ميكرد و سپس در كميسيون تلفيق به رايگيري گذاشته ميشد. امسال به ظاهر، دولت تمايل به ثبات تعرفه 90درصدي داشته است، اما آن دسته از نمايندگان حاضر در كميسيون تلفيق كه موافق كاهش تعرفه بودند، و فعلا نيز نظر خود را به كرسي نشاندهاند، با استناد به افزايش قيمت خودروهاي وارداتي در بازار داخل تصميم به تعديل تعرفه گرفته و اين موضوع را عاملي براي كاهش قيمت دانستهاند.
زيرا هماكنون كه تعرفه از 90 به 75 نزول كرده است، به گفته كارشناسان ميتوان به كاهش حدودا هفت درصدي بهاي خودروهاي وارداتي در بازار داخل اميدوار بود. البته مصوبات كميسيون تلفيق بودجه، راي نهايي و قطعي نيست و بايد در صحن علني مجلس نيز، به قضاوت گذاشته شود كه در صورت توفيق در آن مرحله مصوبات ارائه شده جهت اجرا، به دستگاههاي ذيربط ابلاغ خواهد شد. اما در حالي كه هنوز تعرفه 75درصدي مورد تاييد نهايي نمايندگان مجلس قرار نگرفته، اين تصميم كميسيون تلفيق موافقان و مخالفان خاص خود را در بين نمايندگان مجلس و همچنين كارشناسان و مسوولان صنعت خودروي كشور دارد. موافقان با استناد به اينكه كاهش تعرفه، سبب واردات بيشتر خودروهاي لوكس خارجي به بازار داخل ميشود، اين موضوع را اساس و پايهاي براي ايجاد رقابت بيشتر بين خودروسازان داخلي دانسته و تلنگري جهت بيدار كردن آنها از خواب خوش فرض ميكنند.
اين در حالي است كه مخالفان معتقدند، صنعت خودروي ما توان رقابت با محصولات خارجي نداشته و ممكن است با اين تصميم به مرز نابودي ميل كند.
حميدرضا فولادگر عضو كميسيون صنايع و معادن كه به عنوان نماينده گروه موافقان كاهش تعرفه، نرخ تعرفه 75درصدي را براي واردات خودرو، پيشنهاد داده است در مورد استدلال پيشنهاد مربوطه ميگويد: تعديل تعرفه واردات خودرو، امري بديهي و طبيعي بوده كه همه ساله مورد بررسي قرار ميگيرد. امسال نيز با توجه به آنكه تعرفه، طي سالهاي 85 و 86، روي رقم 90درصد پايدار مانده بود، كاهش 15درصدي آن ضروري به نظر ميرسيد. وي ميافزايد: ما براي كاهش تعرفه، دو هدف را دنبال ميكنيم. اول آنكه به واسطه اين كار، راه ما براي حضور پررنگتر در بازارهاي جهاني و همچنين پيوستن به سازمان تجارت جهاني (WTO) هموار ميشود. زيرا يكي از شرايط مهم براي رفتن به WTO كاهش تعرفه و ارائه محصولات ارزان است. دليل دوم نيز آنكه تا به امروز به لحاظ بالا بودن تعرفهها، خودروسازان داخلي، به دليل نداشتن رقبايي جدي، بازار داخل را در انحصار خود قرار داده و حاشيه امني را براي خود فراهم ساختهاند. از طرفي محصولات شان را به هر قيمتي كه خواستهاند به بازار داخل عرضه كرده و در زمينه ارتقاي كيفيت چندان توفيقي نداشتهاند.
اظهارات اين عضو كميسيون صنايع و معادن درحالي است كه، ابتدا محمدرضا باهنر پيشنهاد تعرفه 60درصدي را براي واردات خودرو به كميسيون تلفيق ارائه كرده كه به گفته فولادگر، اعضاي كميسيون، اين ميزان كاهش را شوك بزرگي به صنعت خودروي داخل دانسته و آن را رد كردهاند.
محمدرضا ميرتاجالديني نماينده مردم تبريز كه جزو مخالفان كاهش تعرفه واردات خودرو در كميسيون تلفيق به حساب ميآيد با اشاره به اينكه دولت امسال با عدم ارائه پيشنهاد كاهش تعرفه، عملا نشان داد ميل به ثبات در تعرفه 90درصدي دارد، ميگويد: برخي از اعضاي كميسيون تلفيق نيز با اين موضع دولت همسو بوده و با كاهش تعرفه مخالفت كردند؛ چرا كه صنعت خودروي ما نسبت به خودروسازان معتبر دنيا، تازهكار است. بنابراين توان رقابت با محصولات آنها را كه در شرايط كيفي بالايي به سر ميبرند، نداشته و ممكن است كاهش اشتغال را نيز در پي داشته باشد.
كاهش تعرفه و برنامه چهارم توسعه
اما يكي از اهداف پيشبيني شده در برنامه چهارم توسعه، كاهش تدريجي تعرفه ها است. به نحوي كه طي سال 82 دوستحسيني، معاون توليد وقت وزارت صنايع و معادن، جدولي را براي كاهش تعرفه تدوين كرده و آن را به كميسيون ماده يك وزارت بازرگاني فرستاد. طبق برنامه پيشبيني شده در اين جدول، قرار بود تعرفه واردات خودرو به صورت CBU (خودروي كامل) تا سال 88 به 50درصد برسد. اين در حالي است كه با روي كارآمدن عليرضا طهماسبي، در وزارت صنايع و معادن، جدول مذكور عملا به دست فراموشي سپرده شد. آن طور كه داوود ميرخاني رشتي، دبير پيشين انجمن خودروسازان در كتاب «مرغابي وحشي» خود نقل ميكند، جدول 5ساله كاهش تعرفه واردات خودرو با هدف رقابت پذير كردن صنعت تهيه شده و حتي اعتراضهاي زيادي را نيز به دنبال داشته است. وي كه به نوعي از موافقان كاهش تعرفه به شمار ميرود، در زمينه تصميم اخير كميسيون تلفيق ميگويد: اگر بخواهيم برخوردي متعصبانه با اين موضوع داشته باشيم، شايد كاهش تعرفه به صلاح خودروسازان داخلي نباشد. در حالي كه اگر اندكي دورانديش بوده و به فكر آماده كردن خود براي پيوستن به WTO باشيم، كاري درست و منطقي به حساب ميآيد كه بايد يكي دو سال گذشته نيز به طور جدي دنبال ميشد. وي با اشاره به آنكه كاهش تعرفه، واردات بيشتر خودرو را به دنبال داشته و طبيعتا اين امر، تلنگري براي خودروسازان داخلي محسوب ميشود، تاكيد ميكند: بايد با ورود محصولات باكيفيت خارجي، خودروسازان داخلي را تحت فشار قرار داده تا كمي خود را جمعوجور كنند و توان كيفي خودروهاي توليدي را بالا ببرند. زيرا تا زماني كه بازار داخل در انحصار ايرانخودرو و سايپا باشد، رقابت چنداني ميان آنها جهت كم كردن هزينهها و افزايش كيفيت وجود نخواهد داشت.
ميرخاني با رد اين موضوع كه كاهش تعرفه، سبب تضعيف صنعت خودروسازي كشور ميشود، تصريح ميكند: شايد اين ادعا ظاهرش منطقي به نظر برسد اما، به اعتقاد بنده، صنعت خودروسازي از سال 80 به بلوغ رسيده و نيازي به حمايت به واسطه بالا نگه داشتن تعرفهها ندارد.
اظهارات ميرخاني در حمايت از كاهش تعرفه در شرايطي است كه به اعتقاد برخي ديگر از كارشناسان تنها به واسطه اين قبيل تصميمات نميتوان به رقابتپذير كردن خودروسازها اميدوار بود. زيرا فضاي فعلي و شرايط كنوني كه صنعت داخل در حال تجربه كردن آن است، چندان تضمين معتبري براي رسيدن اهداف مدنظر به حساب نميآيد. ميزان تسهيلات بانكي تعلق گرفته به خودروسازان، بدهي آنها به قطعهسازان، نرخ بالاي بهره بانكي، وضعيت نه چندان مناسب قطعهسازان در زمينه توليد كمي و كيفي قطعات و مسائلي از اين دست، همگي ميتواند مانعي جهت، نيل اهداف پيشبيني شده محسوب شود.
به نحوي كه به گفته دبير پيشين انجمن خودروسازان دولت بايد در تكميل مصوبه كميسيون تلفيق، فضاي كسب و كار را به واسطه چند برابر كردن تسهيلات بانكي و تعديل نرخ بهره براي صنعتگر، بهبود بخشد.
اما احمد نعمتبخش، دبير فعلي انجمن خودروسازان نيز موافق كاهش تعرفه بوده و اين كار را مقدمهاي جهت پيوستن به سازمان تجارت جهاني ميداند وي با اشاره به اينكه كاهش تعرفه و كم كردن هزينهها، هماكنون به عنوان يك هدف مهم در كشورهاي توسعهيافته دنبال ميشود، تاكيد ميكند: ما نميتوانيم خلاف جهت آب شنا كنيم بنابراين بايد خود را همسو با دنيا قرار داده و در كاهش تعرفهها بيش از پيش تلاش كنيم.
وي ميافزايد: طي 9ماهه امسال كه تعرفه واردات 90درصد بود، 50درصد رشد واردات داشتهايم كه به طور قطع با رسيدن رقم تعرفه به 75درصد، رقابت بيشتري ميان خودروسازان داخلي شكل گرفته و اين رقابت شكنندهتر از قبل خواهد شد.
سعيد ليلاز از كارشناسان صنعت خودرو با اشاره به اينكه كاهش تعرفه واردات خودرو، گامي در راستاي سياستهاي برنامه چهارم توسعه به شمار ميرود، معتقد است: كاهش تعرفه واردات خودرو، از آنجا كه هشداري براي خودروسازان داخلي محسوب شده و بازار را رقابتيتر ميكند، اقدام مثبتي است. اما اگر ساير جنبههاي آن را در نظر نگيريم، كاري بسيار خطرناك بوده و ممكن است به نابودي صنعت خودروي داخلي منجر شود.
وي تصريح ميكند: كاهش تعرفه اگر در راستاي آزادسازي اقتصادي صورت گرفته باشد، بايد توجه داشته باشيم كه آزادسازي يك پكيج است، به نحوي كه نميتوان يك جنبه آن را گرفت و جنبههاي ديگر را رها كرد. البته چيزي كه در اين زمينه مهم است، اجزاي كار به نحوي كامل است نه ميزان سرعت آن. ليلاز ميافزايد: در صورت عدمتوجه كامل به تمام جنبههاي كاهش تعرفه، از آنجا كه خودروسازان بزرگ ما تقريبا دولتياند، اجراي چنين تصميماتي بايد با احتياط و دورانديشي كامل صورت گيرد، در غير اين صورت نه تنها كمكي به آزادسازي اقتصاد و توسعه برنامه چهارم نكردهايم، بلكه ممكن است حتي بازار بورس را هم دچار اختلال كنيم. وي با اشاره به اينكه طي سال 86، بيست درصد قدرت رقابت خودروسازان داخلي پايين آمده، تاكيد ميكند: با شرايط فعلي در صنعت كشور، پايين آمدن تعرفه، فشار به قطعهسازان داخلي را موجب ميشود و آنها چون توان رقابت را در خود نميبيند، يا خود به وارد كننده تبديل شده يا قطعات بيكيفيت را توليد ميكنند.
اما فريدزاوه، ديگر كارشناس خودرو، از ديدي اجتماعي به موضوع كاهش تعرفهها پرداخته و معتقد است: درصد بسيار بالايي از مشتريان داخلي، به لحاظ قدرت خريد پايين خود، چندان فرقي براي آنها نميكند كه مثلا تويوتا كمري 44ميليوني، 30ميليون شود. بنابراين كاهش تعرفه نميتواند از آن جنبه به نفع مشتري تمام شود. وي ميگويد: اما از ديد ديگر با واردات بيشتر، ممكن است خودروسازان داخلي، احساس خطر كرده و براي كم كردن هزينهها و افزايش سطح كيفي محصولات، تلاش بيشتري كنند، شايد به نفع مشتري تمام شود. هرچند پايين آوردن يكباره تعرفه احتمال دارد نه تنها افزايش كيفيت را سبب نشود، بلكه، بنيه مالي خودروسازان را پايين آورده و آنها را با بحران فروش روبهرو كند.
پاشنه آشيلي به نام CKD
اما نكتهاي كه تقريبا همه كارشناسان روي آن اتفاقنظر دارند، اين است كه با كاهش تعرفه واردات خودروي كامل (CBU)، به تناسب آن، تعرفه واردات قطعات CKD و SKD نيز بايد كاهش يابد؛ چرا كه در غير اين صورت يك عدم تعادل ميان قيمت خودروهاي وارداتي به صورت CBU و محصولاتي كه در داخل مونتاژ ميشوند، به وجود خواهد آمد. به عنوان مثال، ممكن است قيمت يك دستگاه خودروي تويوتا كمري با تعرفه 75درصد به زير 30ميليون تومان برسد، در حالي كه با عدم كاهش تعرفه قطعات CKD، بهاي خودرويي مانند ماكسيما كه در درجه كيفي پايينتري قرار دارد، بيش از خودرويي مانند، تويوتا كمري خواهد بود.
بيشتر كارشناسان معتقدند بايد به تناسب كاهش تعرفه واردات CBU، تعرفه قطعات منفصله (CKD) نيز كاهش يابد.
نكتهاي كه فولادگر، عضو كميسيون تلفيق نيز روي آن تاكيد داشته و عنوان ميكند: به دنبال آن هستيم كه اصلاحاتي را نيز درباره نرخ تعرفه واردات CKD ارائه كنيم.
به نحوي كه تعرفه اين قطعات نيز كه هماكنون بين 25 تا 65درصد است به 20 تا 50درصد نزديك شود.
كاهش تعرفه در انتظار صحن علني مجلس
از آنجا كه كليه مصوبات كميسيون تلفيق بايد در صحن علني مجلس نيز به تصويب برسد، كاهش واردات خودرو به 75درصد هم، از اين قاعده مستثني نيست. هرچند كه به گفته برخي كارشناسان ممكن است خودروسازان داخلي و افراد ذينفع در صنعت خودرو، نسبت به تصويب طرح مذكور واكنش نشان داده و با برخي لابيها، از تصويب كاهش تعرفه واردات به 75درصد، جلوگيري كنند. ميرخاني در اين زمينه ميگويد: به طور قطع خودروسازان نخواهند گذاشت كه تعرفه 75درصدي به تصويب مجلس برسد. اين در حالي است كه ميرتاجالديني اعتقاد دارد، معمولا مصوبات كميسيون تلفيق در صحن علني مجلس نيز تصويب خواهد شد.
http://www.donya-e-eqtesad.com/News/1449/16-03.jpg
اینجانب
2 February 2008, 09:40 AM
اصولا مقاله خوبی بود. ولی در مورد لزوم کاهش تعرفه CKD، بنظر من در دراز مدت اصولا تولید CKD مفهوم و مزیت خاصی برای کشور نداره. نه باعث اشتغال میشه نه باعث رشد تکنولوژی. فقط در کوتاه مدت و در زمانی که حمایت بی چون و چرا از خودروسازهای داخلی صورت میگیره (مثل زمان فعلی) میتونه به عنوان یک رقیب بالقوه مطرح باشه. بنابراین اگر (البته اگر) روزی خودروسازی داخلی بجایی برسه که بتونه با واردات با تعرفه معقول رقابت کنه دیگه نیازی به حمایت از تولید CKD وجود نداره و تعرفه CKD و CBU باید برابر (یا تقریبا برابر) شود. در عوض باید عوارض تولید داخل که 20% هست هم متناسب با کاهش تعرفه واردات، کاهش پیدا کنه.
ali206-5
3 February 2008, 12:20 AM
طي سال 87 رخ خواهد داد
520ميليارد تومان درآمد دولت در حوزه واردات خودرو
گروه خودرو- كميسيون تلفيق بودجه مجلس، درآمد مالياتي پيشنهادي دولت را در حوزه واردات خودرو، 4درصد افزايش داد.</B>
حميدرضا فولادگر، عضو كميسيون صنايع و معادن و از اعضاي كميسيون تلفيق با بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: از آنجا كه دولت تمايلي به كاهش تعرفه واردات خودرو در سال 87 نداشت، رقم 500ميليارد تومان براي ميزان درآمدهاي مالياتي دولت در اين زمينه طي لايحه بودجه پيشنهادي ارائه شده بود كه با توجه به تعديل تعرفه مذكور از 90 به 75درصد، كميسيون تلفيق، 520ميليارد تومان را براي درآمدهاي مالياتي دولت در حوزه واردات خودرو در نظر گرفت.
وي با بيان اينكه طي سال 85، مبلغ 400ميليارد تومان از باب واردات خودرو به كشور نصيب دولت شده است، تصريح كرد: تا پايان آذرماه سالجاري نيز 340ميليارد تومان از درآمدهاي مالياتي دولت، در حوزه واردات خودرو به دست آمده و پيشبيني ميشود تا پايان سال، اين رقم به 450ميليارد تومان برسد. وي در مورد بحث كاهش تعرفه واردات قطعات CKD و SKD نيز گفت: با توجه به حساسيت قطعهسازان و خودروسازان داخلي نسبت به تغييرات تعرفه واردات در حوزه خودرو، و در خواست آنها مبني بر كاهش تعرفه واردات قطعات CKD و SKD، تا پيش از جمعبندي نهايي و اتمام جلسات كميسيون تلفيق بودجه مجلس، موضوع كاهش تعرفه قطعات CKD و SKD نيز مورد بررسي قرار گرفته و در مورد آن تصميمگيري خواهد شد. فولادگر تاكيد كرد: هدف اين است كه به تناسب ميزان كاهش تعرفه واردات خودرو به صورت CBU، تعرفه قطعات CKD و SKD نيز تعديل شود.
sajjadnegaresh
3 February 2008, 09:04 AM
قانون مجوز واردات خودروهاي ديزلي سواري رو هم داده ؟
مي شه وارد كرد؟
يا بايد گذرموقت عمل كرد؟
Raminium2001
3 February 2008, 09:17 AM
هنوز مجوز ورود خودروهای دیزلی داده نشده. ولی حرفش هست که بزودی آزاد بشه. با توجه به سوخت بی کیفیتی که داریم وارد کردن گذر موقت هم فعلا مناسب به نظر نمی رسه.
ali206-5
4 February 2008, 12:29 AM
كيفيت پايين خودروهاي داخلي، دليل كاهش تعرفه واردات خودرو
ايسنا- نماينده مردم خمينيشهر در مجلس گفت: متاسفانه خودروسازان دولتي كشور به جاي واردات خودروهاي كلاس B و C عمدتا اقدام به واردات خودروهاي لوكس و گرانقيمت ميكنند. </B>
محمود ابطحي، عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس، انحصاري بودن بازار خودروي كشور را اصليترين دليل بيكيفيتي و بالابودن قيمت خودروهاي توليدي دانست و افزود: پاسخگو نبودن، بيكيفيتي و قيمت بالاي خودروسازان داخلي كه عمدتا از سوي شركتهاي دولتي اداره ميشوند از جمله دلايلي هستند كه نمايندگان مجلس به ويژه اعضاي كميسيون تلفيق بودجه را به تعيين تعرفه 75درصدي واردات خودرو ترغيب كرد. اين عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس متذكر شد: صنعت خودروسازي كشور با حمايتهاي بيش از حدي كه از سوي مسوولان دولتي دريافت ميكند، نميتواند تداوم يابد مگر اين كه در يك بازار رقابتي قرار بگيرد و در اين صورت است كه ميتواند از قيمت پايين يا خوب بودن كيفيت توليداتش دم بزند. نماينده مردم خمينيشهر در مجلس تمايل ايران به پيوستن به سازمان تجارت جهاني را يادآور شد و افزود: براساس قانون برنامه چهارم توسعه قرار بود تعرفه واردات خودرو در شيبي ملايم كاهش يابد، ولي در بودجه 86 تعرفه 90درصدي واردات خودرو باقي ماند. امسال پيشنهاد كاهش تعرفه واردات خودرو به 60درصد به كميسيون تلفيق رسيد كه اين كميسيون در بررسيهاي كارشناسي به اين نتيجه رسيد كه تعرفه را 75درصد تصويب كند. خودروساز ما بايد به نحوي ياد بگيرد كه قيمت تمام شده را متعارف و خدمات پس از فروش را مناسب ارائه دهد و به درخواست يا شكايت مشتري نيز توجه جدي كند. او رويكرد مجلس دركاهش تعرفه واردات خودرو را تشويق واردكنندگان به واردات خودروهاي كلاس B و C دانست و تصريح كرد: متاسفانه قالب واردكنندگان خودرو همان خودروسازان داخلي هستند كه اقدام به واردات خودروهاي لوكس كردهاند. اين آقايان خودروهاي گران قيمت وارد ميكنند ولي به فكر تامين قطعات يدكي و ارائه خدمات پس از فروش آن نيستند. اين عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس وزارت بازرگاني را مكلف به تعريف كلاس خودروهاي وارداتي دانست و تاكيد كرد: دولت بايد به قصد مجلس در كاهش تعرفه خودروهاي وارداتي توجه كرده و وزارت بازرگاني استانداردها و مشخصات خودروهاي وارداتي را در پايه خودروهاي كلاس B و C تعريف و تكليف كند. </B>
ali206-5
4 February 2008, 12:36 AM
بررسي كاهش تعرفه قطعات خودرو
خبرگزاري فارس- نماينده كميسيون صنايع و معادن مجلس در كميسيون تلفيق بودجه گفت: پيشنهاد كاهش 15درصدي تعرفه واردات CKD و 5/7درصدي SKD در كميسيون تلفيق بررسي ميشود. </B>
حميدرضا فولادگر يادآور شد: كميسيون صنايع تعرفه واردات خودرو را براي سال آينده از 90 به 75درصد كاهش داده و در عين حال پيشنهاداتي را براي كاهش تعرفه واردات قطعات خودرو در دستور كار دارد.
وي گفت: واردات خودرو سبب خواهد شد خودروسازان ما رقيباني را در برابر خود ببينند و اين رقابت هم كيفيت كارشان را بالا برد و هم قيمتهايشان را رقابتي كند.
فولادگر افزود: پيشنهاد كاهش تعرفه واردات CKD و SKD خودرو هنگام جمع بستن درآمدهاي دولت مطرح و بررسي خواهد شد.
وي تاكيد كرد: پيشنهادات مطرح در كميسيون براي كاهش 15درصدي تعرفه واردات قطعات به شكل CKD و 5/7درصدي براي SKD است.
فولادگر افزود: بر اين اساس، تعرفه واردات خودرو به شكل Full CKD از 64 به 49درصد كاهش خواهد يافت و تعرفه SKD نيز كه بسته به ميزان داخليسازي خودرو بين 25 تا 64درصد متغير است با 5/7درصد كاهش روبهرو خواهد شد.
Abolfazl2006_p
4 February 2008, 06:48 PM
پيش از پيوستن به WTO کاهش تعرفه خودروهاي وارداتي مضر است
به گزارش خبر خودرو ، رئیس خانه صنعت و معدن در خصوص کاهش تعرفه خودروهای وارداتی و اثرات آن گفت: تا زمانیکه ما هنوز به سازمان تجارت جهانی ملحق نشده ایم کلیه کاهش تعرفه ها نه تنها مزیت بلکه تنها به ضرر کشوراست .
غنیمی فرد در ادامه گفتگو با خبرنگار خبر خودرو افزود:با این کار ،ما تولیدات داخلی را به نفع تولید کنندگان خارجی تعطیل می کنیم و به آنها اجازه می دهیم کالاهایشان را با تسهیلات بیشتری وارد کشور ما کرده و بفروشند. :icon_lol:
وی گفت:به نظر بنده این مسئله توسط یک مافیای بسیار قوی حمایت می شود ، ادامه این مطلب باعث تعطیلی صنعت خودروسازی شده و 600 هزار نفر که به طور کلی در صنایع وابسته مشغولند به خیل بیکاران می پیوندند .
غنیمی فرد در ادامه اظهار نمود:متاسفانه با این روحیه تجمل پرستی که در کشور وجود دارد با اینکه مثلا"سمند در مقایسه با همتای خارجی اش از کلیه مزایا برخوردار است ولی مردم ترجیح می دهند خودروی خارجی را سوار شوند که این مسئله ما را در دنیا به عقب می راند و با عث تضعیف تولید کنندگان داخلی می شود. :icon_arro
وی افزود:اگر کسی مملکت را در دست داشته باشد و به اهداف چشم انداز 20 ساله مومن باشد و تنها شعار ندهد ،بایستی جلوی اینگونه کاهش تعرفه را نه تنها بگیرد بلکه باید آن را به جای اولش بازگرداند ،ساخت اتومبیل در کشور باید صرف کند تا خودروسازان بتوانند خرج کارهای پژوهشی کنند و خودروی بهتری را تولید نمایند ،این همه پولی که توسط بانک ها به زباله تبدیل می شود باید برای این موضوع صرف شود تا صنعت خودروهم مثل دیگر صنعت ها د ردنیا همچنان به رشدش ادامه دهد . :icon_idea
رئیس خانه صنعت و معدن د رپایان اظهار داشت :من امیدوارم چشم مسئولین باز شود و صنعت خودرو را که در کشور ما علی رغم تمامی سختگیری ها و مشکلات توانسته خودش را اداره کند،حفظ نمایند و با این نوع حرکات صنعت را به زباله دانی نکشد.
http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=36902
Abolfazl2006_p
4 February 2008, 06:52 PM
کاهش تعرفه خودروهاي وارداتي سبب مي شود تا خودروسازان روي تحقيقات بيشتر صحه گذارند
به گزارش خبرخودرو ، عضو کمیسیون صنایع در راستای کاهش تعرفه خودروهای وارداتی و اثرات ناشی از آن گفت:بالا بودن تعرفه ها به طور کلی به نفع صنایع داخلی کشور است ،پیشنهاد کمیسیون صنایع برای کاهش تعرفه از 90 درصد به 75 درصد صرفا"بدلیل رقابت پذیر کردن محصولات داخلی از نظر کیفیت و قیمت با محصولات خارجی است .
استکی درادامه گفتگو با خبرنگار خبر خودرو افزود:از سال گذشته به صنایع خودروسازی اخطار داده شده بود که باید ظرف مدتی معین کیفیت محصولاتشان را به حدی بسانند که با برداشته شدن عوارض و تعرفه ها توان رقابت را داشته باشند ،هر جایی هم که از آنهاپشتیبانی کرده ایم این مسئله قید شده است ولی به هر حال تاوان عدم مدیریت و بازدهی داخلی را که نباید مصرف کننده بپردازد.
وی در ادامه اظهار داشت :بعضی از صنایع خودروسازی به این موضوع توجه کرده و کیفیت محصولاتشان را ارتقاء بخشیدند ،در مواردی هم
فعالیت های تحقیقی را در زمینه خودروسازی انجام داده اند که قابل تقدیر است و دست آورد های خوبی را هم بدنبال داشته است ولی این روند باید مستمر باشد.
استکی گفت:ما نباید به صرف پشتیبانی از صنایع خودمان محصولی را دو برابر قیمت به دست مصرف کننده برسانیم حتی اگر بخواهیم به WTOهم بپیوندیم مجبوریم عوارض را به صفر برسانیم و نهایتا"اینجاست که صنایعی می توانند رقابت کنندکه با محصولات خارجی پا به عرصه میدان گذاشته و بقیه قطعا"ورشکسته می شوندو این یک زنگ خطری است که قطعا"دیر یا زود به وقوع خواهد پیوست ،البته کاهش تعرفه به شکلی نبوده که بخواهیم WTOرا در نظر داشته باشیم ولی این کاهش تعرفه ها آماده باشی است برای صنایع داخلی تا باعث افزایش کیفیت و بهره وری محصولاتشان شود.
عضو کمیسیون صنایع در ادامه افزود:البته تعرفه 75 در صد حداکثر مقدار می باشد یعنی دولت موظف شده که بیشتر از این مقدار مجاز نیست تعرفه ای روی خودرو داشته باشد،البته دولت بیشتر تمایلش به افزایش تعرفه هاست چرا که باعث افزایش درآمدش می شود ولی ما در مجلس سعی کردیم جلوی افزایش تعرفه را بگیریم .:icon_cool
استکی در پایان اظهار داشت :کاهش تعرفه ها بی عدالتی در حق خودروسازان نخواهد بود چرا که از پیش تر به آنها توضیحات را داده بودیم که روی تحقیقات بیشتر صحه گذاشته و کیفیت تولیداتشان را بالا ببرند.
http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=36918
Abolfazl2006_p
5 February 2008, 01:58 PM
تعرفه ورودي SKD و CKD خودرو 15درصد كاهش يافت
گروه خودرو- به دنبال كاهش تعرفه واردات خودرو از 90درصد به 75درصد در كميسيون تلفيق بودجه، تعرفه وروديSKD و CKD خودرو بلاتكليف ماند، كه اين امر منجر به بروز نگرانيهايي از سوي خودروسازها شد.
هرچند به تناسب كاهش تعرفه CBU، تعرفه ورودي خودرو به صورت SKD و CKD نيز نزول پيدا ميكند، اما با گذشت 6روز از مصوبه كميسيون تلفيق بودجه مبني بر تعيين رقم تعرفه واردات خودرو، اعضاي اين كميسيون در خصوص تعرفه خودرو به شكل SKD و CKD تصميمگيري نكردند كه اين امر موج نگراني را بين شركتهاي خودروساز ايجاد كرد. خودروسازها هرچند مخالف كاهش تعرفه هستند، اما كاهش تعرفه واردات خودرو به صورت SKD و CKD نه تنها براي آنها برخورنده نيست، بلكه از آن حمايت نيز ميكنند. اما كميسيون تلفيق بودجه بالاخره به موج نگراني ايجاد شده بين خودروسازها پايان داد و يكشنبه گذشته براي رفع تفاوت ايجادشده بين تعرفهها كه موجب متضرر شدن مونتاژكنندگان خودرو ميشود، تعرفه ورودي SKD و CKD را مشخص كرد.
تعيين تعرفه ورودي به شكل SKD و CKD نيز در كميسيون تلفيق همچون تعيين تعرفه واردات به صورت CBU با حميدرضا فولادگر عضو كميسيون تلفيق و همچنين از اعضاي كميسيون صنعت و معدن مجلس بوده است. طبق پيشنهاد فولادگر و همچنين راي اكثريت نمايندگان كميسيون تلفيق تعرفه ورودي SKD و CKD نيز به طور متوسط 15درصد كاهش پيدا كرد. فولادگر در كميسيون تلفيق گفته است كه به دنبال تصويب كاهش نرخ تعرفه واردات خودرو به صورت CBU از 90درصد فعلي به 75درصد كه بهمنظور ايجاد شرايط بهتر رقابتي براي افزايش كيفيت توليد خودروسازان داخلي و رسيدن به قيمتهاي تعادلي و نيز زمينهسازي براي ورود به بازارهاي جهاني و پيوستن به WTO صورت گرفت، به تناسب ميبايست تعرفههاي واردات خودرو به صورت CKD (قطعات منفصله) و SKD(نيمهمنفصله) نيز كاهش يابد تا صرفا براي واردكنندگان سودآور نباشد و توليدكنندگان و تغييرشكلدهندگان قطعات خام، متضرر نشوند. بدينترتيب تعرفه ورودي SKD و CKD نيز 15درصد كاهش يافت كه اين پيشنهاد مورد تاييد تمامي اعضاي كميسيون تلفيق قرار گرفت.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=88608
ali206-5
7 February 2008, 02:59 PM
تهران: 10:53 18/11/1386
عضو کمیسیون صنایع و معادن:
http://iscanews.ir/Media/Images/178599_sadegh%20zade%2022.JPG
صنعت خودروسازی در کشور با کاهش تعرفه واردات رقابتی می شود
تهران- خبرگزاری ایسکانیوز: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: کاهش تعرفه واردات خودرو از 95 به 75 درصد می تواند بهترین اهرم جهت تنوع در تولید و رقابتی شدن این صنعت در کشور باشد.
دکتر رمضانعلی صادق زاده عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس روز پنجشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران"ایسکانیوز"، کاهش تعرفه واردات خودرو را گامی بلند در راستای توسعه صنعت خودروسازی در کشور اعلام کرد.
وی افزود: کاهش تعرفه واردات خودرو معایبی نظیر کاهش درآمد زایی دولت را نیز به همراه دارد اما می تواند تحول عظیمی در صنعت خودروسازی کشور به همراه داشته باشد.
صادق زاده گفت: تولید کنندگان خودرو باید کیفیت تولیدات خود را تا جایی افزایش دهند که توان رقابت با خودروهای وارداتی را داشته باشند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن خاطر نشان کرد: اگر تعرفه واردات خودرو در چند سال گذشته از 180 درصد پایین تر نیامده بود تولید پیکان همچنان ادامه یافته و تنوع فعلی نیز در این صنعت به وجود نمی آمد.
وی گفت: کاهش تعرفه واردات امری ضروری در راستای تنظیم بازار است چرا که میزان تولید خودرو در کشور به اندازه تقاضا نبوده و خریداران محکوم به خرید از تولیدات خودروسازان داخلی هستند.
صادق زاده تاکید کرد: یکی از وظایف دولت حمایت از مصرف کننده بوده است، بنابراین تهیه خودرو با قیمت مناسب برای مصرف کنندگان یکی از اهداف دولت است.
صادق زاده تاکید کرد: حمایت از تولید کنندگان داخلی نیز اهمیت زیادی دارد و نباید با کاهش تعرفه واردات موجب متضرر شدن تولیدکنندگان داخلی شود.
وی با اشاره به واگذاری خودروسازان به بخش خصوصی گفت: شرکت های خودروسازان باید بتوانند با قیمت مناسب و کیفیت بالا اقدام به تولید کرده و تنوع را در محصولات خود افزایش دهند و تولیدات خود را به سوی صادرات سوق دهند.
ali206-5
9 February 2008, 12:52 AM
مخالفت با كاهش تعرفه واردات خودرو
«براساس اصل 43 قانون اساسي در صورتي كه نياز اقتصاد كشور در داخل تامين شود دولت حق واردات ندارد.»
نجفيمنش، دبير اقتصادي قطعهسازان خودرو، با بيان اين مطلب افزود: طرح كاهش واردات خودرو از 90 به 75درصد كه در كميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيده است، با بند 9 اصل 43 قانون اساسي مغايرت دارد.</B>
وي گفت: در حال حاضر ايران در صنعت خودروسازي اشباع شده و توليدكنندگان داخلي بايد در زمينه صادرات برنامهريزي كنند.
وي با بيان اينكه پيش از اين نيز به بهانه رقابت به صنعت كشور ضربه وارد شده است، تاكيد كرد: با تصويب اين طرح صنعت خودروسازي تضعيف شده و ورشكستگي اين صنعت و بيكاري خيل عظيمي از كارگران را در پي خواهد داشت.
وي اظهار كرد: تا زماني كه دولت شرايط رقابت را براي صنعتگران فراهم نكند باز شدن درهاي كشور دستاوردي جز تخريب توليد ملي ندارد.
نجفيمنش با اشاره به اين كه در پي كاهش تعرفه واردات خودرو دولت نيز متضرر ميشود، اعلام كرد: زماني كه نرخ تعرفه كاهش يابد حجم واردات افزايش خواهد يافت. اين در حالي است كه ورود بيرويه كالا به كشور نيز باعث نزول كيفيت آن خواهد شد.
همچنين رييس خانه صنعت و معدن كشور نيز با تصويب طرح كاهش تعرفه واردات خودرو از 90 به 75درصد مخالفت كرد. هادي غنيميفر، رييس خانه صنعت و معدن كشور درباره تصويب كاهش واردات خودرو در كميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي گفت: افرادي كه اين طرح را در مجلس ارائه كردند از صنعت و رسالت صنعت بيخبرند.
وي افزود: اين افراد تنها به دنبال ترويج تجارت بيبند و بار و ضربه زدن به توليد ملي هستند؛ چرا كه با كاهش تعرفه واردات خودرو صنعت خودروسازي كشور به زمين خواهد خورد.
غنيميفر با اشاره به اينكه اين طرح در صورت تصويب نهايي باعث بيكاري تعداد زيادي از كارگران خودروساز و قطعهساز خواهد شد، اعلام كرد: از دولت درخواست ميكنيم تا پيش از اينكه با تصويب اين طرح به بدنه صنعت كشور ضربه وارد شود از طرح آن جلوگيري كند. </B>
Raminium2001
9 February 2008, 10:07 AM
امان از مافیا... باید هنوز هزینه خوشی مدیران بی تدبیر و بی لیاقت رو بپردازیم چون هرگز دلیلی برای ترس ندارند. بی پول نمیشن چون مجبوریم بهشون پول بدیم. ورشکست نمی شن چون باید فقط از اونا خرید کنیم (اگه نخریم ملت بی کار میشن!!!)
کجای دنیا یه دولت میاد به همه زور میکنه فلان کالا رو بخرن تا نکنه مشکل بیکاری بیشتر بشه؟
اگه حمایت از صنعته، خوب هرچی عایدی از واردات داند، به صورت وام بدون بهره به خودروسازها بدن تا کیفیت محصولشون رو ببرن بالا. من قول میدم اگه کیفیت محصول با مدلهای خارجی یکی باشه، همه ایرانی رو میخرن. ولی اگه بخوان این جور وقیحانه آشغال دست ملت بدن و بعد بیان تو تلویزیون بگن "پراید 7500 قیمتشه و کیفیتش در حد قیمتش خیلی بالاست" اونم در جواب این همه معترض، همچین صنعتی رو نمی خوایم. حتی تاتا موتورز هم جرات نداره در مورد محصول 2 3 تومنیش همچین حرفی بزنه. باید کیفیت بالا باشه، حالا امکانات کمتر برای قیمت کمتر منطقیه.
pedram_w204
10 February 2008, 02:06 PM
Raminium2001 (http://www.phalls.com/member.php?u=44345) عزیز درست میفرمایند. هیوندای کره وقتی که ایران خودرو خودرو روز دنیارو شروع به ساخت کرد هیچی نبود و اسمشو کره ای جماعت هم نمیشناخت. الان ملت ما حاضراند بابت محصولش تا 55 ملیون یعنی حدود 60000$ در همچین وضع اقتصادی ایران نقد !!! بپردازن. بعدآ میان و میگن خودروی سمند ما استاندارد روز دنیارو داره نسبت به قیمتش از رقبای خارجی بهتره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!! پس بگزارید یکی بشه نماینده فقط یک مدل chevrolet مثل epica که با قیمت و' گارانتی 5ساله و موتور 3 لیتری و فول آپشن و ... کمتر از قیمت سمند آشغال شما بیاره ! اگه شما راست میگید که بهتره ملت میان ماله شمارو میخرن! نمیدونم این حرفارو بر چه اساسی میزنن!
یکی نیست بگه کم فرصت تحقیق داشتید؟ این همه ماشین آشغال و به ملت دادید به قیمت 3 یا4 برابر! با این سود سالانه و عوارض گمرکی که ملت میدن ! الان ما باید یکی از قطب های سازنده خودرو دنیا بودیم!
من 100% با نظر مجلس موافقم و اگه من عضو کمیسیون بودم 0% هم زیادی میدونستم چه برسه به 75%!
ali206-5
13 February 2008, 12:40 AM
مجلس مخالف واردات خودرو است
روابط عمومي ايرانخودرو– توانمنديهاي صنعت خودروسازي داخلي به مرحلهاي رسيده است كه كشور نيازي به واردات خودرو ندارد و مجلس شوراي اسلامي براساس يك سياست اصولي مخالف واردات بيرويه خودرو است تا زمينه رشد و توسعه همهجانبه شركتهاي داخلي بيشتر فراهم شود.
هاشمي ريسه عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين مطلب اظهار داشت: كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي معتقد است كه بايد بسترهاي تازه براي رشد و توسعه صنعت خودروسازي داخلي را فراهم كرد بهخصوص آنكه اين شركتها داراي قابليتهاي بسيار خوبي درخصوص طراحي و توليد قطعات انواع خودرو هستند.
وي تاكيدكرد: در شرايط كنوني كه صنعت خودروسازي ايران به مرحله جهاني شدن رسيده است، ضرورتي ندارد كه اقدام به واردات بيرويه خودرو شود، زيرا اين امر موجب ميشود تا صنايع قطعهسازي نوپا و خوردسازي كشورمان با مشكلات متعددي مواجه شوند.
هاشمي ريسه گفت: ايرانخودرو از جمله شركتهايي است كه با بهرهگيري از جديدترين فناوريهاي موفق به توليد طيف متنوعي از خودرو شده و جا دارد با حمايت از اين گونه شركتها، راه براي حضور صنعت خودروسازي ايران در بازارهاي جهاني هموارتر شود.
اين نماينده مجلس با اشاره به حمايتهاي دولت و مجلس شوراي اسلامي از صنعت خودروسازي گفت: اين حمايتها ميتواند زمينهساز توسعه هرچه بيشتر اين صنعت بهخصوص در زمينه اشتغالزايي شود.
Raminium2001
13 February 2008, 07:16 AM
دوستان، بنده موفق به کشفهای بزرگی در صنعت خودرو سازی شدم و به تنهایی و فقط از روی اظهارات یکی از مسئولین دلسوز مشکلات سر راه خودروسازی کشور رو یافتم.
مشکل شماره 1.
مجلس شوراي اسلامي براساس يك سياست اصولي مخالف واردات بيرويه خودرو است تا زمينه رشد و توسعه همهجانبه شركتهاي داخلي بيشتر فراهم شود.
راه حل این مشکل بسیار ساده است. کافیه یکی بگه به این آقایون که واردات رقابت و کیفیت رو افزایش میده نه اینکه سر خودرو سازها رو ببره. برای چی من باید بیش از یک سال منتظر یه ماشین خیلی معمولی به نام لوگان باشم؟ اگه خودرو ساز داخلی خیلی سرش شلوغ شده که نمیرسه به تعهداتش عمل کنه، این جوری باری از دوشش برداشته میشه و در حقیقت به صنعت خودرو سازی کمک میشه :icon_evil.
كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي معتقد است كه بايد بسترهاي تازه براي رشد و توسعه صنعت خودروسازي داخلي را فراهم كرد بهخصوص آنكه اين شركتها داراي قابليتهاي بسيار خوبي درخصوص طراحي و توليد قطعات انواع خودرو هستند.
این هم شاهد ادعای من. پس اگه خودرو وارد بشه، به دلیل کیفیت و طراحی خودروهای ایرانی، عمرا اگه کسی بره طرف خودروهای خارجی و به این صورت خودرو سازهای خارجی ضایع شده و همه از خودروسازان ما التماس خواهند کرد که اجازه مونتاژ محصولات ایرانی رو بهشون بدن تا اونا محصولات خودشون رو از خط تولید خارج کنند.:icon_mrgr
وي تاكيدكرد: در شرايط كنوني كه صنعت خودروسازي ايران به مرحله جهاني شدن رسيده است، ضرورتي ندارد كه اقدام به واردات بيرويه خودرو شود، زيرا اين امر موجب ميشود تا صنايع قطعهسازي نوپا و خوردسازي كشورمان با مشكلات متعددي مواجه شوند.
:icon_twis آخر کدوم
هاشمي ريسه گفت: ايرانخودرو از جمله شركتهايي است كه با بهرهگيري از جديدترين فناوريهاي موفق به توليد طيف متنوعي از خودرو شده و جا دارد با حمايت از اين گونه شركتها، راه براي حضور صنعت خودروسازي ايران در بازارهاي جهاني هموارتر شود.
خدا رو شکر :icon_excl
و اما کشف مهم و تاریخی شخص من :
اين نماينده مجلس با اشاره به حمايتهاي دولت و مجلس شوراي اسلامي از صنعت خودروسازي گفت: اين حمايتها ميتواند زمينهساز توسعه هرچه بيشتر اين صنعت بهخصوص در زمينه اشتغالزايي شود.
خوب به لطف پروردگار مشکل حل شد. ایراد اینجاست که آقایون تصور می کنند اشتغالزایی نوعی صنعت است و اشتغالزایی یکی از زمینه های فعالیت خودروسازان است. خوب اگه این زمینه فعالیت رو بی خیال شن برن در زمینه تولید خودرو فعالیت کنند، ما خیلی زود خودروساز میشیم ...
eCom2001
13 February 2008, 11:28 AM
Raminium2001 عزیز این قصه سری دراز دارد! مسئله این نیست که شرکت های خودرو سازی در ایران دچار ضرر بشند، هر موقع «کف گیر» مسئولین محترم و دلسوز به «کف دیگ» برخورد بکنه مخالفت ها هم شروع میشه! مسلما 75 درصد اگه به سود من و شما بشه ولی به ضرر دولت که هست، نیست؟
pedram_w204
13 February 2008, 11:49 PM
مافیا بازی خودرو کی تموم میشه خدا میدونه.
ali206-5
14 February 2008, 12:35 AM
با مخالفت نمايندگان مجلس
كاهش تعرفه واردات خودرو منتفي شد :choler:
گروه خودرو – مجلس شوراي اسلامي با طرح كاهش تعرفه واردات خودرو طي سال آينده مخالفت كرد.
حميدرضا فولادگر، عضو كميسيون صنايع و معادن و همچنين از اعضاي كميسيون تلفيق بودجه، با بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: طرح كاهش تعرفه واردات خودرو از 90 به 75درصد روز گذشته در صحن علني مجلس مطرح كه با مخالفت نمايندگان راي نياورد.</B>
اين گفته فولادگر در حالي است كه دو هفته پيش نمايندگان حاضر در كميسيون تلفيق بودجه، با هدف ايجاد رقابت بيشتر ميان خودروسازان داخلي و افزايش سطح كيفي محصولات توليدي آنها تعرفه واردات خودرو را از 90 به 75درصد كاهش دادند.
اين مصوبه كميسيون تلفيق از همان ابتدا نيز با واكنشهاي بسياري از سوي موافقان و مخالفان مواجه شده كه البته بيشتر گمانهزنيها و پيشبينيها از عدم تصويب اين طرح در صحن علني مجلس خبر ميداد.
خودروسازان داخلي كه با كاهش تعرفه، انحصارشان در بازار داخل تعديل ميشد، از يك سو و كارشناساني كه توان خودروسازهاي داخلي را در حد رقابت با محصولات شركتهاي معتبر خارجي ندانسته و معتقد بودند با كاهش تعرفه صنعت خودرو رو به نابودي حركت
ميكند. از سوي ديگر، مخالفان سرسخت و جدي كاهش تعرفه واردات خودرو به حساب ميآمدند كه عاقبت نيز حرف آنان به كرسي نشست و طرح مذكور راي نياورد.
محمدرضا ميرتاجالديني از نمايندگان عضو كميسيون تلفيق بودجه درباره علت مخالفت خانه ملت، با كاهش تعرفه به خبرنگار ما گفت: در صورت تصويب اين طرح واردات خودرو به كشور رو به فزوني ميگذاشت و در نتيجه صنعت خودروي داخل كه توان رقابت محصولات خارجي را ندارد، متضرر ميشد از طرفي اشتغال هم مورد تهديد قرار ميگرفت.
وي ادامه داد: با كاهش تعرفه صنعت قطعهسازي نيز به طور حتم دچار چالش جدي شده كه مسلما به نفع صنعت داخل نبود.بنابراين نمايندگان مجلس تصميم گرفتند ميزان تعرفه واردات خودرو را به همان 90درصد سابق بازگردانند. اظهارات ميرتاجالديني در حالي است كه مصوبه كميسيون تلفيق بودجه در قبال كاهش تعرفه واردات قطعات CKD و SKD نيز در صحن علني راي نياورده و به همان ميزان قبلي (24 الي 64درصد) بازگشت.
با عدم تصويب كاهش تعرفه واردات خودرو 175ميليارد ريال از درآمدهاي پيشبيني شده دولت در سال آينده كاهش خواهد يافت.
دولت نيز در لايحه پيشنهادي بودجه بر تعرفه 90درصدي تاكيد داشت. :cryb:
ar1358
15 February 2008, 09:54 PM
تعرفه واردات خودرو به 90 درصد برگشت
بر اساس اين گزارش با تصويب تعرفه 90 درصدي اين تعرفه براي سومين سال متوالي اعمال و اجرا خواهد شد.
كد خبر: ۶۵۷۶ تاريخ انتشار: ۱۹:۰۵ - ۲۶ بهمن ۱۳۸۶ تعداد بازديد: ۱۱۵۴
عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس گفت: مجلس با عدم راي به مصوبه كميسيون تلفيق در كاهش 15 درصدي واردات خودرو، بار ديگر تعرفه 90 درصد را تصويب كرد.
حميدرضا فولادگر در گفت و گو با فارس اظهار داشت: برخي از نمايندگان اعتقاد داشتند كاهش تعرفه واردات خودرو به صنعت ملي و داخلي لطمه ميزند.
وي گفت: استدلال ما كاهش تدريخي تعرفه واردات خودرو براي تحرك در صنعت خودرو و افزايش توان رقابت خودرو سازان داخلي با شركتهاي خارجي بود، اما با اظهارات برخي از اعضاي اقتصاددان مجلس، تعرفه واردات خودرو كامل و قطعات آن به حالت قبل بازگشت.
بر اساس اين گزارش با تصويب تعرفه 90 درصدي اين تعرفه براي سومين سال متوالي اعمال و اجرا خواهد شد.
كميسيون تلفيق كاهش 15 درصدي محصول كامل و قطعات خودرو را تصويب و بر اين اساس تعرفه واردات خودرو كامل را به 75 و قطعات آن را بسته به ميزان داخلي سازي 15 درصد كاهش داده بود.
Abolfazl2006_p
16 February 2008, 10:18 PM
تعرفه واردات قطعات CKD تا پايان برنامه چهارم ثابت است
جامع نيوز - تعرفه واردات خودرو فول CKD تا پايان برنامه چهارم توسعه 64درصد باقي ميماند.
«احمد نعمتبخش» دبير انجمن خودروسازان، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: براساس تبصره 2 ماده 72 قانون بخشي از مقررات مالي دولت كه در برنامه چهارم توسعه نيز آمده است، دولت تا پايان برنامه چهارم موظف است سود بازرگاني خودرو فول CKD را 60درصد در نظر بگيرد.
وي افزود: با توجه به عوارض چهاردرصدي حقوق پايه، تعرفه واردات فول CKD نميتواند كمتر از 64درصد باشد. نعمتبخش تصريح كرد: طي مذاكراتي كه با نمايندگان مجلس انجام شد، برخي اعضاي كميسيون صنايع با در نظر گرفتن قانون مذكور، مخالفت خود را با كاهش تعرفه اعلام كردند تا با رايزنيهاي انجام شده كاهش تعرفه با مخالفت نمايندگان مواجه شود.
دبير انجمن خودروسازان خاطرنشان كرد: روند كاهش تعرفه واردات خودرو به صورت CBU رضايتبخش بوده است و اين تعرفه از 168درصد در سال 82 به 90درصد در سال 86 رسيده است. با پايان سال 87 و اتمام برنامه چهارم، در بودجه سالهاي آينده امكان كاهش تعرفه به وجود ميآيد.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=90242
Abolfazl2006_p
18 February 2008, 01:47 PM
مشتري ايراني حق دارد ....
گروه خودرو- طبق برنامه چهارم توسعه، تعرفه واردات خودرو به صورت CBU تا پايان اين برنامه يعني سال 88 بايد به 50درصد برسد.
برنامهريزان برنامه چهارم، اين گونه پيشبيني كردهاند كه تعرفه واردات خودرو از شروع برنامه به تدريج كاهش يافته و تا پايان سال به 50درصد برسد، اما از آنجا كه دولتمردان دوره نهم از منتقدان برنامه چهارم توسعه بوده، نه تنها اين بند از برنامه را ناديده گرفتهاند، بلكه بر ديگر مصوبات آن نيز انتقاد جدي دارند. آنها معتقدندكه تعرفه بهترين ابزار براي حفظ و صيانت از صنعت خودروسازي كشور محسوب ميشود. تجربهاي كه در ديگر كشورها با شكست قطعي روبهرو شد، اما اين سوال هميشه از سوي مشتريان خودرو مطرح است كه ابزار دفاع از حقوق مشتري درمقابل خودروسازهاي داخلي چيست؟ اگر تعرفه براي صيانت از صنعت خودروسازي كشور تعريف ميشود، پس صيانت از حقوق مشتري ايراني كه چندين سال است با برندهاي از رده خارج شده ديگر كشورها ساخته و حق انتخاب نيز ندارد، با چه ارگان ونهادي است. هر چند طي سال جاري براي احقاق حقوق مشتري خودروهاي داخلي، در مجلس شوراي اسلامي و وزارت صنايع، مصوباتي به نمايندگيها و مراكز خدمات پس از فروش خودرو كه بيشترين انتقادات به آنها وارد است، ابلاغ شده، اما آنچه پيدا است، معضل صنعت خودروسازي كشور ما ريشه در 50سال گذشته دارد و اين مشكلات را نيز نميتوان با ابزاري همچون افزايش تعرفه خشكاند. در حال حاضر دولتمردان به اين نكته توجه ندارند كه مشتري ايراني حق دارد از خودرويي با كيفيت و استاندارد بالا، آنچه كه ديگر خودروسازهاي دنيا با فناوري به روز به توليد آن مشغولند، استفاده كند. مشتري ايراني حق دارد كه براي خودروي سواري كه انتخاب ميكند هزينه گزافي پرداخت نكند، مشتري ايراني حق دارد از حداقل آپشنهاي ايمني يك خودرو برخوردار باشد، مشتري ايراني حق دارد...
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=90562
Abolfazl2006_p
18 February 2008, 01:48 PM
واردات خودروهاي سواري در دي ماه به بيش از 3300 دستگاه رسيد
واردات قطعي خودروهاي سواري در ديماه به سههزار و 359 دستگاه رسيد.
اين ميزان واردات به ارزش ريالي 63ميليارد و 828ميليون و 100هزار تومان و ارزش دلاري 68ميليون و 278هزار و 21 دلار بوده است.
بر اساس آمار گمرك ايران، ميزان واردات خودرو در ديماه در مقايسه با ماه مشابه آن در سال گذشته حدود 248 دستگاه كاهش داشته است.
با واردات سههزار و 359دستگاه خودروسواري در اين ماه، ميزان واردات خودرو سواري از ابتداي سال تا پايان دي به 30هزار و 667 دستگاه به ارزش ريالي 578ميليارد و 11ميليون و 200هزار تومان و ارزش ارزي 621ميليون و 822هزار و 468 دلار بوده است. ميزان واردات قطعي خودرو سواري نيز تا پايان ديماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9هزار و 62دستگاه افزايش داشته است.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=90565
Abolfazl2006_p
25 February 2008, 02:31 PM
تعرفه واردات خودرو در لايحه بودجه اصلاح شد
گروه خودرو- قانون بودجه سال 87 كل كشور روز گذشته در حالي از سوي رييس مجلس شوراي اسلامي به رييسجمهوري ابلاغ شد كه اشكال به وجود آمده در متن نهايي لايحه مذكور كه براساس آن بهرغم مصوبه مجلس، تعرفه واردات خودرو 75درصد درج شده بود، هياترئيسه مجلس را مجبور به بازنگري دوباره در اين زمينه كرد.
داستان بدين قرار است كه دولت در لايحه پيشنهادي بودجه سال 87 اعمال تعرفه 90درصدي براي واردات خودرو را مطابق 2سال گذشته درخواست كرد.
اما كميسيون تلفيق بودجه مجلس ضمن بررسي درآمدهاي دولت در سال آينده، راي به كاهش تعرفه واردات خودرو از 90درصد به 75درصد داد، تا بدين وسيله هم درآمدهاي دولت از حوزه واردات خودرو افزايش يابد و هم به واسطه ورود خودروهاي خارجي به بازار داخل، خودروسازان كشور را در معرض رقابت قرار دهد تا بدين وسيله توان فني و كيفي محصولات آنها بالا رود.
اين مصوبه كميسيون تلفيق در همان ابتدا با واكنشهاي مثبت و منفي از سوي دستاندركاران صنعت خودرو روبهرو شد؛ هرچند كه در اين ميان صداي مخالفان كاهش تعرفه بيشتر شنيده ميشد و اكثر مسوولان و كارشناسان مرتبط با صنعت خودروي كشور، نسبت به اعمال تعرفه 75درصدي، اعتراض و اعلام خطر كردند.
اين در حالي بود كه مصوبه كميسيون تلفيق نيز مانند ساير مصوبات آن بايد در صحن علني ساختمان بهارستان به راي گذاشته ميشد.
سرانجام مخالفتهاي ابراز شده در زمينه كاهش تعرفه واردات خودرو از 90 به 75درصد، كار خود را كرد و نمايندگان خانه ملت در صحن علني، كاهش تعرفه را خطري بزرگ براي صنعت خودروي كشور اعلام كردند و اين موضوع يك قدم مانده به تصويب، نتوانست راي مثبت مجلسنشينان را كسب كند.
اما اتفاق نسبتا عجيبي كه در اين رايگيري به وقوع پيوسته آن است كه در «صورت مذاكرات» مربوط به بررسي لايحه بودجه سال 87 در صحن علني مجلس، بند مربوط به مصوبه كميسيون تلفيق مبني بر كاهش تعرفه واردات خودرو از 90 به 75، حذف نشده است.
در واقع اعضاي كميسيون تلفيق دو بند را به لايحه پيشنهادي دولت در حوزه واردات خودرو لحاظ كردهاند. اول آنكه، تعرفه 90درصدي مورد نظر دولت به 75درصد تنزل يافت و دوم آنكه به واسطه اين موضوع 5/17ميليارد تومان به درآمد پيشنهادي دولت در اين حوزه (يعني 500ميليارد تومان) اضافه شد كه در جريان رايگيري لايحه مذكور در صحن علني مجلس، نمايندگان مخالف كاهش تعرفه، تنها به حذف 5/17ميليارد مذكور از درآمدهاي دولت اقدام كرده و بند مربوطه اين موضوع را از «صورت مذاكرات» صحن علني حذف كردند.
در حالي كه ظاهرا بندي كه در آن به كاهش تعرفه از 90 به 75درصد تاكيد شده از صورت مذاكرات مربوط حذف نشده است.
به همين سبب نيز شوراي نگهبان و همچنين غلامعلي حداد عادل، رييس مجلس دستور پيگيري اين موضوع را صادر كردند. اين در حالي است كه سبحاني، نماينده دامغان در گفتوگو با خبرنگار ما با بيان اينكه مقصود اصلي نمايندگان، عدم كاهش تعرفه واردات خودرو به 75درصد بوده است، گفت: پيگيريهاي لازم را جهت برطرف شدن مساله مذكور انجام دادهايم كه به واسطه آن بند مربوط به كاهش تعرفه واردات خودرو از 90 به 75درصد نيز از صورت مذاكرات نمايندگان مجلس حذف خواهد شد و بدين ترتيب تعرفه 90درصد براي واردات خودرو طي سال آينده باز هم اعمال ميشود.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=91879
ar1358
15 March 2008, 12:31 AM
استاندارد يورو 3 براي خودروهاي وارداتي اجباري ميشود
گروه خودرو – استاندارد يورو 3 براي خودروهاي وارداتي از سال آينده اجباري ميشود.
به گزارش خبرنگار ما اوايل سال 80 سازمان حفاظت از محيط زيست، وزارت صنايع و معادن و موسسه استاندارد با تشكيل كميتهاي مشترك و طي برنامهاي بلند مدت استانداردهايي را كه شركتهاي خودروساز بايد در سالهاي آتي به آن دست يابد را تعيين كردند. براساس اين برنامه شركتهاي خودروساز ملزم بودند تا سال 88 محصولات خود را براساس استاندارد يورو 2 توليد و پس از آن نيز مقيد به اجراي استاندارد يورو 3 براي محصولات خود شدند.
همچنين از سال 1390 نيز شركتهاي مذكور موظف به اجراي استاندارد يورو 4 خواهند بود.
اين برنامه در حالي براي خودروهاي داخلي مصوب شد كه براي خودروهاي وارداتي استانداردهاي سختتري پيشبيني شده است. به گفته داوود ميرخاني رشتي، رييس سابق انجمن خودروسازان استاندارد يورو 3 براي خودروهاي وارداتي از ابتداي سال 87 الزامي خواهد شد. وي معتقد است به دليل اين كه خودروهاي وارداتي براساس استانداردهاي اروپايي توليد ميشوند و تعداد آنها نيز در كشور محدود است امكان استفاده از بنزين سوپر براي اين تعداد خودرو در كشور وجود دارد.
اما براي تمامي خودروهاي داخلي استفاده از سوخت سوپر وجود ندارد. به همين دليل براي اين خودروها يك سال زودتر از خودروهاي داخلي استاندارد يورو 3 در نظر گرفته شده است.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=94529
ar1358
4 April 2008, 04:52 AM
بخشنامه های خودرویی
بخشنامه گمرک ایران درخصوص ابلاغ پرایس لیست خودرو سواری لکسوز و تویوتا یاریس
شماره:
345722/3550/206/24/529
تاریخ:
21/12/1386
گمرک............... باسلام ـ احتراما، پیرو بخشنامه شماره 529/24/26/3550/345722 مورخ 1386/12/21 در اجرای تبصره 6 قانونخودرو بر اساس مفاد صورتجلسه شماره 317 مورخ 1386/12/17 کمیته مشترک گمرک و وزارت صنایع و معادنبدینوسیله ارزش اتومبیلهای لکسوس ساخت ژاپن مدل سال 2008 مربوط به شرکت ایرتویا بشرح ذیل اعلام میگردد. پرایس لست در نشر قانون موجود میباشد شیخیان ـ مدیرکل دفتر تعیین ارزش
بخشنامه گمرک ایران درخصوص ابلاغ پرایس لیست اتومبیل نیسان مورانو
شماره:
333896/5173/206/24/508
تاریخ:
11/12/1386
گمرک............... باسلام - احتراما در اجرای تبصره 6 قانون خودرو بر اساس مفاد صورتجلسه شماره 315 مورخ 1386/11/23 کمیتهمشترک گمرک و وزارت صنایع و معادن بپیوست 1 برگ پرایس لیست اتومبیل نیسان مورانو تایپ Z50 سال 2008 مربوطبه شرکت پارس خودرو ارسال میگردد. مقتضی است دستور فرمایند ارزشگذاری اتومبیلهای وارداتی مربوط با توجه بهلیست پیوست و با در نظر گرفتن کرایه حمل و بیمه انجام گیرد. شیخیان ـ مدیر کل دفتر تعیین ارزش سیدعباس حسینی مدیرکل مقررات صادرات و واردات
مجوز ورود YARIS و CARNIVAL MB)2700cc)
شماره:
3602/210
تاریخ:
07/12/1386
گمرک ایران- دفتر واردات سلام علیکم بدینوسیله به اطلاع می رساند؛ خودروهای سواری مشروحه ذیل کلیه گواهیهای مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو (تصاویر پیوست) را اخذ نموده اند. فلذا ثبت سفارش و واردات آن بلامانع می باشد. ضمناً لازم به ذکر است که شماره گذاری خودروهای مذکور منوط به انجام آزمونهای آلایندگی موردنظر سازمان حفاظت محیط زیست و اعلام تایید مراتب از سوی سازمان یاد شده به راهور ناجا خواهد بود.ف66629 شرکت سازنده نمایندگی رسمی خدمات پس از فروش نوع خودرو گروه خودرو مدل خودرو نوع موتور تاریخ اعتبار 1 CHINA FAW GROUP IMP & EXP CORP (چین) سیباموتور سواری ون (11نفره) M2 CA6500CE 4G64S4M 29/12/1386 گواهیهای صادره توسط مراجع مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو خدمات پس از فروش شماره : 26521/42 تاریخ : 19/6/1386 سازمان حفاظت محیط زیست شماره : 1386/100/8204/40575 تاریخ : 17/7/1386 سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور شماره : 38618-86- رهـ م تاریخ : 25/7/1386 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شماره : 52531 تاریخ : 19/8/1386 شرکت سازنده نمایندگی رسمی خدمات پس از فروش نوع خودرو گروه خودرو مدل خودرو نوع موتور تاریخ اعتبار 2 TOYOTA (ژاپن) ایرتویا سواری M1 YARIS 2NZ-FE 29/12/1386 گواهیهای صادره توسط مراجع مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو خدمات پس از فروش شماره : 56280/42/86 تاریخ : 6/12/1386 سازمان حفاظت محیط زیست شماره : 1386/100/8204/60840 تاریخ : 9/10/1386 سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور شماره : 34571-86- رهـ م تاریخ : 26/4/1386 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شماره : 49909 تاریخ : 6/8/1386 ردیف شرکت سازنده نماینده خدمات پس از فروش نوع خودرو گروه خودرو مدل مدل موتور تاریخ اعتبار 3 KIA MOTORS شرکت اطلس خودرو خودروی سواری M1 CARNIVAL MB (2700 cc) دستی و اتوماتیک G6EA 29/12/1386 گواهیهای مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو خدمات پس از فروش شماره: 40661/42 تاریخ:13/9/1386 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شماره: 31841 تاریخ:21/5/1386 شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور شماره: 33193-86 ر.هـ . م تاریخ:30/3/1386 سازمان حفاظت محیط زیست شماره: 20894/2/100/1386 تاریخ:10/4/1386 سیدعباس حسینی مدیرکل مقررات صادرات و واردات
مجوز ورودمجاز بودن واردات خودروی سواری MURANO Z5/CVT
شماره:
3322/210
تاریخ:
21/11/1386
گمرک ایران ـ دفتر واردات سلام علیکم ـ بدینوسیله به اطلاع میرساند، پیرو تصمیمات متخذه در جلسه مورخ 1386/11/21 خودروسواری ذیلکلیه کلیه گواهیهای مذکور در آئین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو (تصاویر پیوست) را اخذ نمودهاست، فلذاثبت سفارش و واردات آنها بلامانع میباشد. ضمنا لازم به ذکر است که شماره گذاری خودروی مذکور منوط به انجامآزمونهای آلایندگی مورد نظر سازمان حفاظت محیط زیست و تایید و اعلام مراتب از سوی سازمان یاد شده به راهورناجا خواهد بود.
مدلهای جدید خودروی سواری از محصولات تویوتا
شماره:
3104/210
تاریخ:
08/11/1386
گمرک ایران- دفتر واردات سلام علیکم بدینوسیله به اطلاع می رساند، مدل خودروهای سواری مشروحه ذیل کلیه گواهی های مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو (تصاویر پیوست) را اخذ نموده اند، فلذا ثبت سفارش و واردات آنها بلامانع می باشد. ضمناً لازم بذکر است که شماره گذاری خودروهای مذکور منوط به انجام آزمونهای آلایندگی موردنظر سازمان حفاظت محیط زیست و مورد تأیید و اعلام مراتب از سوی سازمان یادشده به راهور ناجا خواهد بود. ف60297 ردیف شرکت سازنده نمایندگی خدمات پس از فروش نوع خودرو گروه خودرو مدل خودرو نوع موتور تاریخ اعتبار 1 TOYOTA (ژاپن) ایرتویا سواری M1 LEXUS GS430 (V8) DOHC/VVT-IE 3UZ-FE 25/12/86 LEXUS LS 460 (V8) DOHC/VVT-IE 1UR-FE LEXUS RX350 (V6) DOHC/VVT-IE 2GR-FE گواهیهای مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو خدمات پس از فروش شماره: 12189/42 تاریخ: 26/3/1386 سازمان حفاظت محیط زیست شماره: 1386/100/8204/35277 تاریخ: 13/6/1386 شرکت بهینه سازی مصرف سوخت شماره: 34571-86/ رهـ.م تاریخ: 26/4/1386 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شماره: 49908 شماره: 64583 تاریخ: 6/8/1386 تاریخ: 22/10/1386 سیدعباس حسینی مدیرکل مقررات صادرات و واردات / 83
اخرین مدلهای جدید خودروی سواری
شماره:
3066/210
تاریخ:
06/11/1386
گمرک ایران- دفتر واردات سلام علیکم بدینوسیله به اطلاع می رساند، خودروهای مدلهای مشروحه ذیل که کلیه گواهی های مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو (تصاویر پیوست) را اخذ نموده اند، فلذا ثبت سفارش و واردات آنها بلامانع می باشد. ضمناً لازم بذکر است که شماره گذاری خودروهای مذکور منوط به انجام آزمونهای آلایندگی موردنظر سازمان حفاظت محیط زیست و مورد تأیید و اعلام مراتب از سوی سازمان یادشده به راهور ناجا خواهد بود. ف59703 دیف شرکت سازنده نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش نوع خودرو گروه خودرو مدل خودرو نوع موتور تاریخ اعتبار 1 DAIMLER CHRYSLER تجارت ستاره ایران سواری M1 E230 M272 29/12/1386 گواهیهای مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو خدمات پس از فروش شماره: 35298/42 تاریخ: 13/8/1386 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شماره: 33987 تاریخ: 28/5/1385 سازمان حفاظت محیط زیست شماره: 1386/100/8204/ تاریخ: 18/1/1386 شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور شماره: 37236-86-رهـ م تاریخ: 27/6/1386 ردیف شرکت سازنده نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش نوع خودرو گروه خودرو مدل خودرو نوع موتور تاریخ اعتبار 2 TOYOTA ایرتویا سواری M1 LEXUS ES 350 اتوماتیک 2GR-FE 25/12/1386 گواهیهای مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو خدمات پس از فروش شماره: 12189/42 تاریخ: 26/3/1386 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شماره: 49908 تاریخ: 6/8/1386 سازمان حفاظت محیط زیست شماره: 1386/100/8204/35277 تاریخ: 13/6/1386 شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور شماره: 42179-86-رهـ م تاریخ: 11/10/1386 ردیف شرکت سازنده نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش نوع خودرو گروه خودرو مدل خودرو نوع موتور تاریخ اعتبار 3 KIAMOTORS اطلس خودرو سواری M1 KIA-FG CARENS 2000دستی و اتوماتیک (پنج و هفت نفره) G4KA 29/12/1386 KIA-LD OPIRUS اتوماتیک G6DA گواهیهای مذکور در آیین نامه اجرایی ضوابط فنی واردات خودرو خدمات پس از فروش شماره: 40661/42 تاریخ: 13/9/1386 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شماره: 63086 تاریخ: 6/8/1386 سازمان حفاظت محیط زیست شماره: 1386/100/8204/56617 شماره: 1386/100/8204/56620 تاریخ: 19/9/1386 تاریخ: 19/9/1386 شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور شماره: 42178-86-رهـ م تاریخ: 11/10/1386 سیدعباس حسینی مدیرکل مقررات / 84
http://www.piico.ir/portal/Default.aspx?tabid=234&tabindex=6
ar1358
8 April 2008, 11:14 AM
ورود خودرو با شناسنامه افراد دیگر منع قانونی دارد
سه شنبه، 20 فروردين 1387
ساعت: 09:50 Tuesday, April 08, 2008
كد خبر: 41525
به گزارش خبر خودرو ، عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت:ورود خودرو به کشور باید از سوی افرادی صورت پذیرد که بتوانند ارائه خدمات پس از فروش این خودروها را برای مشتریان تضمین کنند.
کاتوزیان در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو افزود:هر خودرو وارداتی باید علاوه بر خدمات پس از فروش تمامی مشخصات تعیین شده توسط وزارت بازرگانی و اداره گمرک کشور را دارا باشد.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که برخی خودروهای وارداتی از گارانتی کارخانه تولید کننده بهره مند نیستند گفت: لازم است تا هر خودرو وارداتی پس از ورود به ایران از گارانتی کارخانه تولید کننده استفاده کند و این در حالی است که برخی وارد کنندگان خودرو بدون توجه به این مطلب که پس از خروج خودرو از کشور مبدا هیچ گونه گارانتی به این خودروها تعلق نمی گیرد اقدام به ورود خودرو به کشور می کنند.
کاتوزیان در خصوص ورود تعداد زیادی خودرو به وسیله شناسنامه افراد توسط یک فرد افزود:این امر منع قانونی دارد و هر شخص می تواند با شناسنامه خود فقط 1 خودرو وارد کند.
وی همچنین در مورد تولید خودروهای دیزلی در کشور گفت:با توجه به این مطلب که خودروهای دیزلی که در خارج از کشور تولید می شوند از سوخت گازوئیل با در صد گوگرد پایین و سطح آلایندگی اندک استفاده می کنند و می توانند استانداردهایی همچون یورو 2 ویورو 3 اروپا را کسب نمایند باید در جهت تولید این گونه خودروها با دقت بیشتری عمل کرد.
عضو کمیسیون صنایع در پایان افزود :با توجه به کیفیت گازوئیلی که در خودروهای دیزلی خارجی استفاده می شود لازم است تا اقداماتی جهت یال بردن سطح کیفی گازوئیل تولید کشور انجام شود تا امر تولید خودروهای دیزلی محقق شود.http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=41525
ar1358
8 April 2008, 12:57 PM
بايد از ورود خودروهاي بدون خدمات پس از فروش به كشور جلوگيري شود
سه شنبه، 20 فروردين 1387
ساعت: 11:57 Tuesday, April 08, 2008
كد خبر: 41567
به گزارش خبر خودرو،عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت:اگر ورود خودروها بدون وجود نمایندگی آن خودرو و ارائه خدمات پس از فروش انجام پذیرد از نظر قانونی موجه نخواهد بود و منع قانونی دارد.
حبیبی در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو افزود:هر خودروی وارداتی باید در کشور دارای نمایندگی مجاز و معتبر باشد و بتواند به مشتریان خدمات پس از فروش ارائه کند.در غیر اینصورت لازم است تا از ورود این خودروها به کشور جلوگیری به عمل آید.
وی درباره قانون ممنوعیت تولید خودروهای دیزلی در کشور نیز گفت:هیچ دلیل موجهی جهت ممنوعیت تولید اینگونه خودروها وجود ندارد واین دلیل که گازوئیل تولیدی کشور از درصد آلایندگی بالا برخوردار است،نمی تواند دلیل موجهی به حساب آید.
حبیبی در ادامه افزود:این قانون در سالهای دور به تصویب رسیده است و اکنون با وجود توان پیشرفت بخشهای پالایشگاهی در کشور،نمی تواند همچنان مورد تائید باشد.
وی در پایان گفت:با توجه به اینکه پالایشگاه های کشور می توانند گازوئیل را با درصد آلایندگی پایین تولید کنند وبا دقت به این مسئله که با حضور این خودروها در کشو، میزان مصرف بنزین تا حد زیادی کاهش می یابد،لازم است تا جهت رفع این ممنوعیت اقداماتی انجام شود.
http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=41567
ali206-5
9 April 2008, 02:39 AM
خيز بزرگ براي تسهيل واردات
كاهش غيرمنتظره و قابل ملاحظه تعرفه واردات خودرو، موبايل و لوازمخانگي
دنياياقتصاد- پايگاه اطلاعرساني دولت ديروز دو خبر بسيار مهم را روي خروجي خود منتشر كرد كه يك خبر از كاهش غيرمنتظره و قابل ملاحظه تعرفه واردات خودرو، موبايل، لوازم خانگي، برخي قطعات يدكي و آهنآلات حكايت دارد و خبر ديگر حاكي از لغو اخذ مجوز براي واردات است.
مهمترين كاهشها در فهرست جديد تعرفههاي وارداتي مربوط به گوشي موبايل از 25درصد به چهاردرصد و خودرو از 90درصد به 75درصد است.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=96654
ar1358
9 April 2008, 09:53 PM
خودروهای وادراتی بايد از خدمات پس از فروش برخوردار باشند
چهارشنبه، 21 فروردين 1387
ساعت: 13:46 Wednesday, April 09, 2008
كد خبر: 41720
به گزارش خبرخودرو،عضو کمیسیون صنایع مجلس در خصوص واردات خودرو گفت: لازم است تا هر خودروی وارداتی خودروی صفر کیلومتر باشد واز خدمات و پشتیبانی فنی برخوردار باشد.
بزرگیان در گفتگو با خبر نگار خبر خودرو افزود: اگر واردات خودرو شرایط لازم را برای ورود به کشور داشته باشد هیچ گونه منع قانونی در این زمینه وجود ندارد.
وی در پایان گفت: اگر خودروهای وارداتی از طریق سازمان و یا شرکتی جهت ارائه خدمات پس از فروش تضمین شوند مشكلات كاهش مي يابد
http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=41720
ar1358
10 April 2008, 10:51 AM
کاهش تعرفه می تواند توسط هیات وزیران انجام شود
پنجشنبه، 22 فروردين 1387
ساعت: 09:58 Thursday, April 10, 2008
كد خبر: 41786
به گزارش خبر خودرو،عضو کمیسیون صنایع مجلس درباره قانون تعیين ميزان تعرفه واردات گفت:هیات وزیران می تواند درجهت حفظ معدل در آمد دولت از واردات،نسبت به تغییر در تعرفه های مصوب مجلس اقدام نماید.
ولي ملکی در گفتگو با خبرنگار خبر خودرو افزود:دولت می تواند با کاهش تعرفه واردات خودرو و افزایش تعرفه برخی دیگر از کالاها ، میانگین 16 درصدی در آمد خود را حفظ کند و از این رو تغییر تعرفه از 90% به 75%می تواند از سوی دولت انجام شود.
وی همچنین در خصوص واردات خودرو گفت:هر فردی برای وارد کردن خودرو به کشور مجاز است و واردات خودرو منوط به تامین خدمات پس از فروش از سوی واردکننده برای خریدار است.
ملکی در پایان افزود: هر خودرو وارداتی باید از خدمات پس از فروش و گارانتی کارخانه تولید کننده در کشور بهره مند شود.http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=41786
ar1358_3
12 April 2008, 12:59 AM
براي اولين بار با تفويض اختيارات مجلس به دولت
تعرفه واردات خودرو از قانون بودجه 87 حذف شد
حميدرضا بهداد- ميزان تعرفه واردات خودرو، در حين بررسي بودجه، هميشه يكي از مناقشهبرانگيزترين بندهاي لايحه ارسالي دولت به مجلس بوده است.
http://www.donya-e-eqtesad.com/News/1494/16-01.jpg (javascript:PopupPic('1494/16-01.jpg '))
چرا كه اين بند بخش مهمي از منابع مالي دولت را تامين ميكند. اما كاهش تعرفه خودرو، به منظور حفظ منافع خودروسازها، هميشه با مخالفتهايي از سوي برخي نمايندگان مجلس يا دولت مواجه بوده، اين در حالي است كه موافقان، ايجاد فضاي رقابتي و همچنين حق انتخاب خودرو از سوي مصرفكنندگان را دليلي بر كاهش تعرفه واردات خودرو ذكر ميكنند.
با اين حال، هميشه نظر مخالفان به كرسي نشسته و طي 2 سال گذشته تمايلي از سوي دولت يا مجلس مبني بر كاهش تعرفه واردات خودرو نبوده است. اما امسال ظاهرا مجلس خيلي به دنبال دردسر نبوده و بهرغم نظرات ارائه شده از سوي نمايندگان مخالف و موافق، ايدهاي به كار برد كه همچون لايحه بودجه سال 87، كمي عجيب و استثنايي به نظر ميرسيد.
اينكه مجلس در تمامي بندهاي لايحه بودجه سال 87 نظرات مسوولان دولتي را اعمال كرد، نشاندهنده تعامل مجلس و دولت است، اما حذف بند مربوط به تعرفه واردات خودرو از قانون بودجه و سپردن ميزان آن به دولت امري استثنايي بود كه تا به حال در هيچ دورهاي از مجلس و دولت اتفاق نيفتاده است. دو روز پيش به رغم اعلام قبلي مجلس مبنيبر تعيين تعرفه واردات خودرو به ميزان 90درصد، هياتوزيران رقم 75درصدي را براي عوارض واردات اين محصول تعيين كرد.
پيرو تماسهاي مكرر خبرنگار ما با نمايندگان مجلس جهت اطلاع از ميزان تعرفه ثبت شده قانون بودجه، در نهايت نتيجه آن شد كه به رغم مصوبه نمايندگان مبنيبر تعيين رقم 90درصدي براي واردات خودرو، اين رقم در قانون لايحه ثبت نشده و مجلس كلا تعيين تكليف اين بند از لايحه را به دولت سپرده است. اين خبر مورد تاييد محمود ابطحي، عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس قرار گرفت.
به طوري كه وي به خبرنگار ما عنوان كرد كه در بررسي لايحه بودجه 87 قرار بر اين شد كه تعيين ميزان تعرفه واردات انواع كالا به دولت واگذار شود و مجلس تنها در مقام پيشنهاددهنده عمل كند.
اين اظهارنظر ابطحي در شرايطي است كه امسال نيز همچون سالهاي پيشين تعيين نرخ تعرفه واردات خودرو كه از كالاي اساسي و تاثيرگذار در تامين منابع مالي دولت به حساب ميآيد، ابتدا در كميسيون تلفيق بودجه مجلس بررسي شده و اعضاي اين كميسيون در نهايت به كاهش تعرفه از 90 به 75درصد راي دادند كه با اين حساب اين سوال پيش ميآيد كه اگر تعيين ميزان تعرفه واردات كالا در حوزه اختيارات دولت قرار گرفته بود، بنابراين چرا تصميمگيري درباره تعرفه واردات در بخش خودرو باز هم طبق روال گذشته به كميسيون تلفيق واگذار شد؟ ابطحي در اين زمينه تصريح كرد: تعيين ميزان تعرفه واردات خودرو به طور استثنا در كميسيون مذكور مطرح و نمايندگان عضو در مورد آن تصميمگيري كردند.
اما نكته مهمتر و شايد مبهم در اين باره اينكه طي روزهاي پاياني سال گذشته و در جريان بررسي لايحه بودجه 87 طبق اخباري كه از رسانههاي عمومي منتشر شد، نمايندگان طي بررسي و رايگيري درباره مصوبات كميسيون تلفيق به اين نتيجه رسيدند كه تعرفه واردات خودرو همان 90درصد دو سال گذشته كه دولت نيز روي آن تاكيد داشت، باقي بماند. حتي مفتح، مخبر كميسيون تلفيق نيز اين موضوع را تاييد كرد. موضوع ديگري كه در نوع خود عجيب جلوه ميكرد اين كه اعضاي كميسيون مذكور كه ميبايست پس از بررسي لايحه بودجه در صحن علني مجلس، صورت مذاكرات را نهايي كرده و مواردي را كه نمايندگان از مصوبات كميسيون تلفيق مورد تاييد قرار نداده بودند از صورت مذاكرات حذف ميكردند، به هر دليل اين مهم را به انجام نرساندند. بدين ترتيب آنچه كه به عنوان صورت مذاكرات نهايي به هيات رييسه مجلس ارائه شد، رقم 75درصد براي ميزان تعرفه واردات خودرو طي سال جاري ثبت شده بود. البته در همان زمان حسن سبحاني، عضو كميسيون برنامه و بودجه اعلام كرد: در اين زمينه اشتباهي رخ داده، كه كميسيون تلفيق آن را تصحيح خواهد كرد.
اين گفته سبحاني در حالي است كه اواسط هفته گذشته هياتوزيران رقم 75درصد را يعني همان رقمي كه در كميسيون تلفيق مصوب شد و در صحن علني راي نياورد، به عنوان ميزان تعرفه واردات خودرو در سال 87 در نظر گرفت كه مصوبه مذكور اين شائبه را به وجود آورد كه بالاخره تعيين تعرفه واردات كالا طي سالجاري جزو اختيارات خانه ملت است يا هيات دولت؟ از طرفي چرا دولت در لايحه پيشنهادياش به كميسيون تلفيق در مورد ميزان تعرفه واردات خودرو روي رقم 90درصد تاكيد داشت ولي اكنون آن را به 75درصد كاهش داد؟
و سوال مهمتر اينكه آيا اصلا دولت حق دارد در مصوبه مجلس دخالت كرده و آن را تغيير دهد يا خير؟
بالاخره 75 يا 90
اما نمايندگان مجلس در اين زمينه اظهارنظرهاي متفاوتي دارند. برخي تعرفه ثبت شده در صورت مذاكرات نهايي را 90درصد دانسته و برخي 75، تعدادي از آنها، تغيير تعرفه واردات خودرو را حق دولت دانسته و برخي آن را غيرقانوني ميدانند!
دولت مختار است
در اين ميان شايد اظهارنظر ابطحي از همه عجيبتر باشد چرا كه به گفته وي نمايندگان طي بررسي لايحه بودجه 87 در صحن علني مجلس فقط با رقم پيشنهادي كميسيون تلفيق يعني تعرفه 75درصدي براي واردات خودرو مخالفت كرده ولي رقم جديدي در اين زمينه پيشنهاد ندادند و بدين ترتيب در صورت مذاكرات ارائه شده به هياترييسه مجلس اين رديف از بودجه خالي مانده است.
بنابراين حق طبيعي دولت است كه خود ميزان تعرفه را تعيين كند. حميدرضا فولادگر ديگر عضو كميسيون صنايع و معادن نيز به نوعي اظهار نظر ابطحي را تاييد كرده و گفت: دولت ميتواند ميزان تعرفه واردات خودرو را تعيين كرده و اين كار به هيچ وجه غيرقانوني نيست.
چرا كه نمايندگان در كميسيون تلفيق و همچنين صحن علني مجلس تنها در مقام پيشنهاد دهنده در اين زمينه وارد عمل شدند.
وي افزود: البته بنده دقيقا نميدانم چه رقمي به عنوان ميزان تعرفه واردات خودرو در صورت مذاكرات ارائه شده به هيات رييسه ثبت شده است ولي طي بررسي لايحه بودجه در صحن علني نمايندگان با تعرفه 75درصدي مخالفت كردند.
ما بيخبريم
اما برخي ديگر از نمايندگان و كارشناسان از اين موضوع كه مجلس تعيين ميزان تعرفه را به دولت واگذار كرده است اظهار بياطلاعي ميكنند و اعتقاد دارند دولت به هيچ وجه نميتواند در مصوبه مجلس دست برده و آن را تغيير دهد.
مگر آن كه اشتباهي نظير آنچه پيشتر سبحاني به آن اشاره كرده بود (يعني عدم حذف مصوبه كميسيون تلفيق كه رقم 75درصد را براي تعرفه واردات خودرو در نظر داشت) رخ داده باشد كه در اين صورت دولت ميتواند با ارائه اصلاحيه، اشتباه احتمالي را تصحيح كند.
شايد اشتباه شده!
هاشمي رييس كميسيون صنايع و معادن در اين زمينه به خبرنگار ما گفت: امكان دارد آنچه كه به عنوان ميزان تعرفه واردات خودرو در صورت مذاكرات نهايي آمده باشد با آنچه كه در صحن علني مجلس تصويب شد تطابق نداشته و اعضاي كميسيون تلفيق سهوا همان رقم 75درصد پيشنهادي خود را در صورت مذاكرات گنجانده باشند كه در اين صورت دولت ميتواند اصلاحيه بدهد و اشتباه رخ داده را تصحيح كند.
وي افزود: البته آنچه كه در جريان بررسي لايحه بودجه در صحن علني مجلس به عنوان تعرفه واردات خودرو در نظر گرفته شد، رقم 90درصد بود كه اگر همين رقم نيز در صورت مذاكرات نهايي آمده باشد، ديگر قابل تغيير نبوده و دولت نميتواند در آن دست ببرد.
اين در حالي است كه سبحاني كه پيشتر از اشتباه رخ داده در اين زمينه و البته اصلاح آن در صورت مذاكرات خبر داده بود اين بار در گفتوگو با خبرنگار ما با شك و ترديد در قبال رقم ثبت شده در صورت مذاكرات به عنوان تعرفه واردات خودرو، صحبت به ميان آورده و گفت: هر رقمي كه در صورت مذاكرات در نظر گرفته شده باشد، همان بايد به عنوان ميزان تعرفه اعمال شود و دولت حق تغيير و تحول در آن را ندارد. ميرتاجالديني نيز كه از اعضاي كميسيون تلفيق بود نيز از رقم ارائه شده در صورت مذاكرات به عنوان تعرفه واردات خودرو اظهار بياطلاعي كرده و گفت: در صحن علني مجلس رقم 90درصد در اين زمينه تصويب شد كه طبيعتا همين رقم نيز بايد در قالب صورت مذاكرات به هيات رييسه ارائه شده باشد و دولت نميتواند آن را تغيير دهد. مگر آنكه اشتباهي رخ داده و اعضاي هيات دولت درصدد برطرف كردن آن برآمده باشند.
گفتيم 75درصد
اما هادي حقشناس، ديگر عضو كميسيون تلفيق با بيان اينكه دولت حق دخالت در مصوبه مجلس را ندارد تصريح كرد: آنچه كه كميسيون تلفيق به عنوان صورت مذاكرات نهايي به هيات رييسه ارائه داد، رقم 75درصد براي ميزان تعرفه واردات خودرو در نظر گرفته شد. احمد نعمتبخش، دبير انجمن خودروسازان نيز ضمن اظهار تعجب از موضوع پيش آمده تاكيد كرد: مصوبه مجلس هر چه باشد دولت حق دخالت را در آن ندارد از طرفي مشخص نيست چرا دولت در جريان لايحه بودجه رقم 90درصد را پيشنهاد داد و حال روي رقم 75درصد تكيه كرده است.
امروز، تعيين نهايي
اما جداي از هر اتفاقي كه در جريان تعيين ميزان تعرفه واردات خودرو از ابتدا تاكنون رخ داده است، ظاهرا براي تعيين رقم نهايي در اين زمينه، يك مرجع ديگر با نام كارگروه موضوع ماده (1) نيز بايد تاييديه لازم را صادر كند. اين كميسيون كه زيرنظر وزارت بازرگاني بوده و بررسي و تاييد ميزان نهايي تعرفه واردات در آن صورت ميگيرد، قرار است امروز در اين زمينه تصميمگيري كند. اين درحالي است كه ظاهرا وزارت صنايع و معادن با كاهش تعرفه واردات خودرو از 90 به 75درصد مخالف بوده و اعتقاد دارد اين كار توليد و درنتيجه اشتغال داخلي را تحتتاثير قرار خواهد داد.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=97001
ar1358_3
12 April 2008, 03:57 AM
كاهش تعرفه واردات برخلاف قانون است
شنبه، 24 فروردين 1387 ساعت: 01:28
http://www.carna.ir/ShowImage.asp?path=Files_Upload%5C4813.jpg&Width=300
پایگاه اطلاع رسانی صنعت خودرو(کارنا):دبير انجمن خودروسازان اقدام دولت در كاهش تعرفه واردات خودرو را برخلاف مصوبات مجلس در قانون بودجه سال 87 عنوان كرد.
احمد نعمت بخش اظهار داشت:مجلس تعرفه واردات خودرو را در قانون بودجه سال جاري 90 درصد تصويب كرد.
وي با بيان اين كه تحت اين شرايط ديگر دولت نميتواند تعرفه جديدي را براي واردات خودرو وضع كند، افزود:بر اين اساس در پي اعلام مصوبه هيات وزيران در كاهش تعرفه واردات خودرو به 75 درصد و تاييد آن در كميته كارشناسي كميسيون ماده يك، انجمن خودروسازان در نامهاي به وزير صنايع و معادن خواستار جلوگيري از اجرايي شدن اين تعرفه شد.
نعمت بخش خاطرنشان كرد: بر اساس تبصره 2 ماده 72 قانون بخشي از مقررات مالي دولت كه سال 81 تصويب شد،مجلس تاكيد كرد "سود بازرگاني واردات قطعات كامل خودرو (FULL CKD) نميتواند كمتر از 60 درصد باشد".
دبير انجمن خودروسازان افزود:حقوق ورودي خودرو در سال هشتادو يك 168 درصد بود و تعرفه واردات قطعات كامل خودرو 168درصد.طي سالهاي بعد اين تعرفه تدريجا به 90 درصد كاهش يافت، اما تعرفه واردات قطعات كامل از 64 درصد كاهش پيدا نكرد.
نعمت بخش تاكيد كرد: در شرايطي كه امكان كاهش تعرفه واردات قطعات خودرو وجود ندارد،كاهش تعرفه محصول كامل از 90 به 75 درصد صنعت خودرو را دچار آسيب خواهد كرد، وضعيت اين صنعت شكننده شده و حمايتهاي آن از بين ميرود.
وي كاهش فاصله تعرفه واردات خودرو و قطعات كامل آن به 11 درصد را سبب از دست رفتن بازار خودروسازان داخلي عنوان كرد و افزود: اين در شرايطي است كه خودروسازان خارجي با ورود به سال 2008 ميلادي براي فروش محصولات سال قبل خود اين مدلها را 30 تا 40 درصد زير قيمت عرضه ميكنند.
نعمت بخش تاكيد كرد: با توجه به ممنوعيت كاهش تعرفه قطعات كامل از دولت ميخواهيم تعرفه واردات خودرو را تغيير ندهند و يا با ارايه لايحهاي دوفوريتي حكم تبصره 2 ماده 72 قانون بخشي از مقررات مالي دولت را لغو و تعرفه CKD وCBU توامان كاهش دهند.http://www.carna.ir/detail.asp?id=4794
ar1358
12 April 2008, 10:30 AM
تعرفه جديدي درخصوص واردات خودرو و لاستیک تاکنون به تصويب نرسيده است
جمعه، 23 فروردين 1387
ساعت: 13:04 Friday, April 11, 2008
كد خبر: 41856
به گزارش خبرخودرو ، وزيرصنايع و معادن گفت: درخصوص تعرفه خودرو ، لاستیک ، گوشي تلفن همراه و لوازم خانگي تاکنون تصميم جديدي اتخاذ نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرخودرو ، محرابيان در جمع خبرنگاران استان خراسان رضوي درخصوص تعرفه گوشي خودرو ، تلفن همراه ، لاستيک و لوازم خانگي تاکيد کرد: وزارت بازرگاني درباره تعرفه اين محصولات پيشنهادي را ارائه کرده و به کميسيون ماده يک براي بررسي ارجاع داده شده است که بعد از بررسي در جلسه اصلي به راي گذاشته خواهد شد و تا امروز هيچ مصوبه اي درخصوص کاهش تعرفه لاستيکي، خودروي، لوازم خانگي و گوشي تلفن همراه نداشته ايمhttp://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=41856
ar1358
13 April 2008, 01:43 AM
تصميمات جديد براي تعرفه واردات
تعرفه لاستيك نهايي شد
ارزيابي وزارت صنايع از تصميمات جديد
دنياي اقتصاد- مصوبه دولت براي كاهش قابل ملاحظه تعرفه واردات لوازم خانگي، خودرو، لاستيك و برخي اقلام مصرفي كه مشروط به تاييد كميسيون ماده يك شده است، ديروز در نشست طولاني اين كميسيون به بحث گذاشته شد، اما در اين جلسه فقط تعرفه لاستيك نهايي شد.
جزئيات تعرفههاي پيشنهادي وزارت بازرگاني براي واردات كالاهاي مصرفي
بازنگري كميسيون ماده يك به بعد موكول شد
دنياي اقتصاد- روز گذشته كميسيون ماده يك كه مرجع اصلي تعيين تعرفه واردات شمرده ميشود، ساعتها وقت خود را به بررسي تعرفههاي مصوب دولت براي واردات كالاهاي مصرفي اختصاص داد.
بر اساس مصوبه هيات وزيران در جلسه 27 بهمن 86 بنا به پيشنهاد وزارت بازرگاني و به استناد اصل 138قانون اساسي آن را براي اجرا در سال 87 تنفيذ كرده است، ميزان تعرفه تعيين شده براي 282كالاي تعيين شده در فهرست اعلام شده از سوي هيات وزيران لازمالاجرا است.
اما در عين حال ميزان تعرفه تعيين شده براي 43كالاي باقي مانده پس از بررسي و تاييد در كارگروه موضوع ماده يك آييننامه اجرايي قانون مقررات صادرات و واردات لازمالاجرا خواهد بود.
براساس اطلاعات واصله از روابط عمومي سازمان توسعه و تجارت در اين جلسه در مورد تعرفه گروه كالايي لاستيك انواع خودرو و موتورسيكلت بحث و بررسي و تصميمگيري شد و مراتب براي اتخاذ تصميم نهايي در اختيار هيات دولت قرار ميگيرد كه روابط عمومي ياد شده از كم و كيف تصميمات اطلاعي در دست نداشت، اما به گزارش ايسنا، در اين جلسه تعرفه واردات لاستيك كاهش يافته است.
در ضمن موضوع بررسي گروه كالايي لوازم منزل و فولاد به جلسات آتي كميسيون موكول شد و بررسي ميزان تعرفه واردات خودروي سواري با توجه به مصوبه مجلس از دستور كار كميسيون خارج شد و در جلسه كميسيون ماده يك درباره ميزان تعرفه واردات گوشي تلفنهمراه بحثي صورت نگرفت.
مهمترين كاهشها در فهرست جديد تعرفههاي وارداتي مربوط به گوشي موبايل از 25درصد به چهار درصد و خودرو از 90درصد به 75درصد است.
در صورت تاييد نهايي مصوبه جديد دولت در خصوص تعرفه جديد گوشي موبايل، شرايط به زمان قبل از شروع به كار دولت نهم باز خواهد گشت. در ابتداي شروع به كار اين دولت، عليرضا طهماسبي، وزير پيشين صنايع با اصرار بر پروژه داخليسازي گوشي موبايل باعث 15 برابر شدن تعرفه واردات اين كالا شد كه هزينههاي مختلفي از اين محل متوجه دولت نهم شد.
طي روزهاي گذشته در فاصله ابلاغ مصوبه هيات دولت و برگزاري جلسه ماده يك، انتقادات شديدي خصوصا به تعرفههاي جديد واردات گوشي تلفنهمراه و خودرو از سوي توليدكنندگان و نهادهاي حامي آنان وارد شد.
افزايش قاچاق، لزوم هماهنگي صنايع داخلي با شرايط رقابتي بازارهاي جهاني و كنترل قيمتهاي داخلي از سوي هيات دولت به عنوان دلايل كاهش تعرفههاي واردات اعلام شده است.
با اين وجود چنين استدلالي مانع از آن نشد كه توليدكنندگان از تصميم جديد دولت انتقاد كنند و حتي جبران ضرر و زيان خود را از اين گذر خواستار شدند.
به عنوان نمونه دبير انجمن خودروسازان اقدام دولت در كاهش تعرفه واردات خودرو را برخلاف مصوبات مجلس در قانون بودجه سال 87 عنوان كرد.
احمد نعمتبخش با بيان اينكه مجلس تعرفه واردات خودرو را در قانون بودجه سالجاري 90درصد تصويب كرد، افزود: تحت اين شرايط ديگر دولت نميتواند تعرفه جديدي را براي واردات خودرو وضع كند، بر اين اساس در پي اعلام مصوبه هيات وزيران در كاهش تعرفه واردات خودرو به 75درصد و تاييد آن در كميته كارشناسي كميسيون ماده يك، انجمن خودروسازان در نامهاي به وزير صنايع و معادن خواستار جلوگيري از اجرايي شدن اين تعرفه شد.
اين در حالي است كه به گفته رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس «تعيين نرخ تعرفه واردات خودرو از اختيارات دولت است و مجلس در اين زمينه مصوبهاي در قانون بودجه نداشته است».
رضا عبداللهي تصريح كرد: ما نگران بوديم دولت تعرفه را كاهش ندهد. آقاي سبحاني در اين باره عدم كاهش يا همان تعرفه 90درصد را پيشنهاد كرد كه تصويب نشد؛ زيرا تعيين نرخ تعرفه همواره از اختيارات دولت بوده است.
از سوي ديگر مدير پروژه توليد تلفن همراه شركت نيمه هادي عماد گفت: وزارت صنايع و معادن براي تعديل تعرفه صفردرصد واردات گوشي تلفن همراه كه به تصويب هيات وزيران رسيده يا جبران خسارت سرمايهگذاران و توليدكنندگان اين محصول تلاش كند. ارسلان اصلاني افزود: تعرفه صفر براي واردات گوشي تلفنهمراه در كميسيون كارشناسي كميسيون ماده يك تصويب شده و وزارت صنايع به شدت با اين مصوبه مخالف است.
وي اضافه كرد: وزارت صنايع و معادن اين مصوبه را سبب نابودي صنعت نوپاي تلفنهمراه ميداند و وزير صنايع در تلاش است تعرفه حداقل براي واردات تلفنهمراه تصويب نشود و اگر هم تصويب شد، خسارت توليدكنندگان خصوصي و دولتي گوشي تلفنهمراه جبران شود.
در پي اين انتقادات وزيرصنايع و معادن گفت: تصميم جديدي درباره تعرفه گوشي تلفنهمراه و لوازم خانگي تاكنون اتخاذ نشده است و قرار است پيشنهادات وزارت بازرگاني در اين باره بررسي شود.
در واكنش بهاين انتقادات علياكبر محرابيان در جمع خبرنگاران استان خراسان رضوي در خصوص تعرفه گوشي تلفنهمراه و لوازم خانگي تاكيد كرد: وزارت بازرگاني درباره تعرفه اين محصولات، پيشنهادي را ارائه داده است كه به كميسيون ماده يك براي بررسي ارجاع داده شده و پس از بررسي در جلسه اصلي به راي گذاشته خواهد شد.
بدين ترتيب روز گذشته كميسيون ماده يك، ساعتها پشت درهاي بسته به شور نشست تا تكليف نهايي تعرفه واردات كالاهاي مصرفي را مشخص كند. به نظر ميرسد با توجه به طولاني شدن اين جلسه فضاي آن تحتتاثير فشارهاي وزارت بازرگاني و دولت از يك سو و انتقاد توليدكنندگان بوده است.
در جدول ذيل جزئيات بخشي از تعرفههاي مصوب دولت و توضيحات و توجيهات مورد نظر وزارت بازرگاني را ملاحظه ميكنيد. لازم به ذكر است آنچه كه در جدول ذيل آمده، مصوبه هياتدولت است كه ارقام مربوط به لاستيك براساس تصميم كميسيون ماده يك تغيير كرده و تصميمگيري درباره تعرفه واردات گوشي تلفنهمراه به آينده موكول شده است.
http://www.donya-e-eqtesad.com/News/1495/08-01.jpg
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=97306
ar1358
13 April 2008, 09:35 AM
دولت باید طی لایحه ای از مجلس خواستار تغییر تعرفه شود
يکشنبه، 25 فروردين 1387
ساعت: 09:23 Sunday, April 13, 2008
كد خبر: 42047
به گزارش خبرخودرو ، عضو کمیسیون صنایع مجلس در خصوص تعیین تعرفه توسط هیات وزیران گفت:اگر مجلس طرحی را تصویب کند،هیات وزیران نمی تواند بدون هماهنگی با مجلس آن مصوبه را تغییر دهد.
هاشمی ویسه در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو افزود:اگر هیات دولت بخواهد در مصوبه تعرفه 90 درصدی واردات خودرو تغییری ایجاد کند،لازم است تا با ارائه لایحه ای از مجلس بخواهد تا نسبت به کاهش تعرفه واردات خودرو اقدام نماید و تصویب شدن این لایحه منوط به رای مثبت اکثریت نمایندگان مجلس است.
وی در ادامه گفت:طبق فرمایشات رهبر انقلاب،مصوبات مجلس برای قوای سه گانه لازم الاجراست ولی تا کنون برخی از مصوبات مجلس توسط دولت به اجرا در نیامده است و مسئله تعیین تعرفه نیز می تواند از جمله مصوبات مجلس باشد که توسط دولت تغییر می کند ویا اجرایی نمی شود.
هاشمی ویسه درباره رفع ممنوعیت تولید خودروهای دیزلی نیز گفت:تا کنون سوخت مناسبی برای مصرف خودروهای دیزلی تولید نشده است ولی اگر گازوئیل با درصد آلایندگی پایین در کشور تولید شود،خودرو سازان داخلی توانایی تولید خودروهای دیزلی را دارند.http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=42047
ar1358
13 April 2008, 10:59 AM
مهمترين اثر كاهش تعرفه خودرو اثبات بي ثباتي در تصميم گيري هاست
يکشنبه، 25 فروردين 1387
ساعت: 09:56 Sunday, April 13, 2008
كد خبر: 42057
مهمترين اثر و نتيجه گيري كاهش تعرفه خودرو اثبات بي ثباتي در تصميم گيري هاست . اگر تا ماه پيش شركت هاي خودرو ساز و قطعه ساز كشور براساس مصوبات مجلس و دولت و تعرفه هاي اعلام شده برنامه ريزي كرده باشند ، كه قطعا اين كار را كرده اند ، با توجه به تغيير تعرفه ها اكنون امكان بازنگري دوباره در برنامه ها قوت مي گيرد . صنعت كشور ما ساليان درازي است كه اين عدم قطعيت ها را تجربه كرده است و به همين دليل است كه علاقه به سرمايه گذاري در توليد در مقايسه با فعاليتهاي بازرگاني و خدماتي بسيار اندك است. در شرايطي كه فشارهاي اقتصادي پي در پي در قالب تحريم ها صدمات مخربي بر پيكر صنعت كشور وارد مي كند آيا روا است بازار كشورمان در اختيار توليدات كشورهايي قرار گيرد كه از هر فرصتي براي ضربه زدن به اقتصاد و صنعت كشورمان استفاده مي كنند.
آيا تجربه ضربه ديدن صنايعي چون نساجي ، پوشاك ، كفش ، لوازم بهداشتي ، كشاورزي و ... كافي نيست . آيا فشارهاي بيروني براي نابود كردن صنعت خودرو و قطعه سازي كشور كافي نيست كه ما از درون نيز بدون كار كارشناسي ، خود زمينه ساز تخريب اين صنعت شويم ؟!
افرادي كه در اين مسير گام بر مي دارند قطعا خوب مي دانند كاهش تعرفه به سود چه كساني تمام خواهد شد . آنها خوب مي دانند چه كساني براي واردات سر و دست مي شكنند . آنها خوب مي دانند كه چه ميزان بيكاري رهاورد اين تصميم است . آنها آگاهند كه چندين واحد توليدي به تعطيلي كشيده خواهند شد ، و دوباره محصولات استوك و درجه دو از كشورهاي دور و نزديك راهي بازار ما مي شوند تا شاهد افول دوباره يكي از صنايع كشور باشند . صنعتي كه با تلاش فراوان عاشقان اين مرز و بوم رتبه و اعتباري بين المللي كسب كرده و گامهاي اوليه را بر داشته ، چون صنايع ديگر كشور در دوره طفوليت خود بايد منتظر مرگ زودرس باشد .http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=42057
ar1358
13 April 2008, 10:59 AM
صنعت خودرو سازی کشور برای رقابت با خودروهای خارجی جوان است
يکشنبه، 25 فروردين 1387
ساعت: 09:34 Sunday, April 13, 2008
كد خبر: 42049
به گزارش خبرخودرو،رییس خانه صنعت و معدن گفت:اگر تعرفه واردات خودرو به دولت واگذار شود لازم است تا تعیین تعرفه توسط شخص رئیس جمهور نظارت شود.
غنیمی فر در گفتگو با خبرنگار خبر خودرو افزود:تعرفه واردات خودرو در حیطه اختیارات مجلس بوده است و اگر در این تغییر وظایف این مسئولیت به دولت واگذار شود وزارت بازرگانی به تنهایی نمی تواند درباره تعرفه تصمیم درستی بگیرد بلکه لازم است تا خود رئیس جمهور در این امر دخالت مستقیم داشته باشد.
وی با توجه به این مطلب که صنعت خودرو سازی کشور جوان است گفت:اگر تعرفه های واردات خودرو کاهش یابد حتما صنعت خودرو سازی کشور دچار ضرر و زیان بالائی می شود.
غنیمی فر در ادامه افزود:با کاهش تعرفه ،بازار رقابتی ایجاد می شود ولی هر بازار رقابتی نمی تواند نتیجه مثبتی داشته باشد.خودرو سازی کشور هنوز توان رقابت با خودرو سازان خارجی را ندارد و ایجاد زمینه رقابتی بین دو گروه سنی مختلف نتیجه رضایت بخشی را بدنبال نخواهد داشت.
وی در پایان گفت:کاهش تعرفه ها به نفع صنعت خودرو سازی کشور نیست و این صنعت برای رشد و گسترش هنوز راه طولانی را در پیش دارد.
http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=42049
ar1358
13 April 2008, 10:59 AM
بررسی تعرفه خودرو از دستور کار کمیسیون ماده یک خارج شد
يکشنبه، 25 فروردين 1387
ساعت: 08:42 Sunday, April 13, 2008
كد خبر: 42069
به گزارش خبرخودرو ، سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد: در اجرای مفاد تصویب نامه شماره 2580ت/39523ه مورخ 18/01/1387 هیئت وزیران، 282 ردیف از تغییرات تعرفهای جهت اعمال در سال جاری به گمرکات کشور ابلاغ شده است.
به گزارش خبرنگار خبرخودرو ، روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد: در اجرای مفاد تصویب نامه شماره 2580ت/39523ه مورخ 18/01/1387 هیئت وزیران، 282 ردیف از تغییرات تعرفهای جهت اعمال در سال جاری به گمرکات کشور ابلاغ شده است.
بر اساس این مصوبه، در خصوص 47 ردیف تعرفه باقیمانده، پیشنهاد تغییرات در دستور کار کمیسون ماده یک قرار دارد و نتایج بررسی کمیسیون مزبور متعاقبا برای تصمیم گیری نهایی در اختیار هیئت دولت قرار خواهد گرفت.
مدیر روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در دومین جلسه کمیسیون ماده یک در سال جدید که روز شنبه (24/01/87) به ریاست مهدی غضنفری معاون وزیر بازرگانی در این سازمان برگزار شد، تعرفه گروه کالایی لاستیک انواع خودرو و موتور سیکلت مورد بحث و بررسی کارشناسی قرار گرفت که نتیجه در اختیار هیئت دولت قرار می گیرد.
وی افزود : موضوع بررسی گروه کالایی لوازم خانگی و فولاد به جلسات آتی کمیسیون موکول شد. شجاعی در خصوص تعرفه خودرو نیز گفت: با توجه به مصوبه مجلس، موضوع بررسی تعرفه خودرو از دستور کار کمیسیون خارج شد.
http://www.khabarkhodro.com/detail.asp?id=42069
ar1358
14 April 2008, 12:47 AM
تعرفه واردات خودرو همان 90درصد باقي ماند
گروه خودرو- با خارج شدن موضوع بررسي تعرفه واردات خودرو از دستور كار كميسيون ماده يك، بار ديگر تعرفه 90درصد براي واردات خودرو در نظر گرفته شد.
به گزارش روابطعمومي سازمان توسعه تجارت ايران اعضاي كميسيون ماده يك با توجه به مخالفت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با تعرفه 75درصدي خودرو، مصوب كميسيون تلفيق، در جريان بررسي لايحه بودجه 87 تصميم به خروج اين موضوع از دستور كار كميسيون گرفتند. اين اقدام كميسيون ماده يك در شرايطي است كه به گفته برخي نمايندگان، در جريان بررسي لايحه بودجه، مجلس تصميم گرفت تعيين ميزان تعرفه واردات خودرو را به دولت واگذار كند در واقع نمايندگان خانه ملت تنها با پيشنهاد كميسيون تلفيق بودجه مبني بر كاهش تعرفه از 90 به 75درصد مخالفت كرده و پيشنهاد خاصي را در اين زمينه ارائه ندادند.
به همينسبب نيز هياتوزيران در جلسه هفته پيش خود ميزان تعرفه واردات خودرو را 75درصد تصويب كرد، ولي از آنجا كه ميبايست كاهش تعرفه واردات خودرو در كميسيون ماده يك مطرح و در مورد آن رايگيري شود، اين مصوبه هياتوزيران نيز به كميسيون مذكور رفت كه در نتيجه اعضاي آن تصميم گرفتند با خارج كردن موضوع تعرفه واردات خودرو از دستور كار خود، همان تعرفه 90درصدي كه طي دو سال گذشته نيز اعمال ميشد را تصويب كنند.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=97439
kevin_m_bb
20 April 2008, 10:37 PM
واردات nissan murano 2009 به ایران مجاز هست؟؟اگه نه چه ترفندهایی برای واردات وجود دارد؟؟منظورم اقامت و.... هست
ar1358
30 April 2008, 09:12 PM
در راستاي جهتدهي به واردات خودرو؛
دولت عوارض واردات خودروهاي پرمصرف را افزايش داد
سرويس: سياسي
1387/02/11
04-30-2008
13:06:17
8702-06759: كد خبر
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
هيات دولت، گمرك و نيروي انتظامي را موظف كرد از تمامي واردكنندگان خودروهاي وارداتي بنزين سوز با مصرف بيش از ٦ ليتر در ١٠٠ كيليومتر مسافت، ١٠ درصد ارزش گمركي و حقوق ورودي ، عوارض دريافت كنند.
به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اطلاعرساني دولت، وزيران عضو كارگروه ستاد تبصره ١٣با اصلاح ماده (١) آييننامه اجرايي اين تبصره گمرك را موظف كردند از تمامي واردكنندگان خودروهاي وارداتي بنزين سوز با مصرف بيش از شش (٦) ليتر در يكصد (١٠٠) كيلومتر مسافت در چرخه تركيبي، به استثناء خودروهاي با موتور پايه گازسوز، خودروهاي امدادي نظير آمبولانس عمومي، آتش نشاني و خودورهاي نظامي و انتظامي، پنج درصد(٥%) مجموع ارزش گمركي و حقوق ورودي را اخذ و به حساب درآمد عمومي مربوط واريز كند.
بر اساس اين مصوبه، نيروي انتظامي نيز موظف شد به هنگام اولين شمارهگذاري كليه خودروهاي وارداتي، به استثناء خودروهاي نفت گازسوز (گازوييلي) با پلاك عمومي، خودروهاي با موتور پايه گاز سوز با پلاك عمومي، خودروهاي امدادي نظير آمبولانس عمومي و آتش نشاني و نيز خودروهاي نظامي و انتظامي، پنج درصد (٥%) مجموع ارزش گمركي و حقوق ورودي را اخذ و به حساب درآمد عمومي مربوط واريز كند.
اين مصوبه در تاريخ ١ / ٢ / ٨٧ به تاييد رييسجمهور رسيده و پرويز داوودي آن را در تاريخ ٨ / ٢ / ٨٧ براي اجرا ابلاغ كرده است
http://isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-1122865
Abolfazl2006_p
1 May 2008, 08:06 AM
واردكنندگان خودرو،10درصد بيشتر پرداخت كنند
گروه خودرو – هيات دولت همچون سال گذشته عوارض واردات خودروهاي پرمصرف را افزايش داد.
بنابر مصوبه هيات دولت، كه در تاريخ 1/2/87 به تاييد رييسجمهوري نيز رسيده، گمرك و نيروي انتظامي موظف شدهاند كه از تمامي واردكنندگان خودروهاي وارداتي بنزينسوز با مصرف بيش از 6 ليتر در 100 كيلومتر مسافت، 10درصد ارزش گمركي و حقوق ورودي عوارض دريافت كنند. در اين مصوبه خودروهاي با موتور پايه گازسوز، خودروهاي امدادي نظير آمبولانس عمومي، آتشنشاني و خودروهاي نظامي و انتظامي از پرداخت اين نوع عوارض به گمرك و نيروي انتظامي معاف شدهاند. اين ابلاغيه كه در اصل مصوبه وزيران عضو كارگروه ستاد تبصره 13 است، با اصلاح ماده(1) آييننامه اجرايي صورت گرفته، از سويي گمرك را موظف كرده كه از تمامي واردكنندگان خودروهاي وارداتي بنزينسوز با مصرف بيش از شش ليتر در 100 كيلومتر مسافت در چرخه تركيبي، 5درصد مجموع ارزش گمركي و حقوق ورودي را اخذ و به حساب درآمد عمومي مربوط واريز كند، و از سوي ديگر نيروي انتظامي را نيز مقيد به اخذ 5درصد مجموع ارزش گمركي و حقوق ورودي براي واردات خودروهاي مذكور كرده است كه در جمع، واردكنندگان بايد 10درصد جدا از تعرفه 90درصدي پرداخت كنند. درحال حاضر تمامي خودروهاي وارداتي به كشور بيش از 6 ليتر در يكصد كيلومتر مسافت، سوخت مصرف ميكنند، و به دليل تعرفه 90درصدي، وارد كنندهاي تمايل به ورود خودروي كممصرف و ارزان قيمت ندارد. چرا كه چنين خودروهايي پس از احتساب تعرفه 90درصدي، از قيمت بالايي برخوردار شده، كه ممكن است در كشور مبدا ارزان قيمت باشد، اما در ايران ديگر نميتواند چنين عنواني را يدك بكشد. به همين دليل بسياري از خودروهاي وارداتي به كشور شامل خودروهاي لوكس و گرانقيمتي است، كه با توجه به كلاس آنها، نميتواند كمتر از 6 ليتر مصرف داشته باشد. از سويي ديگر بسياري از نمايندگيها و واردكنندگان رسمي باتوجه به ابلاغ چنين مصوبهاي كه سال گذشته نيز اعمال شد، معتقدند كه دولت همان تعرفه 100درصدي را از واردكنندگان اخذ ميكند و كاهش 10درصد تعرفه كه طي سال گذشته اتفاق افتاد، عملا منتفي است.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=100455
ar1358
5 May 2008, 09:11 PM
واردكننده بي.ام.و در ايران:
براي شمارهگذاري خودروها 10درصد عوارض گمركي مازاد ميپردازيم
ورود خودروهاي سواري ديزلي هنوز ممنوع است
سرويس: خودرو
1387/02/16
05-05-2008
16:53:22
8702-09791: كد خبر
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
در حالي كه دريافت 10 درصد حقوق و عوارض گمركي علاوه بر تعرفه واردات خودرو مربوط به بودجه سال 1386 بود و قانون بودجه امسال بحثي از اين موضوع ندارد، ولي گمرك همچنان از محصولات ما مبلغ فوق را دريافت ميكند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي رحيمي - مدير عامل شركت پرشيا خودرو (نماينده انحصاري وارد كننده BMW) - با بيان اين مطلب افزود: بحث ياد شده در خصوص شمارهگذاري خودرو هنوز جاي سوال دارد كه بهتر است هرچه زودتر تصميمي براي آن گرفته شود. در حال حاضر منع قانوني دريافت 10 درصد حقوق و عوارض گمركي كه علاوه بر تعرفه است، هنوز ابلاغ نشده است.
وي كه در در حاشيه افتتاح نمايشگاه جديد محصولات شركت BMW صحبت ميكرد، با اشاره به اينكه هم اكنون 18 مدل BMW وارد ميكنيم، افزود: بخشي از خودروهايي را كه آلمان به صورت مشترك با آمريكا توليد ميكند، قرار است با مذاكرهاي كه با آلمانيها داريم، وارد كنيم، ولي هنوز به توافق قطعي نرسيدهايم.
به گفته وي در كشور امارات و كشورهاي حاشيه خليج فارس هيچ گونه وسيله نقليه توليد نميشود و اين كشورها خودرويي مثل BMW را از كشور آلمان خريداري كرده و اغلب با كم اظهاري به گمرك حقوق ورودي كمتري ميپردازند، بنابراين براي وارد كنندگان اين صرفه وجود داشت كه خودروهاي خود را از كشورهاي حاشيه خليج فارس خريداري كنند .
وي افزود: در ادامه اين روند با گمرك مذاكره ميكرديم كه از متقاضي وارد كننده خودرو فاكتور اوليه از كارخانه سازنده درخواست شود و بر اساس آن حقوق و عوارض دريافت شود كه گمرگ نيز آن را قبول كرد كه از وارد كننده خودرو اصل فاكتور خريد از سازنده را دريافت يا قيمت خريد سازنده را بخواهد و از زماني نيز كه اين كار انجام شد، ديگر مقرون به صرفه نبود كه خودرويي از كشورهاي حاشيه خليج فارس وارد شود.
رحيمي درباره واردات خودروهاي سواري ديزلي نيز گفت: اين خودروها داراي هزينه سوخت و آلايندگي پاييني هستند و حتي خدماترساني به آنها نيز كم هزينهتر است. در حال حاضر خودروي ديزلي BMW يكي از پيشرفتهترينهاي دنياست كه متاسفانه با توجه به ممنوعيت ورود خودروهاي سواري ديزلي نميتوانيم اين خودروها را به كشور وارد كنيم.
samir_apachi
17 July 2008, 10:45 PM
سلام دوستان
یه فایل pdf گذاشتم که لیست ماشینهایی که در سال 87 قابل ورود هستن رو نوشته
http://www.4shared.com/dir/8298409/d44b9f09/list87.pdf
s&m
26 November 2008, 08:08 PM
دوستان واردات ماشین امریکایی امکان پذیر هست یا نه؟؟؟
mil-i300
7 January 2009, 07:38 AM
آقا ما اگر يه زماني خواستيم Audi R8 رو وارد کنيم..!!!! چقدر برامون در مي ياد..!!؟؟ پلاک موقت چقدر ميشه..!!؟؟ :icon_surp
ARASH1987
20 April 2009, 04:13 PM
به دنبال مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر افزایش تعرفه محصولات نهایی كشاورزی به اندازه تعرفه خودرو سواری، وزارت بازرگانی كاهش تعرفه واردات خودرو سواری را در دستور كار كمیسیون ماده یك قرار داد.
بابك افقهی ـ معاون كل سازمان توسعه تجارت و مشاور وزیر بازرگانی ـ در گفتوگو با خبرنگار بازرگانی ایسنا با بیان اینكه یكی از گزینههای موجود برای اجرای ماده ۴۰ قانون بودجه سال ۸۸ مجلس شورای اسلامی كاهش تعرفه واردات خودرو سواری است عنوان كرد: وزارت بازرگانی برای جلوگیری از افزایش جهشی قیمت محصولات مصرفی نهایی كشاورزی در داخل كشور راه حل كاهش تعرفه واردات خودرو را پیشنهاد كرده و به همین منظور نیز بررسی های كارشناسی كاهش تعرفه واردات خودرو آغاز شده است.
افقهی گفت: از آنجا كه قانونگذار به دولت تكلیف كرده است تعرفه محصولات كشاورزی همانند تعرفه خودرو سواری تعیین شود، وزارت بازرگانی برای جلوگیری از ایجاد شوك ناگهانی به بازار و فشار بیش از اندازه به مصرف كننده گزینه كاهش تعرفه واردات خودرو سواری، در دستور كار كمیسیون ماده یك قرار گرفت و پس از كار كارشناسی كلیه گزینههای پیشنهادی برای تصمیم گیری به دولت ابلاغ میشود.
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه ۸۸ پیشبینی میشود تغییرات تعرفهای در ۱۱۸ ردیف تعرفه كالاهای كشاورزی اعمال شود.
بررسی سازمان توسعه تجارت بر روی ۱۱۸ ردیف تعرفه و كالاهای كشاورزی نشان میدهد كه باید تحقیق و بررسی بیشتری در مورد اینكه كدام محصول كشاورزی ماده اولیه بوده و كدام محصول نهایی است انجام گیرد.
با توجه به اینكه بسیاری از این ردیفهای تعرفهای پیش از این بر اساس نظرات كارشناسی و با تكیه بر نظرات تشكلها تعیین تكلیف شده و به تصویب هیات دولت رسیده بود به نظر میرسد این موارد مجددا باید بر اساس كار كارشناسی و در حیطه كمیسیون ماده یك مورد بررسی قرار گیرند كه این امر زمانبر خواهد بود و به همین دلیل نیز در چاپ كتاب تعرفه سال جدید و ابلاغ آن به گمركها تاخیر ایجاد خواهد شد.
گفته میشود یكی از گزینههای پیشنهادی تعرفه ۴۰ درصدی برای واردات خودرو سواری نیز ارائه شده است.:icon_sad:
www.aftab.ir (http://www.aftab.ir)
Profession@l
20 April 2009, 04:29 PM
در حال حاظر خودرو حتما باید کاملا نو و صفر کیلومتر باشد برای وارد کردن ؟
تعرفه واردات در حال حاظر چقدر است؟
کبریت بی خطر
20 April 2009, 05:45 PM
گفته شده 70 درصدقیمت ماشین در سال 88....ولی همون 100 درصد بگیرید شما:icon_mad:
foadost
12 May 2009, 09:43 AM
با سلام به تمام دوستان. من شنيدم دولت براي جانبازان بر اساس درصد جانبازي معافيت گمركي بين 10 تا 40 ميليون تومان براي واردات يك دستگاه خودرو قرار داده.
آيا كسي اطلاعات دقيق تري در اين ارتباط داره؟؟؟؟ آيا اين معافيت براي يك دستگاه خودرو در سال هست يا به صورت كلي فقط يك بار ميتونند از اين معافيت استفاده كنند؟؟؟ آيا ميتونند پس از واردات و ترخيص خودرو و تمام شدن تمام مراحل قانوني خودرو رو به شخص ديگري واگذار كنند (من شنيدم تا 5 سال حق فروش خودرو رو ندارند!!!! )
mil-i300
12 May 2009, 10:04 AM
من فقط شنیدم که جانبازان میتونن بدون گمرک ماشین وارد کنن....!!
چیزیه که به دوست ما گفتن ..!!
محمد رضا محمدي
12 May 2009, 10:06 AM
برای اطلاع از شرایط ویژه جانبازان به اینجا (http://www.piico.ir/portal/default.aspx?tabid=460)مزاجعه کنید
omid31263
15 May 2009, 11:52 PM
با سلام به تمام دوستان. من شنيدم دولت براي جانبازان بر اساس درصد جانبازي معافيت گمركي بين 10 تا 40 ميليون تومان براي واردات يك دستگاه خودرو قرار داده.
آيا كسي اطلاعات دقيق تري در اين ارتباط داره؟؟؟؟ آيا اين معافيت براي يك دستگاه خودرو در سال هست يا به صورت كلي فقط يك بار ميتونند از اين معافيت استفاده كنند؟؟؟ آيا ميتونند پس از واردات و ترخيص خودرو و تمام شدن تمام مراحل قانوني خودرو رو به شخص ديگري واگذار كنند (من شنيدم تا 5 سال حق فروش خودرو رو ندارند!!!! )
آره صحیح است
به صورت كلي فقط يك بار ميتونند از اين معافيت استفاده كنند
تا 5 سال حق فروش خودرو رو ندارند ( البته قولنامه میشود)
تعرفه گمرکی معاف است
ولی معلوم سایر هزینه ها مانند هزینه مارت سوخت - تبصره 13 و .... نیز معاف هست یا خیر
pesartanha
16 May 2009, 01:14 AM
آره صحیح است
به صورت كلي فقط يك بار ميتونند از اين معافيت استفاده كنند
تا 5 سال حق فروش خودرو رو ندارند ( البته قولنامه میشود)
تعرفه گمرکی معاف است
ولی معلوم سایر هزینه ها مانند هزینه مارت سوخت - تبصره 13 و .... نیز معاف هست یا خیر
واردات هر نوع ماشین آزاده؟
omid31263
16 May 2009, 06:35 PM
واردات هر نوع ماشین آزاده؟
خیر فقط خودرو هایی که در ایران نمایندگی دارند
فعلا هم برای جانبازان ظاهراً تا اواخر خردادماه ثبت سفارش نمیشه
ولی جلسه ای در روز 28 اردیبهشت ماه در همین خصوص در بنیاد شهید تهران برگزار میشه
gahraman
24 May 2009, 01:56 AM
فاش نيوز - مصوبه دولت درباره تعميم تسهيلات معافيت گمركي واردات خودرو به جانبازان زير 70درصد لغو شد.بنا بر گزارش رسيده به "فاش نيوز"اين طرح كه جانبازان با كمتر از 70 درصد مجروحيت را نيز با ميزان كمتري به نسبت درصد جانبازي مشمول معافيت عوارض گمركي واردات خودرو مي كرد
با استناد به مغايرت آن با يكي از اصول قانون اساسي لغو گرديد.
در مصوبه هيئت دولت آمده است : هيئت وزيران در جلسه مورخ 20/2/88بنا به پيشنهاد بنياد شهيد وامور ايثارگران وبه استناد اصل يكصد و سي وم هشتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران تصويب نمود :
تصويب نامه شماره 228394الف 22092ه مورخ 18/12/1387لغو مي شود.
گفتني است هيئت دولت درنخسطين مصوبه خود دراين باره جانبازان بالاي 70 درصد را از عوارض گمركي واردات خودرو مناسب وضعيت آنان معاف كرد.اين مصوبه از اواخر سال گذشته به مورد اجرا گذاشته شده است.
http://www.fashnews.com/archive/news/22-news/1361-1361.html
mahdi_mak2000
27 May 2009, 09:58 AM
ما یه جانباز(75%:icon_arro) آشنا سراغ داریم . 1 تومن میخام بهش بدم برم یه ماشین وارد کنم . همچین چیزی از نظر حقوقی مشکل نداره ؟
mil-i300
27 May 2009, 10:04 AM
نه...!!
برا چی مشکلی باشه......!!! فقط تا 5 سال ماشین ماله آشناتونه..!! ولی دسته شماست.......!!! :icon_surp
با این مورد مشکلی نداشته باشین... حله..!!
arash_2006
27 May 2009, 07:16 PM
البته من احتمال میدم که این آیین نامه رو هم تا چند روز دیگه حذف کنند چه بسا همین الان هم رو هواست چون هیچ ماشینی در سال جدید ثبت سفارش نمیشه و این یعنی که نمیشه ماشینی رو وارد کرد
حتی از امور جانبازان و ایثارگران هم که سوال کنید میگن که هیچ بخشنامه و یا دستور العملی خاصی به دست ما نرسیده که بشه بر اساس اون اقدامی کرد و فقط در حد یک آیین نامه است که ما نمیتونیم بر اساس اون کاری بکنیم چون مشخص نیست چه رویه ای داره و چه مراحلی رو باید گذروند
اگر این حرف منو برداشت سیاسی نکنید بنظرم میخواستن کمی شور و اشتیاق در دل جانبازان محترم و عزیز بوجود بیارن که با حساب و کتابی که کردن دیدن که منفعتش بیشتر برای پولدار هاست تا خود جانبازان بنابراین لغوش کردن
ARASH1987
6 June 2009, 03:11 PM
به گزارش خبرخودرو ، رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور گفت: تعرفه گمرکي خودروهاي وارداتي 5 درصد کاهش يافت.
به گزارش خبرنگار خبرخودرو ، محمد رويانيان با بيان اين که بر اساس مصوبه اي که امروز به تصويب رسيد گمرک ديگر نمي تواند 5 درصد مجموع حقوق ورودي و ارزش گمرکي خودروهاي خارجي وارداتي را بگيرد افزود: اين رقم حدود 10 درصد از ارزش کل خودروهاي وارداتي بوده است.
وي هدف از اين اقدام را کاهش قيمت خودروهاي خارجي دانست و گفت: گمرک امسال موظف شده است از محل تخفيف ترجيحي در سود بازرگاني خودروهاي وارداتي، قطعات يدکي و تجهيزات صنايع خودروسازي وارداتي، تسهيلاتي را براي دارندگان خودروهاي از رده خارج سبک و سنگين به صورت بلاعوض ارائه کند.
رويانيان ميزان اين مبلغ را سه ميليون ريال عنوان کرد و افزود: اين مبلغ به دارندگان خودروهاي فرسوده به هنگام اسقاط پرداخت مي شود.
رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور گفت: واردکنندگان فقط هزينه شماره گذاري خودرو را به نيروي انتظامي پرداخت مي کنند. :icon_cool
www.khabarkhodro.com
eCom2001
27 June 2009, 10:29 AM
«از این پس واردات خودرو سختتر خواهد شد» نظام الدين برزگری رییس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی در گفتوگو با خبر نگار ما ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی پیشنهادی به کارگروه حمایت از تولید داخل که در راستای حمایت از خودروسازان داخلی تشکیل شده،ارائه کرده که بر اساس آن یکی از معیارهای واردات خودرو بر اساس میزان مصرف سوخت خواهد بود.
به گفته برزگری بر اساس این طرح که پس از تصویب کارگروه حمایت از تولید داخل قابلیت اجرایی پیدا خواهد کرد، از این پس ورود خودروهای پرمصرف به کشور متوقف و واردات بیشتر به خودروهای کم مصرف اختصاص پیدا خواهد کرد.
بر این اساس، سال گذشته نیز دولت به منظور حمایت از خودروسازان داخلی ضوابط جدیدی را برای کاهش واردات خودرو اعمال کرد، که طبق آن از نيمه دوم سال گذشته، واردکنندگان ملزم به پرداخت عوارض 10درصدي به نیروی انتظامي و اسقاط يک خودرو فرسوده براي خودروهاي با مصرف 6 و كمتر از 6ليتر، اسقاط دو خودرو براي خودروهاي 6 تا 10 ليتر و اسقاط سه خودرو فرسوده در ازای واردات خودروهايي با مصرف10 ليتر به بالا بودند، هر چند اجرای ضوابط جدید موجب كاهش واردات خودرو از نیمه دوم سال گذشته به کشور شد، با این حال در سال جاری نیز مسوولین به دنبال تدوین ضوابط جدیدی هستند، كه به نظر ميرسد باز هم واردات خودرو به کشور بیش از سال گذشته کاهش یابد.
به طوریکه علاوه بر طرح معیار مصرف سوخت برای واردات خودرو، در سال جاری وزارت صنایع طرح دیگری را نیز مطرح نموده که به اعتقاد برخی از کارشناسان، بر اساس این طرح واردات به انحصار خودروسازان داخلی در خواهد آمد، مفاد این طرح نیز که در راستای حمایت از خودروسازان داخلی مطرح شده از این قرار است که در صورتی که تولیدکننده داخلی، اقدام به تولید یکی از محصولات خارجی کند، حق انحصاری واردات سایر برندهاي آن کمپانی خارجی طرف قرارداد نیز به شرکت تولیدی واگذار ميشود و دیگر به هیچ واردکننده بخش خصوصی اجازه ورود محصولات برند تولیدی در شرکتهای خودروساز داخلی داده نخواهد شد، به طور مثال با تصویب این مصوبه از این پس واردکنندگان نميتوانند نسبت به واردات خودروهای کیا، هیوندایی و حتی بنز به دلیل تولید آنها توسط خودروسازان داخلی اقدام کنند.
از سوی دیگر مسوولین، طرح توقف واردات شناسنامه ای را نیز در راستای قانون حمایت از مصرفکننده در دست بررسی دارند که بر اساس این طرح واردات خودرو به صورت شناسنامهای نیز متوقف خواهد شد، اين توقف در حالي است كه واردات شناسنامهای سال گذشته بیشترین حجم واردات خودرو را به خود اختصاص داده بود.
علاوه بر تدوین ضوابط جدید،بهمن محمد یاری عضو کمیسیون صنایع و معادن چندی پیش در گفتوگو با سایت خبر خودرو خبر از بازنگری تعرفه واردات خودرو در مجلس داد. به گفته وی با توجه به بحران جهانی امکان بازنگری تعرفه واردات خودرو به نفع تولید کنندگان در مجلس فراهم شده است.
ارائه پیشنهاد جدید برای واردات خودرو در راستای حمایت از تولیدات داخلی در سال جاری در حالی مطرح شده که بر اساس لایحه بودجه سال 88 دولت از محل واردات خودرو درآمد هزارمیلیارد تومان را پیشبینی کرده که این رقم دو برابر در آمد پیشبینی شده در لایحه بودجه سال گذشته است، اما در صورت تصویب طرحهای مذکور درآمد دولت از واردات خودرو کاهش چشمگیری خواهد یافت و به این طریق پیشبینی دولت برای تامین بودجه از این طریق محقق نخواهد شد، مگر اینکه خودروسازها در قالب این مصوبه، برنامه واردات خودرو به صورت کلان را داشته باشند.
واردات خودرو سختتر میشود
برزگری رییس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی در خصوص ضوابط جدید واردات خودرو ميگوید: از اين به بعد معيار مصرف سوخت خودروها به عنوان معياري جدید براي صدور مجوز واردات خودرو محسوب خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که معیار در نظر گرفته شده برای خودروهای وارداتی به چه صورت خواهد بود، ميگوید: خودروهای وارداتی نیز با توجه به معیار تدوین شده مصرف سوخت وارد کشور خواهند شد، با این تفاوت که برای خودروهای داخلی هفت معیار در نظر گرفته شده، اما بر اساس پیشنهاد داده شده به کارگروه حمایت از تولید داخل، خودروهای وارداتی تنها بر اساس دو معیار A وB وارد کشور خواهند شد.
در سال 85 و در راستاي ساماندهي حملونقل عمومي و مصرف سوخت، طرح نصب برچسب سوخت در دستور كار دولت قرار گرفت و بر اساس آن كميتهاي با عضويت وزارت نيرو، صنايع و معادن، موسسه استاندارد، سازمان بهينهسازي و مصرف سوخت و محيط زيست تشكيل و طي آن اعضا مكلف به تدوين استاندارد بنزين مصرفي كشور و تعيين معيار براي نصب برچسب انرژي شدند.
بر اساس آخرين جمعبندي كميته مذكور با توجه به بنزين مصرفي در كشور كه داراي اكتان 87 است، هفت معيار G، F، E، D، C، B، A برای خودروهای داخلی تدوین شد، اما معیار تدوین شده مورد موافقت تمام اعضاء گروه قرار نگرفت به همین دلیل تدوین معیار جدید در دستور کار قرار گرفت که با وجود گذشت سه سال هنوز معیار جدید به تصویب نرسیده است.
برزگری در این خصوص ميگوید: ابهاماتی در استاندارد 4241 که در سال 85 تدوین شده بود وجود داشت که از اواخر سال گذشته بررسی اين ابهامات در دستور کار قرار گرفت و بر اساس آخرین جلسه مقرر گردید خودروسازان برنامههای ارتقاي کیفیت خودروهاي توليدي را به همراه تغییراتی که در خودروهای خود به وجود آوردهاند را به کمیته تعیین معیار ارائه دهند که خودروسازان در حال حاضر این اقدام را صورت دادهاند، به همین ترتیب جلسه نهایی برای اعلام معیار جدید در هفته جاری بر گزار خواهد شد.
وی در ادامه ميگوید: معیار جدید مصرف سوخت برای خودروهای وارداتی نیز اعمال خواهد شد.
به گفته برزگری در حال حاضر کمیته خودرو موسسه استاندارد در حال بررسی مدلهای خودروهای وارداتی بر اساس دو گروه A و B است تا برای ثبت سفارش، لیست خودروهای مجاز را به وزارت بازرگانی معرفی کند.
برزگری در خصوص چگونگی طبقه بندی خودروهای وارداتی نیز ميگوید: خودروها بر اساس حجم موتور و میزان مصرف سوخت دستهبندی خواهند شد.
وی در خصوص خودروهايی که در گذشته ثبت سفارش شدهاند نیز اظهار داشت: خودروهایی که پیش از تصویب این مصوبه ثبت سفارش شدهاند، مشکلی برای واردات نخواهند داشت، اما پس از ابلاغ این مصوبه واردات بر اساس لیست جدید صورت خواهد گرفت.
وی در خصوص زمان تشکیل جلسه کارگروه حمایت از تولیدکننده نیز اظهار داشت: کارگروه حمایت از تولید کننده با حضور برخی از وزراء و بانک مرکزی برگزاری ميشود، اما هنوز زمان برگزاری جلسه این کارگروه اعلام نشده است.
برزگری معتقد است: با تصویب این مصوبه واردات خودرو سختتر خواهد شد که این امر در راستای حمایت داخلی صورت خواهد گرفت. وی در ادامه ميگوید: در واردات خودرو شاهد ورود خودروهايي با مصرف سوخت بالا هستيم كه علت اصلي اين مساله پايين بودن قيمت انرژي در كشور است. در حال حاضر بسياري از خودروهايي كه در بيشتر كشورهاي جهان به دليل مصرف سوخت بالا بازار ندارند، وارد ايران شده و ضمن از بين بردن منابع انرژي كشور باعث آلودگي محيط زيست هم ميشوند که با اجرای این مصوبه از ورود این خودروها به کشور جلوگیری خواهد شد.
منبع : http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=53118
درود بر ملت ایران...!! :electric_shock:
azma
4 July 2009, 09:45 AM
يك بار در سال 1372 و 73 براي مصرف كننده ها شرايط خوبي براي خريد خودرو خارجي با قيمت ارزان فراهم شد و در سال 1387 هم واردات و رقابت وارد كننده ها باعث شد قيمت خوردوها رقابتي شود ولي باز هم خوردو ساز ها به دنبال سود باد آورده هستند و از اين پس شاهد فروش خودرو ها كيا و هيوندا به ده ها ميليون تومان بيشتر از قيمت قبلي كه توسط وارد كننده ها اطلس خودرو و آسان موتور فروخته مي شد خواهيم بود اگر مي خواهيد خودرو خارجي بخريد عجله كنيد چون واردات اين خودرو ها دست شركتهاي امثال سايپا و راين خودرو و ايران خودرو افتاده و آنها هم به دنبال سود هنگفت و گران كردن هستند حتما همين آزاراي پنجاه و چند ميليوني را به زودي به قيمت هفتاد ميليون خواهند فروخت .:icon_cry::icon_cry::icon_cry::icon_cry:
ali_ghashghaei
17 July 2009, 12:51 PM
الان هنوز اوضاع تعرفه خورو هم معلوم نیست. و چون ما تو ایران خذرو را به عنوان سرمایه نگاه میکنیم در مورد خریدش خیلی هم باید دقت کنیم حالا میگن میخوان تعرفه واردات خودرو رو ببرن بالا چون هم کسری بودجه حل میشه با این کار هم حمایت میشه از خودرو سازان داخلی
از طرفی میگن تعرفه واردات خودرو میخواد بیاد پایین که رقابت بین خودرو سازان به وجود بیاد و از این حرفا و یک کارشناس اقتصادی گفته اگه تعرفه بره بالا با وجو کمبود نقدینگی مردم ورود خودرو کم میشه و اصلا کمبود بودجه حل نمیشه و هنوز خودرو های 2009 در بنادر ترخیص نشده و فروش نرفته و حالا 2010 میخوان بیارن چیکار؟
از طرفی نماینده های مجلس میگن کم کردن تعرفه باعث میشه دیگه تولید خودرو داخلی کم بشه و کارگران کارخانه ها بیکار بشن و تورم زیاد بشه ........
واقعا ما خیلی گرفتاریم
یکی بگه با این اوضاع چیکار باید کرد؟ ........
من خیلی در مورد خرید خودرو فکر کردم و با سوال از همه نمایشگاهداران و نمایندگیهای پس از فروش خودروها تصمیم گرفتم که ماکسیما اتوماتیک را انتخواب کنم چون از لحاظ موتوری و بدنه و کم خرج بودن و حمال بودن این ماشین و....حالا چندتا آپشن مثل پرده برقی و گرمکن صندلی و... اصلا مهم نیست بهترین سیستم صوتی رو میشه با نهایت 1500000 تومان نصب کنی که tv , blutoth , dvd ,...داشته باشه ولی..........نگرانی اصلی من افت قیمت این ماشینه من هر روز چیزای عجیب میشنوم و میخونم مثل یه روز قیمت رو 38950 اعلام میکنن روز بعد تو تلتکس میبینم زده 37 تومان یه روز میگن داره فیس لیست میشه روز میگن شماره گذاریش متوقف شده یکی میگه قطعاتش دیگه کمیاب میشه یکی میگه نه بابا شده خودروی پلیس و گرون میشه از یه طرف میگن چون مصرفش بالاست گیر دادن به پارس خودرو میخوان تبصره 13 ازش بابت هر خودرو یه خورو فرسوده بگیره و........
حالا شما میگین من چیکار کنم ؟ یه ماکسیما 86 گیرم اوده 30 تومان 70000تا راه رفته لاستیکاشو هم falkenکرده بخرم یا نه؟
احمدآبادی
12 November 2009, 07:59 AM
میزان تعرفه واردات خودرو در راستای طرح تحول اقتصادی
گروه خودرو – همزمان با تصویب کلیات طرح هدفمند کردن یارانهها از سوی مجلس شورای اسلامی و همچنین در دستور کار قرار گرفتن این لایحه در خانه ملت، بسیاری از توجهات به چگونگی اجرای آن معطوف شده است.
اینکه طرح مذکور به چه میزان آثار تورمی خواهد داشت و یا اینکه مبالغ نقدی که قرار است به اقشار کم درآمد پس از حذف یارانهها پرداخت شود چقدر است و چگونه محاسبه خواهد شد و... پرسشهایی است که این روزها و در جریان بررسی طرح هدفمند کردن یارانهها مطرح میشود.
این در حالی است که طرح تحول اقتصادي از هفت بند تشکیل شده كه هماکنون تنها يك مورد آن يعني هدفمند كردن يارانهها مورد توجه دولت و مجلسیان قرار دارد.
نظام صادرات، واردات و گمرك هم از بخشهاي مهم طرح تحول اقتصادي است که به منظور بهبود وضعيت تعرفهها در جهت حمايت از توليد داخل تاکنون به آن اشارهای نشده است. این در حالی است که روز گذشته حمیدرضا فولادگر، عضو كميسيون صنايع مجلس در گفتوگو با خبرگزاری فارس از نشست كميسيون صنايع با وزير بازرگاني درباره تعرفهها، بخصوص تعرفه واردات خودرو در راستای طرح تحول اقتصادی سخن به میان آورده است. وی گفته است که بر اساس قانون، تعرفه نهادههاي كشاورزي بايد به تعرفه خودرو نزديك شود كه اين مساله به معني افزايش تعرفه واردات نهادههاي كشاورزي يا كاهش تعرفه واردات خودرو است و بايد در اين زمينه تصميمگيري مناسبي صورت گيرد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن همچنین تاکید کرده که زماني افزايش تعرفه واردات خودرو مورد بحث قرار ميگيرد، ولي در آن موقع رقابتپذيري محصولات صنعتي فراموش ميشود و از طرفي در زمان بحران و ركود اقتصادي پيشنهاد كاهش تعرفه مطرح ميشود كه هيچ كدام از اين موارد قابل قبول نيست.
احمدآبادی
14 December 2009, 09:15 PM
رويداد
رويكرد قطعهسازان به واردات
ایسنا- سياستهاي گذشته خودروسازان كه موجب شكلگيري واحدهاي قطعهسازي كوچك و متعدد شده، از دلايل رويكرد قطعهسازان داخلي به واردات قطعه از چين است.
اوستا گودرزي، عضو هيات علمي دانشكده مهندسي خودرو دانشگاه علم و صنعت با بيان اين مطلب افزود: وضعيت فعلي اقتصاد كشور، پايين بودن نرخ ارز، بالا بودن قيمت تمام شده توليد قطعات در ايران و سياستهاي گذشته قطعهسازان از دلايل رويكرد قطعهسازان به مقوله واردات است.
وي با بيان اينكه هزينههاي توليد قطعه در چين به اضافه هزينه حملونقل و پرداخت عوارض واردات باز كمتر از هزينههاي توليد قطعه در داخل كشور است، خاطرنشان كرد: قطعهسازان داخلي با سفارش دادن توليد قطعه به شركتهاي چيني و واردات آن، هزينههاي سرباري مانند هزينههاي نگهداري كارگر، حق بيمه و امثال آن را نيز نخواهند داشت.
او تصريح كرد: سياستهاي خودروسازان در ايجاد قطعهسازان كوچك و متعدد و ايجاد رقيبان مختلف در واحدهاي قطعهساز موجب شده كه قطعهسازان كوچك به دليل عدم صرفه اقتصادي توليد با تيتراژ پايين، به واردات روي آورند.
وي با بيان اينكه در صورت عملكرد درست خودروسازان و كمك آنها به ادغام واحدهاي قطعهساز، وضعيت فعلي اتفاق نميافتد، تصريح كرد: به هر حال مجموع اين شرايط موجب شده كه برخي از شركتهاي قطعهساز به تجارت و واردات قطعه روي آورده و تنها اسم قطعهساز را يدك بكشند.
گودرزي ادامه داد: در صورت ادامه شرايط فعلي، با توجه به تورم موجود و تثبيت نرخ ارز، تمايل قطعهسازان به واردات به جاي توليد داخل نيز به تدريج افزايش خواهد يافت.
او با بيان اينكه اين مساله به افزايش بيكاري و كاهش سطح تكنولوژي صنعت قطعهسازي داخلي منجر خواهد شد، خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه در گذشته از قطعهسازان انتظار داشتيم كه به تدريج رشد يافته و با فعال كردن واحدهاي تحقيق و توسعه، سطح تكنولوژي صنعت قطعهسازي داخلي را ارتقا دهند.
وي افزود: خودروسازان و قطعهسازان بايد براي جلوگيري از ادامه روند فعلي هر چه سريعتر براي ادغام قطعهسازان و ايجاد شركتهاي قطعهساز بزرگ اقدام كنند. با ايجاد شركتهاي قطعهساز بزرگ، تيراژ توليد قطعات افزايش و قيمت تمام شده كاهش مييابد در آن صورت ديگر نيازي به توليد قطعات در چين به جاي ايران نخواهد بود.
تسويه كامل پارسخودرو با رنوپارس
روابطعمومي شركت پارسخودرو- مديرعامل پارسخودرو گفت: بدهي مالي شركت پارسخودرو به رنوپارس به صفر رسيد.
مسيح مشهدي تفرشي اظهار داشت: با برنامهريزيهاي دقيق انجام شده، هر گونه پرداخت به رنوپارس و ساير قطعهسازان تندر-90 به روال عادي برگشته و انتظار داريم با تامين قطعه، توليد اين خودرو از روزانه 170 دستگاه در حال حاضر به بيش از 200 دستگاه در روز افزايش يافته و تا پايان سال به بيش از 220 دستگاه در روز برسد و در صورت تامين مناسب و به موقع قطعه از سوي قطعهسازان داخلي و خارجي، ظرفيت توليد اين خودرو در خطوط توليد پيشرفته شركت پارسخودرو در حدود روزي 600 دستگاه است.
مديرعامل پارسخودرو با اشاره به اهميت رشد توليد اين خودرو باكيفيت در سطح كشور افزود: هماهنگيهاي لازم با شركت رنوپارس و ساير توليدكنندگان قطعات براي رشد توليد انجام شده و اين در حالي است كه كليه زيرساختها و ظرفيتسازيهاي لازم براي اين كار از سالها پيش در شركت پارسخودرو وجود دارد.
تفرشي با اشاره به اهميت توجه به مباحث كيفي در توليد محصولات پارسخودرو گفت: موضوع كيفيت در كليه لايههاي اين شركت پيادهسازي شده و اصولا پارسخودرو يادگيري سازمانياش را بر اساس توليد خودروهاي باكيفيت از جمله تندر-90 قرار داده است.
وي در مورد بحث تمركز توليد خودرو تندر-90 در يكي از كارخانههاي پارسخودرو يا ايرانخودرو گفت: طرح پيشنهادي تمركز توليد در يكي از اين كارخانهها كه توسط هر دو شركت پارسخودرو و ايرانخودرو به امضا رسيده است، رد نشده و در حال پيگيري است و با روي كار آمدن مديريت جديد ايدرو منتظر تصميمات و نظر جديد اين سازمان هستيم.
وي با بيان اينكه تاكنون خبر رد شدن پيشنهاد تمركز توليد تندر-90 را نشنيدهام، افزود: تمركز توليد اين خودرو تنها يك پيشنهاد جانبي از پيشنهاد اوليه براي بهبود وضعيت توليد آن در كشور بوده است، اصل اين پيشنهاد از طرف شركت ايرانخودرو تنظيم شده بود كه با كارشناسيهاي ما تعديل شد.
احمدآبادی
17 December 2009, 05:57 PM
تخفیفات جدید برای واردکنندگان خودرو
گروه خودرو – نمايندگان ويژه رييسجمهور در کارگروه توسعه حملونقل عمومي و مديريت مصرف سوخت تخفيفات جديد گمركي براي واردكنندگان خودرو در ازاي از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده در نظر گرفته اند.
پیش از این واردكنندگان خودرو بر اساس ميزان مصرف و تعداد سيلندر جهت شمارهگذاري موظف به ارائه گواهي اسقاط بودند که اين مصوبه همچنان پا برجاست، اما در مصوبه جديد تخفيفي براي واردكنندگان در نظر گرفته شده است. به این ترتیب که ويژه، واردکنندگان خودرو و قطعات خودرو در صورت اسقاط خودروي فرسوده از 15 تا 20 ميليون ريال تخفيف گمرکي برخوردار خواهند شد. روز گذشته همزمان با پایگاه اطلاعرسانی دولت؛ سردار رویانیان نیز از مصوبه جدید نمایندگان ویژه ريیسجمهور در کارگروه توسعه حملونقل عمومی مبنی بر تخفیفات گمرکی برای واردات خودرو خبر داد. مصوبه مذکور که به استناد اصل 127 قانون اساسی تنظیم و به گمرک جمهوری اسلامی ارسال شده به این شرح است: گمرک بايد براي واردکنندگان خودرو و لوازم يدکي و قطعات منفصله تجهيزات مربوط به صنايع خودروسازي و حملونقل در ازاي گواهي اسقاط هر دستگاه مينيبوس، تاکسي، کاميونت گاسفورد و امثال آنها تا سقف 20 ميليون ريال و ساير خودروها تا سقف 15 ميليون ريال در سود بازرگاني خودروهاي وارداتي و يا سرجمع سود بازرگاني قطعات منفصله، تجهيزات دستگاههاي مربوط به صنايع خودروسازي و تمام اقلام مربوط به صنايع حملونقل تخفيف محاسبه و منظور کند. گواهي اسقاط خودروهاي مذکور بايد به تاييد ستاد مديريت حملونقل و سوخت برسد.
اینکه کارگروه توسعه حملونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت براي واردكنندگان خودرو و لوازم يدكي و قطعات منفصله، تخفیفات ویژه در نظر گرفته شاید به افت ماهانه واردات خودرو از ابتدای سالجاری برمیگردد. از شهریور سال گذشته که واردکنندگان با توجه به حجم موتور خودرو وارداتی ملزم به خروج یک تا سه خودرو فرسوده شدند، واردات به نحو چشمگیری کاهش پیدا کرد. این در حالی است که در بودجه سالجاری هزار میلیارد تومان برای واردات خودرو پیشبینی شده است، که با توجه به کاهش واردات از ابتدای سالجاری، تحقق چنین درآمدی برای دولت بعید به نظر میرسد. بهطوریکه ريیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز چندی پیش، پیشبینی کرد که به طور حتم 50 درصد درآمد در نظر گرفته شده از محل واردات خودرو محقق نخواهد شد.
احمدآبادی
4 January 2010, 08:37 PM
بازی باخت - باخت تعرفه واردات خودرو
حمیدرضا بهداد
اگرچه تقریبا هیچ کس نمیداند، لایحه بودجه سال 89 چه زمانی به خانه ملت خواهد رفت، اما به هر حال با ارسال آن به مجلس شورای اسلامی، باز هم مباحث و حواشی مربوط به تعیین تعرفه واردات آغاز میشود و در این بین رقم تعرفه واردات خودرو برای سال بعد، احتمالا باز هم بحثبرانگیزترین موضوع بودجه خواهد بود.
http://www.donya-e-eqtesad.com/News/1984/16-01.jpg (javascript:PopupPic('1984/16-01.jpg%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20'))
این در شرایطی است که طبق استراتژی تدوین شده از سوی وزارت صنایع و معادن برای خودروسازی کشور، قرار است تا سال 1404 تعرفه واردات خودرو طی سه دوره پنج ساله کاهش یافته و به صفر برسد.
تعیین این جدول، البته تنها یکی از بندهایی است که گردآورندگان استراتژی صنعت خودرو کشور، آن را در قالب مبحثی با نام «واردات خودرو، قطعات و مجموعهها» گنجاندهاند، به نحوی که «کاهش تدریجی تعرفهها متناسب با توسعه خودروسازی»، «حذف تدریجی موانع غیرتعرفهای و غیرفنی» و «اخذ تمام عوارض قانونی مشمول کالاهای تولید داخل، از کالاهای وارداتی» دیگر بندهای مهم این بخش به حساب میآیند.
این مبحث در شرایطی یکی از مهمترین و پرچالشترین نکات استراتژی تدوینی برای خودروسازی ایران محسوب میشود که همواره طی چند سال گذشته علاوه بر مشتریان، کارشناسان و حتی برخی نهادهای دولتی مانند وزارت صنایع، موافق اعمال تعرفه بالا نبودهاند.
در این بین، بسیاری از مشتریان و علاقهمندان به خودرو، استفاده از خودروهای لوکس و با کیفیت خارجی با قیمتی متعادل را حق طبیعی خود میدانند و معتقدند نباید برای خرید این محصولات، بیش از دو برابر قیمت آنها پول بپردازند.
از آن سو برخی کارشناسان نیز ضمن تاکید بر این خواسته مشتریان، از جنبه دیگری نیز به بحث تعرفه پرداختهاند و از اثرات منفی بالا بودن این تعرفه، ابراز نگرانی میکنند.
به اعتقاد آنها تعرفه 90 درصدی فعلی برای واردات خودرو که البته با در نظر گرفتن سایر عوارض و مالیاتها به 110 درصد میرسد، نه تنها یک نوع بیانگیزگی و کاهلی را در خودروسازان داخلی برای توسعه فنی و تکنولوژی صنعت خودروسازی پدید میآورد، بلکه بیش از پیش، ایران را از مسیر پیوستن به سازمان تجارت جهانی (WTO) دورتر خواهد کرد.
در حال حاضر، آنچه که به وضوح در بازار خودرو ایران به چشم میآید، انحصار خودروسازان داخلی و نبود رقابتی چشمگیر میان آنهاست، به نحوی که به باور کارشناسان اعمال تعرفههای بالا و در نتیجه محدودیت مالی که عموم مشتریان ایرانی در خرید خودروهای خارجی دارند، خیال ایرانخودرو و سایپا را از بابت زنده ماندن بازارشان راحت و آسوده کرده است.
به هر حال، مادامیکه خودروهای باکیفیت خارجی با قیمتی بیش از دو برابر نرخ کارخانهای آنها، به دست ایرانیها میرسد، به طور طبیعی بیشتر مشتریان باید با همین تولیدات قدیمی، پرمصرف و کمکیفیت داخلی خودروسازان داخلی روزگار بگذرانند.
این موضوع، البته یک سوی ماجرا است و از آن سو نیز وزارت صنایع با این استدلال که کاهش و حذف تعرفه واردات خودرو، تولید و اشتغال داخل را با خطر مرگ روبهرو میکند، همواره نسبت به تعدیل و کنار گذاشتن این تعرفه موضع گرفته و آن را بالا نگه داشته است.
اهالی خیابان سمیه که خود را حافظ و مسوول صنایع کشور میدانند بر این باورند که همواره باید به واسطه ابزارهایی مانند تعرفه، از بخش صنعت کشور حمایت کنند و در این بین نیز که خودروسازی جای خاص خود را دارد.
کنار هم گذاشتن مواضع و نظرات مشتریان و کارشناسان مخالف تعرفه بالا و استدلال و موضع وزارت صنایع، به خوبی از چالش بزرگ این مبحث حکایت دارد، به نحوی که نه میتوان انتظار و حقوق مشتریان و نظر کارشناسان و همچنین پیوستن به سازمان تجارت جهانی را نادیده گرفت و نه میشود بدون توجه به اثراتی که کاهش و حذف تعرفه واردات، بر صنعت خودرو ایران میگذارد، تصمیمیناگهانی و یکباره در این زمینه گرفت.
حال با این شرایط وزارت صنایع دفترچهای 12 صفحهای و کلی را به نام «استراتژی صنعت خودرو ایران» تدوین و اهداف و سیاستهای توسعه این صنعت را در افق 1404 تعیین کرده است، اهداف و سیاستهایی که کاهش تدریجی و در نهایت حذف تعرفه واردات خودرو طی سه دوره پنج ساله، جزو مهمترین نکات آن است.
این در حالی است که به گفته دبیر انجمن خودروسازان، هنوز استارت تدوین جدول نخورده و بسیار بعید است رقم تعرفه واردات برای سال آینده بر مبنای جداول مربوطه باشد.
احمد نعمتبخش با اشاره به این موضوع میگوید: البته قطعا تا آخر سال جدول پنج ساله اولی تدوین خواهد شد، اما مراحل اداری و بوروکراسی تصویب آن، بیش از اینها طول میکشد.
وی تاکید میکند: این جدول پس از تدوین ابتدا باید در شورای سیاستگذاری خودرو به تایید برسد و پس از طی این مرحله، برای اجرا باید تاییدیه و مجوز کمیسیون ماده یک وزارت بازرگانی را نیز دریافت کند.
به گفته دبیر انجمن خودروسازان، با در نظر گرفتن این شرایط قطعا تعرفه واردات خودرو برای سال آینده، بر مبنای این جدول نخواهد بود و فارغ از آن تعیین میشود.
اظهارات نعمتبخش در حالی است که شورای سیاستگذاری خودرو مدتها است بر خلاف هفتههای ابتدایی تشکیل آن، نظم و نظام مناسب در زمینه برگزاری جلسات و حضور اعضا در آن را ندارد و این موضوع خود یکی از مواردی است که احتمالا تصویب جدول تعرفهها را به تاخیر خواهد انداخت.
از سوی دیگر، با توجه به آنکه بنا به گفته دبیر پیشین انجمن خودروسازان، کارگروهی متشکل از خودروسازان، موسسه استاندارد، سازمان بازرسی کیفیت، ایدرو، انجمن خودروسازان و انجمن قطعهسازان، جداول پنج ساله تعرفه واردات را تعیین خواهند کرد، ترکیب این جمع نیز احتمالا چالشهایی را در تدوین جداول مربوطه به همراه خواهد داشت، چراکه برخی طرفدار کاهش تعرفه هستند و برخی نیز مخالف تعديل يكباره آن.
استراتژی یا چشمانداز؟
اما یکی از بندهای بسیار مهم و البته چالشبرانگیز استراتژی تدوینی صنعت خودرو ایران، کاهش تدریجی تعرفه واردات متناسب با توسعه این صنعت طی 15 سال آینده است.
این بند از آنجا چالشبرانگیز به حساب میآید که به گفته کارشناسان، با توجه به وضعیت فعلی خودروسازی ایران، ایجاد هماهنگی میان حذف تعرفهها و رشد کیفی این صنعت طی 15 سال، کاری بسیار سخت و حتی شاید ناممکن است.
آن طور که کارشناسان میگویند، خودروسازی ما در حال حاضر، چندین سال از خودروسازی دنیا عقب مانده و ما حتی اگر طی 15 سال آینده این عقب ماندگی را جبران کنیم، باز هم در مقابل سرعت تکنولوژی در جهان خودرو کم خواهیم آورد.
اوستا گودرزی، استاد دانشگاه علم و صنعت ایران در این زمینه میگوید: خودروسازی ایران طی سال 80 به بعد با هیچ گونه تحول تکنولوژیکی در بطن خود روبهرو نبوده و این موضوع فاصله ما را با دنیا زیاد کرده است.
وی با بیان اینکه دفترچه 12 صفحهای تدوین شده توسط وزارت صنایع، بیشتر به چشمانداز و آمال و آرزوهایی درباره خودروسازی کشور شبیه است تا استراتژی، میافزاید: 15 سال دیگر دنیا با تحولاتی بسیار بزرگ در خودروسازی روبهرو خواهد شد و این در حالی است که مسوولان در این چشمانداز اصلا اشارهای به اینکه ما باید با چه راهکارهایی به تکنولوژی روز دنیا وصل شویم، نکردهاند.
این استاد دانشگاه تاکید میکند: چون راهکار خاصی ارائه نشده، پس مشخص نیست که آیا خودروسازی ما میتواند طی 15 سال آینده آنچنان خود را بالا بکشد که حتی بدون تعرفه نیز بتواند بازار خود را حفظ کند.
به گفته گودرزی، برای به روز شدن در خودروسازی دو راه بیشتر نیست، یکی توسعه درونزا و دیگری کمک گرفتن از خارجیها؛ این در شرایطی است که در استراتژی تدوین شده، هیچ راهکاری برای «بهروز شدن» وجود ندارد.
داوود میرخانی رشتی، دبیر پیشین انجمن خودروسازان نیز در این زمینه میگوید: به هر حال خودروسازی ایران باید طی 15 سال آینده به شرایطی برسد که بیشتر مشتریان داخلی خودرو ایرانی را به خودرو خارجی ترجیح بدهند.
وی تاکید میکند: ما برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی راهی جز کاهش تدریجی تعرفهها نداریم و بنابراین باید تا 15 سال دیگر صنعت خودرو خود را به حدی توسعه بدهیم، که با حذف تعرفهها، تولید و اشتغال داخل به خطر نیافتد.
اظهارات دبیر پیشین انجمن خودروسازان در شرایطی است که هم اکنون اگر تعرفههای بالا اعمال نمیشد، خودروهای داخلی در مقابل محصولات خارجی، حرفی برای گفتن نداشتند و بازار در انحصار ایرانخودرو و سایپا نبود.
در حال حاضر، بیشترین خودروهایی که به کشور وارد میشوند جزو برندهای هیوندایی، تویوتا و کیاموتورز به حساب میآیند و با توجه به فاصله فعلی ما با آنها و در صورتی که نتوانیم این فاصله را با سرعتی بالا جبران کنیم، قطعا 15 سال دیگر نیز مشتری ایرانی برندهای کرهای و ژاپنی را به خودروهای داخلی ترجیح میدهد.
در این حالت صنعت خودرو ایران در یک بازی باخت-باخت قرار میگیرد، چراکه اگر تعرفهها را تا آن زمان حذف کند اما نتواند به موازات آن، خود را توسعه دهد، این به معنای نابودی تولید و اشتغال داخل است.
از آن سو، اگر به واسطه توسعه نیافتن خودروسازی کشور طی 15 سال آینده، تعرفهها نیز آن طور که شایسته است پایین نیاید، پس باید گفت استراتژی تدوینی با شکست مواجه شده و این نیز یعنی، باختی دیگر برای این صنعت 50 ساله در ایران.
mahdyonline
14 April 2010, 12:49 AM
سلام
خسته نباشید
آقا اگه من بخوام نمایندگی فلان ماشین چینو بگیرم یا هند که انحصارا" در ایران به من بده باید چه کنم
قوانینش چی هستش؟
قوانین اون کارخانه ها چی هستش؟
اینها یک قسمت از سوالای من هستش که باز به بقیه اش میرسیم
تك سوار
14 April 2010, 03:12 PM
" .... دبیر انجمن خودروسازان با تشریج جزئیات جلسه اخیر خودروسازان با نمایندگان مجلس و وزارت صنایع گفت: در این جلسه خودروسازان پیشنهادهای جدیدی برای ارتقای کیفیت تولید داخل ارائه کردند که تعیین تعرفه 80 درصدی واردات خودرو به ازای افزایش اسقاط خودروهای فرسوده از جمله این پیشنهادها بود.
.....
دبیر انجمن خودروسازان ادامه داد: در جلسه مذکور ( جلسه بين خودروسازان داخلي و نمايندگان مجلس و وزير صنايع ) پیشنهاد دیگری نیز مطرح شد که بر اساس آن به جای اینکه تعرفه واردات خودرو به 90 درصد بازگردد، تعرفه 80 درصد تعیین شود و در عوض تعداد خودروهای فرسوده که باید از رده تولید خارج شوند، افزایش یابد.
....
دبیر انجمن خودروسازان ...تصریح کرد: طی چند سال اخیر دولت در زمینه خروج خودروهای فرسوده با کمبود بودجه رو به رو بود و کمک خاصی به اجرای این طرح نشد
....
. وی اظهار داشت: در جلسه مذکور بحث اختصاص بخشی از درآمد حاصل از تعرفه واردات به صادرات خودرو نیز مطرح شد که به نظر ما این پیشنهاد چندان مناسب نیست و بهتر است به جای آن، تعداد خودروهای فرسوده قابل تعویض افزایش یابد.
.... "
منبع : دنياي اقتصاد
* تفسير شخصي:
خودروسازها پيشنهاد دادن براي افزايش كيفيت خودروهاي داخلي اول بيايد تعرفه رو به جاي 70% بذاريد 80% و دوم همين 10% رو با افزايش مبلغي كه تحت عنوان اسقاط خودروهاي فرسوده از خودروهاي وارداتي مي گيريد جبران كنيد ؟!
1) كجاي اين 2 اقدام به بهبود كيفيت خودروهاي داخلي كمك مي كنه ؟
2 ) اين پول هنگفتي كه بابت هزينه اسقاط خودروهاي فرسوده تا كنون اخذ مي شد كجا رفته و در چه راهي هزينه شده كه گقته شده اين طرح اجرا نشد ؟!
3) وضعيت كه بهتر نشد هيچي حالا مي خوان بخشي از تعرفه واردات خودرو رو به صادرات خودرو اختصاص بدن ؟!
mr_black
4 May 2010, 03:10 AM
كاهش تعرفه واردات خودرو لغو شد
كميسيون مشترك مجلس طى جلسه اى روز گذشته كار خود را در ارتباط با لغو كاهش تعرفه واردات خودرو و طرح ارتقاى كيفى توليد خودرو و حمايت از توليدات داخلى به اتمام رساند كه نهايتا پس از ارائه به هيئت رئيسه در دستور كار مجلس قرار خواهد گرفت.محسن كوهكن عضو كيسيون صنايع و معادن مجلس در گفتگو با خبرخودرو با بيان اين مطلب گفت : مطابق اين مصوبه تعيين تكليف تعرفه واردات خودرو كه در قانون بودجه سال ۸۹ جزء(د) بند ۱۵ مورد تاييد كميسيون تلفيق قرار گرفت، لغو و ماده ديگرى جايگزين آن شد كه نهايتا تصميم گيرى در اين زمينه برعهده دولت و مطابق با همان قانون ماده يك مقررات صادرات و واردات باشد كه اميدواريم با پيش زمينه هايى كه وجود دارد اين مورد در صحن علنى مجلس مورد تصويب و موافقت نمايندگان قرار گيرد.وى در پايان يادآور شد: سال گذشته مجلس وارد يك بند از بودجه شد كه مشخصا در ارتباط با صنعت خودرو و كاهش ۲۰ درصدى تعرفه واردات بود كه دولت با اين امر موافق نبود و بر همين اساس طرحى در مجلس مطرح شد كه تعيين ميزان تعرفه واردات طبق روال قبل برعهده دولت و كميسيون ماده يك قرار گيرد.
kavehmb
10 May 2010, 09:52 AM
در حال حاضر واردات به صورت شخصی چگونه انجام میشه؟
من میخوام از آلمان یک ماشین بیارم، کسی اطلاع داره هزینه حملش چقدر میشه؟
kavehmb
10 May 2010, 09:52 AM
در حال حاضر واردات به صورت شخصي چگونه انجام ميشه؟
من ميخوام از آلمان يک ماشين بيارم، کسي اطلاع داره هزينه حملش چقدر ميشه؟
sjavanrooh
29 September 2010, 12:59 PM
کاهش ۴۰ درصدی تعرفه واردات خودروهای کممصرف (http://www.gostareshonline.com/auto/57101-2010-08-26-05-17-49.html) و هيبريدي
http://www.gostareshonline.com/templates/gostaresh4/images/printButton.png (http://www.gostareshonline.com/auto/57101-2010-08-26-05-17-49.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=) http://www.gostareshonline.com/templates/gostaresh4/images/emailButton.png (http://www.gostareshonline.com/component/mailto/?tmpl=component&link=aHR0cDovL3d3dy5nb3N0YXJlc2hvbmxpbmUuY29tL2F1d G8vNTcxMDEtMjAxMC0wOC0yNi0wNS0xNy00OS5odG1s) پنج شنبه, 04 شهریور 1389 08:24
http://www.gostareshonline.com/images/stories/gallery/4/249.jpg
گسترش آنلاین: مدیر صنایع خودرویی ستاد مدیریت و حملونقل سوخت، با اشاره به جزئیات آئیننامه جدید تشویق و جریمه برای تولید خودروهای کممصرف، گفت: در این آئیننامه طرح کاهش تعرفه خودروها مطرح نیست بلکه در نظر است تا تشویقهایی برای تولید خودروهای کممصرف در کشور ارائه شود و تولید این خودروها در کشور افزایش یابد. حسین هاشمی افزود: در حال حاضر برخی از خودروسازان داخلی، برای واردات تعدادی از قطعات تا سقف 65 درصد تعرفه پرداخت میکنند و از آنجا که سیاست دولت در حوزه مدیریت مصرف سوخت کاهش مصرف سوخت خودروهای تولیدی است، یکی از اقداماتی که در قانون پیشبینی شده، ارائه تخفیفهای ترجیحی در بحث تعرفههای گمرکی است.
وی در ادامه کاهش تعرفه و تخفیفهای گمرکی را مختص خودروهای کممصرف بخصوص خودروهای هیبریدی عنوان کرد و تاکید کرد: در آئیننامه جدید تشویق و جریمه برای تولید خودروهای کممصرف پیشنهاد شد تا خودروهای کممصرف که اغلب خودروهای هیبریدی است و سوخت آنها در سیکل ترکیبی به زیر پنج لیتر در 100 کیلومتر میرسد تخفیفهایی در نظر گرفته شود.
هاشمی با بیان اینکه براساس سبد سوخت کشور50 درصد از خودروهای موجود در ناوگان حملونقل باید تا پایان سال 93 هیبریدی باشند، افزود: هماکنون برخی از خودروهای سواری وارداتی از جمله خودروهای عمومی ون که پایه گازسوز یا دوگانهسوز هستند با تعرفه صفر وارد کشور میشوند.
مدیر صنایع خودرویی ستاد مدیریت حملونقل سوخت در ادامه با اشاره به مصرف پایین خودروهای هیبریدی، تصریح کرد: در حال حاضر خودروهایی که مصرف سوخت آن زیر 6 لیتر در 100 کیلومتر باشد، وجود ندارد چراکه این احتمال بسیار کم است که خودرویی در سیکل ترکیبی 100 کیلومتر پنج لیتر بسوزاند و جزء خودروهای هیبریدی نباشد.
هاشمی تاکید کرد: بر اساس آئیننامه مذکور، در صورتی که خودرو هیبریدی که غالبا از مصرف سوخت کمکی نیز برخوردار هستند زیر پنج لیتر در 100 کیلومتر مصرف داشته باشد تا 40 درصد تعرفه آن کاهش مییابد که البته این موضوع به میزان کاهش مصرف سوخت این خودروها بستگی دارد که البته تاکنون نهایی نشده است.
وی افزود: آئیننامه تشویق و جریمه تولید خودروهای کممصرف با محوریت تشویق خودروسازان برای تولید خودروهای کممصرف است که پیشنویس آن تهیه و در حال نهایی شدن است. در صورت تایید، ابلاغ و اجرایی میشود.
هاشمی در پایان گفت: در قانون توسعه حملونقل عمومی به دولت اجازه داده شده تا با استفاده از ابزار تعرفه و عوارض و جریمه مصرف سوخت خودروها را کنترل کنند.
تولید خودروهای هیبریدی چند سالی است در کشور مورد توجه قرار دارد و اقداماتی نیز در این زمینه صورت گرفته است. از جمله این اقدامات برنامهریزی برای ساخت تاکسیهای هیبریدی در 2 گروه بزرگ خودروسازی کشور یعنی سایپا و ایرانخودرو است. براساس این برنامهریزی ایران خودرو سمند و سایپا پرایدهایی را تولید خواهند کرد که از سطح یک تکنولوژی هیبرید بهره میبرند.
با استفاده از این تاکسیها علاوه بر کسب تجربه تعداد بیشتری از افراد جامعه با خودروهای هیبریدی و مزایای آنها آشنا میشوند و گام موثری در فرهنگسازی برای بهرهبردن از این تکنولوژی روز دنیا برداشته خواهد شد.
Validator
31 October 2010, 11:49 AM
معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: از مهرماه تاکنون هیچگونه ثبت سفارشی برای خودرو انجام نشده و وزارت بازرگانی منتظر اعلام نظر کمیته خودرو وزارت صنایع و معادن است.
حمید صافدل در گفتگو با مهر گفت: تا پایان شهریورماه که برخی از مدلها برای ورود به کشور مجاز اعلام شدند، ثبت سفارش واردات خودرو انجام شده اما از پایان شهریورماه به بعد هیچ ثبت سفارش خودرویی صورت نگرفته است، ضمن اینکه وزارت بازرگانی در این راستا منتظر اعلام نظر کمیته خودرو وزارت صنایع و معادن است.
معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: ممنوعیتی برای واردات خودرو وجود ندارد و کمیته خودرو وزارت صنایع و معادن آمادگی دارد تا نمایندگی هایی که شرایط 4 گانه اخذ نمایندگی در کشور را احراز کرده اند را بررسی کرده و در مورد صدور مجوز آنها اعلام نظر نهایی صورت دهد.
وی درباره واردات خودرو از مناطق آزاد به سرزمین اصلی اظهارداشت: تصمیم ویژهای برای معافیت مالیاتی و تخفیف در حقوق و عوارض گمرکی کالاهایی که از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به سرزمین اصلی وارد می شوند، هنوز اتخاذ نشده است، البته ما موافق با در نظر گرفتن مشوقهایی برای واردات کالا از مناطق آزاد به سرزمین اصلی مشروط به اینکه فرآیند ارزش افزوده بر روی آن صورت گرفته باشد، هستیم و معتقدیم که این امر باعث رونق در فعالیت مناطق آزاد خواهد شد.
به گفته صافدل، ورود کالا به مناطق آزاد تابع مقررات عمومی صادرات و واردات کشور نیست و ضوابط مخصوص خود را دارد، اما اگر کالا از مناطق آزاد به سرزمین اصلی وارد شود، آنگاه تابع مقررات عمومی کشور است و حکم همان کالایی را در اجرای مقررات دارد که از یک کشور بیگانه، به ایران وارد می شود.
gilase_tanha2020
21 December 2010, 03:28 PM
گذر موقت ها باید ظرف سه ماه از کشور خارج شوند (http://www.mashinbaz.com/news.php?item.179.13):icon_bigg
رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: خودروهای دارای پلاک گذر موقت باید پس از اتمام
مهلت سه ماهه اعتبار پلاک از کشور خارج شوند.
سرهنگ محسن غلامی با بیان این خبر افزود: از سوی پلیس راهور برای خودروهایی که از کشورهای دیگر به مدت یک تا سه ماه وارد کشور می شوند پلاگ گذر موقت با اعتبار سه ماهه صادر می شود.
وی ادامه داد: تنها مالکان خودروهایی که داراری پلاک گذر موقت هستند اجازه استفاده از این خودروها هستند، در غیر این صورت و استفاده راننده دیگر از این خودروها پلیس خودرو را به پارکینگ منتقل می کند.
رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهنمایی و رانندگی اظهار کرد: همچنین در صورت اتمام مهلت پلاک خودرو و عدم خروج خودرو از کشور پلیس اقدام به توقیف این خودروها کرده و آنان را به عنوان کالای قاچاق به ستاد مبارزه با قاچاق کالا تحویل می دهد. وی گفت: خودروهایی که دارای پلاک گذر موقت هستند باید ظرف سه ماه پس از ورود از کشور خارج شوند
فروزنده
8 January 2011, 10:37 AM
گذر موقت ها باید ظرف سه ماه از کشور خارج شوند (http://www.mashinbaz.com/news.php?item.179.13):icon_bigg
رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: خودروهای دارای پلاک گذر موقت باید پس از اتمام
مهلت سه ماهه اعتبار پلاک از کشور خارج شوند.
سرهنگ محسن غلامی با بیان این خبر افزود: از سوی پلیس راهور برای خودروهایی که از کشورهای دیگر به مدت یک تا سه ماه وارد کشور می شوند پلاگ گذر موقت با اعتبار سه ماهه صادر می شود.
وی ادامه داد: تنها مالکان خودروهایی که داراری پلاک گذر موقت هستند اجازه استفاده از این خودروها هستند، در غیر این صورت و استفاده راننده دیگر از این خودروها پلیس خودرو را به پارکینگ منتقل می کند.
رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهنمایی و رانندگی اظهار کرد: همچنین در صورت اتمام مهلت پلاک خودرو و عدم خروج خودرو از کشور پلیس اقدام به توقیف این خودروها کرده و آنان را به عنوان کالای قاچاق به ستاد مبارزه با قاچاق کالا تحویل می دهد. وی گفت: خودروهایی که دارای پلاک گذر موقت هستند باید ظرف سه ماه پس از ورود از کشور خارج شوند
این مهلت برای ماشینهای آمریکایی باید 1 ماه باشه.درسته؟
یه سوال دیگه از دوستان دارم و اینکه اگه هر خودروی اروپایی یا ژاپنی که در لیست واردات مجاز وزارت بازرگانی نیست رو میشه وارد کشور کرد یا نه؟
چون امریکایی که کلا ممنوعه
Mohsen79
28 April 2011, 12:58 PM
کاهش تعرفه واردات خودرو رای نیاورد
پیشنهادی برای کاهش 10 درصدی تعرفه واردات خودرو در جلسه امروز مجلس مطرح شد که رای لازم را کسب نکرد.
پیشنهادی برای کاهش 10 درصدی تعرفه واردات خودرو در جلسه امروز مجلس مطرح شد که رای لازم را کسب نکرد.
به گزارش خبرآنلاین، این پیشنهاد از سوی یکی از اعضای کمیسیون صنایع به منظور افزایش زمینه رقابت میان خودروهای تولید داخل و خودروهای خارجی مطرح شد که نهایتا منجر به ارتقای کیفیت آنها نیز خواهد شد.
اما نادر قاضی پور نماینده ارومیه در مخالفت با این پیشنهاد یادآور شد که سال گذشته مقام معظم رهبری نسبت به کاهش تعرفه واردات خودورو ابراز نارضایتی کرده بودند. وی بر این اساس تاکید کرد که تعرفه واردات خودرو را به هیچ وجه نباید پایین بیاوریم.
وی با بیان اینکه باید تولید کننده داخلی را به افزایش کیفیت خودروها تشویق کرد، افزود: از آنجا که رهبری انقلاب خط مشی نظام را تعیین میکنند، نباید خلاف فرامین ایشان در مجلس عمل کنیم. ایشان روز گذشته هم در جمع کارگران گفتند که اجناس تولید داخل بخریم اما اجناس خارجی نخریم.
قاضی پور تاکید کرد: اصلا نباید خودرو خارجی وارد کنیم و پول مردم مسلمان را به جیب کسانی بریزیم که ما را تحریم میکنند!
اما اقبال محمدی نماینده مریوان در موافقت با کاهش تعرفه واردات خودرو گفت: با توجه به افزایش میزان قیمت سوخت و آمار بالای تلفات جادهای، لازم است که از ماشینهای ایمنتر و کم مصرفتر استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه 10 درصد کاهش تعرفه واردات خودرو، تغییر چندانی ایجاد نمیکند، این واردات را برای ایجاد فضای رقابتی در ایران لازم دانست.
پس از این مذاکرات، پیشنهاد مذکور به رای گذاشته شد اما رای لازم را کسب نکرد.
http://www.tabnak.ir/fa/news/161546/%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%D8%AA%D8%B9%D8%B1%D9%81%D9%87-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%AF
فروزنده
28 April 2011, 01:22 PM
عجبا!!
اصلا نيازي به راي گيري نيست...
خود اين اقاي قاضي پور ماشين ايراني سوار مي شوند؟ من فكر نكنم.
فروزنده
10 May 2011, 10:47 AM
همان طور كه مي دانيد شركت هاي اطلس خودرو و آسان موتور و... طبق درخواستي كه از وزارت صنايع داشتن خواستار ممنوعيت واردات خودرو به صورت شخصي شده اند و اين موضوع كه قبلا فرضيه تحريم و... رو به دنبال داشت , پرده از انحصار طلبي شركتهاي وارد كننده برداشته و حاصل آن بالارفتن قيمت خودرو هاي وارداتي شده.در اين ميان گل سرسبد شركت هاي وارد كننده خودرو, ايرتويا بي نصيب بود كه آن هم چند روز پيش موفق به دريافت ثبت سفارش شده ولي از همان روز ليست قطعي توليدات خود را كه گران تر از قبل بود ,منتشر كرد.
در كشور ما نهاد و سازماني نيست به اين شركت ايرتويا بگويد كه تا به حال مرگتان اين بود كه مي گفتيد: ثبت سفارش انجام نمي شود و با مشقت بسيار خودرو را وارد كشور مي كنيم .حال كه موفق به واردات بصورت طبيعي و طي مراحل قانوني شده ايد چرا قيمتها را پايين نمي اوريد.؟
افزايش نرخ دلار بالطبع در روند قيمت گذاري خودرو هاي كره اي بصورت معقول اثر داشته ولي قيمتهاي تويوتا چرا اينقدر افسارگسيخته بالا مي رود؟؟
بعنوان مثال با توجه به افزايش نرخ دلار قيمت لكسس rx از 105 ميليون سال گذشته بايد حداكثر به 110 ميليون مي رسيد ولي اكنون اين خودرو به قيمت 138 ميليون فروخته مي شود.!!
جدا از ادعاي شركت ايرتويا كه خود را نماينده ژاپن مي داند(كه نيست) اجحاف آن به مردم به كسي پوشيده نيست.
نتيجه اين انحصار طلبي ها چه از طرف كارخانجات سازنده خودرو ( گران.بدون ايمني.فاقد طراحي به روز.پرمصرف) و چه از طرف شركتهاي وارد كننده خودرو نتيجه اي جز گراني خودرو و يا توليد خودرويي بي كيفيت نداشه.
LIMITED
10 May 2011, 11:14 AM
ر.ه.ب.ر چی از ماشین سرش میشه که این حرفو زده ؟
این آقا هم مثل اینکه عقب موندس که کردنش نماینده
یعنی چی نباید تعرفه پایین بیاد
مردم بدبخت چه گناهی کردن ؟
ایشون بره تا آخر عمر پیکان سوار شه و از آشغال دونی حمایت کنه تا ببینیم به کجا میرسه
به بقیه چی کار داره ؟
el matador
14 May 2011, 09:43 AM
محسن صالحي نيا، مديركل دفتر صنايع ماشينسازي و نيرو محركه وزارت صنایع و معادن در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان این خبر افزود : در جلساتی که با معاون اول رییسجمهور برگزار شد مقرر گردید تا علاوه بر پشتیبانی خدمات پس از فروش ارائه مجوز COCنیز از سوی واردکنندگان الزامی شود که پس از تصویب، این آییننامه به وزارت بازرگانی به منظور اجرا ابلاغ شد.مديركل دفتر صنايع ماشينسازي و نيرو محركه وزارت صنایع و معادن در پاسخ به این پرسش که مجوز COC به چه مجوزی اطلاق میشود، گفت: براساس مجوز COC واردکننده علاوه بر پشتیبانی از خدمات پس از فروش باید گواهی شرکت سازنده، تایید نوع، کیفیت، شماره و کد مربوط را نیز برای ثبت سفارش ارائه کند.به گفته صالحی نیا، اقدامات صورت گرفته در راستای اطمینان از کیفیت خودروهای وارداتی از یک سو و اطمینان از واردات خودرو از کشور سازنده صورت گرفته است.
الزام به ارائه مجوز COC برای ثبت سفارش خودرو در شرایطی است که پیش از این وزارت صنایع واردکنندگان را به ارائه گواهی تاییدیه واردات خودرو از کشور سازنده نیز ملزم کرده بود، براساس گواهی مذکور واردات خودرو تنها از کشورهای سازنده مجاز و کشورهای مبدا واردات از لیست کشورهای واردکننده حذف خواهند شد.
مديركل دفتر صنايع ماشينسازي و نيرو محركه وزارت صنایع و معادن در این خصوص میگوید: از ابتدای سالجاری آییننامه ارائه مجوز واردات از کشور سازنده نیز به وزارت بازرگانی ابلاغ شد و به این طریق واردات تنها از سوی کشورهای سازنده مجاز خواهد بود.
صالحی نیا در پاسخ به این پرسش که در صورت الزام به ارائه واردات از کشور سازنده چرا همچنان کشورهای حوزه خلیجفارس در صدر کشورهای واردکننده قرار دارند، اظهار داشت: مجوز مذکور از ابتدای سالجاری به وزارت بازرگانی ابلاغ و اجرای آن از فروردين ماه اجباری شده است به همین دلیل با اتمام ثبت سفارشهای صورت گرفته در سال گذشته شاهد حذف کشورهای مبدا واردات از لیست کشورهای واردکننده خواهیم بود.
منبع:دنیای اقتصاد 24/2/90
sjavanrooh
9 June 2011, 02:51 PM
انتشار ليست كامل خودروهاي وارداتي به ايران
سرويس: بازرگاني
1390/03/18
06-08-2011
11:10:50
9003-11082: كد خبر
http://isna.ir/ISNA/Images/Archive.gif
http://64.130.220.65/Thumbnails/pics/1386/11/Economy/wh120-119.jpg (http://isna.ir/ISNA/PicView.aspx?Pic=Pic-1783177-1&Lang=P)خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
در حال حاضر امكان واردات انواع مدلهاي 13 برند خودروهاي هشت كشور به ايران امكانپذير است.
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طبق اعلام معاون وزير بازرگاني و رييس سازمان توسعه تجارت امكان ثبت سفارش كليه خودروهايي كه سابقه ورود به ايران را دارند فراهم شده است كه البته وي پيش از اين شروط واردات براي خودرو را چهار مورد نو بودن، داراي خدمات پس از فروش، گواهي موسسه استاندارد و گواهي مصرف بهينه سوخت عنوان كرده بود.
بر اين اساس خودروهايي كه هماكنون واردات آنها مجاز اعلام شده، از هشت كشور سوئد، تركيه، ايتاليا، چين، فرانسه، ژاپن، كره جنوبي و آلمان است.
ليست كامل انواع مدلها و برندهاي خودروهايي كه امكان واردات آنها به ايران فراهم شده به شرح زير است:
از كشور سوئد خودروهاي با برند SCANIA با سه مدل كشنده R420، p380، p340
از كشور تركيه خودروهايي با برند FIAT با مدل مينيبوس نوكاتو L4H2
از كشور ايتاليا خودروهايي با برند ALFA ROMEO با دو مدل سواري MITO و GULIETO
از كشور چين خودروهاي با برند MG با مدل سواري 550
از كشور فرانسه خودروهايي با برند RENAULT با چهار مدل سواري LATITUDE، KOLEOS، FLUENCE و LAGUNA
از كشور ژاپن خودروهايي با برند NISSAN مدل سواري MURANO
و
همچنين از اين كشور خودروهاي با برند TOYOTA با مدلهاي سواري COROLLA، CAMERY، LANDCRUSE، PRADO، HIACE، HILUX، YARIS، FORTUNER، FG، CRUSER، RAV4، ORION، IS360، E350، LS460، RX35
و
همچنين خودروهاي با برند SUBARO با مدل سواري SUBARO
از كشور كرهجنوبي خودروهاي با برند KIA در هفت مدل سواري CERATO، CADENZA، SPORTAGE، SORENTO، MAHAVE، CARENZ، OPTIMA
و
همچنين از اين كشور خودروهاي با برند HYUNDAI در مدلهاي سواي SONATA، GENESIS، CENTENIAL، I20، I30، IX55، SA، NTAFE، IX35، H1، GRANDUER
و
از كشور كره با برند SSANGYONG مدلهاي سواري RODIUS، ACTION، CAYRON، REXTON
و
از كشور آلمان خودروهاي با برند BENZ در مدلهاي سواري A200، B200، B180، C200CGI، C300، C350، CL500، CLS350، GLK3504MATIC، SL350، SL500، SLK300، SLK350، S350L، S500، S5004MATIC، E200CGI، E3، E350
و
همچنين از اين كشور خودروهاي با برند BMW در مدلهاي Z423IL، Z30I، Z35I، 125I، 523I، 120I، 330I، 740LI، 750LI
انتهاي پيام
FL66
14 June 2011, 10:11 PM
ورود 38 هزار خودرو از طريق گمركات كشور
رئيس كل گمرك ايران با بيان اينكه طي سال گذشته 38 هزار دستگاه از طريق گمركات وارد كشور شده است، گفت: حقوق ورودي اين ميزان خودرو بالغ بر 900 ميليارد تومان است
عباس معمارنژاد در حاشيه بازديد از بندر شهيد رجايي در بندرعباس با بيان اينكه گمرك شهيد رجايي با برخورداري از حدود 30 درصد از عمليات گمركي كل كالاي كشور از نظر حجم وزني و 40 درصد حجم ارزشي بزرگترين گمرك كشور به شمار ميرود، اظهار داشت: 30 درصد از كل صادرات كشور از نظر وزني و 15 درصد از نظر ارزشي نيز از طريق اين گمرك انجام ميشود. وي افزود: 35 درصد از ترانزيت كشور نيز در بندر شهيد رجايي محقق كه اين مقوله گمرك شهيد رجايي را از نظر مبدا و مقصد ترانزيت در رتبه نخست گمركات كشور قرار داده است
رئيس كل گمرك ايران با بيان اينكه روزانه به طور متوسط حدود 600 اظهارنامه در گمرك شهيد رجايي مورد بررسي و ترتيب اثر قرار ميگيرد، ادامه داد: اعتقاد داريم اگر امكانات اين گمرك توسعه پيدا كند ميتوان اين رقم را در حد قابل توجهي گسترش داد
وي همچنين اضافه كرد: طي سال جاري دو رويكرد كاهش زمان انجام تشريفات و كاهش هزينه انجام تشريفات گمركي در گمركات كشور مدنظر است
معمارنژاد در ادامه با بيان اينكه در كشور 166 گمرك وجود دارد از گمركات استان هرمزگان به عنوان فعالترين ادارت گمرك كشور ياد كرد و ابراز داشت: 50 درصد از حجم عمليات گمركي كشور به هرمزگان اختصاص دارد
وي در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس با اشاره به اينكه تعرفه ورودي گمركي ورودي هر خودرو 90 درصد از قيمت آن است، از ورود 38 هزار دستگاه خودرو طي سال گذشته از طريق گمركات به كشور خبر داد و بيان داشت: جمع حقوق ورودي خودرو در گمركات كشور طي سال گذشته به 900 ميليارد تومان رسيده است
رئيس كل گمرك ايران عنوان داشت: بايد به دنبال توسعه زيرساختها در بندر و گمرك شهيد رجايي بود
اين مسئول خاطرنشان كرد: بندر شهيد رجايي به دليل موقعيتي كه دارد ميتواند جايگاهي بهتر از اين را در سطح منطقه و دنيا در بين بندر كانتينري به خود اختصاص دهد
منبع : مجله ماشین
FL66
15 June 2011, 02:59 AM
چراغ سبز بازار ايران به خودروهاي كرهيي
خبر آزاد شدن واردات خودرو به ايران ميتواند خبر خوبي براي خودروسازان كرهيي تلقي شود
شركتهاي خودروسازي كرهجنوبي و در راس آنها هيونداي موتور و كياموتورز برخلاف ديگر خودروسازان خارجي طي سالهاي اخير حضور فعالي در بازار خودرو ايران داشته و توانستهاند تا حدود زيادي هم نظر مشتريان ايراني را به سمت خود جلب كنند. براساس آخرين آمار منتشر شده، نمايندگيهاي فروش شركتهاي خودروسازي كرهيي در ايران سهمي معادل دو درصد از بازار خودروي سواري كشورمان را در اختيار دارند كه بيشترين سهم در ميان خودروسازان خارجي فعال در ايران محسوب ميشود
هماكنون شركتهاي هيونداي و كيا به طور جداگانه داراي نمايندگيهاي فروش و خدمات پس از فروش در ايران بوده و اين دو شركت كرهيي توانستهاند گوي سبقت را در بازار ايران از رقباي ژاپني، آلماني و حتي چيني خود بربايند
اگرچه شركت كيا سال قبل در اقدامي عجولانه اعلام كرد كه صادرات خود را به ايران تحت فشارهاي بينالمللي متوقف ميكند، اما شركت هيونداي اين رويه را دنبال نكرد و سال گذشته نيز كه واردات انواع خودرو به كشور رشد نشان داد، باز هم كرهييها بيشترين سهم را در واردات خودرو به كشورمان داشتند
از سوي ديگر اين روزها محصولات مختلف خودروسازان كره مورد توجه طبقه متمول جامعه ايراني قرار گرفته است. اگر اين روزها در خيابانهاي تهران قدم بزنيد، بعيد است كه يكي از مدل خودروهاي كرهيي مانند جنسيس، آزرا، سوناتا، i30، i20، سانتافه، ix35، آوانته، ورنا، اپيروس، اپتيما و سراتو را نبينيد
از سوي ديگر كوچكترين خودروساز كره يعني سانگ يانگ نيز سابقهي نسبتا طولاني در بازار خودرو ايران دارد. موسو، كوراندو، ركستون و چيرمن معروفترين محصولات سانگ يانگ كرهيي در بازار خودرو ايران محسوب ميشوند
ديروز اعلام شد كه امكان ثبت سفارش كليه خودروهايي كه سابقه ورود به ايران را دارند، فراهم شده و در يك كلام واردات خودرو به ايران خيلي راحتتر شده است. با اين وصف از اين پس بايد منتظر هجوم هرچه بيشتر خودروهاي كرهيي به ايران در غياب رقباي ديگر باشيم
از سوي ديگر اين در حالي است كه در قانون ارتقاي كيفيت خودرو و ساير توليدات صنعتي كه خرداد پارسال كه با هدف نظارت بر كليهي كالاهاي توليد داخل و وارداتي در مجلس تصويب شد، خودروسازان ملزم به طراحي و توليد سه پلتفرم جديد تا سال 1395 شدهاند. حال بايد ديد كه آيا شرايط جديد باعث تسريع دستيابي خودروسازان داخلي به اهداف قانون بالا خواهد شد يا اينكه براي آنان دردسرساز خواهد شد
منبع : مجله ماشین
FL66
15 June 2011, 08:48 AM
سهم يك درصدي ژاپنيها در بازار خودرو ايران/ ژاپنيها در مقابل كرهييها كوتاه ميآيند؟
سهم برندهاي ژاپني در بازار خودروهاي سواري ايران به دو درصد هم نميرسد
آخرين بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد كه سهم برندهاي ژاپني در بازار خودروهاي سواري ايران در حدود 1.1 درصد است. هماكنون برندهاي ژاپني تويوتا، سوزوكي، مزدا و نيسان در بازار خودروهاي سواري ايران حضور دارند
شركت ايرتويا كه نمايندهي رسمي فروش محصولات شركت تويوتاموتور ژاپن در ايران است، سهمي كمتر از 0.1 درصدي از بازار خودروهاي سواري ايران را در اختيار دارد. اين شركت خودروهايي مانند كمري، ياريس، كرولا و پرادو را در بازار ايران عرضه ميكند. مسئوليت عرضهي ساير برندهاي ژاپني در بازار خودرو ايران بين شركتهاي ايران خودرو، گروه بهمن و پارس خودرو پخش شده است. به عنوان مثال شركت ايران خودرو در دو ماه نخست امسال 708 دستگاه سوزوكي گرند ويتارا توليد كرد
گروه بهمن نيز عرضهي خودروهاي مزدا3 و نيسان پاجرو را در اختيار دارد. هرچند آمار توليد اين دو خودرو در دو ماه نخست امسال هنوز منتشر نشده است
شركت پارس خودرو نيز كه با شركت نيسان ژاپن همكاري دارد، در دو ماه نخست امسال 346 دستگاه نيسان ماكسيما و 112 دستگاه تينا توليد كرد. توليد نيسان قشقايي در سال جاري تاكنون صفر بوده است
ساير خودروسازان بزرگ ژاپن مانند هوندا و ميتسوبيشي حضور چنداني در بازار خودروهاي سواري ايران ندارند. البته وضعيت شركتهاي ژاپني در بازار خودروهاي تجاري ايران كمي بهتر است؛ به طوري كه برندهاي ايسوزو، نيسان و مزدا حضور فعالي در بازار خودروهاي تجاري ايران دارند
سال قبل تويوتا، بزرگترين خودروساز ژاپن تحت فشارهاي بينالمللي اعلام كرد كه صادرات خودروهاي خود را به ايران متوقف ميكند. با اين وجود نماينده اين شركت در ايران تاكيد كرد كه اين اتفاق هيچ تاثير منفي روي وضعيت خدمات پس از فروش خودروهاي تويوتا در ايران نخواهد گذاشت
اخيرا نيز اعلام شد كه واردات خودرو به ايران آزاد شده است؛ اما در شرايطي كه خودروسازان كرهيي با سبقت از رقباي خارجي خود توانستهاند حضور فعالي در بازار خودروهاي سواري ايران داشته باشند، بايد ديد آيا ژاپنيها در چنين شرايطي همچنان دست روي دست خواهند گذاشت يا براي عقب نماندن از رقباي كرهاي در بازار ايران دست به كار ميشوند؟
منبع : مجله ماشین
FL66
15 June 2011, 02:36 PM
انتشار ليست كامل خودروهاي وارداتي به ايران
در حال حاضر امكان واردات انواع مدلهاي 13 برند خودروهاي هشت كشور به ايران امكانپذير است. طبق اعلام معاون وزير بازرگاني و رييس سازمان توسعه تجارت امكان ثبت سفارش كليه خودروهايي كه سابقه ورود به ايران را دارند فراهم شده است كه البته وي پيش از اين شروط واردات براي خودرو را چهار مورد نو بودن، داراي خدمات پس از فروش، گواهي موسسه استاندارد و گواهي مصرف بهينه سوخت عنوان كرده بود.
بر اين اساس خودروهايي كه هماكنون واردات آنها مجاز اعلام شده، از هشت كشور سوئد، تركيه، ايتاليا، چين، فرانسه، ژاپن، كره جنوبي و آلمان است.
ليست كامل انواع مدلها و برندهاي خودروهايي كه امكان واردات آنها به ايران فراهم شده به شرح زير است:
از كشور سوئد خودروهاي با برند scania با سه مدل كشنده r420، p380، p340
از كشور تركيه خودروهايي با برند fiat با مدل مينيبوس نوكاتو l4h2
از كشور ايتاليا خودروهايي با برند alfa romeo با دو مدل سواري mito و gulieto
از كشور چين خودروهاي با برند mg با مدل سواري 550
از كشور فرانسه خودروهايي با برند renault با چهار مدل سواري latitude، koleos، fluence و laguna
از كشور ژاپن خودروهايي با برند nissan مدل سواري murano
همچنين از اين كشور خودروهاي با برند toyota با مدلهاي سواري corolla، camery، landcruse، prado، hiace، hilux، yaris، fortuner، fg، cruser، rav4، orion، is360، e350، ls460، rx35
همچنين خودروهاي با برند subaro با مدل سواري subaro
از كشور كرهجنوبي خودروهاي با برند kia در هفت مدل سواري cerato، cadenza، sportage، sorento، mahave، carenz، optima
همچنين از اين كشور خودروهاي با برند hyundai در مدلهاي سواي sonata، genesis، centenial، i20، i30، ix55، sa، ntafe، ix35، h1، granduer
از كشور كره با برند ssangyong مدلهاي سواري rodius، action، cayron، rexton
از كشور آلمان خودروهاي با برند benz در مدلهاي سواري a200، b200، b180، c200cgi، c300، c350، cl500، cls350، glk3504matic، sl350، sl500، slk300، slk350، s350l، s500، s5004matic، e200cgi، e3، e350
همچنين از اين كشور خودروهاي با برند bmw در مدلهاي z423il، z30i، z35i، 125i، 523i، 120i، 330i، 740li، 750li
منبع : مجله ماشین
FL66
15 June 2011, 08:18 PM
چراغ سبز به افزايش واردات خودرو/ كارشناسان: تكليف خدمات پس از فروش چه ميشود؟
تعرفه خودرو همان 90 درصد است و شرط هاي واردات همچنان پا برجا. با اين حال معاون وزارت بازرگاني ميگويد كه محدوديتهاي ثبت سفارش واردات خودرو از ميان برداشته شده است
حميد صافدل - معاون وزير بازرگاني، گفته كه امكان ثبت سفارش كليه خودروهايي كه سابقه ورود به ايران را داشتهاند و شرايط فني آنها به لحاظ استاندارد، محيط زيست و مصرف سوخت مورد تاييد بوده مهياست
اگرچه وزارت بازرگاني اغلب سعي مي كند با رويكرد مشتريمدارانه انتخابهاي متعدد را حق مصرفكنندگان بداند و در اين راستا اقداماتي از قبيل آسان كردن فرايندهاي واردات كالا را انجام ميدهد، اما وزارت صنايع و معادن با رويكرد حمايت از توليد داخلي و اشتغال همواره سعي كرده است جانب توليد داخلي را نگه دارد
در مورد واردات خودرو هم وزارت صنايع و معادن با همين رويكرد دست به برقراري برخي محدوديتهاي وارداتي زده بود. براي مثال اين وزارتخانه پيشتر اعلام كرده بود كه تنها شركتهايي مجاز به واردات خودرو هستند كه بتوانند خدمات پس از فروش محصولات خود را در ايران تامين كنند
اين تصميم وزارت صنايع و معادن باعث شده بود كه خودروهايي كه به صورت بسيار محدود در بازار عرضه مي شدند، امكان ثبت سفارش مجدد را نداشته باشند تا بازار از محصولاتي كه فاقد خدمات پس از فروش مناسب در كشور هستند، خالي شود
اكنون پس از ادغام وزارت صنايع ومعادن در وزارت بازرگاني، معاون وزير بازرگاني اعلام كرده است كه تعداد خودروهايي كه ميتوان براي واردات آنها اقدام به ثبت سفارش كرد، بيش از 30 مدل و شركت را شامل ميشود كه در سالهاي گذشته ورود آنها به ايران معمول بوده است
حال سوالي كه كارشناسان مطرح ميكنند، اين است كه اگر مشكلي براي خودروهاي وارداتي وجود نداشت، چرا وزارت صنايع ومعادن طي دو سال گذشته محدوديتهايي را براي خودروهاي وارداتي داراي خدمات پس از فروش نامناسب اعمال ميكرد. اگر اين رويكرد در نهايت به نفع مصرفكننده بوده، چرا حالا از ميان برداشته شده است؟!
ظاهرا با اين اقدام وزارت بازرگاني، تعداد خودروهايي كه ميتوانند از اين به بعد با ثبت سفارش از مجاري قانوني وارد كشور شوند افزايش خواهد يافت
منبع : مجله ماشین
mahdi13
4 July 2011, 02:23 PM
امارات از مسیر واردات خودرو به ایران کنار می رود؟
رانه نيوز: واردات خودرو آزاد شده اما همچنان داستان پر فراز و نشيب آن خبرساز است تصميمی كه روشهاي ورود خودرو را كاملا تغيير داده است. با اين تغيير گرچه خودروهاي وارداتي با ضابطه و قانونمند مسير ورود را ميپيمايند اما هيچ بعيد نيست به قيمتها افزوده شود.
*واردات شناسنامهاي؛ خوب، بد، زشت
به گزارش رانه نیوز، سالهاست واردكنندگان خودرو از واردات شناسنامهاي شكايت دارند. اين نوع واردات مجوز ورود يك خودرو به ازاء يك شناسنامه و پنج خودرو در صورت داشتن كارت بازرگاني را به واردكنندگان آزاد بازار خودرو ميدهد. مورانو پارس خودرو يكبار به دليل همين نوع واردات با شكست سنگيني در بازار مواجه شد. در اين شرايط خودرو شناسنامهاي ارزانتر از خودرو شركتي فروخته ميشود و تنها فرق آن نداشتن خدمات پس از فروش است.
منطق واردكنندگان اين است كه آنها هزينه گزافي را براي تجهيز نمايندگيهاي خدمات پس از فروش و آموزش نيروي انساني صرف ميكنند. همچنين مراكز فروش آنها نيز بايد استانداردهاي لازم را داشته باشد و همه اينها هزينه سنگيني است كه شركت واردكننده علاوه بر مسير اداري تاييد نوع بايد بپيمايد اما در واردات شناسنامهاي يك دلال يا فروشنده خودرو، با سفر به دوبي چند خودرويي كه شركت واردكننده تاييديههاي آن را گرفته وارد ميكند و با مبلغي ارزانتر واگذار ميكند. نتيجه آنكه خودرو شركتي فروش نميرود.
سالهاي سال مخالفان اين موضوع را مورد نقد جدي قرار دادند اما اخيرا همان منتقدان از واردات شناسنامهاي عليرغم ميل باطني اگر خوب نگويند بد هم نميگويند. واقعيت اين است كه اين نوع واردات عليرغم تمام ضعفها در يك مورد اثر مثبتي دارد و آن اهرم كنترل قيمتي است يعني اينكه خودروهاي فوق باعث ميشود شركت واردكننده نتواند قيمتهايش را خيلي بالا ببرد. اين موضوع سال گذشته و در بحبوحه ايجاد بازار خاكستري وقتي جلوي واردات گرفته شد حتي پيشنهاد نيز ميشد.
در الزامات جديد واردات شناسنامهاي ديگر وجود ندارد. نه تنها از ثبت سفارش جلوگيري ميشود، ارائه مجوز COC نيز اجباري شده و اين مجوز را فقط شركت مادر ميدهد. از همين روعدهاي نگرانند در نبود وادات شناسنامهاي عليرغم تمام مشكلاتي كه اين نوع واردات ايجاد ميكرد، واردكنندگان بازار را با قيمتهاي خود هدايت كنند.
*ديگر به جيب امارات پول نميرود
بر مبناي قوانين جديد براي واردات خودرو، شركتهاي واردكننده موظف به اخذ تاييديه COC هستند. بر این اساس واردات خودرو تنها از کشورهای مجاز صورت می پذیرد و به این ترتیب واردات از کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس که در سالیان گذشته مبدا اصلي بود ممنوع شده و شركتها براي اخذ COC از مبدا اصلي(اروپا و آسياي دور) و نه دوم (دوبي) بايد خودرو وارد كشور كنند.
اين گرچه براي شركتهاي واردكننده بدليل خانه نشين شدن دلالي كه با شناسنامه خودرو وارد ميكرد خوشايند است اما از آن جهت كه نه از دوبي بلكه بايد از مبدا اصلي خودرو سفارش دهد جز افزايش هزينههاي حمل و نقل اثر ديگري نخواهد داشت. با اين حساب بايد آنها محاسبات جديدي براي تعيين قيمت فروش انجام دهند.
همه اينها نشان ميدهد دولت گرچه با عمل به قانون، مسير واردات خودرو را فقط با تعرفه محدود كرده اما در عمل قيمتها فراتر از تعرفه 90 درصدي فقط مشتريان خيلي خاص را به طرف خود خواهد كشاند.
FL66
6 July 2011, 11:36 PM
امروز یه آگهی تو روزنامه دیدم با این مضمون که برام جالب بود :icon_evil
Rolls Royce
در انواع مدل فانتوم و Ghost
با تردد 2 ساله و گارانتی و سرویس رایگان
و ضمانت باز خرید یا تعویض خودرو توسط
کمپانی رولزرویس
mahdi13
15 August 2011, 09:01 PM
بزرگترین محموله خودروهای وارداتی در چهار ماه گذشته/ کره ای ها برنده بازار خودروی ایران/ جدول
خبرآنلاين: 15 محموله از 19 محموله اصلی واردات خودرو به ایران از کشور کره صادر شده است.
نگاهی به محموله های بزرگ خودروهای وارداتی به کشور که هر کدام شامل بیش از 100 دستگاه خودرو بوده است نشان می دهد طی چهار ماه گذشته بالغ بر 19 محموله در این ابعاد به کشور وارد شده که در مجموع بیش از 4هزار خودرو را شامل می شود و در حدود 40 درصد از کل واردات خودروی از نظر تعداد و 68 درصد از ارزش این کالای وارداتی به کشور را طی چهار ماهه نخست امسال تشکیل می دهند.
قابل ذکر است که از 19 محموله ذکر شده 15 محموله از کشور کره به مقصد ایران بارگیری شده و محصولات کارخانه های کیا و هیوندا بوده اند شامل 3324 دستگاه خودرو به ارزشی بالغ بر 61 میلیون دلار که طی تنها چهار ماه اول سال جاری وارد کشور شده اند البته محموله های کوچک دیگری نیز شامل این خودروها به کشور وارد شده است.
اما بزرگترین محموله وارداتی به کشور طی چهار ماه گذشته مربوط به محموله ای با 600 دستگاه خودروی مرسدس بنز با ارزی معادل 21 میلیون دلار بوده است که البته مدل بنز وارداتی در آمار مقدماتی گمرک ایران به ثبت نرسیده ولی قیمت واحد این خودروها هریک بیش از 35 هزار دلار به ثبت رسیده وهر یک از این خودروها 1.5 تن وزن داشته اند شاید با این راهنمایی ها خبرگان خودرو بتوانند مدل وارداتی را حدس بزنند.
http://www.ranenews.com/images/stories/bahman_89_jadid/11-8-14-113753Book2.jpg
پورشه و مرسدس بنز گرانترین خودروهای وارداتی تیرماه /فهرست خودروهای وارداتی بالای 100 هزار دلار
خبرآنلاين: گرانترین خودروهای وارداتی به کشور طی تیرماه سال جاری مرسدس بنز و پورشه بودند.
بر اساس گزارش گمرک در تیرماه سال جاری 27 دستگاه خودروی پورشه و مرسدس بنز بالای 100 هزار دلاری به کشور وارد شده اند که گرانترین خودروهای وارداتی در چهارمین ماه سال جاری محسوب می شوند.
البته سهم کارخانه پورشه با عرضه 19 دستگاه بیش از کارخانه بنز در این فهرست گرانترین خودروها بوده است، البته قابل ذکر است در بین خودروهای بین 60 تا 99 هزار دلاری وارداتی نیز بازهم بیشترین تعداد خودرو وارداتی مربوط به پورشه بوده است البته با توجه به مدل های اسپرت و کروکی عرضه شده توسط این کارخانه به نظر می رسد کارخانه پورشه توانسته است در بازار ایران مشتریان خود را از میان متقاضیان این نوع خودروها به خوبی پیدا کند.
قابل ذکر است که طی سه ماهه اول سال تنها 78 دستگاه خودرو با قیمت بیش از یکصد هزار دلاری وارد کشور شده است و به این ترتیب می توان گفت به رغم کاهش حدود 50 درصدی تعداد خودروهای وارداتی در تیرماه نسبت به ماههای قبل از آن بازار خودروهای لوکس بیش از یکصد هزار دلاری همچنان با یک روند تثبیت شده به فعالیت خود ادامه می دهد.
http://www.ranenews.com/images/stories/bahman_89_jadid/11-8-14-94622Book1.jpg
mahdi13
28 August 2011, 04:48 PM
دستورالعمل جدید برای واردکنندگان خودرو
مهر - سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در آئیننامهای جدید، ضوابط نمایندگیهای مجاز واردات خودرو و اسامی آنها را اعلام کرد.
بر اساس اعلام سیستم ثبت و سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت نمایندگیهای خودروهای ذیل بر اساس مذاکرات به عمل آمده با سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، آمادگی خود را جهت اعطای ضمانت و ارائه خدمات پس از فروش به خودروهای وارداتی طبق قرارداد فیمابین وارد کننده و شرکت نمایندگی خودرو خارجی را اعلام میکند:
شرکت ایرتویا (نماینده شرکت تویوتا و لکسوس) تجارت نگین خودرو (نماینده شرکت رنو) اطلس خودرو(نماینده رسمی شرکت کیا) آسان موتور (نماینده رسمی شرکت هیوندایی) بازرگانی مدیا قشم (نماینده رسمی شرکت ام جی) آلفا موتور ( نماینده رسمی شرکت فیات ) معین موتور (نماینده رسمی پورشه) ستاره ایران (نماینده خودروسواری بنز) رامک خودرو (نماینده شرکت سانگ یانگ ) آریا دیزل (نماینده رسمی شرکت رنوتراکس).
همچنین جهت سایر نشانهای تجاری با توجه به عدم حصول نتیجه لازم و از طرفی با توجه به تعهدات ارائه شده پیشین از سوی نمایندگان رسمی و نیز شرکتهای سازنده خارجی، بدیهی است انجام هرگونه ثبت سفارش و ورود کالا وحق دریافت خدمات توسط مصرفکننده نهایی از نمایندگان رسمی مجاز محفوظ بوده و در صورت بروز هرگونه تخلف در عدم ارائه خدمات، موارد قابل پیگیری خواهد بود.
در این بخش نیز انجام اقدامات لازم جهت ورود کالا مقدور است، همچنین واردکنندگان میتوانند پس از گذشت 48 ساعت از ارائه درخواست به نمایندگی مربوطه و عدم دریافت پاسخ و همچنین در صورت بروز هرگونه ابهام و مشکلی به اداره کل نظارت بر خدمات بازرگانی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مراجعه کنند.
FL66
2 September 2011, 04:34 PM
خبر آنلاين - رييس کل سازمان توسعه تجارت ايران از ليست جديد خودروهاي مجاز وارداتي داراي استاندارد چهارگانه خبر داد و گفت: ليست جديد خودروهاي مجاز طي روزهاي آتي اعلام خواهد شد.
حميد صافدل درخصوص روند واردات خودرو گفت: در حال حاضر امکان واردات خودرو براي جانبازان 70 درصد براساس فهرست اعلامي از سوي بنياد ايثارگران کماکان وجود دارد و ثبت سفارش موردي نيز با شرايط جديد آغاز شده است.
وي با بيان اين مطلب که خودروهايي وارداتي جانبازي و موردي بايد داراي نمايندگان مجاز خدمات فروش در کشور باشند، گفت: البته اين نمايندگيها بايد به تاييد مرکز امور اصناف و بازرگانان کشور رسيده باشد.
به گفته وي، جانبازان از اين امتياز برخوردار هستند که به صورت موردي نسبت به ثبت سفارش خودروها اقدام کنند.
رييس کل سازمان توسعه تجارت ايران، در خصوص ساير واردکنندگان خودرو نيز گفت: به جز واردات موردي توسط کساني که داراي کارت بازرگاني و يا جانبازي هستند، نمايندگان مجاز و رسمي خدمات پس از فروش ميتوانند بدون محدوديت اقدام به واردات خودروهاي حاضر با در نظر گرفتن شرايط سهگانه (استاندارد، زيست محيطي و مصرف بهينه) کنند.
اين مقام مسوول خاطرنشان کرد: اشخاص حقيقي و حقوقي که داراي کارت بازرگاني باشند ميتوانند با انعقاد تفاهمنامه دريافت خدمات پس از فروش با نمايندگيهاي مجاز خودروهاي داراي ضوابط فني چهارگانه (استاندارد، زيست محيطي، مصرف بهينه و داشتن نمايندگي مجاز) عمل واردات خودرو را انجام دهند.
صافدل در ادامه سخنان خود با بيان اين مطلب که فهرست خودروهاي داراي شرايط استاندارد چهارگانه در سايت ثبتارش سازمان توسعه تجارت ايران موجود است، اعلام کرد: طي روزهاي آينده فهرست مدلهاي جديد احصا شده و ساير مدلهاي قبلي که امکان ثبت و سفارش آنها تا پايان سال جاري وجود دارد اعلام خواهد شد.
به گفته وي، مدلهاي قبلي موجود در سايت ثبتارش تمديد و فهرست جديد اعلام خواهد شد.
رييس کل سازمان توسعه تجارت ايران از تسهيل واردات خودرو خبر داد و گفت: طي هفته آينده آخرين وضعيت خودروهاي وارداتي در خصوص خدمات پس از فروش و ساير شرايط فني با نگاه تسهيل تجاري و تامين شرايط خدمات در راستاي منافع مصرفکننده مورد بازنگري قرار خواهد گرفت.
به گفته وي، اين بررسي با حضور نمايندگاني از سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان، مرکز اصناف و بازرگانان، اداره کل نيرو محرکه و سازمان توسعه تجارت ايران صورت خواهد گرفت اطلاعرساني لازم درخصوص نتايج جلسه اعلام خواهد شد.
FL66
3 September 2011, 03:11 PM
http://khabarkhodro.com/ShowImage.aspx?path=Files_Upload\66749.jpg&Width=260
به گزارش خبر خودرو، رييس اتحاديه نمايشگاهداران خودرو با ارائه توضيحاتي در مورد علت کاهش واردات خودرو گفت: اگرچه مدتي پيش اعلام کردند واردات خودرو به کشور آزاد شده است اما هنوز محدوديتهايي قبلي وجود دارد.
حسين اردو خاني در ادامه گفتگو با خبرنگار خبر خودرو گفت: دليل کاهش 50درصدي واردات خودرو طي چهار ماه ابتدايي سال مي تواند تعيين استاندارد هاي سخت توسط وزارت صنايع به جاي توجه به نمايندگي هاي پس ارز فروش باشد.
وي افزود: از ابتداي سال 89 واردات خودرو به صورت موردي شد و فقط برخي از شرکت ها اجازه واردات پيدا کردند و به نوعي فعاليت سهميه بندي شد که همين امر باعث شد در بازار واردات خودرو فساد به وجود آيد و زدو بند هايي صورت گيرد تا در نهايت قيمت خودرو افزايش و ميزان واردات خودرو به کشور کاهش يابد.
وي تصريح کرد: احتساب تعرفه 90 درصدي واردات خودرو به اضافه عوارض مختلف از جمله عوارض شماره گذاري اين ميزان به تعرفه124درصد خواهد رساند و همين امر باعث افزايش بيش از حد قيمت اين خودرو هاي خارجي مي شود بنابراين نبايد فقط به دليل حمايت از صنعت داخل کشور تعرفه 90 درصدي براي خودروهاي وارداتي لحاظ کرد.
رييس اتحاديه نمايشگاه داران تاکيد کرد: حمايت از صنعت خودروسازي داخل بايد صورت بگيرد ولي بايد بگونه اي عمل شود که بازار رقابتي شود و تنها با افزايش تعرفه نمي توان از خودروسازان کشور حمايت به عمل آورد.
اردو خاني در پايان گفت: برخي نمايندگي هاي رسمي به دليل اينکه مي خواهند سودهاي کلان نصيب خود کنند به ديگران اجازه واردات خودرو به کشور را نمي دهند و همين زدو بند ها باعث مي شود اين واردات به کشور کاهش يابد.
FL66
3 September 2011, 03:12 PM
http://khabarkhodro.com/ShowImage.aspx?path=Files_Upload\66738.jpg&Width=260
به گزارش خبرخودرو، عضو کميسيون صنايع مجلس شوراي اسلامي روش جديد واردات خودرو را باعث تحول در خدمات پس از فروش دانست و گفت: روش جديد واردات خودرو مي تواند تا حدودي بخشي از خدمات پس از فروش را سروسامان دهد زيرا با اين روش فقط شرکت هاي مجاز مي توانند به کشور خودرو وارد کنند.
علي اصغر يوسف نژاد در ادامه گفتگو با خبرنگار خبر خودرو گفت: در گذشته در کنار شرکت هاي فرعي ، بنگاههاي معامله خودرو و حتي افراد معمولي نيز مي توانستند خودرو به کشور وارد کنند وبه همين علت برخي نمايندگي ها به اين خودرو ها خدمات ارائه نمي دادند.
وي روش گذشته واردات را باعث افزايش مشکلات مصرف کنندگان دانست و گفت: از آنجايي که نمايندگي هاي خدمات پس از فروش رسمي وارد کننده خودرو، حاضر به ارائه خدمات به اين خودرو ها نبودند مشکلات زيادي براي مصرف کنندگان ايجاد مي شد اگرچه هم اکنون نيز ارائه خدمات مطابق استاندارد هاي مجاز نيست.
وي افزود:در سال هزاران خودرو به کشور وارد مي شود اما تعداد کمي از شرکتهاي وارد کننده داراي نمايندگي هاي گسترده در تمام ايران هستند و از سوي ديگر بسياري از شرکت هاي وارد کننده حاضر نيستند به بسياري از خودروهاي وارداتي شرکت شان خدمات ارائه دهند.
وي تصريح کرد: روش جديد واردات باعث شده دلالهاي بازار کمتر شوند و تمام سود را شرکت هاي وارد کننده ببرند.
عضو کميسيون صنايع تعداد تعمير گاههاي مجاز را در ايران کم دانست و گفت: برخي مشتريان از خدمات نامناسب براي خودرو هاي خريداري شده از نمايندگي هاي اصلي در ايران گله مند هستند زيرا تعداد تعمير گاههاي اين شرکت ها در ايران محدود است و اين خودرو ها نيز بخاطر تجهيزات پيشرفته اي که دارند در بسياري از شهرهاي ايران قابل تعمير نيستند.
يوسف نژاد در پايان گفت: البته خدمات ارائه شده به اين خودروها بهتر از خودروسازان داخلي است ومدرن بودن و کيفيت بالاتر اين خودروها نيز سبب شده است زمان بيشتري طول بکشد تا اين خودرو ها احتياج به تعمير داشته باشند.
FL66
4 September 2011, 03:45 PM
http://khabarkhodro.com/ShowImage.aspx?path=Files_Upload\66834.jpg&Width=260
به گزارش خبرخودرو ، معاون مدير کل توسعه صادرات و وردات وزارت بازرگاني از تدوين ضوابط جديد واردات خودرو در ارتباط با قيمت و کيفيت خبر داد و گفت : با تدوين ضوابط جديد واردات خود روبه کشور با سهولت بيشتري انجام مي گيرد .
مهندس خدائي در ادامه گفتگو با خبر نگار خبر خودرو ، اظهار داشت : در حال حاضر با تدوين ضوابط جديد ، ورود خودروهاي وارداتي به کشور تنها از طريق کارت بازرگاني معتبر اماکن پذير است زيرا در گذشته واردات خودرو هاي موردي به دليل استفاده از شناسنامه افراد براي دريافت مجوز ، مسيري را فراهم آورده بود تا وارد کنندگان عمدتا از پرداخت ماليات بر دارائي خودرداري کنند .
وي گفت : اشخاص حقيقي و حقوقي که داراي کارت بازرگاني باشند به راحتي مي توانند با انعقاد تفاهم نامه دريافت خدمات پس ازفروش با نمايندگي هاي مجاز خودروهاي داراي ضوابط فني مورد تائيد موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي اقدام به واردات خودرو به کشور نمايند .
اين مقام مسئول تدوين ضوابط جديد واردات خودرو را موجب تسهيل درامر واردات خودرو به کشور عنوان کرد وگفت : ليست خودروهاي مجاز ورود به کشور در روزهاي آتي اعلام خواهد شد .
مهندس خدائي واردات خودرو به کشور را منوط به دريافت گواهينامه COCاز کشور مبدا دانست و تصريح کرد : موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي تنها استاند راد COC رامورد تائيد قرار داده و ساير استاندارد هاي جهاني اعم از آمريکائي ، GPS و استانداردهاي منطقه اي مورد وثوق اين سازمان نيست وصرفا استاندارد اتحاديه اروپا شرط لازم براي ورود خودرو از ديگر کشور ها به ايران خواهد بود .
وي خاطر نشان کرد : فهرست مدل هاي قبل در سايت ثبت سفارش تمديد شده و فهرست جديد نيز متعاقبا اعلام مي گردد ضمن آنکه ضوابط جديد ثبت سفارش خودرو ، ورود خودرو به جمهوري اسلامي را تنها از مبادي کشور هاي توليد کننده مورد تائيد قرار داده تا با اين کار همکاري ميان توليد کنندگان با ايران بيش از گذشته تقويت شود .
FL66
12 September 2011, 02:45 PM
http://khabarkhodro.com/ShowImage.aspx?path=Files_Upload\67253.jpg&Width=260
به گزارش خبرخودرو ، رييس کل سازمان توسعه تجارت با تاکيد بر ساماندهي واردات خودرو در وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت : در روزهاي آينده آخرين وضع خودروهاي وارداتي مانند خدمات پس از فروش و ساير شرايط فني با نگاه تسهيل تجاري و تامين شرايط خدمات و منافع مصرفکننده ، بازنگري مي شود.
به گزارش خبرنگار خبرخودرو ، حميد صافدل افزود : اين بررسي با حضور نمايندگاني از سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان، مرکز اصناف و امور بازرگانان، اداره کل نيرو محرکه و سازمان توسعه تجارت صورت خواهد گرفت.
وي همچنين درباره وضع خودروهاي داراي شرايط استاندارد چهارگانه اظهار داشت: فهرست اين خودروها در سايت ثبتارش سازمان توسعه تجارت موجود است . رييس کل سازمان توسعه تجارت گفت : به زودي فهرست مدلهاي جديد تعيين و ديگر مدلهاي قبلي که امکان ثبت و سفارش آنها تا پايان سال جاري وجود دارد ، اعلام مي شود.
صافدل درباره واردات خودرو گفت : به جز واردات موردي توسط صاحبان کارت بازرگاني يا جانبازي، نمايندگان مجاز و رسمي خدمات پس از فروش ميتوانند بدون محدوديت و با در نظر گرفتن شرايط سهگانه ( استاندارد، زيست محيطي و مصرف بهينه) براي واردات خودروهاي حاضر اقدام کنند.
وي تاکيد کرد : اشخاص حقيقي و حقوقي که کارت بازرگاني دارند ، ميتوانند با انعقاد تفاهمنامه دريافت خدمات پس از فروش با نمايندگيهاي مجاز خودروهاي داراي ضوابط فني چهارگانه (استاندارد، زيست محيطي، مصرف بهينه و داشتن نمايندگي مجاز) براي واردات خودرو اقدام کنند.
FL66
13 September 2011, 01:24 PM
http://www.ranenews.com/images/resized/images/stories/shahrivar/varedati1_300_300.jpg
رانه نيوز: رييس كل سازمان توسعه تجارت با تاكيد برساماندهي واردات خودرو از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت : در روزهاي آينده آخرين وضعيت خودروهاي وارداتي همچون خدمات پس از فروش و ساير شرايط فني با نگاه تسهيل تجاري و تامين شرايط خدمات در راستاي منافع مصرف كننده بازنگري مي شود. به گزارش رانه نيوز به نقل از شبكه اطلاع رساني توليد و تجارت ايران حميد صافدل اظهار داشت: اين بررسي با حضور نمايندگاني از سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليد كنندگان، مركز اصناف و امور بازرگانان، اداره كل نيرو محركه و سازمان توسعه تجارت صورت خواهد گرفت .وي همچنين درباره وضعيت خودروهاي داراي شرايط استاندارد چهارگانه اظهار داشت: فهرست اين خودروها در سايت ثبتارش سازمان توسعه تجارت موجود است .رييس كل سازمان توسعه تجارت افزود: بزودي فهرست مدلهاي جديد احصا شده و ساير مدلهاي قبلي كه امكان ثبت و سفارش آنها تا پايان سال جاري وجود دارد اعلام خواهد شد.صافدل درباره واردات خودرو اين توضيح را نيز داد كه به جز واردات موردي توسط صاحبان كارت بازرگاني يا جانبازي، نمايندگان مجاز و رسمي خدمات پس از فروش ميتوانند بدون محدوديت اقدام به واردات خودروهاي حاضر با درنظر گرفتن شرايط سهگانه (استاندارد، زيست محيطي و مصرف بهينه) كنند.وي تاكيد كرد: اشخاص حقيقي و حقوقي كه داراي كارت بازرگاني باشند ميتوانند با انعقاد تفاهمنامه دريافت خدمات پس از فروش با نمايندگيهاي مجاز خودروهاي داراي ضوابط فني چهارگانه (استاندارد، زيست محيطي، مصرف بهينه و داشتن نمايندگي مجاز) عمل واردات خودرو را انجام دهند.
FL66
16 September 2011, 05:29 PM
ايسنا - در پنج ماه نخست سال جاري 863 دستگاه انواع خودرو بنز به ايران وارد شد.
ارزش اين واردات به 37 ميليون و 729 هزار و 13 دلار رسيد. همچنين بيشتر حجم واردات بنز به ايران از طريق آلمان به تعداد 616 دستگاه انجام شد.
226 دستگاه بنز نيز از امارات متحده عربي طي پنج ماهه امسال وارد ايران شد. از بحرين، كويت، منطقه آزاد كيش، تركيه، بلژيك و عربستان سعودي نيز به ترتيب هشت، پنج، چهار، دو، يك و يك دستگاه بنز وارد ايران شده است
بزرگترين محموله بنز وارداتي به ايران در پنج ماه نخست امسال مربوط به ماه اردبيهشت به تعداد 600 دستگاه و به ارزش 21 ميليون و 85 هزار و 547 دستگاه ميشود.
همچنين در ارديبهشت امسال بيشترين حجم واردات بنز به تعداد 632 دستگاه انجام شد. در ماههاي فروردين، خرداد، تير و مرداد نيز به ترتيب 35، 62، 88 و 46 دستگاه بنز وارد ايران شده بود.
واردات خودروهاي سواري به كشور در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل كاهش نشان ميدهد، اما در مرداد ماه روند واردات صعودي شد.
FL66
29 September 2011, 01:06 AM
http://www.machinemag.com/imagenews/t-1-1472.jpg
«مجله ماشين» - در طي ماه هاي گذشته با توجه به بروز شايعاتي در خصوص حضور برندهاي جديد خودرويي در کشور، برآن شديم تا درخصوص انتشار خبرحضور لامبورگيني دربازارايران تحقيقاتي به عمل بياوريم.
که با توجه به استعلام رسمي خبرنگار «مجله ماشين» ازبخش ارتباطات بين الملل شرکت مادر " لامبورگيني" در بولونا، اين کمپاني در پاسخ رسمي خود انجام هرگونه مذاکره يا برنامه جهت حضور در بازار ايران را فعلا تکذيب کرده است.
شايان ذکر است که بدليل چارت و قوانين واردات خودرو ، شماره گذاري هرگونه خودروي 10 سيلندرسواري بدليل پاس ننمودن استانداردها و قوانين تايين شده واردات درکشور تا کنون ممنوع بوده است.
mahdi13
11 December 2011, 03:31 PM
قضیه اینکه قراره از چین BMW وارد بشه چیه؟
abs206
25 December 2011, 11:12 AM
شرایط جدید واردات خودرو (http://www.phalls.com/fa/news/194568)صافدل گفت: در ماههای گذشته ثبت سفارش برای خودرو با تغییرات جدید، بیشتر شده است و این تغییرات ثبت سفارش در زمان واردات قطعی خودرو، حتما در بازار داخلی نیز اثرگذار خواهد بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح تغییرات انجام شده در واردات خودرو، گفت: الزام واردکنندگان برای واردات خودرو تنها از کشور مبدا تولید برداشته شد.
حمید صافدل در گفتگو با مهر در خصوص آخرین تغییرات در ضوابط جدید واردات خودرو به کشور گفت: ورود هر گونه خودرو ولو به تعداد اندک یک عدد، مشروط به داشتن کارت بازرگانی از سوی واردکنندگان است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: واردات خودرو چه از سوی شرکت و چه از سوی افراد حقیقی باید با رعایت 4 شرط باشد، به این معنا که علاوه بر نو بودن یک خودرو، داشتن نمایندگان خدمات پس از فروش، شرایط بهینهسازی مصرف سوخت، استانداردهای 51 گانه و اعلامی از سوی محیط زیست کشور باید از سوی واردکننده رعایت شود.
وی تصریح کرد: چندی پیش دولت مصوب کرده بود که واردات خودرو باید از مبدا کشور تولیدکننده آن باشد، اما هم اکنون این امکان ایجاد شده است که از سایر مبادی نیز، امکان ثبت سفارش و واردات وجود داشته باشد.
صافدل گفت: در ماههای گذشته ثبت سفارش برای خودرو با تغییرات جدید، بیشتر شده است و این تغییرات ثبت سفارش در زمان واردات قطعی خودرو، حتما در بازار داخلی نیز اثرگذار خواهد بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کاهش تعرفه واردات خودروهای هیبریدی در دست بررسی است، افزود: برای تغییرات تعرفه واردات خودرو تا به حال پیشنهاد جدیدی دریافت نشده است و اما در مورد خودروهای هیبریدی یا با سوختهایی نظیر انرژی برق، به تازگی تقاضاهایی از سوی برخی بخشهای مرتبط ارایه شده که بر اساس آن درخواست، معاونت اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز آن را تائید کرده است.
وی تصریح کرد: این پیشنهاد که هم اکنون در حال طی مراحل کارشناسی تصویب در دفتر مقررت واردات و صادرات است، در دستور کار کمیسیون ماده یک قرار دارد که قاعدتا اگر این موضوع تصویب شود، تحولی در نوع خودروهای وارداتی به کشور ایجاد خواهد شد.
به گفته صافدل، تصویب این موضوع، تاثیر بسزایی در سیاستهای جابه جایی مصارف سوختهای فسیلی به سمت سوختهای سالم تر و نسل نو خواهد داشت؛ بنابراین امکان اینکه در تعرفه این نوع از واردات خودرو و قطعات آن، کاهش تعرفهای صورت گیرد، وجود دارد.
sjavanrooh
25 December 2011, 01:59 PM
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کاهش تعرفه واردات خودروهای هیبریدی در دست بررسی است، افزود: برای تغییرات تعرفه واردات خودرو تا به حال پیشنهاد جدیدی دریافت نشده است و اما در مورد خودروهای هیبریدی یا با سوختهایی نظیر انرژی برق، به تازگی تقاضاهایی از سوی برخی بخشهای مرتبط ارایه شده که بر اساس آن درخواست، معاونت اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز آن را تائید کرده است.
++++++++
موضوع كاهش تعرفه خودروهاي هيبريدي در همين سايت سال قبل پيشنهاد شده بود خوشبختانه داره جدي ميشه به نظرم راه حل اساسي براي اينه كه يه جوري ملت ماشين هاي به روز رو با قيمت عادلانه تر سوار شوند.
amirrtj
30 December 2011, 01:47 PM
تا بخواد بجایی برسه پیر شدیم.فقط مساله وارداتش که نیس بلاخره جایگاه سوخت و تامین سوختم میخواد.
به نظر من که خیلی چیز رویایی و دور از دسترسی هست با سیستمی که تو ایران واسه انجام کارها هست.:icon_mad:
:lover:
Mehrdad_jafari89
31 December 2011, 12:20 AM
این جماعت کلاشی که ما در دلالی و بازار خودرو داریم تا خود خودروسازها یا بهتر بگم فرقون سازها نمیزارن آب خوش از گلوی این مردم مظلوم پایین بره و همش با سنگ اندازی و صلب مسئولیت و به قولی گندکاری در واردات خودرو سعی دارن جیب خودشون و سایرین وابسته رو پر کنن و اون آشغال های 20 تا 30 سال پیش رو به مردم قالب کنن!همین چند روز پیش یک از مسئولین بی کفایت ایران شتر بلند شده و با رگ بیرون زده و از موضع دفاع و حق به جانب گفته:
مگه وانت پیکان چشه که جلوی تولیدش رو گرفتن؟خودرویی ایمن هست و ملزومات ایمنی رو داره!تازه خیلی هم ارزون هست و همه مردم هم ازش استقبال میکنن وگرنه کسی نمی خرید!خوب فقط یک دقیقه فرض کنید شما جلوی این آدم بلانسبت با شعور بودید!خدا وکیلی چی بهش می گفتید؟نه وجدانا چی بهش می گفتید؟
بگذریم...
دوستان من چند تا سوال مهم هست که چند روزیه ذهنم رو مشغول کرده و گفتم اینجا مطرح کنم تا زودتر به جواب برسم!
1- برای واردات حتما نیاز به کارت بازرگانی هست؟
2- میشه خودروهای داخلی هم وارد کرد؟مثلا مگان!
3- حق گمرک یا همون حق زورش چند درصد هست؟
4- میشه ماشین 1000 تا کارکرد یا مثلا 10 هزار تا کارکرد وارد کرد؟مثلا کمری 5000 تا کارکرد!
5- از اربیل و ... میشه ماشین وارد کرد؟
با سپاس فراوان.
saeed_gh_h
14 April 2012, 06:49 PM
سلام
بچه ها حجم مطالب این بخش خیلی زیاد بود و قوانین این کار هم دائم در حال تغییر هستند برا همین سوالم رو میپرسم خواهشا جواب بدید
میخواستم ببینم الان قانون یا موسسه ای وجود داره که بشه یه دونه خودرو وارداتی برا مصرف شخصی و خانوادگی سفارش داد؟
مثلا سفارش بدی که فلان خودرو رو که الان تو ایران هم نیست وارد کنن؟ مثلا نیسان ورسا سدان 2011 که الان حدود 10 هزار دالار قیمت داره.
اگه همچنین چیزی نیست آیا راه دیگه ای نداره مثلا از کیش خودت بری بخری و شخصا کاراشو بکنی و یا مثلا با پارش خودرو صحبت کنی که وقتی داره مورانو و تینا وارد میکنه یه دونه هم ورسا برات بیاره!!:icon_neut
راستی یه خودرو ده هزار دلاری با این شرایط چند برات تموم میشه؟
پیشاپیش ممنون از جواباتون
mahdi13
14 April 2012, 09:11 PM
راهی برای واردات نیست برای آوردن از کیش هم باید کارت شهروندی کیش داشته باشی
saeed_gh_h
15 April 2012, 12:00 AM
راهی برای واردات نیست برای آوردن از کیش هم باید کارت شهروندی کیش داشته باشی
آقا مهدی لطف کردی جواب دادین
راستی من عموم اینا هفت سالی هست که کیش زندگی میکنن و به قول خودشون کیشوند هستن
در مورد کارت شهروندی کیش هم نمیدونم داشته باشن یا نه
اگه داشته باشن میتونم از طریق اونا ماشین رو برا همیشه بیارن این ور و پلاک ایران روش بخوره؟ نهایتش ماشین من میشه برا همیشه به نام عموم و این هم برا من اصلا مهم نیست............اگه چیزی در مورد شرایط این کار میدونید بگید.
mahdi13
15 April 2012, 03:06 PM
همیشگی نیست باید هر چند وقت تمدید کنید
saeed_gh_h
15 April 2012, 07:17 PM
همیشگی نیست باید هر چند وقت تمدید کنید
آقا مهدی خوشحالمون کردی بعدش دو باره خورد تو ذوقمون!
از این لحاظ که آره میتونه بیاد
تابستان ها همیشه با ماشین خودش(بصورت پلاک گذر موقت) سه ماهی میاد اینور و هر وقت هم میاد از دست من فرار میکنه چون هر روز ماشینشو میگیرم و یه دوری باهاش میزنم
یه دونه نیسان ماکسیما جدید(2009) سفید داره............آخره ماشینه ها باید یه دور باهاش بزنی تا درکش کنی ولی ما چی اینور 405 سوار میشیم:icon_roll
mahdi13
1 July 2012, 01:19 PM
جدیدترین لیست خودرو های وارداتی >>>>>>بازگشت هوندا و سوبارو
http://up.vatandownload.com/images/meb1mzwau5se9g6rmbq0.png (http://up.vatandownload.com/)
mahdi13
2 September 2012, 10:12 AM
لیست جدید خودرو های وارداتی
http://uplod.ir/9h60pjdb20fo/1391.pdf.htm
خودرو های جدید:
کیا سئول-اطلس خودرو
چندین مدل مینی-بازرگانی آریا جهانگیر
بازگشت پورشه
لکسوس CT200 HYBRID - ایرتویا
لکسوسES 350 (اتاق جدید) - ایرتویا
تویوتا کمری (اتاق جدید) - ایرتویا
چندین مدل جیلی - جیلران
فولکس واگنTRANSPORTERوانت - خودروسازی سینا
ون های بنز-ایرانخودرو دیزل
masoud687
7 November 2012, 10:56 AM
واردات خودرو موقتا ممنوع شد
دولت تصمیم گرفت به منظور جلوگیری از ارزبری کالاهای لوکس، واردات خودرو را موقتا ممنوع کند، این در شرایطی است که هم اکنون سیستم ثبتسفارش بر روی کلمه «خودرو» قفل است.
به گزارش مهر، واردات خودرو به کشور موقتا متوقف شد؛ شبیه آنچه که در سال گذشته نیز اتفاق افتاد. اما این بار بیم آن میرود که دوباره دسترسی افرادی خاص به واردات، باز هم دردسرساز شود و شرایطی فراهم آید که عدهای بتوانند با استفاده از رانتهایی که در اختیار دارند، خودرو وارد کنند.
این در شرایطی است که موضوع اختصاص ارز مرجع برای واردات خودروهای لوکس آنقدر ظرف ماههایی که کشور با مضیقه ارزی مواجه بود، خودنمایی میکرد که حتی پای مجلس را نیز به این بحث باز کرد و نمایندگان تصمیم گرفتند که طرح تحقیق و تفحص از واردات خودروهای لوکس با ارز مرجع را در دستور کار خود قرار دهند، موضوعی که وزیر دادگستری برای بررسی آن چند وقتی مهلت خواسته است.
البته استدلال دولت در زمینه ممنوعیت واردات خودرو این است که بتواند مدیریت واردات را انجام دهد و شرایط را به گونهای پیش برد تا اولویتهای 9 و 10 که خودرو هم جزو آنها است، نتوانند حتی به ارز اتاق مبادلهای هم دسترسی پیدا کنند، در حالی که هم اکنون دولت به صورت کلی، صورتمساله را پاک کرده است و واردات خودرو را حتی با ارز آزاد ممنوع اعلام کرده است.
این در حالی است که دولت البته اعلام میکند که در حال بررسی شرایط واردات خودرو است و ظرف چند روز آینده حتما شرایط جدید واردات خودرو را اعلام خواهد کرد. البته باید به این نکته هم توجه کرد که دولت در اولویت 8 حتی از واردات خودروهای کممصرف که شرایط خاصی هم دارند را نیز مورد حمایت قرار داده است.
در واقع، خودروهای کممصرف آن دسته از خودروهایی هستند که به لحاظ ضوابط و معیارهای فنی در حیطه مصرف سوخت کمتر از 6 لیتر قرار میگیرند، حال آنکه بیشتر خودروهای وارداتی از کمپانیهای بزرگ، عموما در مصرف سوخت رعایت الگوی استاندارد جهانی را دارند و ممکن است حتی بتوانند به راحتی وارد کشور شده و از اتاق مبادلات نیز، ارز دریافت کنند، آن هم نه به نرخ بازار آزاد بلکه به نرخ اتاق مبادلات ارزی که معمولا اختلاف فاحشی در حساب و کتاب واردکنندگان به وجود میآورد.
ساسان خدایی، معاون اداره کل ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت در این رابطه به خبرنگار مهر میگوید: ممنوعیت واردات خودرو موقتی است و هم اکنون نظرات کارشناسی برای تصمیمگیری در مورد آن در حال جمعبندی است؛ اما تصمیمگیری خاصی در این زمینه هنوز انجام نشده است.
وی میافزاید: خودروهای وارداتی به نوعی هم کالای لوکس به شمار میآیند و هم وضعیت ارزی کشور به گونهای است که باید ارز به کالاهایی اختصاص یابد که واردات آنها برای کشور ارجحیت دارد.
خدایی میگوید: کارگروه ارزی در حال بررسی واردات خودرو است، البته یکی از مواردی که در این میان به آن توجه خواهد شد این است که تولید داخلی خودروها نیز کاهش یافته است؛ اما به هرحال تصمیمگیری نهایی در این رابطه ظرف چند روز آینده صورت خواهد گرفت.
اعمال چنین تصمیماتی از سوی دولت در تجارت کشور در شرایطی انجام میشود که به اعتقاد بسیاری از فعالان اقتصادی، شرایط با ثبات برای اقتصاد کشور بیش از هر زمان دیگری لازم است، این خواسته فعالان اقتصادی در شرایطی مطرح میشود که نوسانات نرخ ارز شرایطی را بوجود آورده است که تصمیمگیری برای فعالان اقتصادی بسیار سخت است.
البته یک سال و نیم قبل هم در مقاطعی، واردات خودرو ممنوع اعلام شد که بعد از آن همچنان اما واردات خودرو به کشور جریان داشت و مشخص شد که عدهای خاص توانسته اند با دسترسی به برخی از رانتها، ثبت سفارش را انجام دهند و خودرو وارد کنند.
http://www.tabnak.ir/fa/news/283433/واردات-خودرو-موقتا-ممنوع-شد
shahram2006_m
19 November 2012, 02:03 PM
احتمال کاهش تعرفه واردات خودرو
دنیای اقتصاد– شنبه گذشته در گزارشی به عملکرد واردکنندگانی پرداختیم که تعرفه خودروهای وارداتی را بر حسب نرخ مرجع ارز به گمرک پرداخت میکنند حال آنکه همان خودرو را متناسب با نرخ آزاد ارز در بازار به فروش میرسانند.
به عبارت دیگر، واردکنندگان خودرو، از ارز آزاد که بهطور تقریبی حدود 2800 تومان است برای قیمت پایه خودرو استفاده میکنند و بابت تسویه حساب با گمرک، ارز مرجع یک هزار و 226 تومانی را به کار میگیرند.حال ظاهرا قرار است از ابتدای آذرماه این رویه تغییر کرده؛ به طوری که طبق گفته رییس کل گمرک ایران از اول آذرماه سال جاری قرار است نرخ ارز برای محاسبه حقوق گمرکی براساس ارزشگذاری کالا در گمرک بر مبنای نرخ ارز مرکز مبادلات انجام شود بدین ترتیب حقوق ورودی گمرکی نیز براساس ارز مرکز مبادلات محاسبه میشود.در این زمینه عباس معمارنژاد به نکته دیگری نیز اشاره و عنوان کرده که تا کنون تعرفه واردات همه کالاها بر اساس ارز 1226 تومانی محاسبه میشد، که با تک نرخی شدن ارز به منظور مهار تورم وارداتی تعرفه واردات اولویت یک و دو 50 و 8 گروه بعد 45 درصد کاهش مییابد.ريیسکل گمرک ایران همچنین تاکید کرده که با توجه به اینکه ارز مبادلهای ممکن است به افزایش حقوق ورودی کالا منجر شود؛ بنابراین دولت تصویب کرده که تعرفه گمرکی متناسب با افزایش نرخ ارز کاهش پیدا کند. معمارنژاد هدف از مصوبه دولت را جلوگیری از تورم وارداتی خوانده است. با توجه به گفتههای معمارنژاد به نظر میرسد که تعرفه واردات خودرو نیز که در اولویت دهم ارزی قرار دارد کاهش پیدا کند.
hangipangi
7 January 2013, 12:14 PM
دیشب وزیر صنایع گفت واردات خودرو های بالای 2500 cc ممنوع شد!!! دوستان اطلاعات بیشتری دارید؟ به نظرتون چه تاثیری تو بازار خودرو میذاره؟ آیا این تاثیر فقط روی خودرو های محدود شده است یا کل بازار رو طبق معمول تحت تاثیر قرار میده؟
mahdi13
7 January 2013, 02:07 PM
جزئیات کامل تصمیم ممنوعیت واردات خودروهای بالای 2500 سیسی
مهر- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تصمیم اخیر دولت برای ممنوعیت واردات خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سیسی، به دلیل سیاستهای ارزی و حساسیت اجتماعی بوده است، گفت: ممکن است ابزار تعرفه جایگزین ممنوعیت واردات در دورههای بعد شود.حمید صافدل در خصوص حذف برخی از برندهای خودرو از بازار ایران با مصوبه اخیر ممنوعیت واردات خودروهای بالای 2500 سیسی گفت: برندهای مختلفی که هم اکنون در بازار خودروی ایران وجود دارد، دامنه متنوعی از خودروها با حجم موتور 1800 سیسی و 3000 سیسی به بالا را تولید میکنند و بنابراین، تلاش خواهند کرد که خودروهای سازگار با قوانین ایران را روانه بازار کشور کنند.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از آنجایی که خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سیسی، در زمره خودروهای لوکس یا خودروهایی با میزان ارزبری بالا تشخیص داده شده است و از سوی دیگر، به خاطر اینکه امکان استفاده بهینه از ذخایر ارزی نیز در سیاستهای تجاری لحاظ شده باشد، این تصمیم اتخاذ شده است.وی تصریح کرد: خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سیسی، هم به لحاظ مصرف سوخت از مصرف سوخت بیشتر و هم به لحاظ ارزبری از میزان ارزبری بیشتری برخوردار هستند و بنابراین تصمیم ممنوعیت واردات آنها با نگاه دستهبندی کالاهای لوکس و غیرلوکس اتخاذ شده است.به گفته صافدل، تقریبا در بین تمامی برندهایی که تا پیش از این مصوبه نیز در بازار ایران حضور داشتند، گستره وسیعی از خودروها با حجم موتور متنوع تولید میشود. بر همین اساس، اگر بنا باشد یک تعداد از این خودروها که بالای 2500 سیسی حجم موتور داشته و مخاطبان کمی نیز در بازار به خود اختصاص میدهند، برای دورهای مشمول محدودیت یا ممنوعیت در واردات شوند، به معنای حذف مابقی خودروهای آن برند تلقی نمیشود.وی اظهار داشت: هم اکنون نیز خودروسازان داخلی همچون ایرانخودرو و سایپا طیف متنوعی از محصول را به لحاظ قیمتی و مشخصات فنی تولید میکنند که هر یک متقاضیان خود در دهکهای مختلف درآمدی را دارد. بر همین اساس، خودروسازان در جوامع مختلف تلاش دارند که طیف مختلفی از شرایط تولید را لحاظ کنند تا بازار را برای همه مشتریان قابل دسترس نمایند.رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: ممکن است تمرکز تولید در برخی از برندهای خودروسازی در دنیا، بر روی یک یا دو نمونه تولید کالای لوکس باشد که اگرچه این تعداد از خودروها در واردات به ایران، عدد قابل توجهی نیست؛ ولی با توجه به حساسیتهای اجتماعی و نیز ضرورت نگاه به مدیرت ارزی کشور، فعلا واردات آنها ممنوع شده است.صافدل در پاسخ به این سئوال که آیا امکان بازنگری در این تصمیم وجود دارد یا خیر که واردکنندگان بتوانند با ارز آزاد این خودروها را در بازار ایران وارد کنند؟ تصریح کرد: هرگونه ارز آزادی که در جامعه تامین شود، اثر خود را بر روی سیاستهای ارزی کشور خواهد داشت؛ چراکه این ارز یا از طریق صرافی منتقل میشود یا از طریق سیستم بانکی و یا ارز حاصل از صادرات که به هرحال از محل منابع ارزی کشور خواهد بود.وی ادامه داد: لذا شاید بشود در دورههای بعد، این تغییر سیاست را به این شکل اعمال کرد که سیاستهای تجاری با محوریت تعرفه، شرایط متفاوتی برای این گروه از کالاها قائل شود.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2018, Jelsoft Enterprises Ltd.